Dark_Sage Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Γεια σε όλους, έχω μια 8800 GTS 640 mb που μετά απο αρκετά χρόνια μια μέρα άρχισε να πετάει artifacts και τυχαία stripes. Στην αρχή το pc δεν φόρτωνε, με απανωτά hard resets τελικά φόρτωνε αλλα στο επόμενο shut down πάλι τα ιδια. Την επόμενη μέρα όταν αποφάσιζε να μπέι windows είχα artifacts και χρωματιστά stripes και κόλλαγε ο υπολογιστής. Ενώ η κάρτα είναι πεντακάθαρη κ θερμοκρασία 65 βαθμούς δοκιμάζω μία άλλη κ όλα λυθηκαν. Αρα ειναι 100%θέμα κάρτας. Και τώρα ο λόγος του thread: τυχαία βρήκα στο youtube τα παρακάτω video http://www.youtube.com/watch?v=Hf3yMzmgT90 http://www.youtube.com/watch?v=DmzGnjJNZrM http://www.youtube.com/watch?v=SCxc0bxk_1U και αναρωτιέμαι... να το δοκιμάσω? Πως ακριβώς δουλεύει αυτο το τρικ κ τι φτιάχνει? Το εχει προσπαθησει κανεις? thanks! 1
zarzonis Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Υπάρχει πιθανότητα να γίνει... Εγώ έτσι είχα φτιάξει μια παλιά 8500gt 512mb... Το δοκίμασα γιατί φυσικά ήταν εκτός εγγύησης και δεν μου έμενε να κάνω κάτι άλλο... Ή αγόραζα καινούργια ή δοκίμαζα αυτό και αν δεν δούλευε θα αγόραζα πάλι καινούργια... Το trick είναι ότι τα διάφορα chipakia κολλάνε μετά από αρκετή χρήση η από καιρό... Με το να την βάλεις κυριολεκτικά σε μεγάλες θερμοκρασίες τα chipakia επαναφέρονται...
Profhths Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Καντο πλακι θα ειναι πιο νοστιμο - Καλα ειναι εφικτο αυτο;
zarzonis Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Καντο πλακι θα ειναι πιο νοστιμο - Καλα ειναι εφικτο αυτο; Όσο και αν σου φαίνεται απίστευτο ναι είναι... Αρκεί να βάλει μερικά στηρίγματα από αλουμινόχαρτο(μπιλίτσες) στις άκρες ώστε να μην κολλήσει στο κάτω αλουμινόχαρτο... Αυτό που είπα ότι τα τσιπάκια ξεκολλάνε σε υψηλές θερμοκρασίες ισχύει...
Profhths Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Σε ποια θερμοκρασια το ψηνεις; Και μετα απο ποση ωρα καταλαβαινεις οτι ειναι ετοιμο;
Dark_Sage Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 αν δεις τα videο τα εξηγούν αναλυτικά. το 2ο ειδικά τα λεει όλα σε λεπτομέρεις. ειναι 200 βαθμοί κελσίου, 8-10 λεπτά
vaggos101 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 186 κελσίου για την ακρίβεια , αλλά θα έλεγα να τσεκάρεις και το τροφοδοτικό σου -μου έχει τύχει να το πάθω αυτό απο μικρό τροφοδοτικό, έβαλα μεγαλύτερο και όλα οκ.
ninos30 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Προσωπική μου εμπειρία πως αυτές οι λύσεις είναι προσωρινές. Σχετικά σύντομα θα στο ξαναεμφανίσει
Dark_Sage Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 186 κελσίου για την ακρίβεια , αλλά θα έλεγα να τσεκάρεις και το τροφοδοτικό σου -μου έχει τύχει να το πάθω αυτό απο μικρό τροφοδοτικό, έβαλα μεγαλύτερο και όλα οκ. τροφοδοτικό την σήκωνε εδώ και μία 5ετία σχεδόν. δεν έχω άλλο προβλημα γενικότερα. θα την πάω την κάρτα βεβαια σε φίλο μου για ελεγχο κ βλεπουμε Προσωπική μου εμπειρία πως αυτές οι λύσεις είναι προσωρινές. Σχετικά σύντομα θα στο ξαναεμφανίσει ειναι αυτο που με προβληματιζει περισσοτερο... δεν πιστεύω πως αυτη η λυση ακομα κ αν παιξει ειναι μονιμη. πιστευω ειναι φαση γιατροσόφι προσωρινά.... θα δείξει
Thanos1972 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Ε κανε το απλα φροντισε μετα να καθαρισεις καλα τον φουρνο και να τον αφησεις να αεριστει πολυ καλα. 1
atsoft Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Το εχω κανει στην 8800gtx asus που εχω, αφαιρεσα το ανεμιστηρακι και την πεταξα στον φουρνο για 8 λεπτα στους 200. Πιο πριν δεν μου εστελνε σημα στην οθονη αν και το pc ανοιγε και μπουταρε κανονικα. ΚΑΙ ΝΑΙ! ΕΦΤΙΑΞΕ!! Την εχω εδω και 3-4 μήνες τωρα και είναι λουκουμι! Μια χαρά. Επειδη ομως εχει μεσα η καρτα αμίαντο και είναι καρκινογόνo θα πρεπει να εχεις και αυτο στο νου σου. USE AT YOUR OWN RISK. Resoldering λεγεται η διαδικασία. Είναι λόγω μεγεθους της cpu της καρτα γραφικών. (Κάτι τέτοιο)
billkolias Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 65 βαθμοι και καθαρο δεν ειναι φυσιολογικο για μενα μαλλων θελει και παστα αν δεν το εχεις κανει ειδη τελοσπαντων αυτο που μπορω να φανταστω εγω ειναι πως με τον καιρο και την θερμοκρασια ξεκολανε οι επαφες του gpu πανω απο την υπολοιπη πλακετα. Οποτε και καλα το βαζεις να ψυθει και ξαναγινονται οπως οπως προφανως αυτο δεν ειναι σιγουρο και καποιες φορες ουτε και μονιμο. Το οτι κολαναι τα τσιπακια και επανερχονται με την θερμοτητα μου φαινεται τελειως αστοχο και αβασιμο δεν μπορω να φανταστω πως θα γινοταν κατι τετοιο. τελοσπαντων προσθεου μην το βαλει κανεις στο φουρνο, πιστευω πως υπαρχουν μεγαλες πιθανοτητες να σκασει κανας πυκνωτης κτλπα... αν ειναι αυτο που λεω φανταζομαι ενα πιστολι θερμου αερα τοπικα πανω απο το gpu ισως καταφερει να ξαναλιωσει και ενωσει τις κολλησεις. αν και σε αυτες τις περιπτωσεις χρειζονται ακτινες υπειθρων η κατι τετοιο,ενας ηλεκτρονικος θα μπορουσε να εξιγησει
atsoft Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Στην ουσία έκανες resoldering. Επειδή ο επεξεργαστής της κάρτας είναι BGA, δηλαδή τα pads που τον συνδέουν στο pcb είναι κάτω από τον επεξεργαστή, ο μόνος τρόπος να τα κάνεις resolder είναι ο φούρνος. Τα pads αυτά ξεκολλάνε γιατί το εμβαδόν του chip είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με τις ροπές που δέχεται το pcb με αποτέλεσμα όπως στρεβλώνει το pcb ο επεξεργαστής (που μένει άκαμπτος) να ξεκολλάει. Για καλύτερα αποτελέσματα, προσπάθησε να στηρίξεις την κάρτα και από την άλλη πλευρά του pci-e. Απαντηση απο φίλο μου μολις το ειχα κανει... μονο τον αμιαντο φοβου, αλλιως μη μασας, ψήσε ψήσε! 1
άδικος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Βασικά ο ακριβής όρος είναι reflow & θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα του atsoft. Βάλτη σε φούρνο που δε χρησιμοποιείς (άκυρο ακούγεται αλλά είναι η μόνη μου ανησυχία). Κατά τ'άλλα δεν έχεις να χάσεις τίποτα. 65 βαθμοι και καθαρο δεν ειναι φυσιολογικο για μενα μαλλων θελει και παστα αν δεν το εχεις κανει ειδη Το οτι κολαναι τα τσιπακια και επανερχονται με την θερμοτητα μου φαινεται τελειως αστοχο και αβασιμο δεν μπορω να φανταστω πως θα γινοταν κατι τετοιο. Είναι σχετικά νορμαλ θερμοκρασία γι'αυτό το καιρό (ειδικά αν είναι με "φορτίο"). Εξ'άλλου τα artifacts & οι γραμμές δεν οφείλονται σ'αυτό ακόμα & να ρίξει τη θερμοκρασία 3-4 βαθμούς με μια άλλη πάστα. Τέλος ούτε άστοχο είναι ούτε αβάσιμο αφού τόσα άτομα το υποστηρίζουν & ακόμα περισσότερο το κάνουμε. Κάνε μια έρευνα στο διαδίκτυο & θα το δεις. Διάβασε αυτό το νήμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα