Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή Γλώσσας Πληκτρολογίου σε Xfce

VidShark7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλο το φόρουμ. Εδώ και δύο μέρες χρησιμοποιώ Ubuntu 12.04 με Xfce (Όχι Xubuntu) και έχω ένα πρόβλημα με την αλλαγή γλώσσας το οποίο δεν μπόρεσα να το λύσω. Έχω βάλει στο πάνω πάνελ το Keyboard Layouts Plugin και από κει έχω κάνει την ρύθμιση να αλλάζει η γλώσσα πατώντας το Alt - Shift. Αν όμως κλείσω τον υπολογιστή και τον ξανανοίξω φαίνεται σαν να μην έχει αποθηκευτεί η ρύθμιση. Με το που το ξαναρυθμίσω δουλεύει πάλι αλλά μέχρι να κλείσω το pc. Καμιά ιδέα;;; :unsure:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ριξε μια ματια εδω.

Αν και ο καλυτερος τροπος ειναι μεσω start-up script να τρεχει η εντολη...

setxkbmap -option "grp:switch,grp:alt_shift_toggle,grp_led:scroll" -layout "us,gr"

ή

setxkbmap us,gr -variant ,extended -option grp:alt_shift_toggle -option grp_led:scroll

Οπότε απ' ότι κατάλαβα θα πρέπει να βάλω να τρέχει μια από τις δύο εντολές κατά την εκκίνηση έτσι ώστε να ορίζει αγγλικό - ελληνικό πληκτρολόγιο και την αλλαγή τους με το Alt - Shift.... Το δοκιμάζω και επανέρχομαι.... :)

-------Edit-------

Έβαλα την πρώτη εντολή να εκτελείται κατά την εκκίνηση. Τον έκλεισα και τον άνοιξα και δουλεύει...!!!! Thanks! :-)

στο XFCE έχω καταλάβει οτι αυτό αποθηκεύεται στα sessions σαν ρύθμιση (γενικά είναι λιιιιγο εκνευριστικά τα sessions)

οπότε εγώ για να το λύσω σαν πρόβλημα πήγα και καθάρισα τα sessions, έκανα τις ρυθμίσεις μου και έκτοτε (αφού φύλαξε νέο) φορτώνει σωστά

είναι όμως ιστορία αυτή με το xfce, το μόνο αρνητικό του για εμένα

Σου αντιγραφω απο arch wiki με ειχε βοηθησει στο ιδιο προβλημα (λογικα θα δουλεψει και σε εσενα)

There is a bug in version 0.5.4.1-1 which causes xkb-plugin to lose keyboard, layout switching and compose key settings. As a workaround you may enable Use system defaults option in keyboard settings. To do so run

xfce4-keyboard-settings

Go to Layout tab and set the Use system defaults flag, then reconfigure xkb-plugin.

* Παντως εντελως πληροφοριακα σε Linux Mint 13 “Maya” Xfce released

δουλεψε κατευθειαν και δεν ειχα το ιδιο προβλημα

Εγώ έχω την έκδοση 4.8. Στο Linux Mint 13 Maya ποια έκδοση είναι;;

---------Edit---------

Επίσης, ήθελα να ρωτήσω, υπάρχει κάποια εντολή με την οποία να πηγαίνει στην επόμενη γλώσσα (δηλαδή από layout σε layout) έτσι ώστε να κάνω μια συντόμευση χρησιμοποιώντας την εντολή αυτή ενεργοποιώντας την με το Alt - Shift ;;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...