Προς το περιεχόμενο

Αλήθειες και ψέματα για το Mac OS

orestis000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

όταν λες στριφνό; εγώ στο Linux έχω Ubuntu οπότε σε γενικές γραμμές δεν έχω ασχοληθεί με τερματικό... έχω αγοράσει ήδη λάπτοπ πριν 1,5 χρόνο άρα δεν πιστεύω να πάω για αγορά νέου.... που θα ξέρω εάν έχω compatible hardware για hackintosh; γενικά το μόνο που με χαλάει στο Linux είναι ότι μπορεί να παρουσιάσει bug(γιατί πάντα έχω την τελευταία έκδοση) αλλά και η υποστήριξη στις κάρτες γραφικών επειδή έχω πρόβλημα με το overscan...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

όταν λες στριφνό; εγώ στο Linux έχω Ubuntu οπότε σε γενικές γραμμές δεν έχω ασχοληθεί με τερματικό... έχω αγοράσει ήδη λάπτοπ πριν 1,5 χρόνο άρα δεν πιστεύω να πάω για αγορά νέου.... που θα ξέρω εάν έχω compatible hardware για hackintosh; γενικά το μόνο που με χαλάει στο Linux είναι ότι μπορεί να παρουσιάσει bug(γιατί πάντα έχω την τελευταία έκδοση) αλλά και η υποστήριξη στις κάρτες γραφικών επειδή έχω πρόβλημα με το overscan...

tonymacx86.com

Θα σου λύσει όλες τις απορίες σχετικά με το hackintosh...

Λογικο να υποφερεις απο bugs στο ubuntu. Η χειροτερη διανομη απο αποψης σταθεροτητας

Anyway για δοκιμή τον συμφέρει να πάρει το συμβατό hardware απο το να αγοράσει ένα Mac. Εξάλλου για το λειτουργικο μόνο ενδιαφέρεται. Αν τον ενδιαφερε το Mac ως σύνολο δεν θα ρώταγε καθόλου , ούτε θα καθοτανε να τo συγκρίνει με το windows....

Ακόμα και με lion πιστεύω θα καταλάβει τι εστί Mac OS, χωρίς να ξοδεύτει ιδιαίτερα. Το lion το έχω δει να δουλευει άψογα σε hardware 4ετιας και μάλιστα σε dell desktop pc με κάρτα γραφικών την onboard τις intel....δούλευε σφαιρατο με 4gb ram. Ξέρω ότι κοστίζει αλλα κάθε τι καινούργιο έχει ένα κόστος...

Sent from my iPad using Insomnia

Δεν νομίζω ότι όποιος συγκρίνει λειτουργικά θα πρέπει αυτομάτως να αποκλείεται από το target group ενός εξ αυτών.

Ίσα - ίσα, η σύγκριση με Windows και με Linux είναι αρκετά χρήσιμη. Για όλους. Fans ή μη fans.

Το να δώσει κανείς 2000€ για laptop, σχεδόν διπλάσια τιμή από ένα καλό ψυγείο και τετραπλάσια από τον βασικό μισθό, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να γίνεται χωρίς εξονυχιστική έρευνα και σύγκριση.

Χωρίς να έχω την εμπειρία άλλων μελών, linux fans, σε αυτό το forum και έχοντας δοκιμάσει 5 - 6 διανομές (τόσο σαν απλό administration όσο και σαν "δοκιμή") μπορώ να σου προτείνω την διανομή arch. Δεν είναι τόσο "εύκολη" όπως το Ubuntu αλλά έχει αρκετά καλό community για να σε βοηθήσει με όλα. Όλα όλα όμως.

Επειδή οι απόψεις είναι τόσο πολλές γι'αυτο και οι linuxαδες δεν μπορούν να μαζευτούν και να βγάλουν μια διανομή που να τα σπάει.. Ο καθένας θέλει την μικρή του δόξα,Οπότε η επιλογή είναι απλή.. είσαι προγραμματιστής η χρήστης ? Θέλεις το Hardware που ακριβοπληρώνεις να το εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο η όχι ? Πόσο μεγάλοι θέλεις να είναι οι ορίζοντες σου ? κλπ.. αν λοιπόν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα σε εσένα οχι σ'εμενα θα ξέρεις και τι πρέπει να δοκιμάσεις και τι όχι.

Νομίζω οτι συγκρίνεις τελείως ανόμοια πράγματα...το linux η ακόμα και τα win είναι φτιαγμένα για να τρέχουν σε πληθώρα hardware

τα λειτουργικά τις apple είναι φτιαγμένα για να τρέχουν σε συγκεκριμένο hardware, φυσικό είναι να έχουν ελάχιστα bugs(αν και δεν ισχύει) κρίνω απο το iphone 3gs που έχω και είναι απλά αίσχος...

εγώ προσωπικά τον εγκλωβισμό αυτό δεν τον θέλω

ούτε εγώ τον θέλω αλλά όταν βλέπω ότι τα windows 8 είναι αίσχος και ότι στο linux όλο και κάποιο πρόβλημα έχω μικρό η μεγάλο τι να κάνω; Για το Arch που μου είπατε είναι rolling distro άρα μου φαίνεται πως θα είναι πραγματικά γεμάτo bugs. Θα δοκιμάσω και αυτό με τα hackintosh αλλά μιας και πιάσαμε την κουβέντα για διανομές Linux ποιες θεωρούνται σταθερότερες; Το Debian ξέρω θεωρείται βράχος αλλά μέχρι και το να το κατεβάσεις είναι δύσκολο...

Νομιζω οτι καπου εισαι λαθος. Ουτε τα 8 ειναι αισχος (αντικειμενικα) επειδη πιθανως δεν σου αρεσει το Metro και η απουσια του start menu, και ουτε το Arch γεματο bugs επειδη ειναι rolling release, δηλαδη cutting edge.

Παρ'ολ'αυτα ηρθε νομιζω η ωρα να δοκιμασεις hackintosh για να μπορεσεις να συγκρινεις το software.

Γνωμη μου ειναι... μην αγορασεις Apple Hardware αλλα παιξε με το hackintosh πρωτα. Αν σ'αρεσει και κολλησεις, κανεις το μεγαλο βημα, αν οχι, εχεις την επιλογη να γυρισεις πισω στα Windows ή/και στο Linux, χωρις να εχεις χασει χρημα. Νομιζω καλυτερα ετσι, παρα να εχεις ενα Mac που θα σου εχει κοστισει λιγο ακριβουτσικα, και το οποιο θα το εχεις οχι για να μπουταρεις στο OsX αλλα στα Windows.

Αν εισαι τυχερος και εχεις συμβατο hardware δεν θα ειναι δυσκολο, θα σε βοηθησουν και οι "ειδικοι" του forum...

καλά σίγουρα δεν είπα ότι είναι γεμάτο bugs αλλά από ότι έχω ακούσει μπορεί να παρουσιάσει πιο συχνά προβλήματα(cutting edge= περισσότερα bugs) τώρα για τα 8 ακριβώς αυτό εννοώ.... δεν άντεξα να τεστάρω κάτι παραπάνω...... τώρα κατεβάσω debian stable και αύριο θα ψάξω για hackintosh και βλέπουμε....

Τα bugs διορθωνονται και το software αναβαθμιζεται στην πιο προσφατη εκδοση λογισμικου...

Bug-free ετσι κι'αλλιως δεν ειναι καμια εκδοση καμιας εφαρμογης. Απλα η πιο προσφατη εχει διορθωσει τα προηγουμενα bugs.

Το ιδιο ισχυει και για τον πυρηνα, το πιο ζωτικο κομματι του Linux.

Οποτε? Μηπως το να εισαι cutting edge ειναι καλυτερο? Για σκεψου το...

Δεν ειναι οτι μπαινουν alpha/beta εκδοσεις λογισμικου στα repos οποτε εχεις ασταθες συστημα, καμια σχεση...

Το Arch Linux ειναι μακραν απο τις καλυτερες διανομες που υπαρχουν.

Απιστευτο wiki, γερη και δραστηρια community, rolling release διανομη και πανω απ´ολα σταθεροτατη.

Δοκιμασε κι αυτην μαζι κε το hackintosch, αν και θα σου βγει η πιστη στο σεταρισμα.

Δεν νομίζω ότι όποιος συγκρίνει λειτουργικά θα πρέπει αυτομάτως να αποκλείεται από το target group ενός εξ αυτών.

Ίσα - ίσα' date=' η σύγκριση με Windows και με Linux είναι αρκετά χρήσιμη. Για όλους. Fans ή μη fans.

Το να δώσει κανείς 2000€ για laptop, σχεδόν διπλάσια τιμή από ένα καλό ψυγείο και τετραπλάσια από τον βασικό μισθό, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να γίνεται χωρίς εξονυχιστική έρευνα και σύγκριση.

[/quote']

Δεν διαφωνω αλλα η ερωτηση ήταν : "Τι προσφέρει σε αντίθεση με τα Windows; " την οποία την βρίσκω λίγο αρνητική και προκατελειμενη. Επαναλαμβάνω δεν πιστεύω στα συγκριτικά και δεν αποκλείω κανέναν απο την δοκιμή τους αλλα προσπαθω να το βοηθήσω να βρει αυτο που θέλει γιατι το Mac έχει την ιδιαιτερότητα να δένεται με συγκεκριμένο hardware και να προωθείται ως σύνολο στην αγορα. Όταν βγει official ως διανομή τότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Sent from my iPad using Insomnia

ούτε εγώ τον θέλω αλλά όταν βλέπω ότι τα windows 8 είναι αίσχος και ότι στο linux όλο και κάποιο πρόβλημα έχω μικρό η μεγάλο τι να κάνω; Για το Arch που μου είπατε είναι rolling distro άρα μου φαίνεται πως θα είναι πραγματικά γεμάτo bugs. Θα δοκιμάσω και αυτό με τα hackintosh αλλά μιας και πιάσαμε την κουβέντα για διανομές Linux ποιες θεωρούνται σταθερότερες; Το Debian ξέρω θεωρείται βράχος αλλά μέχρι και το να το κατεβάσεις είναι δύσκολο...

Μπορεις να μεινεις σε windows 7 που θα υποστηριζονται αρκετο καιρο ακομα και κανεις δεν εχει κατι ασχημο να πει γι αυτα. Δεν θα υπαρξει αμεση αναγκη αλλαγης λειτουργικου στην 3ετια.

Μετα θα βγαινουν τα 9 και θα μπορεσεις να πας εκει. Ελπιζω μεχρι τοτε να εχουν ξαναπροσθεσει το start menu και το aero ως τις τελευταιες καινοτομιες λειτουργικοτητας και αισθητικης.

Το debian τι σε δυσκολευει να το κατεβασεις? επειση στο site εχουν 2-3 διαφορετικα iso? Σου λενε να κατεβασεις το πρωτο, αλλα ετσι και αλλιως δεν εχει σημασια. Και ειναι και πολυ ευκολο στο στησιμο, δεν χρειαζεσαι να κοιτας το wiki συνεχεια σαν το arch.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...