gavros10 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Εχω στο μυαλο μου να παρω αλλον εναν σκληρο δισκο 1tb με usb 3.0 ισως κατω απο τα 100 ευρω και εχω δει οτι υπαρχουν καποιοι. Θα παρω αμα ειναι και usb 3.0 σε καρτα pci-express απο το πλαισιο για να εκμεταλευτω τις δυνατοτητες του σκληρου. Εκει που εψαχνα βρηκα μονο 3 εταιρειες. western digital, seagate και samsung. Στο pc εχω εναν samsung 250gb που εχει το συστημα και 2χ wd 500gb. Πριν αρκετο καιρο ειχα ακουσει οτι οι western digital εβγαζαν προβληματα, οτι κρασαραν και διαφορα τετοια. Αν και εχω ακομα εναν wd 1gb εξωτερικο δεν εχω κανενα προβλημα στα 3 χρονια που τον εχω. Απο αυτες τις εταιριες ποια ειναι η καλυτερη ή μαλλον η ποιο αξιοπιστη απο τις αλλες;
haris013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 μακρια απο shitgate... κοιτα προβληματικοι σκληροι και γενικα hardware μπορει να τυχει σε οποιαδηποτε εταιρια ανεξαρτητου τιμης προιοντος αλλα την seagate δεν την εχω καθολου σε εκτημιση
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 δεν υπάρχει, όλες είναι το ίδιο αξιόπιστες-αναξιόπιστες... 3
washcloud Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Αυτό που είπε ο αποπάνω. Δηλαδή "όλες ίδιες είναι" (κάτι μου θυμίζει αυτό...) Και για την ακρίβεια, πλέον "δεν υπάρχει καν Samsung", μιας και το τμήμα των δίσκων της εξαγοράστηκε από πέρσι από την Seagate (...το αν ο εν λόγω δίσκος κατασκευάστηκε πριν την εξαγορά, είναι ένα θέμα, υπό την έννοια ότι αν είναι έτσι, τότε "είναι πιο...Samsung" από άλλους που ίσως συνεχίζουν να βγαίνουν έκτοτε, υπό αυτήν την επωνυμία, αλλά ΙΣΩΣ η ποιότητα κατασκευής τους να είναι πιο...."Seagate"). Tεσπα, υπάρχει και το θέμα ότι πλέον μόνο WD και Segate κάνουν παιχνίδιο παγκόσμια, μετά τις περσινές εξαγορές (η WD πήρε την Hitachi, και η Fujitsu επίσης είχε ήδη εξαγοραστεί από κάποια από αυτές), με την Toshiba να μένει τελευταίος (δεν έχει άλλες) φτωχός συγγενής που δραστηριοποιείται κυρίως σε 2.5άρηδες δίσκους ("για λάπτοπ"), και έχουν εκφραστεί αμφιβολίες για την ποιότητα πλέον των προϊόντων των δύο "μονοπωλιακών" μεγαθηρίων, σε σχέση με την προτέρως ανταγωνιστικότερη αγορά που υπήρχε, ειδικά από τη στιγμή (αρχής γενομένης της 1/1/2012) που οι εγγυήσεις αντικαταστάσεως έχουν πέσει στο ναδίρ (ειδικά της Seagate) : εκεί που η μέση εγγύηση ήταν στα 3 χρόνια, έχει πέσει στα 1-2. ...ΟΠΟΤΕ, αν ψάχνεις για κάτι "καλό", δεν είναι τόσο να το ψάχνεις από άποψη "εταιρίας", αλλά από άποψη προσφοράς εγγύησης αντικατάστασης. Η οποία βέβαια δεν εξασφαλίζει ντε και καλά καλή λειτουργία, αλλά εκτός από την "ασφάλεια" ότι έστω θα σου αλλάξουν τον δίσκο, υπάρχει και μια τάδε "σιγουριά" για καλύτερη ποιότητα κατασκευής, όσο ανεβαίνει ο χρόνος της παρεχόμενης εγγύησης (δεν είναι τυχαίος αυτός ο χρόνος). Πρακτικά λοιπόν μιλώντας, οι καλύτεροι δίσκοι που μπορείς να βρεις αυτή τη στιγμή, είναι της σειράς "black" της WD : Πέντε χρόνια εγγύηση αντικατάστασης (και καλύτερη ποιότητα κατασκευής, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ). Τους πληρώνεις κα'να 15άρι-20άρι παραπάνω μέσο όρο βέβαια, αλλά είναι "ό,τι καλύτερο υπάρχει" - αυτή τη στιγμή έστω. Αυτά που άκουγες (και θ' ακούσεις) για το ότι της μιας εταιρίας είναι έτσι, και της άλλης γιουβέτσι, είναι πάνω-κάτω το μακρύκοντο του καθ' ενός, και αξία όση έχουν οι αστρολογικές προβλέψεις. Για την ώρα τουλάχιστον. Πριν μερικά χρονια που είχε και η Seagate 5χρονης εγγύησης δίσκους, ίδια φάση με της WD ήτανε. Γι' αυτό και δεν μετράνε πλέον τα ονόματα των εταιριών, αλλά συγκεκριμένα μοντέλα. Kαι τοπ αυτή τη στιγμή, ψιλοθεωρία-ψιλοπράξη, είναι οι "black" από WD. 3
MoviemakerGr Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Και συμπληρώνω στην κατατοπιστικότατη απάντηση του Wash ότι η δική μου εμπειρία σε προσδόκιμο ζωής είναι κατά πολύ υπέρ της WD.. και μια πρόβλεψη ότι στο άμεσο μέλλον αυτό θα εξισωθεί.. Είδη συζητείται τα 5 χρόνια του Scorpio Black να γίνουν 2 και όχι φυσικά σε όσους έχουν αγοράσει με αυτή την εγγύηση..
gavros10 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 ησουν πολυ κατατοπιστικοτατος. μια αλλη ερωτηση που εχω. οσο ανεβαινει η χωριτηκοτητα του δισκου 3T για παραδειγμα υπαρχουν πιο πολλες πιθανοτητες να σου χαλασει; δηλάδη καλυτερα να παρεις 3χ1t παρα 1x3t ? edit: ειδα που συζηταγατε για την συνδεση sata2 και sata3 για παραδειγμα εγω εχω αυτη την μητρικη http://cy.gigabyte.com/products/page/mb/ga-ex58-ds4_10 και πες οτι βαζω πανω αυτον τον black της wd http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=18723&cat=6 θα πηγαινει με την ταχυτητα του sata2? η μονη απωλεια που εχει δηλαδη ειναι στην ταχυτητα; τιποτα αλλο;
Δεινόσαυρος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Όσο μεγαλύτερος είναι ένας δίσκος συνήθως είναι πιο ευαίσθητος. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα χαλάσει απαραίτητα. Κατά τα άλλα, δεν θα έχεις καμία απώλεια αν τον συνδέσεις σε sata2. Οι hdd δεν έχουν φτάσει καν ακόμα τις ταχύτητες του sata 2.
Profhths Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Με τους ssd τι γινεται ρε παιδια; Ακριβοι παραμενουν ακομη αλλα τα αξιζουν τα λεφτα τους;
Δεινόσαυρος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Εξαρτάται τι περιμένεις απ αυτούς. Οι ssd προσφέρουν ταχύτατη απόκριση στις καθημερινές εργασίες, γρήγορο μπουτάρισμα, είναι αθόρυβοι, σχεδόν μηδενική κατανάλωση κ.α. Πολλοί τους θεωρούν hot gaming item. Mε αυτή την λογική, δεν αξίζουν. Δεν θα σου προσφέρει κάτι στα παιχνίδια δλδ πέρα από γρηγορότερο φόρτωμα. Γενικά πάντως το μηχάνημα αποκτά άλλη αποκρισιμότητα.
overpower Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Εγω ψαχνω να αγορασω σκληρους με μεγαλυ εγγυηση. Γενικα οτι και να λενε στο νετ, εμενα μου χαλασε ο seagate, ενας αλλο να παει οτι του χαλασε ο wd κτλ, δεν τα διαβαζω γιατι ξερω οτι συμβαινουν και αυτα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Όσο μεγαλύτερος είναι ένας δίσκος συνήθως είναι πιο ευαίσθητος. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα χαλάσει απαραίτητα. Κατά τα άλλα, δεν θα έχεις καμία απώλεια αν τον συνδέσεις σε sata2. Οι hdd δεν έχουν φτάσει καν ακόμα τις ταχύτητες του sata 2. αν δεν κάνω λάθος όσο πιο μεγάλο/πυκνό είναι το platter... Με τους ssd τι γινεται ρε παιδια; Ακριβοι παραμενουν ακομη αλλα τα αξιζουν τα λεφτα τους; πλέον με κάτω από 100 euro παίρνεις 120/128GB, αν θες SSD για αποθήκη κακώς περιμένεις... Εγω ψαχνω να αγορασω σκληρους με μεγαλυ εγγυηση. Γενικα οτι και να λενε στο νετ, εμενα μου χαλασε ο seagate, ενας αλλο να παει οτι του χαλασε ο wd κτλ, δεν τα διαβαζω γιατι ξερω οτι συμβαινουν και αυτα. μέχρι 5 χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν λιγότερες πιθανότητες να βγάλουν πρόβλημα...
Δεινόσαυρος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 αν δεν κάνω λάθος όσο πιο μεγάλο/πυκνό είναι το platter... Ναι, αυτό που λες. Αλλά αυτό δεν είναι συνέπεια της χωρητικότητας?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 όχι απαραίτητα, γιατί υπάρχουν πχ δίσκοι του 1TB με 1 αλλά και με 2 platters, όπως επίσης 2ΤΒ με 2, 3 και 4 platters... βέβαια όσο πιο μεγάλο το platter τόσο πιο γρήγορος ο δίσκος, με χαμηλότερη θερμοκρασία-κατανάλωση και θόρυβο... 1
overpower Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 μέχρι 5 χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν λιγότερες πιθανότητες να βγάλουν πρόβλημα... Το ξερω. Απλα δεν θελω να συμβει κατι στα 4 χρονια πχ.
Profhths Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Για την χωρητικοτητα που λες οσον αφορα τους ssd το κοβω να γινεται σαν τα στικακια που πριν απο εξι χρονια κοστιζε το 1 gb 20 ευρω και σημερα μπορεις να βρεις στικακι 1 gb και με 1 ευρω ακομη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα