trelo alani Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Βρε παιδιά έχω ένα πρόβλημα βοηθήστε με σας παρακαλώ ...έχω ένα pc με windows xp το είχα με επεξεργαστή intel-pentium 2.8GHz και 1Gb ram το pc δούλευε μια χαρά μέχρι μια μέρα άνοιξα να το καθαρίσω και χάλασα το επεξεργαστή και άνοιγε το pc και δεν έδειχνε τίποτα επειδή είχα σπάσει κάτι δοντάκια του επεξεργαστή....μετά κάτι μέρες το πήγα σε ένα μάστορα και μου είπε πως είχε καεί ο επεξεργαστή και έπρεπε να βάλω άλλο καινούριο.....αλλά ευτυχώς είχα ένα άλλο pc με καμένη μητρική εκείνο είχε επεξεργαστή intel-Celeron 1.8GHz και βάλαμε αυτό.....αλλά ο μάστορας δεν ρύθμισε να δουλεύει στα 1.8GHz και έτσι έχω ένα pc με intel-Celeron 1.8GHz επεξεργαστή και με μητρική 2.8GHz και να μου ανεβάζει θερμοκρασία στα 60 mexri 72 βαθμούς μέσα έχω ένα ανεμιστήράκι πίσω και τιν ψύκτρα του επεξεργαστή τίποτα άλλο......Τι να κάνω???? πως να το ρυθμίσω 1.8GHz το μόνο που κατάφερα να κάνω ήταν να το κατεβάσω στα 2.4GHz αλλά όταν έγινε έτσι άνοιγε και έδειχνε την εικόνα Windows Xp και κολουσε και δεν έδειχνε και έκανα restart πάλι τα ίδια κάι το ξανά έβαλα στα 2.8GHz....Τι να κάνω φοβάμαι μην καεί από θερμοκρασία πως να το ρυθμίσω ????
ninos30 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Φρόντισε μέχρι αύριο να μας έχεις πει την μάρκα/μοντέλο της μητρικής ώστε να βγάλουμε άκρη. Ένα BIOS reset ή load BIOS defaults θα βοηθούσε επίσης. Πάω για ύπνο. Συνέχεια αύριο...
trelo alani Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 oK έψαξα και βρήκα πληροφορίες από ένα πρόγραμμα για δες.... Motherboard Model I865P/PE (Socket 478) Chipset Vendor Intel Chipset Model i865P/PE/G/i848P Chipset Revision A2 Southbridge Vendor Intel Southbridge Model 82801EB (ICH5) Southbridge Revision 02 BIOS Brand Phoenix Technologies, LTD Version 6.00 PG Date 13/02/2004 Microsoft ACPI-Compliant System Intel® Celeron® CPU 1.80GHz ACPI Power Button System board ACPI Fan ACPI Thermal Zone ACPI Fixed Feature Button CPU Intel Celeron Cores 1 Threads 1 Name Intel Celeron Code Name Northwood Package Socket 478 mPGA Technology 0.13um Specification Intel® Celeron® CPU 1.80GHz Family F Extended Family F Model 2 Extended Model 2 Stepping 9 Revision D1 Instructions MMX, SSE, SSE2 Virtualization Unsupported Hyperthreading Not supported Fan Speed 2678 RPM Bus Speed 155.7 MHz Rated Bus Speed 623.0 MHz Stock Core Speed 1800 MHz Stock Bus Speed 100 MHz Caches L1 Data Cache Size 8 KBytes L1 trace cache 12 Kµops L2 Unified Cache Size 128 KBytes Core 0 Core Speed 2802.5 MHz Multiplier x 18.0 Bus Speed 155.7 MHz Rated Bus Speed 622.9 MHz Operating System MS Windows XP Professional 32-bit SP3 Computer type: Desktop Installation Date: 02 January 2003, 03:04 Serial Number: MR49R-DRJXX-M6PX2-V96BF-8CKBJ CPU Intel Celeron Northwood 0.13um Technology OS Name Microsoft Windows XP Professional Version 5.1.2600 Service Pack 3 Build 2600 OS Manufacturer Microsoft Corporation System Manufacturer infoquest System Model AWRDACPI System Type X86-based PC Processor x86 Family 15 Model 2 Stepping 9 GenuineIntel ~2796 Mhz BIOS Version/Date Phoenix Technologies, LTD 6.00 PG, 13/2/2004 SMBIOS Version 2.2 Windows Directory C:\WINDOWS System Directory C:\WINDOWS\system32 Boot Device \Device\HarddiskVolume1 Locale Greece Hardware Abstraction Layer Version = "5.1.2600.5574 (xpsp_sp3_gdr.080402-1256)" Time Zone GTB Daylight Time Total Physical Memory 1.024,00 MB Available Physical Memory 483,71 MB Total Virtual Memory 2,00 GB Available Virtual Memory 1,95 GB Page File Space 2,41 GB Page File C:\pagefile.sys Ελπίζω να σε βοήθησα αρκετά....τα BIOS reset ή load BIOS defaults τι εννοείς ????
xristosk Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Ελπίζω να σε βοήθησα αρκετά....τα BIOS reset ή load BIOS defaults τι εννοείς ???? εννοεί να βγάλεις την μπαταρία από την μητρική για κανα τέταρτο ώστε να γίνει reset στης ρυθμίσεις της μητρικής
ninos30 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Bios reset γίνεται με τουλάχιστον 2 τρόπους: - Βραχυκυκλώνεις με ένα pin 2 αποδέκτες της μητρικής σου για μερικά δευτερόλεπτα και μετά ξαναξεκινάς το PC. Το πως το περιγράφει στο manual της μητρικής σου - Βγάζεις την μπαταρία για κάποια λεπτά από την ΜΒ, χωρίς ρεύμα στο PC και πατώντας αρκετές φορές το power-button Load Bios Defaults: - Μπαίνεις μέσα στο BIOS συνήθως πατώντας το del. Εκεί έχει επιλογή στο κεντρικό μενού Load Bios Defaults. - Αφού το πατήσεις κάνεις EXIT-SAVE και θα κάνει restart. Λογικά με το 2ο μόνο είσαι εντάξει Και όχι δεν με βοήθησες. Θέλω μοντέλο της ΜΒ, όχι το chipset που φοράει. Κατέβασε εδώ και είτε πες μας τι γράφει, είτε βάλε screenshot από το πρόγραμμα (καλύτερα) http://www.piriform.com/speccy Από αυτά που έβαλες όμως φαίνεται που είναι το πρόβλημά σου. Η CPU σου έχει FSB 100 και εσύ την έχεις στα 156. Αυτό πρέπει να αλλάξει χειροκίνητα. Με το Load defaults όμως μάλλον θα στρώσει. Με το BIOS reset σίγουρα. Αν δεν μου πεις ακριβώς μοντέλο μητρικής να βρω το Manual δεν μπορώ να σου πω χειροκίνητα που να πας να το αλλάξεις. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2012 από ninos30 1
trelo alani Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 φιλε χρηστο βγαζοντας τιην μπαταρία δεν γινετε τιποτα το δοκημασα............Φιλε νινο το SFB einai sta 157 X18 με τις ρυθμισεις του επεξεργαστή intel-pentium 2.8GHz ειναι αναβαθμηστο με τον επεξεργαστή intel-celeron 1.8GHz kαι ετσι τον εχω στα 250 SFB X18.......προσπαθησα να το κατεβασω στα 217 SFB Χ18 =2.4GHz ανοιγε αλλα μετα κολλαγε στιν εικονα windows xp......ανεβασα μια φωτο που μπαινω για να βρω το μοντέλο τις ΜΒ για πες δεσ τι φωτο και πες μου
ninos30 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Πάλι δεν μου λέει κάτι... Δεν βγάζει το μοντέλο της μητρικής αλλά μόνο το chipset... Mπορείς να την κοιτάξεις ανάμεσα στα PCI? Κάπου εκεί κάτι θα λέει (είναι FSB=front side bus, και όχι SFB) Όλα αυτά τα νούμερα που παραθέτεις παραπάνω είναι άκυρα ή δεν τα λες καλά. Σύμφωνα με τα προηγούμενα που έβαλες το fsb είναι 157 και πρέπει να το πας 100. Όλα τα άλλα που μου λες ΔΕΝ ταιριάζουν... Από που τα αλλάζεις αυτά τα 250 και 217 που λες? (πχ. 217x18 κάνει 3.9GHz όχι 2.4, θα τον είχες τινάξει έτσι) 1. LOAD SETUP DEFAULTS έκανες? 2. Θέλω screenshot και από αυτό: http://www.techpowerup.com/downloads/2157/TechPowerUp_GPU-Z_v0.6.4.html (στείλε μου Pm όταν απαντήσεις για να δω το tοpic αμέσως, γιατί αν το πάμε έτσι πρωί-βράδι θα τελειώσουμε 15Αυγουστο για ένα απλό πραγματάκι)
trelo alani Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 απο το μπαιος σετινγκς μπορω να το παω απο το 200 μεχρι 400 μηζ και αυτα ισοδυναμουν σε GHz......apo tin istoselida pou estiles den borw na katevasw
ninos30 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Click εδώ για να κατεβάσεις Πάμε πάλι όμως: LOAD SETUP DEFAULT EKANEΣ? Είδες ανάμεσα στα PCI αν γράφει κάτι
driftingcris Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 οταν βγαζεις την μπαταρια την βαζεις μετα απο 1-2 λεπτα οχι αμεσως. και εννοειτε οτι το εωγαλες απο την πριζα. ετσι το εκανες?
trelo alani Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 ρε φιλε driftingcris πως να το βγαλω απο τι μπριζα αμα το κανω δεν θα δουλευει pc........φιλε nino εκανα default setup....και η διαφορα απο 2.8GHz κατεωικε στα 2.4GHz ανιγι δουλευει κανονικά αλλα αργει οταν παει να ανοιξη
ninos30 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Αυτό που σου λέει ο driftingcris είναι όταν κάνεις bios reset, φυσικά και ο υπολογιστής σου είναι κλειστός και το ρεύμα που πάει στο τροφοδοτικό εκτός. Μετά βγάζεις την μπαταρία (ή γειώνεις τα pins), πατάς το κουμπί μερικές φορές για να αποφορτιστεί και αφού περιμένεις και μερικά λεπτα, τα συνδέεις μετά ξανά και τον ανοίγεις. Για να καταλάβεις ότι πέτυχε το bios-reset, όταν ξεκινήσει ο υπολογιστής θα σου βγάλει ένα μήνυμα που θα λέει: "Press F1 to load bios default and continue or press F2 to enter setup bios" (ή το ανάποδο) Αν δεν στο έβγαλε, ΔΕΝ έκανες bios-reset πριν. Δυστυχώς για να μπορέσω να σε βοηθήσω παραπάνω για τις αλλαγές στο BIOS πρέπει να μου βρεις το μοντέλο της μητρική σου. Ή να αρχίσεις να τραβάς pics από το BIOS και να τις ανεβάζεις εδώ μπας και βγάλουμε άκρη...
trelo alani Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 aaaa κατεβασα εκεινο που μου ειπες...δεσ μια φωτο
ninos30 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Ti μ..ακας είμαι. Το GPUz σου έβαλα. Όχι το CPUz @#_*@)(*)(#!)(#&!)@#!*@##*_!@#*@ Κατέβασε το από εδώ: http://www.cpuid.com...ares/cpu-z.html και βάλε από εδώ screenshot. link -> http://www.cpuid.com...1-64bits-en.zip 64bit http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.61-32bits-en.zip 32 bit Δες και τι έγραψα παραπάνω για το BIOS reset (για το μοντέλο είδες? γιατί με κάνεις να σε ρωτάω τα ίδια πράγματα 3-4 φορές?...)
trelo alani Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 distixws το μοντελο δεν μου το λεει des φωτο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα