dub Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 1.πως μπορώ να δώ αν σ'ενα καιρούργιο λαπτοπ μπορoύμε να βάλουμε win XP? Μήπως κανενα προγραμματάκι που το κάνει αυτόματα? Ο λόγος ειναι πως θέλω να αναδιοργανώσω πληρως το μηχάνημα. Να κάνω γενικό φορμαρισμα, να χωρισω εγώ σε οτι παρτίσιονς θέλω και να βάλω (αν γίνεται) και μάλιστα εις διπλουν. Μάλλον και linux. Ρωτάω για Xp γιατι εχω νομιμη διανομή και οχι για λόγους "ιστορικους" κτλ. Και τα win 7 μια χαρά μου φάνηκαν. 2. αν τελικά δεν μπορώ να βάλω XP οπότε πάω αναγκαστικά σε Win7 πως απο το μηχανημα που τώρα δουλεύει κανονικά σε win7 μπορώ να κάνω backup τους drivers έτσι ώστε να τους έχω μετά αν μου ζητηθούν. Επειδή ο σκληρός θα φορμαρισθεί πληρως το κρυμένο Recovery Partition θα χαθεί ,σωστά?
thelos257 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 1) Πες μας τις ιδιοτητες του laptop σου οπως cpu , μνημη ram , καρτα γραφικων κλπ για να μπορεσουμε να δουμε αν μπορεις να περασεις win xp (συστηνω να βαλεις win xp με ενσωματομενο service pack 3). 2) Οσο για το recovery partition μπορεις (θα εχει προγραμμα λογικα ) με το οποιο μπορεις να δημιουργησεις dvd ανακτησης ετσι ωστε αν χαλασεις τον σκληρο δισκο της ανακτησης να σαι ανενιας οτι θα μπορεις να τον επαναφερεις με τα dvd που εχεια φτιαξει με το βοηθητικο προγραμμα δημιουργιας dvd (λογικα θα υπαρχει μεσα στα προγραμματα σε ενα φακελο recovery), πες μας επισης και το μοντελο του laptop σου οπως επισης και τον κατασκευαστη του.
TheELF Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 1) Πες μας τις ιδιοτητες του laptop σου οπως cpu , μνημη ram , καρτα γραφικων κλπ για να μπορεσουμε να δουμε αν μπορεις να περασεις win xp (συστηνω να βαλεις win xp με ενσωματομενο service pack 3). Λες να έχει κάνα laptop του 90 για να μην σηκώνει XP; Άλλωστε λέει ότι τρέχουν τα 7 οπότε και τα XP θα τρέχουν,το μόνο ζήτημα είναι τα driver εκεί dub πρέπει ν αμας πεις το μοντέλο ή να δεις μόνος σου στην κατασκευάστρια εταιρία να δεις αν έχει driver για xp,αν δεν τα έχει έτοιμα πρέπει για κάθε συσκευή (που δεν θα την βλέπει μετά την εγκατάσταση των XP) να βρεις το pnpid και να ψάξεις στο νετ για driver.
dub Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) αυτό είναι το μηχανάκι. Πολυ καλό. ΔΕΝ cd-dvd drive. Οπότε οτι γίνει θα γίνει από usb. Tωρα ψάχνω στο site της Αsus να δω τι παίζει με τους drivers http://www.bestdeals.gr/index.php?target=products&product_id=35055 Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2012 από dub
thelos257 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Λες να έχει κάνα laptop του 90 για να μην σηκώνει XP; Άλλωστε λέει ότι τρέχουν τα 7 οπότε και τα XP θα τρέχουν,το μόνο ζήτημα είναι τα driver εκεί dub πρέπει ν αμας πεις το μοντέλο ή να δεις μόνος σου στην κατασκευάστρια εταιρία να δεις αν έχει driver για xp,αν δεν τα έχει έτοιμα πρέπει για κάθε συσκευή (που δεν θα την βλέπει μετά την εγκατάσταση των XP) να βρεις το pnpid και να ψάξεις στο νετ για driver. Απλα ειπα να μας δωσει αναλυτικες πληροφοριες για να δουμε ξερεις μερικα laptop χρειαζονται sata drivers και xp με ενσωματομενο το sp3 για να δουλευουν αλλιως η εγκατασταση δεν θα αναγνωριζει τον σκληρο δισκο.
dub Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Mπορεί να είναι και σαχλαμάρα αλλά μου ρθε μια ιδεα. Αν στα win7 που εχω τώρα εγκαταστήσω ένα απο αυτά τα προγραματα virtual machine και πάω ΕΚΕΙ να κάνω εγκατάσταση δεν θα δώ τι παίζει? Απλα ειπα να μας δωσει αναλυτικες πληροφοριες για να δουμε ξερεις μερικα laptop χρειαζονται sata drivers και xp με ενσωματομενο το sp3 για να δουλευουν αλλιως η εγκατασταση δεν θα αναγνωριζει τον σκληρο δισκο. ψάχνοντας στο σαιτ της asus είδα πως ΔΕΝ εχει drivers winXP για το μηχάνημα μου. Δεν ξέρω αν μπορώ να χρησιμοποίήσω την ήδη υπαρχουσα (νόμιμη βεβαια) εγκατάσταση των win7 και να βάλω και 2η εγκατάσταση win7 (ουτε ξέρω αν γίνεται).Αλλά πως? Αφού (οπως σ'ολα τα λαπτοπ) πλεον ΔΕΝ παίρνεις καποιο cd-dvd εγκατάστασης. (χοντρή κοτσάνα αυτή: να πληρώνεις το λειτουργικό και να μη έχεις dvd) αλλά μόνο "recovery" δυνατότητα που σου κάνει το μηχανημα οπως οταν το πήρες. Συμφωνα με το μανουαλ πηρα backup των recovery files σε ένα flash disk. Αλλά δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να βοηθήσει.
TheELF Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Mπορεί να είναι και σαχλαμάρα αλλά μου ρθε μια ιδεα. Αν στα win7 που εχω τώρα εγκαταστήσω ένα απο αυτά τα προγραματα virtual machine και πάω ΕΚΕΙ να κάνω εγκατάσταση δεν θα δώ τι παίζει? Όχι τα Virtual machine φτιάχνουνε δικό τους Η/Υ με δικό τους εικονικό «υλικό» που δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό σου υλικό. ψάχνοντας στο σαιτ της asus είδα πως ΔΕΝ εχει drivers winXP για το μηχάνημα μου. Δεν ξέρω αν μπορώ να χρησιμοποίήσω την ήδη υπαρχουσα (νόμιμη βεβαια) εγκατάσταση των win7 και να βάλω και 2η εγκατάσταση win7 Εξαρτάτε από την άδεια που έχεις,πρέπει να πάρει τηλέφωνο την Microsoft να σου πει με σιγουριά αν μπορείς να το περάσεις και αλλού ή όχι. (ουτε ξέρω αν γίνεται).Αλλά πως? Αφού (οπως σ'ολα τα λαπτοπ) πλεον ΔΕΝ παίρνεις καποιο cd-dvd εγκατάστασης. (χοντρή κοτσάνα αυτή: να πληρώνεις το λειτουργικό και να μη έχεις dvd) αλλά μόνο "recovery" δυνατότητα που σου κάνει το μηχανημα οπως οταν το πήρες. Συμφωνα με το μανουαλ πηρα backup των recovery files σε ένα flash disk. Αλλά δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να βοηθήσει. Μπορείς νόμιμα να κατεβάσεις τα windows 7 http://easytopia.de/windows-7-direkt-download-links/ (και ήμι-νόμιμα να κατεβάσεις και κάποιο ελληνικό από κάπου) και να τα περάσεις με το νόμιμο κλειδί σου,αρκεί να είδες το προηγούμενο. Το πληρώνεις πολύ λιγότερο λόγου συμφωνιών OEM για αυτό και δεν δίνουν dvd.(θέλω να πιστεύω) Αν μπεις και στο wiki του Insomnia έχει άρθρο πως να κάνεις την εγκατάσταση από το usb σου.
dub Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Εξαρτάτε από την άδεια που έχεις,πρέπει να πάρει τηλέφωνο την Microsoft να σου πει με σιγουριά αν μπορείς να το περάσεις και αλλού ή όχι. Mπορείς νόμιμα να κατεβάσεις τα windows 7 http://easytopia.de/...download-links/ (και ήμι-νόμιμα να κατεβάσεις και κάποιο ελληνικό από κάπου) και να τα περάσεις με το νόμιμο κλειδί σου,αρκεί να είδες το προηγούμενο. Το πληρώνεις πολύ λιγότερο λόγου συμφωνιών OEM για αυτό και δεν δίνουν dvd.(θέλω να πιστεύω) Αν μπεις και στο wiki του Insomnia έχει άρθρο πως να κάνεις την εγκατάσταση από το usb σου. Ισως δεν κατάλαβες μιλάω για 2η εγκατάσταση των win7 που εχει το μηχανημα στο ΙΔΙΟ μηχάνημα. Αυτό ρωτούσα αν γινεται. Να εχεις δηλαδή 2 εγκαταστάσεις win7 στο ίδιο μηχάνημα Το κλειδί που λες ειναι αυτός ο 25ψήφιος συνδυασμός γραμμάτων και αριθμών που εχει σε ένα ταμπελάκι της Microsoft κάτω απο το λαπτοπ? Η απαιτείται και κάτι άλλο?
zarzonis Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Ναι φίλε αυτό εννοεί... Δεν υπάρχει λόγος να μην γίνεται αυτό με τις 2 εγκαταστάσεις... Εγώ τα xp που έχω αυθεντικά τα έχω εγκαταστήσει σε 2-3 υπολογιστές ταυτόχρονα με το ίδιο αριθμό... Sent from my iPhone using Insomnia
TheELF Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Το ότι γίνεται κάτι δεν το κάνει και νόμιμο, ακόμα και στο ίδιο μηχάνημα θεωρείται δεύτερη εγκατάσταση και εξαρτάται από το είδος κλειδιού αν είναι νόμιμο ή όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα