Geork7 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Αρχικά,καλώς σας βρήκα,μιας και είμαι καινούργιο μέλος . Στο θέμα τώρα: Λοιπόν,εδώ και 4-5 περίπου χρόνια έχω το συγκεκριμένο PC,το οποίο κρατιέται σε πολύ καλή κατάσταση με μικροαναβαθμίσεις εδώ και εκεί,καλύπτοντας τις ανάγκες σε gaming ,αλλά και σε διάφορες δουλειές που έχει χρειαστει(photoshop,video editing κυριως). Βασικός λόγος που δεν έχει χρειαστεί μεγάλες αλλαγές είναι οτι μέχρι τώρα έχω μια 17αρα TFT οθόνη της SONY(εδώ και 8 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα),με maximum ανάλυση 1280x1024, άρα δεν έχει πάρα πολλές απαιτήσεις όπως θα είχαν οι υψηλότερες αναλύσεις. To PC έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Mobo:ASUS M3A78-EM AM2+ CPU:AMD Athlon x2 7750 @ 2.7 GHz RAM:DDR2 4GB @ 800Mhz GPU:ATI HD 5770 1GB HDD:1TB Seagate - SATA Και 2 optical drivers ,ενα DVD rom και ενα writer, IDE αν δεν κάνω λάθος PSU:550W O υπολογιστής είναι για αρκετό gaming φυσικα,αλλά και για εργασίες πάνω σε photoshop,sony vegas,adobe premium κλπ παρόμοια προγράμματα. Για καταστήματα κοιτάω μόνο στην Αθήνα,ενώ και οι οποιες προσθήκες hardware θα γίνουν απο εμένα τον ίδιο. To θέμα της αναβάθμισης τώρα είναι βασικά ο επεξεργαστής,και μετά όλα τα άλλα. Στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει το διλημμα μου. Μέχρι στιγμής υπάρχουν μια σκέψη που έχω για την αναβάθμιση: Η motherboard μου είναι AM2+, επομένως εδώ και αρκετό καιρό υποστηρίζει τους AM3 επεξεργαστες. Κινούμενος πάνω σε αυτό,είδα οτι υπάρχει ακόμα στα ελληνικά καταστήματα,ο πολύ δυνατός Phenom II x4 965, ο οποίος είναι συμβατος με την μητρικη. Επομένως,αυτο που σκέφτηκα ήταν να αγοράσω τον συγκεκριμένο επεξεργαστή πάνω σε αυτην την μητρική ,και αργότερα να αγοράσω μια AM3+ mobo ,μαζι με νεα RAM και optical drives(μιας και οι περισσοτερες,αν όχι όλες, AM3+ μητρικές δεν υποστηρίζουν IDE). Αυτή είναι η οικονομικότερη και πιο γρήγορη επιλογή. Η άλλη ,που έιναι η αγορά όλων των παραπάνω μαζί,με τον επεξεργαστή να είναι είτε απο την νέα γενια της AMD(AM3+ ) είτε Intel. To budget γενικά είναι περιορισμένο,γι'αυτο η δεύτερη επιλογή θα αργήσει αρκετά. Τι πιστεύετε; Αξίζει η αγορά του Phenom; Θα έχω και το θετικό του οτι θα πηγαίνω με νέο budget για τα υπόλοιπα,ξεχωριστό απο τον επεξεργαστή,αν και απο την άλλη ο Phenom είναι αρκετά παλιότερο μοντέλο,παρόλο που είναι δυνατό.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Καλησπέρα και καλωσήρθες! η αγορά του phenom θεωρώ ότι είναι μια καλή προσθήκη, αλλά δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις -έστω και στο μέλλον- την μητρική σου εφόσον τον υποστηρίζει. Με δεδομένο ότι μένεις με την οθόνη που έχεις, όπως και ο ίδιος επεσήμανες, κάρτα γραφικών δεν χρειάζεσαι. Μια καλή προσθήκη θα ήταν ένας 120αρης ssd ( ~85 ευρώ). Με 190 ευρώ θα έχεις ένα σύστημα πολύ ισχυρότερο από το υπάρχον. Για την δεύτερη επιλογή σου, να περιμένεις δλδ, πρέπει να ορίσεις ένα μπάτζετ που θα προκύψει από την αναμονή. Με βάση τις απαιτήσεις σου, πας κατευθείαν, τσέπης επιτρεπούσης, στον i7 3770. 1
Geork7 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Eυχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Λοιπόν, νέα οθόνη πιθανότατα θα έρθει μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη,δηλαδή είναι απο τις πρώτες επιλογές μου, ξέχασα να το αναφέρω. Αλλά και πάλι ,προσωρινά σκοπεύω να μείνω με την παρούσα κάρτα γραφικών,μιας και προέχει ο επεξεργαστής κατά την γνώμη μου. Η ιδέα του SSD είναι αρκετά ενδιαφέρουσα,δεν το είχα σκεφτεί. Όποια συγκεκριμένη πρόταση,εκεί γύρω στα 85 ευρώ θα ήταν ευπρόσδεκτη.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δες τον ocz agility 3. Είναι και ο φτηνότερος αλλά δεν υστερεί ουσιαστικά πουθενά στην πραγματική χρήση. Γνώμη μου είναι να πάρεις κάποιον μεταχειρισμένο 4πυρηνο phenom που να τον υποστηρίζει η μητρική σου (γύρω στα 60, το πολύ 70 ευρώ) + τον ssd και αργότερα που θα πας και για κάρτα αναγκαστικά, βλέπεις τη λύση της intel πλατφόρμας. Δεν υπάρχει λόγος να "δεσμευτείς" με νέο am3+ mobo.
Geork7 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Για intel πλατφόρμα πάντως είναι η αλήθεια πως δεν έχω και την καλύτερη άποψη. Δεν υπάρχουν πολλες value for money επιλογές νομίζω,σε αντίθεση με την AΜD. Σε sata II σύνδεση οι απώλειες ενός ssd σε πραγματικό χρόνο δεν είναι τόσο εμφανείς, σωστά; Και τα 60 GB δεν είναι αρκετά για τα Win7 και 2-3 βασικά προγράμματα(Chrome,Adobe suite,Sony Vegas και μπορεί και το office) ή δεν θα φτάσουν; Στον 1TB HDD που έχω θα μπούν τα παιχνίδια ,τα υπόλοιπα προγράμματα και τα διάφορα downloads που κάνω.
Manos5686 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Τώρα πια δεν αξίζει να πάρεις 60gb SSD...Με πολύ λίγα χρήματα παραπάνω παίρνεις έναν 120αρι..(όπως είπα σε απαντήση και σε ένα άλλο θέμα ψάξε για ένα εκτπωτικό κουπόνι για 10ευρώ απο το you.gr και παίρνεις έναν SSD 120αρι στα 80 ευρώ με την έκτπωση(90 χωρίς) Εδώ ο SSD
terry308 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Κι αν βρεις κανέναν Χ6 θα είναι ακόμα καλύτερα Ssd ναι , αλλά όχι τον agility 3 , θα πρότεινα τον 830 στα 100Ε
Δεινόσαυρος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Για intel πλατφόρμα πάντως είναι η αλήθεια πως δεν έχω και την καλύτερη άποψη. Δεν υπάρχουν πολλες value for money επιλογές νομίζω,σε αντίθεση με την AΜD. Σαφώς και υπάρχουν vfm επιλογές.
Geork7 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Μετά από λίγο ψάξιμο και τις προτάσεις, μάλλον κλίνω σε 120αρι ssd, με τον agility 3 πρώτο, μιας και πάρα του ότι είναι χειρότερος από άλλους, το γεγονός ότι θα τον βάλω σε sata ii σύστημα, άρα θα έχω έτσι και αλλιώς loss στην απόδοση , συν του ότι είναι πολύ καλή η τιμή, του δίνει το προβάδισμα. Cpu λογικά o 965 , όπως είχα γράψει και πριν. Χ6 δεν έχω βρει εντός ελλάδος για αγορά, άρα μάλλον δεν. Από την άλλη Δευτέρα που γυρνάω Αθήνα από διακοπές πιθανότατα να προσπαθήσω να κατασταλαξω για να κάνω την αναβάθμιση σύντομα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα