Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και κάποια χρόνια έχω στο PC μου έναν 320ρη σκληρό της Seagate (ST3320613AS). Τεστάροντάς τον με το Hard Disk Sentinel μου βγάζει health 40% και estimated remaining lifetime 155days. :fear:

Ο δίσκος δεν έχει bad sectors, αλλά έχει αρκετό power on time αφού το πισι που τον είχα ήταν ανοιχτό συνεχώς, ακόμα και όταν δεν το χρησιμοποιούσα.

Θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο αξιόπιστο/ακριβές είναι το HD Sentinel στα τεστς του.

post-54881-0-07285900-1344677005_thumb.png

Δημοσ.

Δεν το έχω πάθει, αλλά έχω διαβάσει πολλές περιπτώσεις που προλάβανε σκληρό με το HD Sentinel λίγο πριν κτυπήσει.

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο αξιόπιστο/ακριβές είναι το HD Sentinel στα τεστς του.

Όπως και όλα τα άλλα προγράμματα διαβάζει της SMART πληροφορίες του δίσκου οπότε όσο αξιόπιστο είναι το «bios» του δίσκου τόσο αξιόπιστα είναι και αυτά.

Ο μόνος λόγος που βγαίνει πεσμένο το health είναι λόγου του spinup,δηλαδή άργησε να ξεκινήσει 20 φορές ο δίσκος που μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με το μοτεράκι του δίσκου και κάποια στιγμή να καεί εντελώς.

Δημοσ.

"Αξιόπιστο" είναι το HDS, διότι όπως είπε ο Ελφ, απλά σου παρουσιάζει αυτά που αναφέρει ο ίδιος ο δίσκος από την "αυτοδιάγνωσή του" (=τεχνολογία S.M.A.R.T.).

Περί "ακρίβειας" : όσον αφορά τα "test" του (αν και μάλλον χρησιμοποίησες γενικά τον όρο), όπως "disk surface test", είναι επαρκώς ακριβές. Όσο για την ΕΚΤΙΜΗΣΗ περί "remaining lifetime", τις "155 μέρες" που σε ανησύχησαν δηλαδή, δεν είναι παρά αυτό που ήδη είπα : μια ΕΚΤΙΜΗΣΗ. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις είναι πολύ ακριβέστερες... Το όπερ και σημαίνει : έχει διαφανεί κάποιο "πρόβλημα", που η ουσία της αναφοράς του είναι να λάβεις τα μέτρα σου (για τα περιεχόμενα αρχεία, κάνοντας αντίγραφα σε άλλο μέσο : δίσκο ή δισκάκια DVD). Πράγμα που θα έπρεπε να έχεις ήδη και ούτως ή άλλως, κάνει (ανεξαρτήτως "ενδείξεως προβλήματος"). Καθότι οι δίσκοι μπορεί και να πεθάνουν απροειδοποίητα.

Όσο για το πώς θα πάει ο δίσκος; Κανείς δεν ΜΠΟΡΕΙ να ξέρει (...ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανείς. Στον...κόσμο όλο). Διότι οι εκτιμήσεις των προγραμμάτων όπως το HDS, είναι βασισμένες σε συνδυασμό στατιστικών στοιχείων - δεν μιλάμε δηλαδή για μετρημένα κουκιά. Τουτέστιν, όπως είπαμε, περισσότερο ως "καμπανάκι" χρησιμεύουν, για "λήψη μέτρων". Μ' άλλα λόγια, ο δίσκος μπορεί να ζήσει είτε άλλες 155 μέρες, όντως, μπορεί 156, μπορεί 154, 4, 14 - ακόμη και...1154... Ενδεικτικά, για να "πειστείς", να σου πω πως έχω (και δεν είμαι ο μόνος) δίσκους που όντας "πληγωμένοι", αναφέροντας προσδόκιμο ζωής ΜΗΔΕΝ πλέον μέρες, το κάνουν εδώ και...μήνες (ή και χρόνια).

Ξαναλέω πως το νόημα όλων αυτών είναι να πάρεις αντίγραφα των αρχείων που δεν θες με τίποτα να χάσεις (αν όχι όλων δηλαδή), και από 'κει και πέρα απλά ρίχνε που και που καμμιά μεριά στο HDS για να έχεις μια εντύπωση πως εξελίσσεται η "υγεία" του δίσκου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...