Προς το περιεχόμενο

OPEL CORSA D (2007) - Ποιος αλλος εχει? -Εντυπωσεις?

Pireotis88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@joshua21 συμφωνοι οτι ολοι μιλησαμε με γενικολογιες / αοριστολογιες κλπ .Αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορει να μετρηθει ακριβως ποσο καταναλωνει καποιος Αθηνα-Καλαματα.

Και δεν χρειαζεται να ειναι Αθηνα-Καλαματα αναγκαστικα (απλα αυτη η διαδρομη αναφερθηκε).

1.Γεμιζεις ντεποζιτο.Δεν σε ενδιαφερει ποσο παιρνει.Δες ποσο εγραψε η μανικα στο βενζιναδικο.Αν σε εκλεψε ειναι αλλο θεμα δεν το εξεταζουμε.

2.Μηδενιζεις χιλιομετρητη και κανε οποια αποσταση θες.

3.Υποθετουμε την υπαρξη trip computer/scangauge που μετραει με μεγαλη ακριβεια την καταναλωση.

4.Κανεις την μεθοδο των τριων που εγραψα παραπανω και βγαζεις ποσα λιτρα εκαψες στην συγκεκριμενη διαδρομη.

Απλα ολοι μετραμε και υπολογιζουμε εμπειρικα και με το ματι , κανεις δεν καθεται να βγαζει κομπιουτερακια.Αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορει να μετρηθει με μεγαλη ακριβεια το τι γινεται :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρε mphxths αυτές τις γενικολογίες / αοριστολογίες σχολίασα! Είπα πως έτσι δεν βγαίνει ασφαλές συμπέρασμα, διαφωνείς?

Επίσης δεν υποστήριξα ποτέ ότι δεν μπορεί να μετρηθεί ακριβώς η κατανάλωση, ίσα ίσα που ανέφερα και την πιο ορθή διαδικασία για να γίνει αυτό! Διαφωνείς?

• 1 χρόνο αργότερα...

γεια σας πρωτον δυο μοναδες πανω δυο κατω ολα τα αυτοκιν τρυπιοι κουμπαραδες ειναι...εχω αλλαξει στο δικο μου κορσα πετρελαιο '07 ντισελ το οποιο το εχω 6 μηνες (4000 € , 160000 χμ) , βολαν,αμορτισερια,φρενα,ψυγειο κλιματισμου,και τωρα θελει κομπλερ και ιμαντα αλλαγη και σε λιγο καιρο οπως ειπε ο μηχανικος μ θελει δισκο, ρουλεμαν ,αντλια νερου και τουρμπινα ...ειναι λογικο τα πετρελαια να βγαζουν τοσες αγγαρειες? δε θα μεινει και τπτ στο τελος .. να περιμενω και αλλα δλδ;

• 2 μήνες μετά...

Δεν το πήγες σε μηχανικό προτού το αγοράσεις;

κοιτα και ο μηχανικος δεν μπορει να ξερει ποσο ψωμι εχει ακομη το δισκο πλατο κλπ βλεπει σε γενικες γραμμες την κατασταση του μοτερ διαρροες κλπ κλπ

μιας και το εχω το αμαξι μεση καταναλωση με ταξιτζιδικη οδηγηση :P 

6 λιτρα μεικτο το 1.4 με 15'' με τις 17αρες ειναι ενα λιτρο επανω

προβληματα μηδεν το αμαξι πλην αισθητηρων που αναβουν στα κορσα μετα απο καποια χιλιομετρα λαμδα μετρητη μαζας πολλαπλασιαστης κλπ

• 2 εβδομάδες αργότερα...

παιδια εμενα για το d μου εχουν πει οτι το 1.2 σερνεται και το 1.4 παει οριακα καλα και γενικα καινε βενζινη.. Εγω προσωπικα εχω κανει t.drive το 1.4 με τους 100hp και προσπαθουσα να καταλαβω πως βγαζει τα 100 αλογα!!!

εχω ενα opel corsa 1,4 sport 5 θυρο και η καταναλωση του ειναι γυρω στο 9,5 ...εσας???

Γενικοτερα πολυ ευχαριστημενο..ουτε σκουριες ουτε τπτ..σε 4 χρονια του εχω κανει 52000 χιλιομετρα...μονο δισκο αλλαξα...

ρε καινε τοσο τα κορσακια? χαχα. και τα ειχα για οικονομικα αυτοκινητακια. Παντως 9,5 λιτρα συν πλην εχει καταναλωση το astra gtc 1,6 08 μοντελο,της κοπελας μου που ειναι και αρκετα πιο βαρυ αμαξι,σε νορμαλ συνθηκες οδηγησης. Οπως και να χει αυτη η καταναλωση ειναι τρομακτικη για αμαξι της κατηγοριας του

Αν δεν ξέρεις πως κινείται ο άλλος είναι δύσκολο να συγκρίνεις κατανάλωση.

Με τον ίδιο αμάξι λόγω αλλαγών συνθηκών έχω διαφορά 3-4 λίτρα στη μέση.

ρε παιδια τι 9.5 λιτρα.Μας δουλευει ο φιλος μαλλον.

το εχω 7,5 χρονια κ η μεση ειναι 6.7.

σε πολη ανεβαινει μεχρι 7.5 κ σε ταξιδι παει κοντα στα 5.5-6 στα 100-110χιλ/ω.πιο πανω ανεβαινει στα 6.5 με 7.με αιρ κοντισιον υπολογιζει κ μισο λιτρο εξτρα.

εμενα τα 6.7 ειναι κ με κλιμα ανοιχτο σε ενα 70% των χιλιομετρων.ζημιες μηδεν.το εχω κανει κ υγραεριο κ παει τρενο.το μονο που εχω λιγο θεμα ειναι απο τοτε που το εκανα υγραεριο μου εκαψε την αντλια βενζινης 1 φορα κ μου σφυραει τωρα κ η δευτερη εδω κ 10000χιλ.

• 1 μήνα μετά...

ρε παιδια τι 9.5 λιτρα.Μας δουλευει ο φιλος μαλλον.

το εχω 7,5 χρονια κ η μεση ειναι 6.7.

σε πολη ανεβαινει μεχρι 7.5 κ σε ταξιδι παει κοντα στα 5.5-6 στα 100-110χιλ/ω.πιο πανω ανεβαινει στα 6.5 με 7.με αιρ κοντισιον υπολογιζει κ μισο λιτρο εξτρα.

εμενα τα 6.7 ειναι κ με κλιμα ανοιχτο σε ενα 70% των χιλιομετρων.ζημιες μηδεν.το εχω κανει κ υγραεριο κ παει τρενο.το μονο που εχω λιγο θεμα ειναι απο τοτε που το εκανα υγραεριο μου εκαψε την αντλια βενζινης 1 φορα κ μου σφυραει τωρα κ η δευτερη εδω κ 10000χιλ.

ποια εκδοση εχεις? Εμενα το 90% των μετακινησεων ειναι εντος Αθηνων... Και αυτη την καταναλωση τη συνανταμε και οι 3 που το οδηγαμε...Αντιστοιχα οσες φορες παω επαρχια η καταναλωση ειναι στο 6.5 με 7. και λεω την καταναλωση που κατα μεσο ορο βγαζει στην οθονη.Μπορει κατα περιοοδους να ειναι καλυτερα φυσικα... 

Επισης ,σκεφτομαι να αλλαξω αμορτισερ..Ποια προτεινετε?

εμενα η εντυπωσεις μου για το corsa d 1.4 ειναι οτι συναντησα ενα στο δρομο με το ιαπωνικο 1000αρι μου και απο το ξεκινημα μεχρι τα 90χλμ δεν μπορεσε να μου φυγει ουτε 10cm μπροστα!!!

γκαζι δεν εχει για την κατηγορια του, χαμηλες καταναλωσεις και αυτες πανε περιπατο.. και ομως πουλαει! οπως και ο λαιμαργος κινητηρας 1.4 του vw οπου τον ακυρωσε ο κοσμος οταν βγηκε ο 1.2 tsi

Εμενα απο γερμανικο ατμοσφαιρικο το μονο που με καλυπτει σε θεμα αποκρισης γκαζιου ειναι το 1.4 fiesta

εμενα η εντυπωσεις μου για το corsa d 1.4 ειναι οτι συναντησα ενα στο δρομο με το ιαπωνικο 1000αρι μου και απο το ξεκινημα μεχρι τα 90χλμ δεν μπορεσε να μου φυγει ουτε 10cm μπροστα!!!

γκαζι δεν εχει για την κατηγορια του, χαμηλες καταναλωσεις και αυτες πανε περιπατο.. και ομως πουλαει! οπως και ο λαιμαργος κινητηρας 1.4 του vw οπου τον ακυρωσε ο κοσμος οταν βγηκε ο 1.2 tsi

Εμενα απο γερμανικο ατμοσφαιρικο το μονο που με καλυπτει σε θεμα αποκρισης γκαζιου ειναι το 1.4 fiesta

..οι..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...