angmar Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Το Joomla είναι ένα πανίσχυρο CMS ενώ το wordpress είναι για σελίδες τύπου blog... Το Joomla έχει σαφώς περισσότερες δυνατότητες από το wordpress και με μερικές γνώσεις προγραμματισμού μπορείς να κάνεις πραγματικά ότι θες εσύ... Αν διαβάσεις στις σελίδες και των δύο θα βρεις πολύ αναλυτικές οδηγίες για το πως να τα κάνεις εγκατάσταση... Δεν τα έχω δει αυτά που σου προσφέρουν απευθείας από το site τους αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερα να αγοράσεις ένα server ξεχωριστά σύμφωνα με τις ανάγκες σου και ένα domain name και απλά να κατεβάσεις το software από την σελίδα και να το κάνεις εγκατάσταση... rofl, προφανέστατα δε ξέρεις και πολλά από, WordPress και για αυτό καταλήγεις να παραπληροφορείς τον κόσμο. Το WordPress μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα, ίσως και πολύ πιο εύκολα απ το Joomla. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν είναι μόνο για blogs...
zarzonis Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 rofl, προφανέστατα δε ξέρεις και πολλά από, WordPress και για αυτό καταλήγεις να παραπληροφορείς τον κόσμο. Το WordPress μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα, ίσως και πολύ πιο εύκολα απ το Joomla. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν είναι μόνο για blogs... Καλά καλά... Πήγαινε μία στην γωνία και δες αν έρχομαι που θα μου πεις παραπληροφορώ τον κόσμο... Ένα εξάμηνο το έφαγα στην μάπα το wordpress και περίπου χρόνο το Joomla... Λες να μην ξέρω; Θες να μου πεις ότι το wordpress δεν είναι καθαρά blogging πλατφόρμα που μπορείς απλώς να προσθέσεις μερικές ακόμα δυνατότητες και όχι πάντα καλές; Πας και συγκρίνεις Joomla και Wordpress σε θέμα δυνατοτήτων; Μάλλον εσύ δεν ξέρεις τότε γιατί μιλάμε για μέρα με νύχτα... Το wordpress απευθύνεται σε πολύ αρχάριους και δεν μπορείς να το κάνεις και πολλά πέρα από κάποια extensions που υπάρχουν... Στο joomla γίνεται χαμός... Υπάρχει ότι μπορείς να φανταστείς... Αν θες να κάνεις σοβαρή και πολύπλοκη σελίδα, τότε δεν πρόκειται να την κάνεις με wordpress... Αυτό στο υπογράφω... Και για να μην λες ότι τα βγάζω από το μυαλό μου πάρε το πρώτο αποτέλεσμα στο google στην αναζήτηση joomla vs wordpress... http://www.webmaster...-wordpress.html
merianos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Αχ αχ αχ αχ !!!! Πάμε για ακόμα μια φορά !!!! Το Joomla είναι σε επίπεδο core πολύ ποιο δυνατό από το WordPress, γιατί είναι Framework. Έχει πολύ δυνατές προδιαγραφές για να κάνει σχεδόν τα πάντα, αλλά δεν έχει καθόλου φιλικό περιβάλλων για τον χρήστη - διαχειριστή. Από την άλλη υπάρχει το WordPress που μπορεί να μην έχει τόσο δυνατό core γιατί δεν είναι Framework αλλά αν το ψάξεις καλά είναι και αυτό ικανό να κάνει σχεδόν τα πάντα το ίδιο καλά και μη σου πω και καλύτερα. Επίσης το UI του σαφέστατα ποιο φιλικό προς τον τελικό χρήστη. Ακόμα, το WordPress ήταν bloging engine όταν άρχισε, πλέον τείνει και αυτό να οδεύει προς CMS. Και για να ολοκληρώσω την απάντηση μου, μην κοιτάτε τι λένε οι Έλληνες Developers που έχουν αποθεώσει το Joomla (δεν λέω πως το έχουν κάνει άδικα) και τι γράφουν στα Ελληνικά blogs, για αυτό. Δείτε τα στατιστικά που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο στους παρακάτω συνδέσμους, αυτοί ίσως να σας βοηθήσουν να διαπιστώσετε τι είναι ποιο εύχρηστο και περισσότερο κοινά αποδεκτό : http://w3techs.com/technologies/overview/content_management/all http://wappalyzer.com/categories/cms http://trends.builtwith.com/cms Το πόρισμα δικό σας ! 1
thanocaster Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Κάποιες παρατηρήσεις: 1. Το Joomla δεν είναι framework. Είναι CMS. Framework είναι η CakePHP και το CodeIgniter. 2. Το κυριότερο κακό με το Joomla είναι πως στο debugging του οι developers δεν έχουν έναν συγκεκριμένο τρόπο που πρέπει να γράφουν κώδικα. Γράφει ο καθένας όπως θέλει αρκεί να διορθώσει το bug. Αντίθετα το wordpress, σαν developer, σε βάζει σε μια διαδικασία να γράφεις πιο καθαρά καθώς έχει μεγαλύτερη συνέπεια ο κώδικάς του (και σε μεγάλο βαθμό αυτό έχει επικρατήσει και στα plugins του). 3. Το wordpress δεν τείνει να γίνει CMS. Πλέον δεν του λείπει τίποτα για να χαρακτηριστεί CMS, παρόλο που -σωστά για μένα- έχει κρατήσει την φιλοσοφία του blogging ακόμα. 4. Ζαρζώνη, το λινκ που έβαλες μάλλον θα βγαίνει πρώτο στο google.gr. Επίσης, γιατί έχει μεγαλύτερη βαρύτητα αυτό το λινκ που παραθέτεις από αυτό πχ το λινκ; Μόνο και μόνο επειδή είναι πρώτο; Σύμφωνα με τη λογική σου, το ότι το wordpress έχει πάνω από το 50% του market share μόνο του, δεν θα έπρεπε να το κάνει καλύτερο; ΥΓ> Επειδή βλέπω που πάει το πράγμα, θεωρείστε το μήνυμά μου σαν μια μικρή παρέμβαση. Δεν σκοπεύω να μπω σε διάλογο τύπου «τράβα στη γωνία να δεις αν έρχομαι» και «εγώ έχω και ένα χρόνο εμπειρία με το ένα και έξι μήνες με το άλλο». ΕΝΤΙΤ και ΥΓ2> Όντως, το wordpress απευθύνεται σε αρχάριους. Τόσοι αρχάριοι στο χώρο του web desing/development το προτιμούν... 3
merianos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 +1 Thanocaster, με τη διαφορά ότι το Joomla είναι Framework, στο οποίο έχουν πατήσει και έχουν γράψει πάνω του το CMS. Αν δεις εδώ, θα διαπιστώσεις πως δεν απέχει και πολύ από το CakePHP / CodeIgniter. Αυτή είναι και η γενική φιλοσοφία του. Μάλιστα από όσο ξέρω (γιατί δεν είμαι φανατικός Joomla-ς και ας με διορθώσει αν κάποιος ξέρει καλύτερα) οι Joomla Developers εδώ και καιρό περιμένουν πως και πως να διαχωριστεί πλήρως το Joomla Framework από το CMS.
thanocaster Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Το Joomla περιέχει ένα framework, όπως και το WordPress, αλλά είναι κάτι ευρύτερο από αυτό, είναι CMS. Έτσι αυτοπροσδιορίζεται και στην πρώτη πρότασή άλλωστε στο σάιτ του: «Joomla is one of the world’s most popular open source CMS».
theef Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Tι γνώσεις χρειάζονται για το ένα και τι γνώσεις για το άλλο? Δηλαδή εγώ σαν αρχάριος ξεκινάω με wordpress και συνεχίζω με joomla ή μαθαίνω μία και καλή joomla και τελιώνω? Το Joomla είναι ένα πανίσχυρο CMS ενώ το wordpress είναι για σελίδες τύπου blog... Το Joomla έχει σαφώς περισσότερες δυνατότητες από το wordpress και με μερικές γνώσεις προγραμματισμού μπορείς να κάνεις πραγματικά ότι θες εσύ... Αν διαβάσεις στις σελίδες και των δύο θα βρεις πολύ αναλυτικές οδηγίες για το πως να τα κάνεις εγκατάσταση... Δεν τα έχω δει αυτά που σου προσφέρουν απευθείας από το site τους αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερα να αγοράσεις ένα server ξεχωριστά σύμφωνα με τις ανάγκες σου και ένα domain name και απλά να κατεβάσεις το software από την σελίδα και να το κάνεις εγκατάσταση... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις... Στο domain που θα αγοράσω θα με ρωτήσουν τι θέλω να εγκαταστήσω και μετά θα αρχίσω να φτιάχνω την σελίδα μου? Τα domain ανείκουν σε κάποιον και αυτός τα πουλάει? Δηλαδή δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αγοράσω το όνομα του site μου...
thanocaster Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Μαθαίνεις αυτό που θέλεις από την αρχή. Είναι δυο διαφορετικά εργαλεία για την ίδια, σχεδόν, δουλειά. Όσον αφορά στα domain και τους χόστερς, καταρχάς, ο χόστερ δεν πρόκειται να σε ρωτήσει τίποτα. Διαλέγεις domain, διαλέγεις hosting plan, πληρώνεις και ξεκινάς. Όποιο εργαλείο και να επιλέξεις, θα χρειαστείς τουλάχιστον php και mysql. Επίσης, όχι ότι θα συναντήσεις κάτι άλλο, αλλά θα πρέπει να έχεις πρόσβαση με ftp. Το όνομα το αγοράζεις για να μην έχεις διεύθυνση με ip. Τα domains πουλιούνται γιατί κάποιος πρέπει να κάνει τη διαδικασία να δηλωθεί το domain σου και να αντιστοιχηθεί σε μια ip. Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου εκτός αν έχεις πάρει τη σχετική άδεια να κατωχυρώνεις domains (registrar), και, όχι, δεν βγαίνει ούτε εύκολα, ούτε ανέξοδα αυτή η άδεια. Πάντως για ~30 ευρώ το χρόνο για domain και hosting, πολύ το ψάχνεις πιστεύω.
theef Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Μαθαίνεις αυτό που θέλεις από την αρχή. Είναι δυο διαφορετικά εργαλεία για την ίδια, σχεδόν, δουλειά. Όσον αφορά στα domain και τους χόστερς, καταρχάς, ο χόστερ δεν πρόκειται να σε ρωτήσει τίποτα. Διαλέγεις domain, διαλέγεις hosting plan, πληρώνεις και ξεκινάς. Όποιο εργαλείο και να επιλέξεις, θα χρειαστείς τουλάχιστον php και mysql. Επίσης, όχι ότι θα συναντήσεις κάτι άλλο, αλλά θα πρέπει να έχεις πρόσβαση με ftp. Το όνομα το αγοράζεις για να μην έχεις διεύθυνση με ip. Τα domains πουλιούνται γιατί κάποιος πρέπει να κάνει τη διαδικασία να δηλωθεί το domain σου και να αντιστοιχηθεί σε μια ip. Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου εκτός αν έχεις πάρει τη σχετική άδεια να κατωχυρώνεις domains (registrar), και, όχι, δεν βγαίνει ούτε εύκολα, ούτε ανέξοδα αυτή η άδεια. Πάντως για ~30 ευρώ το χρόνο για domain και hosting, πολύ το ψάχνεις πιστεύω. αχα κάπου εκεί πήγαινε το μυαλό μου και εμένα... mysql και php μαθήματα βρίσκω στο ίντερνετ? Και όταν λες ftp έννοείς απομακρυσμένη πρόσβαση?
zarzonis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Tι γνώσεις χρειάζονται για το ένα και τι γνώσεις για το άλλο? Δηλαδή εγώ σαν αρχάριος ξεκινάω με wordpress και συνεχίζω με joomla ή μαθαίνω μία και καλή joomla και τελιώνω? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις... Στο domain που θα αγοράσω θα με ρωτήσουν τι θέλω να εγκαταστήσω και μετά θα αρχίσω να φτιάχνω την σελίδα μου? Τα domain ανείκουν σε κάποιον και αυτός τα πουλάει? Δηλαδή δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αγοράσω το όνομα του site μου... Το joomla είναι πιο δύσκολο στην χρήση από το wordpress αλλά όχι υπερβολικά δύσκολο... Διάβασε στο site του καθενός τι προσφέρει το κάθε ένα και επέλεξε πιο σου ταιριάζει περισσότερο... FTP είναι τα αρχικά από το file transfer protocol... Ουσιαστικά μέσω ftp θα συνδέεσαι στον υπολογιστή που θα σηκώνει την ιστοσελίδα σου και θα κάνεις αλλαγές στα αρχεία ή θα ανεβάζεις άλλα... Ότι αλλαγές και να κάνεις δεν θα σε ρωτήσει κανένας... Κάνεις ότι θες... Επίσης διάλεξε hoster που να έχει σαν πίνακα ελέγχου το cpanel που είναι με διαφορά το καλύτερο...
thanocaster Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Επίσης διάλεξε hoster που να έχει σαν πίνακα ελέγχου το cpanel που είναι με διαφορά το καλύτερο... Εχμ...
zarzonis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Εχμ... Τι εχμ; Δεν είναι το καλύτερο;;;; Μην μου πεις κανένα Direct Admin ή Plesk....
zarzonis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Καλύτερο ως προς τί; Έκανες παράθεση συγκεκριμένο μέρος ενός post μου όταν αναφέρθηκα να διαλέξει ο φίλος hoster που να έχει cpanel, γράφοντας απλά ένα εχμ... Τι ακριβώς εννοείς με αυτό;
thanocaster Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Ότι για να χαρακτηρίσεις ένα panel ως καλύτερο θα πρέπει τουλάχιστον να προσδιορίσεις σε ποιον τομέα. Καλύτερο περιβάλλον, περισσότερες επιλογές, καλύτερη βοήθεια, καλύτερα plugins κλπ. Γιατί αντίστοιχα μπορώ να σου πω πως το καλύτερο είναι το ISPconfig ας πούμε. Επίσης κάθε χόστερ έχει διαφορετικά extensions φορτωμένα στο πάνελ των πελατών. Πχ στην dnhost με Plesk μπορείς να επιλέξεις αν θες την PHP ως CGI ή ως Apache Module. Στο HostPapa με cPanel δεν έχεις αυτή την επιλογή (τουλάχιστον στα δικά μου shared αυτά ισχύουν). Οπότε το να πεις έτσι αόριστα πως το cPanel είναι καλύτερο, και μάλιστα με διαφορά, είναι σα να πω πως τα Windows είναι καλύτερα από το Λίνουξ ή το αντίστροφο. ΥΓ> Συμβουλή: γενικά είναι καλό να μην είσαι απόλυτος όταν προτείνεις κάτι σε κάποιον αρχάριο. Το ότι εσύ το βρίσκεις το καλύτερο είναι απόλυτα θεμιτό, καθώς σε μεγάλο βαθμό είναι υποκειμενικό. Όμως, είναι τουλάχιστον επικίνδυνο να πετάς σε έναν αρχάριο ένα γενικό και ατεκμηρίωτο «είναι το καλύτερο». Φιλικά πάντα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα