VagosM Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Για σας θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε αν μπορείτε την μια προσπάθησα να την λύσω αλλά δεν ξέρω αν την έκανα σωστά για την τελευταία με της κλήσεις φωνής δεν μπορώ να την κάνω αν μπορείτε με κάποια παραδείγματα .. Ευχαριστώ 1 ;άσκηση συνέχεια 1 και 2 άσκηση Η λύση της πρώτης αλλά δεν ξέρω αν γίνετε έτσι Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2012 από VagosM
MitsakosGR Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Ούτε καν δακτυλογραφημένο... Scanned εικόνες...
Timonkaipumpa Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Πάω στοίχημα ότι δεν ήξερε ποια εικόνα είναι η πρώτη και για αυτό τις έβαλα έτσι!
imitheos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 "Έχουμε ένα δίσκο των 7200 στροφών ο οποίος έχει 4ms seek και κάθε track του έχει 262144 bytes και θέλουμε να διαβάσουμε 16 τυχαίους τομείς και 16 συνεχόμενους τομείς." Εφόσον ο δίσκος έχει 7200RPM τότε πραγματοποιεί 120 στροφές το δευτερόλεπτο και για μία περιστροφή χρειάζεται 8msec. Εφόσον σε μία περιστροφή μπορεί να διαβάσει ένα ολόκληρο track, έχουμε ότι 262144/8ms = 32768 bytes/ms δηλαδή μπορεί να διαβάσει 32768 bytes κάθε ms άρα και 32768/512 = 64 τομείς / ms. Η μέση καθυστέρηση περιστροφής θεωρείται το μισό μιας περιστροφής οπότε rd = 8 / 2 = 4ms. Για να διαβάσουμε 1 τομέα θέλουμε 1/64 = 0.015625ms Άρα για να μετακινηθούμε στο σωστό σημείο, να γίνει seek και να διαβαστούν 16 συνεχόμενοι τομείς χρειαζόμαστε 4ms (rd) + 4ms (seek) + 16 * 0.015625ms = 8.25ms Για τους τυχαίους τομείς τώρα πρέπει να μετακινηθούμε κάθε φορά στα σωστά σημεία οπότε έχουμε 16 * (4 + 4 + 0.015625) = 128.25ms Γιατί τα έγραψα θα μου πεις αυτά ? Γιατί και η παραπάνω είναι μια άσκηση από λειτουργικά. Φυσικά στη πραγματικότητα παίζουν πολλοί περισσότεροι παράγοντες αλλά οι ασκήσεις είναι πάντα απλοποιημένες. Στη δική σου άσκηση αντί για σκληρό έχεις μνήμες,cache hit/miss,κτλ. Πόσο δύσκολο είναι πια να πάρεις τα νουμεράκια που σου δίνει και να κάνεις ό,τι προσθέσεις και πολλαπλασιασμούς χρειάζεται ?
VagosM Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δηλαδή χρόνος προσπέλασις = (hitration * entry found ) + (1-hitration)*enrty no found Κάνω της πράξεις για cache , ram και μετα προσθέτω τα αποτελέσματα μαζί με τον χρόνο του σκληρού? αλλά ζητά τον μέσο χρόνω προσπέλασις.
dop Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Πηγαίνεις στην κύρια μνήμη μόνον όταν έχεις miss στην cache. Οπότε στο 95% των περιπτώσεων παίρνεις το χρόνο της cache και στο 5% το χρόνο της cache συν της μνήμης. Το 99% αυτού του 5% τα βρίσκεις όλα στην κύρια μνήμη και 1% που πρέπει να πας στο δίσκο.
defacer Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Μαθηματικά υψηλού επιπέδου... Έχεις μια σακούλα με κέρματα. Το 95% των κερμάτων είναι 50λεπτα. Από αυτά που μένουν, το 99% είναι 20λεπτα και τα υπόλοιπα είναι 10λεπτα. Αν τραβήξεις ένα κέρμα από τη σακούλα στην τύχη, ποιά είναι κατα μέσο όρο η αξία του; Το ίδιο πράγμα σε ρωτάνε μόνο που το βαφτίζουν αλλιώς. Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεσαι το επίπεδο του "προβλήματος" (να το κάνει ο θεός). 1
dop Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Έχεις μια σακούλα με κέρματα. Το 95% των κερμάτων είναι 50λεπτα. Από αυτά που μένουν, το 99% είναι 20λεπτα και τα υπόλοιπα είναι 10λεπτα. Αν τραβήξεις ένα κέρμα από τη σακούλα στην τύχη, ποιά είναι κατα μέσο όρο η αξία του; Βέβαια, μπορούν πάντα να σου πουν να βρεις έναν τρόπο να μεγιστοποιήσεις το κέρδος σου
defacer Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Κάτι τέτοιες στιγμές σκέφτομαι ότι ο κόσμος πάει κατα διαόλου. Όταν έκανα μεταπτυχιακό σε αγγλικό πανεπιστήμιο, σε κάποια φάση στις εξετάσεις τέθηκε το εξής ερώτημα: Έστω το εξής πρωτόκολλο για την επικοινωνία υπολογιστών σε τοπικό δίκτυο: Μόλις κάποιο πρόγραμμα θελήσει να στείλει ένα πακέτο δεδομένων, έλεγξε αν ξέρεις την MAC address του παραλήπτη. Αν ναι, στείλε το πακέτο και τέλος. Αν όχι, στείλε ένα broadcast μήνυμα ζητώντας από τον ιδιοκτήτη της IP παραλήπτη να σου απαντήσει δηλώνοντας τη MAC address του. Άσε το πακέτο στην άκρη και μόλις έρθει η απάντηση στείλτο στον παραλήπτη που πλεον γνωρίζεις, σημειώνοντας και τη διεύθυνσή του για μελλοντική χρήση. Ερώτηση: Υπό κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες το παραπάνω πρωτόκολλο δεν λειτουργεί αποδοτικά. Ποιές είναι αυτές οι συνθήκες; Προτείνετε σχετική βελτίωση. Μιλώντας με συμφοιτητές μετά την εξέταση (μεταξύ αυτών πάρα μα πάρα πολλοί Έλληνες) συνειδητοποίησα ότι από όσους έτυχε να μιλήσω ούτε ένας δεν ήξερε την απάντηση. Σε εξετάσεις μαθήματος δικτύων! Και σε επιφανές τρομάρα τους ίδρυμα! Μια κοπέλα συγκεκριμένα όταν της είπα τη λύση μου απάντησε με την αποστομωτική ατάκα "και πού να το ξέρω αυτό, αφού δεν το λέει το βιβλίο". :fear: Η συγκεκριμένη κοπέλα σήμερα έχει διδακτορικό. In engineering.
dop Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Το ότι κάποιος έχει διδακτορικό δε σημαίνει απαραίτητα ότι διαθέτει και common sense Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι ότι δεν ξέρουν - έχουμε περισσότερες γνώσεις από παλαιότερα. Αυτό που χάσαμε είναι η ικανότητα να αναγάγουμε φαινομενικά περίπλοκα προβλήματα σε απλούστερα που ξέρουμε πως λύνονται.
Bspus Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 @defacer Απο περιεργεια, τι περιλαμβανει η σωστη απαντηση? Μπορω να σκεφτω οτι τα broadcasts ειναι προβλημα σε πυκνοκατοικημενο δικτυο, ή αμα οι hosts εχουν μεγαλη αποσταση μεταξυ τους. Για βελτιωση, ο τεμαχισμος του δικτυου σε VLANs. Τι αλλο?
defacer Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 @defacer Απο περιεργεια, τι περιλαμβανει η σωστη απαντηση? Μπορω να σκεφτω οτι τα broadcasts ειναι προβλημα σε πυκνοκατοικημενο δικτυο, ή αμα οι hosts εχουν μεγαλη αποσταση μεταξυ τους. Για βελτιωση, ο τεμαχισμος του δικτυου σε VLANs. Τι αλλο? Το παρασκέφτηκες νομίζω. Η βελτίωση θα πρέπει βέβαια να αφορά το πρωτόκολλο και όχι κάτι άλλο. Επίσης τα broadcasts δεν μπορείς βέβαια να τα γλυτώσεις οπότε δεν είναι αυτό καθαυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν θέλεις να στείλεις σειρά πακέτων σε host του οποίου δε γνωρίζεις τη διεύθυνση, γιατί τότε γίνεται Βλέπω το πακέτο (προς άγνωστο μέχρι στιγμής παραλήπτη) Στέλνω broadcast και περιμένω απάντηση Goto 1 Προφανώς θα προλάβεις να "επεξεργαστείς" πολλά πακέτα (στέλνοντας ένα broadcast κάθε φορά) πριν έρθει η απάντηση από το πρώτο broadcast που έστειλες. Τα υπόλοιπα (πέραν του πρώτου) δε θα εξυπηρετήσουν σε τίποτα και είναι απλά τζάμπα traffic. Η βελτίωση είναι να περάσεις από 2 καταστάσεις ανα host (τον ξέρω/δεν τον ξέρω) σε 3 καταστάσεις (τον ξέρω/δεν τον ξέρω αλλά περιμένω απάντηση/δεν τον ξέρω και δεν έχω στείλει και broadcast) οπότε αυτό το φαινόμενο εξαλείφεται.
imitheos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Μαθηματικά υψηλού επιπέδου... Έχεις μια σακούλα με κέρματα. Το 95% των κερμάτων είναι 50λεπτα. Από αυτά που μένουν, το 99% είναι 20λεπτα και τα υπόλοιπα είναι 10λεπτα. Αν τραβήξεις ένα κέρμα από τη σακούλα στην τύχη, ποιά είναι κατα μέσο όρο η αξία του; Το ίδιο πράγμα σε ρωτάνε μόνο που το βαφτίζουν αλλιώς. Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεσαι το επίπεδο του "προβλήματος" (να το κάνει ο θεός). Χαχαχα, γ..άτος. Με έκανες και γέλασα με τα κέρματα Η συγκεκριμένη κοπέλα σήμερα έχει διδακτορικό. In engineering. Μία μόνο είναι μια χαρά. Μην το πεις πουθενά. Εγώ μόνο στη σχολή μου ξέρω καμμιά 20αριά τέτοια άτομα. Ένα φίλο μάλιστα τον "ανάγκασε" ο καθηγητής του να κάνει το διδακτορικό ενός άλλου που ήταν μάπας και δεν είχε χαμπάρι από τίποτα αλλά είχε "καλή θέση στη κοινωνία" και έπρεπε οπωσδήποτε να έχει διδακτορικό (κάτι σαν κόρη παπασταύρου του θεμιστοκλέους ένα πράγμα) και έτσι έπρεπε το παληκάρι να βγάλει 2 διδακτορικά στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα