Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω ένα κατάστημα πληροφορικής και σκέφτομαι να βάλω και ταμειακές μηχανές. Στο να τις πουλάς είναι λιγο απλά τα πράγματα σε σχέση με το service.

Αν ξέρει κάποιος πως γίνεται ο προγραμματισμός των ταμειακών ή απο που θα μπορούσα να μάθω κάποια πράγματα για το θέμα (αλλαγή φπα κ.τ.λ) κάθε βοήθεια δεκτή.

Και γενικά τι θα πρέπει να ξέρω για το service των ταμειακών.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Η αλλαγή φπα ειναι εύκολη και γινεται πληκτρολογώντας μια σειρα απο πλήκτρα (αναφέρετε στο προσπέκτους), μπορεί να γινει και απο τον έμπορο, όπως και πολλα άλλα, επωνυμία επιχείρησης κλπ.

Φαντάζομαι οτι εφ' οσον θα εισαι μεταπωλητής κάποιας εταιρείας ταμιακών η εταιρεία θα σου περεχεί ολα τα εργαλεία για αυτην την δουλειά

Δημοσ.

ο προγραμματισμός της κάθε ταμειακής αλλάζει απο μάρκα σε μάρκα και λιγοτερο απο μοντέλο σε μοντέλο και στις σημερινες ταμειακές οι περισσότεροι προγραμματισμοι που θα χρειαστεί να κάνεις καληπτωνται απο το βιβλιαρακι οδηγειων.

Σε περιπτώσεις που θα χρειαστεί να επεμβεις στο εσωτερικό της ταμειακής για να την κάνεις ρισετ ας πούμε η να της αλλάξεις κάποιο ανταλλακτικό θα χρειάζεται να έχεις τη σφραγηδα για να την ξανάκλεισεις (βάζεις βουλοκερι σε μια κεντρική βίδα και το πατάς με τη σφραγηδα) και να είναι οι ο πελάτης σε πιθανό έλεγχο της εφορίας. τη σφραγηδα στην παρέχει η κάθε εταιρία ταμειακών που θες να υποστηρίζεις και κοστίζει κάνα 50 ευρώ το εξάμηνο ανάλογά με την εταιρία.

αν θελεις κατι άλλο ρωτά εδώ να σου πω!

Δημοσ.

Φίλε ghostriders,

εξ'όσων ξέρω για το θέμα (ένας καλός μου φίλος είναι τεχνικός ταμειακών μηχανών), θέλει εξειδίκευση. Από την άποψη βέβαια του ότι πρέπει να είσαι πιστοποιημένος τεχνικός (γιατί χρειάζεται υπογραφή βιβλίου συντήρησης) καθώς και το να μάθεις την λειτουργία της εκάστοτε γκάμας μηχανών.Δεν είναι όλες οι μηχανές ίδιες (όπως αντιλαμβάνεσαι), παρόλο του ότι η αρχή λειτουργίας τους είναι εφάμιλλη.

Ο προγραμματισμός τους γίνεται μέσω EEPROM, και ανάλογα με την λειτουργικότητα υπάρχουν αντίστοιχες καταχωρήσεις για τιμοκαταλόγους και προϊόντα που αντιστοιχίζονται στους αντίστοιχους ΦΠΑ.

Όλα τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τις μηχανές τις ίδιες και ποιές σκοπεύεις να υποστηρίξεις.

• Like 1
Δημοσ.

Αν είναι όπως λέτε να γίνεται ο προγραμματισμός τους μέσω του manual τότε καλά πάμε,

Μήπως γνωρίζετε καθόλου προμηθευτές για ταμειακές μηχανές και αν οι εκάστωτε προμηθευτές έχουν δικό τους service? σε περίπτωση που κάποια ταμειακή χρειάζετε να ανοιχτεί για να φτιαχτεί? γιατί όπως είπα δεν είμαι καθόλου σχετικός με το αντικείμενο οπότε θα αρκεστώ στα απλα (αλλαγή φπα....κ.τ.λ)

Δημοσ.

Αν εισαι έμπορος θα πρεπει να ξερεις οτι πρέπει να μιλήσεις με την εταιρεία, οι εταιρείες δεν δίνουν σε ολα τα μαγαζιά το brand name τους, απο την στιγμη που θα συμφωνήσεις τα υπόλοιπα ειναι εύκολα

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Φίλε ghostriders,

εξ'όσων ξέρω για το θέμα (ένας καλός μου φίλος είναι τεχνικός ταμειακών μηχανών), θέλει εξειδίκευση. Από την άποψη βέβαια του ότι πρέπει να είσαι πιστοποιημένος τεχνικός (γιατί χρειάζεται υπογραφή βιβλίου συντήρησης) καθώς και το να μάθεις την λειτουργία της εκάστοτε γκάμας μηχανών.Δεν είναι όλες οι μηχανές ίδιες (όπως αντιλαμβάνεσαι), παρόλο του ότι η αρχή λειτουργίας τους είναι εφάμιλλη.

Ο προγραμματισμός τους γίνεται μέσω EEPROM, και ανάλογα με την λειτουργικότητα υπάρχουν αντίστοιχες καταχωρήσεις για τιμοκαταλόγους και προϊόντα που αντιστοιχίζονται στους αντίστοιχους ΦΠΑ.

Όλα τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τις μηχανές τις ίδιες και ποιές σκοπεύεις να υποστηρίξεις.

Που μπορείς να πάρεις την εξειδίκευση αυτη? έχω δει κάποια ΙΕΚ αλλα δεν είναι ξεκάθαρα.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να ρωτήσω τα εξής:

1) Έχω εργαστήριο Service Η/Υ, μπορώ να κάνω έναρξη επιτιδεύματος στην εφορία και για service ταμειακών μηχανών;

2) Χρειάζεται κάποια πιστοποίηση απο κάποιο ιεκ η κάτι αντίστοιχο για να κάνω service σε ταμειακές μηχανες;

3) Πού η πώς μπορώ να εκπαιδευτό στη συγκεκριμένη ειδικότητα;

Ευχαριστώ!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...