doctorjim Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις πληροφορίες σας και επίσης ένα ευχαριστώ και στην Αγάπη για το πμ και τις χρήσιμες πληροφορίες.
whocares Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 αν μιλας για το δκο μου ποστ 680 κι απο εμενα αλλα δεν φτανουν τα χρηματα αλλα επειδη την εχεις δει λιγο ati ηρωας οποτε?? το επιχειρημα σου πρεπει να ειναι αυτο το ηρωικο( 384dit) +1g μνημη θα σου κρατησει περισσοτερο Φίλε μου με όλο το θάρρος. Ούτε ati ήρωας είμαι ούτε Nvidia. Απλά όσες φορές έχω προτείνει κάτι, παρόλο που δεν γράφω καιρό στο φόρουμ, νομίζω το έχω αιτιολογήσει. Κάτι που δεν μου αρέσει και το βλέπω συχνά, είναι το μπαίνω σε ένα θέμα και λέω 3770k απο εμένα και τέλος. Αν ήμουν ο δημιουργός του θέματος θα ρώταγα το ευκολονόητο. Για ποιο λόγο τoν προτείνεις; Οπότε για να μην έρθει ο δημιουργός να σου κάνει την ερώτηση και εσύ να "αναγκαστείς" να ξαναγράψεις, το θεωρώ πιο ορθό να πούμε και τον λόγο. Εγώ είπα ότι θεωρώ ότι είναι ισάξιες με όσα είχα διαβάσει τουλάχιστον. Οποτε ναι προτιμάω το 1GB παραπάνω μνήμη της ATI. edit: Καλό βράδυ σε όλους πάω να βοηθήσω την κυρία
saiz Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Φίλε μου με όλο το θάρρος. Ούτε ati ήρωας είμαι ούτε Nvidia. Απλά όσες φορές έχω προτείνει κάτι, παρόλο που δεν γράφω καιρό στο φόρουμ, νομίζω το έχω αιτιολογήσει. Κάτι που δεν μου αρέσει και το βλέπω συχνά, είναι το μπαίνω σε ένα θέμα και λέω 3770k απο εμένα και τέλος. Αν ήμουν ο δημιουργός του θέματος θα ρώταγα το ευκολονόητο. Για ποιο λόγο τoν προτείνεις; Οπότε για να μην έρθει ο δημιουργός να σου κάνει την ερώτηση και εσύ να "αναγκαστείς" να ξαναγράψεις, το θεωρώ πιο ορθό να πούμε και τον λόγο. Εγώ είπα ότι θεωρώ ότι είναι ισάξιες με όσα είχα διαβάσει τουλάχιστον. Οποτε ναι προτιμάω το 1GB παραπάνω μνήμη της ATI. edit: Καλό βράδυ σε όλους πάω να βοηθήσω την κυρία φιλε προσεχε τις αντιδρασεις σου με ανθρωπους που δεν ξερεις εισουν ειρωνικος απεναντι μου και το επιβεβαιωνεις κι ολας Το εχω αιτιολογησει σε αλλα τοπικ τον λογο που προτεινω την 670, και εγραφες και εσυ σε αυτα, οποτε την απαντηση τι ξερεις. εχω περισσοτερο εμπιστοσυνη στην nvidia και ειδικα σε αυτο το ευρος τιμης. Τους υπολοιπους λογους τους ξερεις ,πιστευω και ο φιλος να τους εχει διαβασει καπου,σιγουρα θα ανοιξε κι αλλα τοπικ με παρομοια θεματα
whocares Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Φίλε saiz μου λες να προσέχω τις αντιδράσεις μου. Ωραία δεκτών. Το νόμισμα όμως έχει δύο όψεις. Εγώ δεν σε χαρακτήρισα "ήρωα". Μου "επιτέθηκες" και παρόλα αυτά (λόγω πολύ καλών συνοδευτικών με το ποτό μου) απαντησα νομίζω ώριμα και πολιτισμένα, προσπαθώντας να σου δώσω να καταλάβεις που διαφώνησα χωρίς χαρακτηρισμούς. Απάντησες ένα ξερό "670 απο εμένα". Εκεί διαφώνησα και ο αντίλογος είναι κάτι το αποδεκτό όταν γίνεται σε πολιτισμένα πλαίσια χωρίς παιδικούς χαρακτηρισμούς και μπορεί να εκτοξεύσει μία συζήτηση σε επίπεδα πρωτόγνωρα για τα συνήθη δεδομένα. Το γεγονός ότι δημοσίευσες μήνυμα κάπου που έχω δημοσιεύσει και εγώ δεν μου λέει κάτι, συγγνώμη. Δεν σε θυμάμαι και δε μπορώ να συγκρατήσω nicknames που συναντώ σε διάφορα θέματα, σε μία κοινότητα που δεν μπαίνω κάθε μέρα. Μερικούς τους συγκρατώ λόγω avatar κάτω απο τα nickname τους. Συνεπώς αναλύσαμε τους λόγους μας. Περι αξιοπιστίας και τα σχετικά δεν έχω να πω απολύτως τίποτα καθώς μόνο Nvidia είχα και έχω στα ΔΙΚΑ ΜΟΥ συστήματα. Εχω όμως σε πολλούς πελάτες μου ATI κάρτες χωρίς το παραμικρό θέμα. Και έχω βάλει και 7970 σε αρκετούς πιτσιρικάδες που πληρώνει ο μπαμπάς τους. Νομίζω το θέμα θεωρείται λήξαν και μιας και νιώθω λίγο υπεύθυνος για την άσχετη τροπή που πήρε η συζήτηση σε αρκετά τμήματά της, ζητάω συγνώμη απο τον δημιουργό του θέματος.
saiz Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 To περι ηρωα ειναι η αντιδραση μου πανω στο σχολιο σου και η επιβεβαιωση της ειρωνια σου. Το να γραφουμε σε ολα τα τοπικ τα ιδια και τα ιδια το θεωρω κουραστικο, μιας και ολοι ανοιγουμε θεματα και διαβαζουμε, ποσο μαλλον καποιος που ενδιαφερεται. Η 670 φερει πολλα νεα δεδομενα γι αυτο και την προτεινω Εκτος αφτου για μενα σοβαρος παραγοντας ειναι και το software,σαφως πιο αξιοπιστο της nvidia απο της ati/atiman,κλπ,κλπ Το θεμα ειναι ληξαν απο εμενα καληνυχτα!!
ninos30 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Ρε παιδιά, πολλές φορές κάνετε λες και σας ανήκουν οι εταιρίες (που μακάρι να συνέβαινε...). Υπάρχει μια πιπίλα για αυτούς τους περιβόητους drivers. Παλιά αυτά. Ή αν θες όταν πρωτοβγάζει σειρά η ΑΤΙ/AMD. Όταν θα βγει η 13.x, εγώ πάντως δεν θα είμαι ο πρώτος που θα την βάλει Γιατί κατά τα άλλα μια χαρά drivers βγάζει πλέον κι όποτε εμφανιστεί κάποιο bug, σε 2 μέρες έχεις bugfix. Στην NVidia τουναντίον δεν τα βλέπεις αυτά. Αργεί να βγάλει Updates και οι drivers δεν είναι τόσο σταθεροί (πολύ συχνό φαινόμενο πλέον το "The Driver Stopped Responding..."). Πέραν ότι επανέφερε το R(ed)SOD που είχαμε να το δούμε από τον Άγιο Κάποτε, γιατί τα boosts των CUDA cores παίρνουν ανεξέλεγκτη συχνότητα και το Voltage δεν αρκεί. Τα κόζια είναι απλά και το αποτέλεσμα μετράει. Πως φτάνουν εκεί? Πρόβλημά τους και δεν με ενδιαφέρει σαν καταναλωτή. Οι μεν λένε έχω μεγάλο die-size και μπορώ να βγάλω περισσότερα από τα transistors μου στο μέλλον, οι δε λένε πως με λιγότερα καταφέρνω τις ίδιες επιδόσεις (ή καλύτερες) και στο μέλλον βλέπουμε. Έτσι λοιπόν έχουμε 2 κάρτες που κοστίζουν πλέον το ίδιο (~400 ευρώ), έχουν παρόμοιες επιδόσεις (εγώ επιμένω πως η 7970 έχει κεφάλι αφού πλέον χτυπάει στα ίσια την 680, οπότε αυτό το κάτι λιγότερο της 670 το έχει) και η μία από τις 2 έχει 1GB παραπάνω για να δουλέψει. Η NVIdia funs διαφημίζουν το FXAA που είναι καλύτερο από το MSAA (απορώ αν ξέρει κανείς από αυτούς που τα λένε τι είναι αυτά τα 2) αλλά δεν λέει παράλληλα ποια games υποστηρίζουν το μεν και ποια το δε. Και συγχρόνως η NVidia άρχισε να μοστράρει 680 με 4GB μνήμη. Γιατί το κάνει άραγε αφού τα 2 της και το FXAA της αρκεί? Να το πάρουμε όμως και ανάποδα και να πω σιγά μην καταλάβει κάποιος τις διαφορές σε ένα game αν βάλεις 4x ή 8x το MSAA!!! Και επειδή θα πεταχτεί ο φίλος μου ο DINO, ΝΑΙ η 7970 καίει περισσότερο (κανα 20αρι τον χρόνο αν παίζεις αρκετά?...), αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι το κυριότερο κριτήριο όταν επιλέγεις μια high-end κάρτα (κάποιοι τις λένε και performance και θεωρούν High-end μόνο τις διπύρηνες). Οπότε καταλήγουμε, παίρνει ο καθένας αυτό που γουστάρει. Μεταξύ των 2 λάθος δεν θα κάνει Οι κάρτες είναι ισοδύναμες και όλα τα άλλα είναι για να 'χαμε να λέγαμε. Κι όπως είπα, αν επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι με 300 ευρώ θα παίρνεις επιδόσεις παραπλήσιες των 2 εν λόγω (βλέπε 660Τi) χαζός είμαι να μην το πάρω? 100 ευρουλάκια είναι αυτά Υ.Γ. Αν κάποιος μου μιλήσει για εξειδικευμένο SW και CUDA εκεί πάω πάσσο. Αλλά εδώ μιλάμε για games... 1
saiz Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Το FXAA είναι μια shader-based anti-aliasing τεχνική, η οποία δεν απαιτεί επιπλέον μνήμη σε σχέση με το MSAA κι έτσι είναι πολύ πιο φιλικό για επιδόσεις σε deferred renderers όπως το Samaritan. Με την απελευθέρωση αυτής της επιπλέον μνήμης οι προγραμματιστές έχουν τη δυνατότητα επένδυσης σε επιπρόσθετα textures ή άλλα καλούδια, αυξάνοντας την γραφική πιστότητα ακόμη περισσότερο. Το FXAA μπορεί να παράγει επίσης ομαλότερες κλίσεις από εκείνες του 4x MSAA. δεν λεω οτι δεν ειναι καλες και οι δυο καρτες η οτι το +1g ειναι αχριστο αλλα γιατι αγοραζοντας μια καινουργια καρτα να μην εχω και νεες τεχνικες Οσο για τους driver ati, προσφατα ανακοινωσε η ati οτι σταματαει τα update τουλαχιστον καθε μηνα στις πιο παλιες καρτες απο 4000 και κατω(με οχι καλα σχολια για την κινηση αυτη) για να επικεντρωθει στις 7000 λογο προβληματων που ειχαν με αυτες, και οχι μονο, και οι 6000 αρκετα προβληματα ειχαν πολυς κασμος βρηκε την υγεια του στον atiman απο τον 12,4 βελτιωθηκαν τα πραγματα Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2012 από saiz
ninos30 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Ελπίζω να έπιασες το νόημα του προηγούμενου μηνύματός μου και να μην με κάνεις να τα ξαναγράψω... Επαναλαμβάνω το resumee: Οπότε καταλήγουμε, παίρνει ο καθένας αυτό που γουστάρει. Μεταξύ των 2 λάθος δεν θα κάνει Οι κάρτες είναι ισοδύναμες και όλα τα άλλα είναι για να 'χαμε να λέγαμε. Εγώ ξέρω πολύ καλά τι είναι το FXAA. Και αφού μας έγραψες τα πλεονεκτήματα του FXAA πες και τα αντίστοιχα του MSAA. . Και μετά να ψάξεις να δεις το πιο σημαντικό. Πόσα games υποστηρίζουν ΣΗΜΕΡΑ το ένα και ποια το άλλο... Και το FXAA δεν είναι πλεονέκτημα μόνο της NVidia...
saiz Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 το fxaa το εγραψα διοτι πιο πανω αναφερεις Η NVIdia funs διαφημίζουν το FXAA που είναι καλύτερο από το MSAA (απορώ αν ξέρει κανείς από αυτούς που τα λένε τι είναι αυτά τα 2)
ninos30 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Φίλε μου γενικά μιλάω. Μην το παίρνεις προσωπικά και επιβεβαιώνεις το πρώτο-πρώτο που έγραψα... Ρε παιδιά, πολλές φορές κάνετε λες και σας ανήκουν οι εταιρίες (που μακάρι να συνέβαινε...). Και 2 λόγια για τα FXAA/MSAA επειδή υπάρχει και κάποια παραπληροφόρηση. - FXAA υποστηρίζει μόνο η NVidia Μεγάλο λάθος. Το "εφηύρε" η NVidia αλλά υποστηρίζεται κανονικά και από την ATI (και με καλύτερα αποτελέσματα όπως θα δεις παρακάτω) - Ποιότητα απεικόνισης Από πλευράς ποιότητας απλά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Το MSAA είναι σαφώς ανώτερο με εμφανής διαφορές τολμώ να πω (που εγώ δεν το συνηθίζω). ΑΛΛΑ τα resources που καταναλώνει είναι τρομερά. Με μετρήσεις που γίνανε μεταξύ των 7970GHz edition και 680 OCed edition σε αναλύσεις 2560 και χρησιμοποιώντας το Max Payne III, δείξανε fps drop της τάξεως του 50% (λίγο πάνω από 50 για την 680 λίγο κάτω για την 7970) με το MSAA στα 4x (επειδή μέχρι εκεί άνοιγε η 680 λόγω των 2GB). Τα fps πέσανε στα ~33 (32,5 και 34,5) κάνοντας το παιχνίδι σχεδόν unplayable με καθόλου smooth κίνηση. Τα αντίστοιχα νούμερα για FXAA 8x ήταν 4,6% fps drop για την 680 και 2,3% για την 7970 (αυτό που λέγαμε για τις ΑΤΙ). - Το FXAA είναι αντικαταστάτης του MSAA Οι δύο τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικά και όχι είτε η μία είτε η άλλη. Γιαυτό και τα games που υποστηρίζουν και τα 2, σε αφήνουν να τα "ανοίξεις" συγχρόνως. Η λογική είναι ανοίγεις το MSAA μέχρι εκεί που είναι playable το game και μετά ανοίγεις το FXAA σχεδόν τέρμα αν πάλι συνεχίζει το game να είναι playable A, και FPS game και FXAA δεν πάνε παρεούλα. Οι fanatics του είδους το έχουν απενεργοποιημένο λόγω του blurring που δημιουργεί. Που να δεις τι έχει να γίνει όταν θα μπει και το FSAA στο παιχνίδι Με quad 680 και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορούμε να παίξουμε Και για να μην μακρηγορώ παραπάνω (το ξέρω ότι είμαι φαφλατάς!) ας αντιγράψω τα λόγια ενός guru του είδους στο Guru3d και στο Techspot, του επονομαζόμενου και ως Paladin: Well first off, FSAA (full screen) is probably the easiest to understand: If your resolution is 1920x1080 then it will take a 3840x2160 image (for example) and downsize back to 1920x1080 which smooths out the image and the edges. As you can imagine this takes a huge toll on the GPU as it has to render many more times the pixels and so is not widely used any more. MSAA is an optimization of FSAA where multiple pixels are sampled together rather than each individual pixel in the case of FSAA. MSAA greatly reduces jagged lines and comes at a much lower performance cost than FSAA. FXAA is something different as it is a post-processing AA, meaning it applies a smoothing effect after the image is already rendered. Hence this comes at a pretty much zero performance cost as it doesn't require the sampling of any pixels. However the image quality is far below MSAA/FSAA as basically all you're getting is blurring to hide the jaggies. If your setup is powerful enough then I'd say MSAA is essential and FXAA is not a replacement. You can also have both turned on as they're not in conflict with each other, but some people dislike FXAA especially in shooting games like BF3 because it makes small objects more blurred (not helpful when you're trying to shoot someone from a distance). In BF3 MSAA is called "Antialiasing Deferred" and FXAA is "Antialiasing Post". I'd say turn up MSAA to the maximum level while still maintaining an acceptable framerate then turn on FXAA if you like the effect (FXAA has minimal performance impact). Υ.Γ. Ποιες εννοείς νέες τεχνικές και NVidia? Που δεν το έχει η ΑΤΙ δηλαδή (εξαιρώ το CUDA). Αναφέρομαι σε αυτό που γράφεις: αλλα γιατι αγοραζοντας μια καινουργια καρτα να μην εχω και νεες τεχνικες Αν εννοείς το FXAA μάλλον είναι παλιότερο του MSAA και όπως είπαμε το υποστηρίζουν και οι 2...
saiz Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) ναι ωραια τα περιεγραψες!!! αν και εδω αλλα βλεπω http://www.techspot....ance/page5.html Παντος για 1080p δεν υπαρχει καποιο θεμα στο max payne το εχω δει, παραπανω δεν ξερω να σου πω πες μας τωρα και γι αυτο txaa Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2012 από saiz
ninos30 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Σου είπα για συγκεκριμένες κάρτες. Τις GHz edition 7970 και την 680OCed. Και με latest drivers. Ψάξε λίγο καλύτερα θα το βρεις και αυτό το review Και το εν λόγω συγκριτικό λέει απλά Highest Settings, δεν λέει τι φίλτρα ανοίγει. Αν κρίνω από το 51 fps στα 2560 μάλλον με κλειστά τα MSAA είναι. Όσον αφορά το ΤΧΑΑ, όταν θα αρχίσουν να το υποστηρίζουν τα games θα το αξιολογήσουμε τότε. Προς το παρόν είναι μόνο σχέδια κι αναφορές. Φαίνεται ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ στα χαρτιά. Μακάρι να είναι έτσι!!! Αλλά με τα τελευταία Bulldozer plans και το τελικό αποτέλεσμα φάγαμε όλοι μια κρυάδα. Γιαυτό καλύτερα κράτα μια πισινή. Και ξέρεις ποια είναι η διαφορά μας. Είσαι ξεκάθαρα fanboy της NVidia και συνήθως χάνεις το δίκιο σου με αυτόν τον τρόπο. Εγώ δεν είμαι αντιστοίχως των κόκκινων και προσπαθώ να δω αντικειμενικά ποια είναι η καλύτερη/συμφέρουσα αγορά. Θα σε συμβούλευα να κάνεις το ίδιο. Σου είπα GTX660Ti θα πάρω αν επιβεβαιωθούν οι φήμες Στο λέω γιατί κατηγόρησες τον Whocares ότι σε ειρωνεύτηκε ενώ εσύ γίνεσαι δεικτικός απέναντί μου. Εγώ προσπαθώ να μιλήσω γενικά κι εσύ αρπάζεσαι λες και σου κατηγόρησαν το προϊόν σου... (Σου ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν παρανόησα το ύφος σου...)
saiz Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 sorry αν καταλαβες αυτο(δεικτικος) ετσι για την ιστορια το γραφω ισως καποιος να ενδιαφερεται txxa=x16msaa με απαιτησεις στην καρτα =x4msaa ειναι πολυ καινουργιο μολις ο τελευταιος driver της nvidia το υποστιριζει αν δεν κανω λαθος οποτε ποιες τεχνικες θα ειναι πιο αποδοτικες στα παιχνιδια θα το μαθουμε τοτε,αν τις υποστιριζουμε ολοι
alexis97droso Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Παιδια επειδη νομιζω οτι εχουμε φυγει λιγο απο το θεμα κι ετσι δεν βοηθαμε και το παιδι που ενδιαφερεται να αγορασει καποια καρτα γραφικων, προσωπικη μου αποψη ειναι πως οποια και απο τις 2 αγορασει σιγουρα θα μεινει ικανοποιημενος γιατι και η 7970 και η 670 ειναι πολυ κοντινες σε αποδοση στα περισσοτερα παιχνιδια, οποτε χαλαρωστε και ας περιμενουμε μεχρι τις 16 να δουμε τις καινουργιες καρτες της nVidia και τοτε το ξανασυζηταμε
ninos30 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δεν πειράζει. Ενδιαφέροντα είναι όλα αυτά και σίγουρα όχι off-topic. Από τέτοιες εποικοδομητικές αντιπαραθέσεις μαθαίνουμε και 5 πράγματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα