Voodooman Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Βάζω την Asrock P45XE στο κουτί και τα συνδέω όλα. Συνδέσω το HDD LED του κουτιού, μπουτάρω, δεν ανάβει. Το βγάζω, το αλλάζω πλευρά, μπουτάρω, αυτό μένει μόνιμα αναμμένο. Όλα τα υπόλοιπα (power button, power LED, reset) δουλεύουν κανονικά. Καμιά ιδέα;
washcloud Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Μήπως (όταν "δεν ανάβει"), ανάβει μεν, αλλά "πολύ διακριτικά"; Αν έχεις βάλει Win, δες τί κάνει όταν μπαίνεις εκεί (πχ βάλε κανένα αρχείο ν' αντιγράφεται, που σημαίνει στρεσάρισμα, μπας και τότε ανάψει έντονα...).
rohas Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 συνδεσε το power led του κουτιου στην υποδοχη της mobo που ειναι για τον HDD και ελεγξε εαν αναβει αυτο κανονικα και εαν αναβοσβηνει οταν "δουλευει" ο σκληρος δισκος...εαν παιξει κανονικα τοτε υπαρχει βραχυκυκλωμα στο καλωδιο ή στο led του κουτιου που ειναι για το HDD activity
Voodooman Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Το έχω αφήσει να μπουτάρει κανονικά και στις δύο περιπτώσεις, και όταν ανάβει και όταν δεν ανάβει. Θα έπρεπε να εμφανίζει κάποια τρεμοπαιξίματα, αλλά αυτό μένει σταθερό και στις δύο περιπτώσεις. Αυτές τις συνδέσεις των led και των κουμπιών ανέκαθεν τις σιχαινόμουν, αλλά μέχρι τώρα κουτσά-στραβά τα κατάφερνα στο τέλος, αυτή τη φορά παιδεύτηκα πολύ περισσότερο του συνηθισμένου... Αυτό που λες rohas θα το δοκιμάσω, αρχίζω πλέον τα βάλε-βγάλε-δοκίμασε.
washcloud Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Παίζει και να μην το έχεις συνδέσει στα σωστά πινάκια ε (το λέω επειδή κι εγώ κατά καιρούς έγω τραβήξει μαλλιά με αυτά τα βυσματάκια, και στις περισσότερες των περιπτώσεων - έτσι όπως ήταν γραμμένα πάνω στη μητρική, !&^%#@$!&@....). Βασικά αν δεν έχεις κάνεις τις συνδέσεις κοιτώντας το μάνιουαλ, give it a try κι αυτουνού. Μπορεί να δεις κάτι που ίσως μάλιστα σε εκπλήξει (με την έννοια ότι το συνέδεες κάπου λάθος).
Voodooman Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Εννοείται πως στην αρχή το έπαιξα λεβέντης ξερόλας, αλλά μετά από λίγο άνοιξα και το manual, δεν βλέπω κάτι λάθος. Κατά το βραδάκι θα κάνω την δοκιμή που πρότεινε ο rohas και βλέπουμε. Φυσικά προτιμώ μακράν να λειτουργεί το HDD, παρά το power on LED.
washcloud Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Αν πάντως δε βγάλεις άκρη, δώσε διεύθυνση να περιμένουμε κάτω απ' το μπαλκόνι.
Voodooman Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Λοιπόοοον... Βασικά το mobo έχει λιγότερα pins από όσα χρειάζονται και εγώ πρίζωσα τα βυσματάκια όπως με βόλευε. Αφού συνδέσω τα πάντα, περισεύουν δύο πινάκια (δίπλα-δίπλα), όπου πρέπει να μπει το power LED. Αυτό που δεν είχα προσέξει ήταν ότι το βύσμα όμως του κουτιού είχε τρεις τρυπίτσες, από τις οποίες χρησιμοποιούνται οι δύο ακριανές, δηλαδή: .. είναι τα pins που έχει το mobo . . είναι οι τρύπες που έχει το βυσματάκι του καλωδίου. Οπότε εγώ συνέδεσα το pwr LED στην αποκάτω σειρά με pins, εκεί που έπρεπε να μπει το HDD LED. Εν πάση περιπτώσει, πρέπει να κόψω το Pwr LED βύσμα του κουτιού, για να συνδέσω τους δύο του πόλους στα διπλανά pins του mobo. Αλλά τελικά αποφάσισα ότι πιο σημαντικό είναι να δουλεύει το HDD LED, παρά το Pwr LED, ιδίως σε κατεβαστήρι, βρίσκω ψιλοσπαστικό να ανάβει συνέχεια το pwr LED. Σας ευχαριστώ παίδες για τις ιδέες! Πλάκα πλάκα washcloud, επειδή είμαι και μέτρια ψυχαναγκαστικός, δεν ξέρω που θα κατέληγα αν δεν έβρισκα λύση!..
washcloud Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 ...από την περιγραφή δεν κατάλαβα ακριβώς, εκτός από ένα πράγμα : mobo ΔΕΝ τρώμε Πέρα από την πλάκα, χαίρομαι που βρήκες άκρη....Γενικά με τα μπαστούνια που βρίσκουμε με το χαρντγουερ ενίοτε, και ειδικά με κάτι ψιλοσπαστικές/"ανούσιες" ιστορίες -όπως καλή ώρα με τα πινάκια της μητρικής/τα βυσματάκια του κουτιού- η κάθε επιτυχία αφήνει ένα αίσθημα...λύτρωσης και το ξέρω... 1
Joshua21 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Οπότε εγώ συνέδεσα το pwr LED στην αποκάτω σειρά με pins, εκεί που έπρεπε να μπει το HDD LED. Εν πάση περιπτώσει, πρέπει να κόψω το Pwr LED βύσμα του κουτιού, για να συνδέσω τους δύο του πόλους στα διπλανά pins του mobo. Αλλά τελικά αποφάσισα ότι πιο σημαντικό είναι να δουλεύει το HDD LED, παρά το Pwr LED, ιδίως σε κατεβαστήρι, βρίσκω ψιλοσπαστικό να ανάβει συνέχεια το pwr LED. http://www.moddiy.com/products/Dupont-2%252dPin-Female-Motherboard-HDD-LED-Connector-%252d-Black.html
Voodooman Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 http://www.moddiy.co...-%2d-Black.html 0,39 δολάρια;;;; Και που να τα βρώ;;; Σοβαρά τώρα, το προτιμώ να μην ανάβει, το PC είναι πολλές ώρες ανοιχτό και το βράδυ μου την έδινε παλιότερα που ήταν αναμμένο. Ωραίο site πάντως, bookmarked. Ευχαριστώ!
Joshua21 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Έχω ένα μετάχειρο σε άριστη κατάσταση, αγρατζούνιστο, και θα σου κάνω καλή τιμή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα