corrupted Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Σταθερο συστημα δεν θες? Το τερματικο... δεν εχει bugs. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestis000 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 δεν μπορώ να έχω κάτι σταθερό χωρίς τερματικό; θα βάλω windows 98.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gnsX Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Αν π.χ. ανοίξεις ένα αρχείο με το QuickTime, πάνω πάνω στο παραθυράκι του QT φαίνεται ένα σαν thumbnail του αρχείου. Εάν κάνεις αυτό drag τότε μπορείς να το κάνεις drop όπου θες. Το ίδιο σε όλα τα λογισμικά. Από το QT, που το ανέφερα, μέχρι και το TeXShop. Επίσης, αυτό που λες με τα libraries.. εννοείς ότι εάν διαλέξω πολλούς φακέλους και τους κάνω drag & drop στο "side bar" (ταυτόχρονα και όλους μαζί) του explorer τότε θα φανεί σαν 1 entry και όχι σαν πολλά; Εάν είναι έτσι, όταν πατήσω το library entry, πόσοι φάκελοι θα ανοίξουν; Όλοι; Δημιουργείς μια νέα library και βάζεις όποιους φακέλους θες ΟΚ τώρα κατάλαβα τι έλεγες για το drag&drop. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημιουργείς μια νέα library και βάζεις όποιους φακέλους θες ΟΚ τώρα κατάλαβα τι έλεγες για το drag&drop. Ωραίο feature. Και από ό,τι καταλαβαίνω, "εσωτερικά" το σύστημα το υλοποιεί με συντομεύσεις; Δημιουργεί ένα νέο folder και έχει μέσα συντομεύσεις των φακέλων που έχει επιλέξει ο χρήστης να είναι στο library; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Αυτό με τα spoiler tags για ψύλλου πήδημα, το κάνετε για να μου σπάσετε τα νεύρα; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 δεν μπορώ να έχω κάτι σταθερό χωρίς τερματικό; θα βάλω windows 98.... Πώς και δεν μπορείς; Μία χαρά είναι σταθερό το Windows εάν δεν βάζεις πειρατικά, μία χαρά σταθερό είναι και το MAC OS. Εάν το θέμα σου είναι να βρεις ένα σταθερό σύστημα, θα πρέπει να δεις τι θες να κάνεις με αυτό. Εάν θες απλά να κάνεις usual user's task, τότε όποιο λειτουργικό και να "φορέσεις", μία χαρά θα είσαι. Το μόνο που θα επηρεάσει την επιλογή σου σε αυτή την περίπτωση είναι η συνείδηση. ΕΛΛΑΚ Λ.Σ. ή όχι; Εάν θες και άλλα, π.χ. δίνεις σημασία στο interaction, δίνεις σημασία σε compatibility, δίνεις σημασία σε games ή ό,τι άλλο... τότε θα πρέπει να δεις σε τι δίνεις σημασία και ψάξεις να βρεις ένα λειτουργικό. Κατά 99%, και εάν εξαιρέσουμε κάτι cutting edge διανομές Linux, για την αστάθεια του λειτουργικού φταίει ο χρήστης. Έχω δει Macbook Pro 2011 που να "κολλάει" χειρότερα από Acer 2005 με Windows XP που ανοίγεις IE με 1000+2 add ons + search bars. Το είχε μαμήσει ο χρήστης το σύστημά του. Αυτό με τα spoiler tags για ψύλλου πήδημα, το κάνετε για να μου σπάσετε τα νεύρα; Είναι λίγο off topic αυτά που λέμε.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestis000 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 αυτό που δε μου αρέσει στα windows είναι ότι θέλει χίλια 2 πράγματα για να δουλέψει καλά(antivirus,ccleaner,registry fixer) που συνήθως πρέπει να τα αγοράσεις κιόλας για να σου προσφέρουν το 100%.... τα διάφορα bug που έχω στο ubuntu(που δεν είναι και cutting edge) είναι αρκετά συχνά.... όλο και κάτι πάει στραβά.....2 μέρες τώρα είμαι με Sabayon και προσπαθώ να το μάθω εάν δεν μείνω ευχαριστημένος θα πάω σε hackintosh. εάν έχω καταλάβει καλά τη διαφορά στα λειτουργικά τελικά είναι οι εφαρμογές που έχουν(πχ. το mac διαβάζω έχει καλές εφαρμογές για video editing, τα windows για παιχνίδια και συνήθως για ότι υπάρχει,ενώ το linux στις freeware-opensource) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ektor7 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Edit! Άκυρο. Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2012 από ektor7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zarzonis Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 αυτό που δε μου αρέσει στα windows είναι ότι θέλει χίλια 2 πράγματα για να δουλέψει καλά(antivirus,ccleaner,registry fixer) που συνήθως πρέπει να τα αγοράσεις κιόλας για να σου προσφέρουν το 100%.... τα διάφορα bug που έχω στο ubuntu(που δεν είναι και cutting edge) είναι αρκετά συχνά.... όλο και κάτι πάει στραβά.....2 μέρες τώρα είμαι με Sabayon και προσπαθώ να το μάθω εάν δεν μείνω ευχαριστημένος θα πάω σε hackintosh. εάν έχω καταλάβει καλά τη διαφορά στα λειτουργικά τελικά είναι οι εφαρμογές που έχουν(πχ. το mac διαβάζω έχει καλές εφαρμογές για video editing, τα windows για παιχνίδια και συνήθως για ότι υπάρχει,ενώ το linux στις freeware-opensource) Δεν είναι ακριβώς αυτές οι διαφορές... Στα mac ξέχνα bug, ξέχνα ιούς(εκτός ελαχίστων περιπτώσεων), ξέχνα antivirus, ξέχνα χίλια δυο πράγματα... Πάντως hackintosh έχω και εγώ και αν θες μπορώ να σε βοηθήσω να το στήσεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Palp Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 αυτό που δε μου αρέσει στα windows είναι ότι θέλει χίλια 2 πράγματα για να δουλέψει καλά(antivirus,ccleaner,registry fixer) που συνήθως πρέπει να τα αγοράσεις κιόλας για να σου προσφέρουν το 100%.. Δεν χρειάζονται ccleaners και tweak tools στα windows 7, και αυτά είναι που συνήθως "κουράζουν" το σύστημα επειδή οι χρήστες βάζουν 5-10 τέτοια προγράμματα καθώς διάβασαν ότι είναι καλά ή τα πρότειναν οι φίλοι τους (και μέσα από την παραπληροφόρηση έχω δει υπολογιστές να έχουν από 3 AV και 3-4 cleaners, malware removers, όλα να λειτουργούν ταυτόχρονα). Το μόνο που θα πρότεινα είναι ένα δωρεάν antivirus (όπως το MS Essentials και είναι και δωρεάν) και είσαι έτοιμος. Γενικώς υπάρχει μία τάση να συγκρίνουμε το τελευταίο λειτουργικό της Apple με λειτουργικά της Microsoft πριν από 10 και 15 χρόνια. Παρόμοιο κακό μπορεί να γίνει και στα mac φυσικά αν αρχίζεις και βάζεις ότι βρίσκεις και τα αφήνεις να τρέχουν με την εκκίνηση του λειτουργικού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestis000 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Έχω ακούσει ότι το MS Essentials δεν κάνει τίποτα. Δηλαδή στα 7 δεν registry fixer και ccleaner δεν χρειάζονται; Τα έφτιαξαν; Καλό αυτό.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
corrupted Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Αν κρατας ενα backup με Acronis True Image μιας φρεσκιας εγκαταστασης με ολες σου τις εφαρμογες, μπορεις να κανεις οτι βλακεια θες στα Windows και μετα να επαναφερεις το συστημα στην αρχικη κατασταση οπου ολα λειτουργουν αψογα και η registry δεν ειχε πειραχτει... ειναι πιο αποδοτικο αυτο παρα το να χρησιμοποιεις ενα καρο εφαρμογες για να καθαρισεις το συστημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestis000 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 ναι αλλά αυτό είναι που δε μου αρέσει στα windows μετά από λίγο καιρό ή θα πρέπει να εγκαταστήσεις 5-6 προγράμματα για αυτό το λόγο ή να κάνεις φορμάτ ή να κάνεις backup όπως είπες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 gnsX, εάν μπορείς περιμένω την δική σου απάντηση... μιας και δεν ξέρω πόσων ειδών συντομεύσεις υπάρχουν και τι είναι η απλή συντόμευση και τι η εξειδικευμένη. Φαντάζομαι πως ακόμα και εάν ρωτήσω δεν θα πάρω συγκεκριμένη απάντηση... ούτε για του τι είδους συντόμευση είναι ούτε για το πώς μεταφέρονται οι αλλαγές... (μάλλον με διακτινισμό ή, σε διαφορετική περίπτωση... δεν θα ήθελα να σκεφτώ και να χαρακτηρίσω ένα σύστημα που αντιγράφει arbitrary μεγέθους directories για να έχει απλά ένα shortcut και όταν τελειώσει το processing αντιγράφει τις αλλαγές στα original αρχεία). ναι αλλά αυτό είναι που δε μου αρέσει στα windows μετά από λίγο καιρό ή θα πρέπει να εγκαταστήσεις 5-6 προγράμματα για αυτό το λόγο ή να κάνεις φορμάτ ή να κάνεις backup όπως είπες... Αυτό που σου είπε ο Palp. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις 1000+2 λογισμικά σε Windows για να έχεις σταθερό σύστημα. Όπου και εάν το κάνεις αυτό, το ίδιο χάλι σύστημα θα έχεις. Επίσης, μία χαρά μπορείς να έχεις καθημερινή χρήση για απλούστατες δουλειές με Linux. Μία χαρά βολικό είναι, αρκεί να μην βλέπεις μία μαύρη οθόνη όπου να σου λένε να κάνεις copy paste κάτι και εσύ να λες "μέχρι και σε τερματικό πρέπει να γράψεις εντολές, δεν το βάζω". Ακόμα, και σε Windows μία χαρά θα είσαι και προβλήματα δεν θα έχεις εάν δεν ακούς τον κάθε ένα "γνώστη" που έρχεται με ένα κάρο διαφορετικά λογισμικά για να σου κάνουν το σύστημά σου να "πετάει"... Και με MAC OS, πάλι ΟΚ θα είσαι. Τα καλά του τα έχω πει σε αυτό το thread, οπότε κοίτα σε προηγούμενες σελίδες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Εγω στα windows ποτε δεν χρειαστηκα ολα αυτα τα χαζο-utilities. Το ccleaner καλο ειναι για να καθαριζεις temp αρχεια και ρυθμισεις εφοσον βαριεσαι να το κανεις χειροκινητα, αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι απαραιτητο. Οσες φορες επαθα ζημια απο τετοια την επαθα η απο φριχτα antivirus τυπου norton που χαλουσαν και παιρναν και το συστημα μαζι. Μεχρι που τα πεταξα ολα και αλλαξα τακτικη. Αποφασισα να τρεχω στα ΧΡ με απλο χρηστη χωρις AV και δεν ειχα προβληματα. Ειδικα για τα ΧΡ ειναι μπελας στην αρχη να ρυθμισεις το συστημα σου αλλα μετα καταλαβαινεις οτι δεν χρειαζεσαι να εισαι admin ολη την ωρα. Στα 7 με το UAC ειναι πλεον πανευκολο και πολυ ευχρηστο. Εχω και το security essentials πανω μονο και μονο επειδη ειναι πολυ ελαφρυ. Δεν νομιζω οτι μου χρειαζεται πραγματικα. Αν ξεκινας με τη νοοτροπια οτι τα windows ειναι προβληματικα και δεν εχεις ορεξη να αλλαξεις καποιες πρακτικες, δε θα αλλαξεις ποτε γνωμη. Δε λεω οτι ολα δουλευουν τελεια, ουτε να μην πας σε mac αμα σου αρεσει αλλα τουλαχιστον καντο για τους σωστους λογους. Το οτι κολλησες ιο τρεχοντας τον ΙΕ6 στα ανενημερωτα XP ως admιn κατεβαζοντας πειρατικα δεν ειναι προβλημα των windows (δε λεω για σενα τωρα, γενικα μιλαω) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα