Προς το περιεχόμενο

OPEL CORSA D (2007) - Ποιος αλλος εχει? -Εντυπωσεις?

Pireotis88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 1 μήνα μετά...

εχω ενα opel corsa 1,4 sport 5 θυρο και η καταναλωση του ειναι γυρω στο 9,5 ...εσας???

Γενικοτερα πολυ ευχαριστημενο..ουτε σκουριες ουτε τπτ..σε 4 χρονια του εχω κανει 52000 χιλιομετρα...μονο δισκο αλλαξα...

Εχω οπελ αστρα g 02 και σε πληροφορώ οτι καίω λιγότερο απο σενα . εχει 185 χιλιαδες χιλιομετρα και δισκο δεν εχω αλαξει φιλε μου .και ουτε καν πατιναρει το εργαλειο. κατι κανεις λαθος , ισως δεν ξερεις να συμπλεκταρεις.Οσο αναφορα τις σγουριες ΓΕΛΑΩΩΩ ...για να δεις σγουρια σε οποιοδηποτε αμαξι εκτος fiat πρεπει να περασει μια 30ετια χαλαρα!!!!

Υ.Γ τα οπελ ειναι στο ιδιο τσουβαλι με τα group vag δηλαδη για ΠΕΤΑΜΑ με την μονη διαφορα οτι τα οπελ φορανε αμερικανικα μοτερ GM

Στην Εθνική είναι όσο λέει ο κατασκευαστής 7 με 7,5

Aθηνα Καλαματα που ειναι γυρω στα 250 χιλιομετρα απο το σπιτι μου εκαψα 1/4 του ρεζερβουαρ που ειναι 10 λιτρα. μαντεψε ποσο εκαψα .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

0 ποστ εχει κανει..εμενα για τρολλια μου κανει...η δηλωση του στυλ...''ειμαι ο σουπερ ντουπερ οδηγος αυτοκινητων'' δεν υπαρχουν αυτα που λεει!

Aθηνα Καλαματα που ειναι γυρω στα 250 χιλιομετρα απο το σπιτι μου εκαψα 1/4 του ρεζερβουαρ που ειναι 10 λιτρα. μαντεψε ποσο εκαψα .

Κλαίω.... :X

Αθηνα καλαματα παντως οσες φορες την ειχα κανει την διαδρομη...με γεματο ρεζερβουαρ (40αρι πρεπει να χω,αντε βαρια βαρια 45αρι)..αν θυμαμαι καλα μου τρωγε 2.5/4αρτα ντεποζιτο.Δηλαδη μισο ντεποζιτο + μισο του 1/4

Με νορμαλ οδηγηση (100-120χλμ/ωρα) , και κατα τοπους ανοιγματα (190+ χλμ/ωρα), ξερετε σε καμμια ευθεια εκει στην τριπολη , και σε κανα δυο αλλα σημεια που σηκωνει ...

Δεν ξεχναμε επισης τις στροφες σε μεγαλοπολη/καλαματα που αν σου ανοιξει θα πηγαινεις σημειωτον !

Και το δικο μου...απλααα καιει...(opel corsa C πειραγμενο).

Αρα ενα απλο corsa (c ή d) με την παραπανω οδηγηση βαρια βαρια να φαει μισο ντεποζιτο...εκτος και αν πηγαινει σαν θεια και καψει κατιτις λιγοτερο..

Astra g και να κανει 1/4 ρεζερβουαρ πολυ χλωμο , εκτος και αν πηγαινει με 80 , cruise control και σβηνει και την μηχανη στις κατηφορες...

2-3 πράγματα από εμένα.

Πρώτα από όλα χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν, το "Αθήνα - Καλαμάτα που είναι περίπου τόσα χιλιόμετρα μου έκαψε περίπου 7/16 του ρεζερβουάρ το οποίο είναι περίπου 40-50 λίτρα" είναι εντελώς μπακαλίστικος τρόπος υπολογισμού. Στο περίπου είναι και τα χιλιόμετρα, στο περίπου και το ποσοστό του ρεζερβουάρ(το οποίο προφανώς υπολογίζεται με βάση το δείκτη στο καντράν), στο περίπου και η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ. Το παλιό μου αυτοκίνητο(sunny 1992) θεωρητικά είχε 40 λίτρα τεπόζιτο αλλά στην πράξη γέμιζε με 45+!!! Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι στην αρχή του ταξιδιού να γεμίσεις το ρεζερβουάρ μηδενίζοντας το μερικό χιλιομετρητή ταυτόχρονα, και στο τέλος του ταξιδιού να φουλάρεις ξανά. Και φυσικά με την προυπόθεση ότι δεν σε έκλεψε ο βενζινάς ;)

Επίσης στην κατανάλωση το μεγαλύτερο ρόλο τον έχει το πόσο βαρύ πόδι έχει ο οδηγός. Και εκτός από αυτό παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο, το πόσο φορτωμένο είναι, οι πιέσεις ελαστικών, η κίνηση που θα συναντήσεις, η χρήση κλιματισμού κτλ.

Και τέλος η κατανάλωση που ανακοινώνουν τα εργοστάσια σε καμία περίπτωση δεν είναι εφικτή σε πραγματικές συνθήκες, πάντα είναι μεγαλύτερη. Όσο για τα 4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα που αναφέρθηκε για astra g είναι για γέλια, μόνο υβριδικά μπορούν να πετύχουν τέτοιες καταναλώσεις.

Το παλιό μου αυτοκίνητο(sunny 1992) θεωρητικά είχε 40 λίτρα τεπόζιτο αλλά στην πράξη γέμιζε με 45+!!!

Αυτό το θεωρητικό νούμερο από που το βρήκες;

Γιατί εγώ βρίσκω 50 λίτρα από την εταιρεία.

Πρώτα από όλα χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν, το "Αθήνα - Καλαμάτα που είναι περίπου τόσα χιλιόμετρα μου έκαψε περίπου 7/16 του ρεζερβουάρ το οποίο είναι περίπου 40-50 λίτρα" είναι εντελώς μπακαλίστικος τρόπος υπολογισμού. Στο περίπου είναι και τα χιλιόμετρα, στο περίπου και το ποσοστό του ρεζερβουάρ(το οποίο προφανώς υπολογίζεται με βάση το δείκτη στο καντράν), στο περίπου και η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ.

Επίσης στην κατανάλωση το μεγαλύτερο ρόλο τον έχει το πόσο βαρύ πόδι έχει ο οδηγός. Και εκτός από αυτό παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο, το πόσο φορτωμένο είναι, οι πιέσεις ελαστικών, η κίνηση που θα συναντήσεις, η χρήση κλιματισμού κτλ.

Τιποτα δεν ειναι στο "περιπου".Τα ντεποζιτα εχουν συγκεκριμενη χωρητικοτητα.Δεν νομιζω η εταιρια να λεει 40 λιτρα και να ειναι 50!Εκτος και αν ηταν πιωμενοι οι μηχανικοι στο εργοστασιο.Τωρα αν γεμιζει με 42 , 45 , 50 λιτρα...αυτο ειναι αλλο θεμα.Μην ξεχναμε και το θολο θεμα της "ρεζερβας" που δεν ειναι ξεκαθαρο αν συνυπολογιζεται.

Επισης Αθηνα - Καλαματα ειναι συγκεκριμενη αποσταση/χιλιομετρα.Ο καθενας μπορει να την μετρησει με τον "μερικο χιλιομετρητη".

Επισης η καταναλωση ειναι στο "περιπου" στα παλια αυτοκινητα αλλα στα καινουργια που εχουν trip computer βλεπεις την τρεχουσα/μεση καταναλωση με σχετικη ακριβεια.

Αρα καταληγουμε σε μια απλη μεθοδο των τριων.

Στα 100 χιλιομετρα καταναλωνα χ λιτρα (κατα μεσο ορο - απο trip computer/scangauge)

Στα 200κατι που εκανα μεχρι την καλαματα ΠΟΣΑ λιτρα εφαγα?

Και βλεπεις με σχετικη ακριβεια ποσα λιτρα εφαγες.

Αυτο που δεν μπορουμε να συγκρινουμε , ειναι την καταναλωση του ενος με του αλλου γιατι προφανως διαφερει ο τροπος οδηγησης του καθενος , οπως πολυ σωστα αναφερεις και συ.

Αυτό το θεωρητικό νούμερο από που το βρήκες;

Γιατί εγώ βρίσκω 50 λίτρα από την εταιρεία.

Νομίζω στο service manual είχα δει 40. Πάντως το ότι στην πράξη γέμιζε με 45+ είναι σίγουρο, είχα ξεμείνει εντελώς, του έβαλα τετράκιλο για να ξεκινήσει και αμέσως μετά το γέμισα στο βενζινάδικο. Συνολικά σκάρτα 46 λίτρα πήρε.

Τιποτα δεν ειναι στο "περιπου".Τα ντεποζιτα εχουν συγκεκριμενη χωρητικοτητα.Δεν νομιζω η εταιρια να λεει 40 λιτρα και να ειναι 50!Εκτος και αν ηταν πιωμενοι οι μηχανικοι στο εργοστασιο.Τωρα αν γεμιζει με 42 , 45 , 50 λιτρα...αυτο ειναι αλλο θεμα.Μην ξεχναμε και το θολο θεμα της "ρεζερβας" που δεν ειναι ξεκαθαρο αν συνυπολογιζεται.

Επισης Αθηνα - Καλαματα ειναι συγκεκριμενη αποσταση/χιλιομετρα.Ο καθενας μπορει να την μετρησει με τον "μερικο χιλιομετρητη".

Φίλε μου παραπάνω γράφτηκαν τα εξής: "Aθηνα Καλαματα που ειναι γυρω στα 250 χιλιομετρα", "εκαψα 1/4 του ρεζερβουαρ που ειναι 10 λιτρα", "μισο ντεποζιτο", "με γεματο ρεζερβουαρ (40αρι πρεπει να χω,αντε βαρια βαρια 45αρι)..αν θυμαμαι καλα μου τρωγε 2.5/4αρτα ντεποζιτο.Δηλαδη μισο ντεποζιτο + μισο του 1/4".

Η απόσταση Αθήνα - Καλαμάτα φυσικά και είναι συγκεκριμένη απόσταση χωρίς να μεταβάλλεται(238χλμ). Από που όμως; Από Χαϊδάρι ή από Ομόνοια? Επίσης ο δείκτης της βενζίνης δεν είναι και τόσο ακριβείας, όταν είναι ακριβώς στη μέση δεν σημαίνει απαραίτητα πως το τεπόζιτο είναι γεμάτο ως τη μέση αλλά περίπου στη μέση. Αν έλεγε κάποιος ότι διένυσε πχ 231 χιλιόμετρα και έκαψε 16,72 λίτρα καύσιμο τότε ναι αυτό είναι κάτι χειροπιαστό. Το περίπου τόσα χιλιόμετρα απόσταση και περίπου μισό τεπόζιτο το οποίο γεμίζει με περίπου τόσα λίτρα δεν δίνουν ούτε καν στο περίπου την πραγματική εικόνα κατανάλωσης. Αυτό και μόνο ήθελα να θίξω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...