matyat Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 καλημερα σε ολους... εχω μια μητρικη s775 που δεχεται καρτα γραφικων agp καθως και συσκευες ide και ram ddr το προβλημα της ειναι οτι δεν δουλευει παρατηρησα οτι καποιοι εκ των πυκνωτων ειναι φουσκωμενοι και εχουν βγαλει ενα σκουροχρωμο υγρο... μαλλον εχουν σκασει αποτι καταλαβα.. το θεμα ειναι οτι δεν γνωριζω απο ηλεκτρολογικα. λιγο πριν την πεταξω τραβηξα εναν εκ των πυκνωτων και ειδα οτι βγηκε χωρις να σπασει κατι,,,, εμειναν δυο συρματα που φανταζομαι ειναι της μητρικης κατι σαν βυσματα που μπαινουν εντος του πυκνωτη.... καισας ρωτω και θελω την βοηθεια σας.. υπαρχει δυνατοτητα να βαλω αλλους πυκνωτες... διαβασα στο φορουν για συγκολησεις και αλλα πολλα... μαλλον εδω προκειται για τοποθετηση διοτι βγαζοντας αλλους τρεις που ηταν σκασμενοι εμεναν τα δυο συρματα της μητρικης... οποτε καταληγω οτι κατι τετοι πρεπει να κανω... να βρω καλους πυκνωτες και να τους κουμπωσω και οχι να τους κολλησω ισχυει κατι τετοιο???? καλημερα σε ολους... εχω μια μητρικη s775 που δεχεται καρτα γραφικων agp καθως και συσκευες ide και ram ddr το προβλημα της ειναι οτι δεν δουλευει παρατηρησα οτι καποιοι εκ των πυκνωτων ειναι φουσκωμενοι και εχουν βγαλει ενα σκουροχρωμο υγρο... μαλλον εχουν σκασει αποτι καταλαβα.. το θεμα ειναι οτι δεν γνωριζω απο ηλεκτρολογικα. λιγο πριν την πεταξω τραβηξα εναν εκ των πυκνωτων και ειδα οτι βγηκε χωρις να σπασει κατι,,,, εμειναν δυο συρματα που φανταζομαι ειναι της μητρικης κατι σαν βυσματα που μπαινουν εντος του πυκνωτη.... καισας ρωτω και θελω την βοηθεια σας.. υπαρχει δυνατοτητα να βαλω αλλους πυκνωτες... διαβασα στο φορουν για συγκολησεις και αλλα πολλα... μαλλον εδω προκειται για τοποθετηση διοτι βγαζοντας αλλους τρεις που ηταν σκασμενοι εμεναν τα δυο συρματα της μητρικης... οποτε καταληγω οτι κατι τετοι πρεπει να κανω... να βρω καλους πυκνωτες και να τους κουμπωσω και οχι να τους κολλησω ισχυει κατι τετοιο???? οι πυκνωτες ειναι ομοιοι με αυτους της εικονας http://www.capacitor...or-polarity.jpg βεβαια κοιταζοντας τους καταληγω οτι τα δυο συρματα μαλον ειναι του πυκνωτη και οχι της μητρικης... τι γινεται τωρα??? κολλαω παλιο συρμα με το νεο????
halawtu Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Αν μπορείς να βρεις πυκνωτές με τα ίδια χαρακτηριστικά και πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να τους τοποθετήσεις στη θέση των παλιών. Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου θα πας σε καποιον ηλεκτρονικό να σου το φτιάξει, ελπίζοντας και στις δυο περιπτώσεις ότι τελικά όλα θα πάνε καλά και θα είναι πλήρως λειτουργική η μητρική σου. Προσωπικά θα άλλαζα τη μητρική έτσι κι αλλιώς το κόστος πάνω κάτω το ίδιο θα βγεί. Οι πυκνωτές μονο κολλιούνται από τους ακροδέκτες τους και δεν κουμπώνουν όπως λες. 1
Thanos1972 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Το κοστος του καθε πυκνωτη ειναι 20 με 30 λεπτα.Με ενα κολλητηρι θα βγαλεις απο πισω τα ποδαρακια που εχουν μεινει (θα τα τραβας με μια πενσα και θα ζεστενεις απο πισω).το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι να ειναι ιδια volt και μf οι πυκνοτες και να τους βαλεις σωστα την πολιτκοτητα.στην θεση που μπαινουν οι πυκνωτες στο στρογγυλο που ειναι τυπομενο,το ασπρο μισο μερος ειναι το - και επανω στους πυκνωτες,η μερια που εχει την γραμμη ειναι το - οποτε θα τους βαλεις ετσι. 1
matyat Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 ευχαριστω για τις συμβουλες σας. θα δοκιμασω και θα ενημερωσω αμεσα για τα αποτελεσματα...
profi Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 δες κ κανένα βίντεο στο youtube για recap ( αλλαγή πυκνωτών) θα σε βοηθήσει!! κ πρώτα την δοκιμάζεις χωρίς καν επεξεργαστή πάνω!!μην πάρει μαζί της τίποτα άλλο!!
yota21 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 δες κ κανένα βίντεο στο youtube για recap ( αλλαγή πυκνωτών) θα σε βοηθήσει!! κ πρώτα την δοκιμάζεις χωρίς καν επεξεργαστή πάνω!!μην πάρει μαζί της τίποτα άλλο!! χωρις επεξεργαστη???? πως γινεται αυτο?? αν δεν βαλω cpu θα δουλεψει και θα μπει που στο bios???
profi Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 δεν θα μπεί στο βιος αλλά θα κάνει κάποιο ήχο το speaker της που σημαίνει οτι δουλεύει έως ένα βαθμό κ ΜΑΛΛΟΝ δεν θα κάνει μπαμ μαζί με τον επεξεργαστή!!
matyat Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 θα το δοκιμασω αν και απ'οτι θυμαμαι δεν πρεπει να εχει ηχειο η μητρικη...
Silverage Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Τα ποδαράκια είναι απο τους ξεχαρβαλωλενους πυκνωτές και πρέπει να τα βγάλεις.Οι πυκνωτές έχουν τα ποδαράκια απλά επειδή οι δικοί σου ήταν χαλασμένοι ένειναν πάνω.Δεν είναι δύσκολο να βάλεις καινούριους παίξε λίγο με το κολλητίρι σε κάτι άλλο και μετά βάλτους.Αλλά πρόσεξε την πολικοτητα αλλιώς θα κάνουν μπαμ. 1
eXrhsots Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Πόσων χρονών είναι περίπου η μητρική σου? Σε ρωτώ γιατί δεν δικαιολογείται να έχουν φουσκώσει οι πυκνωτές της από μόνοι τους. Πρέπει να είναι πάνω απο 15ετια και να δούλευε παρά πολύ για να φουσκώσουν οι ηλεκτρολυτικοί (στην περίπτωσή σου) πυκνωτές. Το πιθανότερο είναι ότι πέρασε κάποιο ηλεκτρικό σοκ - στρες η μητρική σου, είτε από πειραματισμούς η λάθος συνδεσμολογία κάποιου, είτε από σοβαρό πρόβλημα από το τροφοδοτικό της. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να έχει και πολύ σοβαρότερα προβλήματα, και ότι άδικα θα χάσεις τον κόπο σου, τον χρόνο σου, και κάποια λίγα χρήματα στην προσπάθεια σου να την επισκευάσεις. Ακόμα έχε υπόψιν σου ότι δεν είναι τόσο εύκολο όσο περιγράφεται να κάνεις τέτοιες αλλαγές αν δεν έχεις έστω και λίγη πείρα. Το πιθανότερο είναι να υπερθερμάνεις τα εξαρτήματα που θα αντικαταστήσεις, καθώς και αυτά που είναι πολύ γειτονικά στο ίδιο τυπωμένο κύκλωμα, ( οι κολλήσεις σε μια τέτοια πλακέτα είναι παρά πολύ κοντά η μια στην άλλη και μπορεί στην προσπάθεια σου να δημιουργήσεις βραχυκυκλώματα ) με αποτέλεσμα να έχεις και άλλες ζημιές που δεν θα μπορείς να αντιμετωπίσεις. Αν πάλι το προσπαθήσεις, θα πρέπει πρώτα από όλα να ξέρεις την χωρητικότητα των πυκνωτών, την τάση λειτουργιά τους, και τον τύπο τους, ( αυτά για να τους αγοράσεις ) και την πολικότητα για την σωστή τοποθέτηση τους. Ανάποδα τοποθετημένος πυκνωτής ( ηλεκτρολυτικός) ΣΚΑΕΙ!!! Καλή επιτυχία. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2012 από eXrhsots 2
matyat Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 καλησπερα. η μητρικη ειναι s775 που εχει agp gpu και μνημες ddr1. αποτι υπολογιζω ειναι 7ετιας. οι πυκνωτες που ειδα και ηταν σκασμενοι ειναι 4-5 περιπου... αρκετοι μου φαινονται.... Καλησπέρα, Πόσων χρονών είναι περίπου η μητρική σου? Σε ρωτώ γιατί δεν δικαιολογείται να έχουν φουσκώσει οι πυκνωτές της από μόνοι τους. Πρέπει να είναι πάνω απο 15ετια και να δούλευε παρά πολύ για να φουσκώσουν οι ηλεκτρολυτικοί (στην περίπτωσή σου) πυκνωτές. Το πιθανότερο είναι ότι πέρασε κάποιο ηλεκτρικό σοκ - στρες η μητρική σου, είτε από πειραματισμούς η λάθος συνδεσμολογία κάποιου, είτε από σοβαρό πρόβλημα από το τροφοδοτικό της. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να έχει και πολύ σοβαρότερα προβλήματα, και ότι άδικα θα χάσεις τον κόπο σου, τον χρόνο σου, και κάποια λίγα χρήματα στην προσπάθεια σου να την επισκευάσεις. Ακόμα έχε υπόψιν σου ότι δεν είναι τόσο εύκολο όσο περιγράφεται να κάνεις τέτοιες αλλαγές αν δεν έχεις έστω και λίγη πείρα. Το πιθανότερο είναι να υπερθερμάνεις τα εξαρτήματα που θα αντικαταστήσεις, καθώς και αυτά που είναι πολύ γειτονικά στο ίδιο τυπωμένο κύκλωμα, ( οι κολλήσεις σε μια τέτοια πλακέτα είναι παρά πολύ κοντά η μια στην άλλη και μπορεί στην προσπάθεια σου να δημιουργήσεις βραχυκυκλώματα ) με αποτέλεσμα να έχεις και άλλες ζημιές που δεν θα μπορείς να αντιμετωπίσεις. Αν πάλι το προσπαθήσεις, θα πρέπει πρώτα από όλα να ξέρεις την χωρητικότητα των πυκνωτών, την τάση που λειτουργιά τους, και τον τύπο τους, ( αυτά για να τους αγοράσεις ) και την πολικότητα για την σωστή τοποθέτηση τους. Ανάποδα τοποθετημένος πυκνωτής ( ηλεκτρολυτικός) ΣΚΑΕΙ!!! Καλή επιτυχία. ευχαριστω πολυ για τις λεπτομεριες. το τροφοδοτικο ειναι παλιο και μηδαμινης αξιας. η μνημη ddr 512 μικρης αξιας. σκληρος ide 40. gpu fx5200. ολα δεν εχουν αξια πανω απο 25-30ευρω(και αν...) οποτε καλη ευκαιρια για πειραματα(πλεον...) παντος δεν εγιναν ποτε πειραματα.. η συνδεσμολογια ηταν σωστη... αν ηταν κατι θα ηταν θεμα ρευματος(λογω χαμηλης ποιοτητας τροφοδοτικου χωρις προστασιες και λοιπα...,ταση ΔΕΗ) παντως οπως ειπα ειναι 3-4 σκασμενοι απο τους πυκνωτες.. το πλαισιο ειχε γνωμοδοτησει για αλλαγη μητρικης(τοτε..) αλλα η εμειρια μου απο τα σερβις των eshop δεν ειναι και η καλυτερη.. εχω επισκευασει και αλλα στα πλαισια του τυπου "ρωτώντας πας στην πολη.." θα εχετε νεα μουμολις βρω χρονο κα δοκιμασω.... 1
Invader93 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Όπως λένε όλοι φυσικά πρέπει να είσαι προσεκτικός στην συνδεσμολογία αλλά ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ "ΜΠΑΜ" όπως είπαν κάποια άτομα πιο πάνω, απλά θα σου βγάλουν καπνό. Δεν στα λέω τυχαία, οι σπουδές μου αφορούν αυτό το αντικείμενο και έχω κάψει πυκνωτή για να δω τι συνέπειες έχει. 1
Thanos1972 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Βασικα εμενα μου εχει σκασει μεγαλος πυκνωτης τροφοδοτικου και μιλαμε ηταν λες και πεταξες καπνογονο μεσα στο σπιτι.και πεταξε και ολα τα υγρα και ευτηχως ειχα τζαμι μπροστα γιατι αλλιως....
eXrhsots Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Όπως λένε όλοι φυσικά πρέπει να είσαι προσεκτικός στην συνδεσμολογία αλλά ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ "ΜΠΑΜ" όπως είπαν κάποια άτομα πιο πάνω, απλά θα σου βγάλουν καπνό. Δεν στα λέω τυχαία, οι σπουδές μου αφορούν αυτό το αντικείμενο και έχω κάψει πυκνωτή για να δω τι συνέπειες έχει. Όταν δεν είμαστε βέβαιοι για κάτι, και όταν είναι ακόμα στο επίπεδο των σπουδών, καλύτερα να είμαστε πιο προσεχτικοί σ΄ αυτά που λέμε σ΄ ένα ανοιχτό forum που μπορεί ο καθένας να το διαβάσει. Και το λέω αυτό με το δικαίωμα που μου δίνουν οι σπουδές μου αλλά και τα 30 χρόνια πείρας με τα κολλητήρια! Φιλικά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα