maniac89 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Γειά! Θέλω να συνδέσω δύο υπολογιστές μεταξύ τους και μου είπαν ότι χρειάζομαι ένα crossover καλώδιο. Στο e-shop βρήκα τα παρακάτω http://www.e-shop.gr/sort_search.phtml?stuff=crossover&x=20&y=1 Όλα αυτά δεν κάνουν για την δημιουργία ενός απλού τοπικού δικτύου;
SpirosLouis Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Το crossover καλώδιο είναι για να συνδέσεις 2 υπολογιστές μεταξύ τους άμεσα! Δηλαδή χωρίς να παρεμβάλετε τίποτα. Για να φτιάξεις ένα αλπό τοπικό δίκτυο θα χρειαστείς ένα switch ή ένα απλό routerάκι.(και απλά ethernet καλώδια - straight through) 1
maniac89 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Το crossover καλώδιο είναι για να συνδέσεις 2 υπολογιστές μεταξύ τους άμεσα! Δηλαδή χωρίς να παρεμβάλετε τίποτα. ναι, αυτό θέλω να κάνω,οποιοδήποτε από τα παραπάνω καλώδια κάνει;
Candlemass Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Ναι, οποιοδήποτε κάνει. Φαντάζομαι θα ξέρεις ότι μετά θέλει χειροκίνητα static IPs και Sub Mask, έτσι; 1
maniac89 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 ok, αυτό ήθελα. Μόλις το αγοράσω θα προσπαθήσω να τα συνδέσω, και άμα δυσκολευτώ ξαναποστάρω. ευχαριστώ πολύ
poscore Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Μόνο για 3 και παραπάνω υπολογιστές χρειάζεσαι ρουτεράκι...
poulinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 to cross που θα παρεις βεβαια εννοειται οτι και να το χρησιμοποιησεις με switch θα παιξει μια χαρα αφου ολα τα switch ειναι auto sense πλεον στα καλωδια και παιζουν με τα παντα.
maniac89 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 να ρωτήσω και κάτι άλλο, με straight ethernet καλώδιο θα γινόταν η σύνδεση μεταξύ δύο υπολογιστών ή χρειάζεται απαραίτητα crossover καλώδιο;
poulinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 μονο αν εχεις ρουτερ η switch με straight αλλιως crossed.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 να ρωτήσω και κάτι άλλο, με straight ethernet καλώδιο θα γινόταν η σύνδεση μεταξύ δύο υπολογιστών ή χρειάζεται απαραίτητα crossover καλώδιο; όλα τα "σύγχρονα" NICs έχουν πλέον auto-mdix, οπότε ότι καλώδιο και να πάρεις θα παίξει σε οποιαδήποτε συσκευή που δεν είναι αρχαία όπως είπε και πιο πάνω ο poulinos 1
poulinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 απλα αν υπαρχει ρουτερ θα δωσει ο dhcp του ρουτερ ip και εισαι οκ αντο κανεις με crossover τοτε αν δεν υπαρχει dhcp θα πρεπει να βαλεις καρφωτα Ip και subnet για να δει ο ενας τον αλλον περα απο τα share Που θα πρεπει να κανεις στους δισκους.επισης αν η μια καρτα ειναι 1000 και η αλλη εκατο θα παιξουν στην ταχυτητα της πιο αργης.σε σπανια περιπτωση θα πρεπει να ορισεις να παιξει 100 η 1000 καρφωτα.
asun Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Συνεχίζοντας το θέμα, έχω κάποια προβλήματα συνδεόντας δύο υπολογιστές με crosss καλώδιο Έχω βάλει manually I.P και στα δύο μηχανήματα, έχω βάλει την ίδια subnet mask και όλα τα άλλα τα έχω αφήσει κενά. Απενεργοποίησα και το firewall των windows και το windows essentials , βάζω το καλώδιο και αμέσως μου δείχνει σύνδεση Κάνω ping από τον έναν υπολογιστή στον άλλον χωρίς κανένα πρόβλημα Όταν πάω στις τοποθεσίες δικτύου βλέπω και τους δύο υπολογιστές, αλλά όταν κάνω διπλό κλικ στον υπολογιστή για να δω τους κοινόχρηστους φακέλους, μου λεει ότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση Το ίδιο και όταν στο adress bar βάλω την I.P ή το computer name. Τα σύνδεσα και με ένα switch της TP-Link βάζοντας Obtain IP automatically, τα ίδια Οι υπολογιστές είναι desktop και έχουν και οι 2 win xp professional Έχει κανείς καμία ιδέα
SpirosLouis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Τα έχεις βάλει και τα 2 pc στο ίδιο workgroup? έχεις δώσει τα κατάλληλα δικαιώματα στους φακέλους που είναι κοινόχρηστοι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα