Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα αδέρφια..Νομίζω έχω ρωτήσει παλιότερα για κάποια λύση για τις θερμοκρασίες της κάρτας γραφικών μου,αλλά έχω σχεδόν αποφασίσει να αγοράσω κάποια έτοιμη λύση υδρόψυξης..

Βέβαια θα με προβληματίσει ελαφρώς η τοποθέτηση,καθώς έχω ήδη την h50 για τον επεξεργαστή μου και 2 ψυγεία είναι πολλά ακόμα και για το cosmos..Οπότε θέλω τη βοήθειά σας μήπως βρούμε είτε έτοιμο σύστημα για επεξεργαστή-ram-gpu είτε μόνο για την κάρτα(και βλέπουμε πώς θα το βολέψω..)

Εννοείται οτι θα ήθελα το κόστος να μείνει όσο πιο χαμηλά γίνεται(αρκεί να κάνω τη δουλειά μου) και επίσης πως είμαι ανίδεος από custom λύσεις,οπότε φαντάζομαι δε θα μπορούσα να δημιουργήσω κάποιο κιτ υδρόψυξης με επιτυχία...

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια προκαταβολικά...Η κάρτα μου είναι η 4870 x2 και επειδή βλέπω σχετικά ανεβασμένες θερμοκρασίες τόσο στους δίσκους όσο και στη μητρική(άρα γενικά μέσα στο κουτί) θα προτιμούσα υδρόψυξη και όχι κάτι σαν την accelero που παρόλο που θα μου έριχνε τη θερμοκρασία της κάρτας θα ανέβαζε κι άλλο τη θερμοκρασία του κουτιού...

υ.γ. αν μπορούσαμε να βρούμε λύση για να παγώσει συνολικά το κουτί,ή να έχει λαμβάνει περισσότερο κρύο αέρα,θα μπορούσα να μείνω και με τη στοκ ψύκτρα..Δε με νοιάζει ο θόρυβος,μόνο οι τεράστιες θερμοκρασίες της κάρτας...

Δημοσ.

φίλε μου επειδή είμαι και εγώ σε άγριο ψήσιμο για custom υδρόψυξη (ελπίζω να ψήσω την κολλητή να το αναλάβει) καλό είναι να πεις τι ακριβώς θες και πόσα διαθέτεις.

Θα σου μεταφέρω τα λόγια της.

"Αν είναι να πας σε custom watercooling ή θα το κάνεις σωστά ή δε θα το κάνεις καθόλου."

Οπότε μέχρι πόσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις;

Επίσης επειδή τελευταία ψάχνομαι για μεταχειρισμένα parts (κρίση γαρ) σε wc parts έχω πέσει σε block για την κάρτα σου στα 20 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

Δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω εννοείται.

Το υπόλοιπο σύστημα απο τι αποτελείται; Σε ρωτάω καθώς το αν θα επενδύσεις πάνω σε κάτι εξαρτάται απο το αν αξίζει αυτό το κάτι ή όχι.

Δημοσ.

Σοφά τα λόγια της! :-)

Θα ήθελα πραγματικά να δώ πόσο κοστίζει κάτι σε custom υδρόψυξη..λοιπόν!επεξεργαστή έχω τον 920..καλός ακόμα..4gb ram που σε καναδυό βδομάδες θα είναι ή 8 ή 16(δεν έχω αποφασίσει ακόμα) και κάρτα αυτή που σου είπα...έχω πέσει κι εγώ σε αρκετά block,αλλά το θέμα είναι το κόστος όλης της υδρόψυξης και ακόμα περισσότερο τα κομμάτια που την αποτελούν..γιατί δεν έχω την παραμικρή ιδέα...

Δημοσ.

κοίτα δεν είμαι ειδικός αλλά μπορώ να σου πω τι πρότεινε εμένα. Δυστυχώς έχει ξαπλώσει και δεν μπορω να επικοινωνήσω μαζί της τώρα

Για μένα πρότεινε το παρακάτω (είχα μικρό budget δυστυχώς, δουλειά υπάρχει μετρητό 0) μαζί με ένα shroud όπως είπε αλλά μην με ρωτήσεις παραπάνω. Δεν έχω ιδέα

http://www.eworld.com.gr/eworld/products/page/848287128

Λογικά βάζεις ένα block για τον δικό σου επεξεργαστή καθώς εγώ είμαι απο AMD μεριά. Δεν ξέρω βέβαια αν θες και κανένα μονό ψυγείο ακόμα ή πιο χοντρό διπλό για την κάρτα :(

• Like 1
Δημοσ.

Λογικά κάπως έτσι θα έκανα τη δουλειά μου υποθέτω..Οπότε το κόστος θα ήταν περίπου 130-140 ευρώ δεδομένου οτι δε νομίζω να βάλω block για τον επεξεργαστή επειδή φοράει ήδη την h50 της corsair..όχι οτι θα χωρέσω 2 ψυγεία μέσα στο κουτί,αλλά της κάρτας μπορεί να καταφέρω να το βγάλω έξω...ρε φίλε,μπορείς να μου κάνεις μια τεράστια χάρη;;Αν μπορέσεις κάποια στιγμή να τη ρωτήσεις αν θα με βόλευε η δική σου λύση ή αν θα έπρεπε να κάνω κάτι διαφορετικό...Επειδή πραγματικά δεν έχω ιδέα...Θα ήμουν εξαιρετικά χαρούμενος αν κατάφερνα να βελτιώσω γενικά τη θερμοκρασία του κουτιού μου,μιας και οι δίσκοι ψήνονται στους 48-50 βαθμούς,η κάρτα το ίδιο,ο επεξεργαστής με υδρόψυξη έχει γύρω στους 46-48 χωρίς φορτίο και φαντάζομαι όλα αυτά θα επηρεάζουν και τη μητρική,αλλά επειδή δεν έχω ιδέα ποιό θα ήταν το κόστος,μάλλον θα βολευτώ με κάτι σαν το δικό σου..και ίσως βάλω 14άρια ανεμιστηράκια στο κουτί για να ρίξω τις θερμοκρασίες...Εν τω μεταξύ η υδρόψυξη εκτός απο αποτελεσματική είναι και πολύ όμορφη...είδα το ψυγείο σου κλπ και μου άρεσε πραγματικά πολύ...δίνει άλλο αέρα στο κουτί,χαχαχαχαχαχα....

Δημοσ.

Θελεις να βαλεις σε νερο καρτα γραφικων, ram και cpu?

Καταρχην την ραμ δεν χρειαζεται να την βαλεις. Θα γλυτωσεις αρκετα ευρουλακια.

Μετα πιο κουτι εχεις? Απο την στιγμη που θες να παιξεις custom δωσε καλυτερα την h50.

Εγω παντως δεν σου προτινω να πας σε W/C μονο και μονο για θερμοκρασιες.

Αλλαξε εκει παστα δες πως θα παει το ολο θεμα τακτοποιησε τα καλωδια οσο μπορεις και αναλογα με το ποσους fans εχεις μεσα στο κουτι δες ποσους σου παιρνει να βαλεις.

Δημοσ.

Φίλε την ρώτησα και μου είπε τα εξής

Στο cosmos μπορείς να βάλεις διπλό και μονό ψυγείο

Επίσης για την κάρτα σου να πάρεις κάτι σε μεταχειρισμένο, όπως επίσης μου είπε ότι μπορείς να βρεις και μεταχειρισμένα ψυγεία σε πολύ καλή κατάσταση.

Αλλο ένα που μου είπε είναι απο την στιγμή που θες να βάλεις την κάρτα στο νερό να βάλεις και τον επεξεργαστή πουλώντας την Η50 και αγοράζοντας με αυτά τα λεφτά ένα cpu block.

Αν δεν έχεις εμπειρία να μην το τολμήσεις αρχικά μόνος σου αλλά να σε βοηθήσει κάποιος φίλος σου ή γνωστός που ξέρει. Αν δεν έχεις κάποιον γνωστό να απευθυνθείς σε επαγγελματία όπως τον Γιώργο/Κοπρίτη που έχει κατάστημα στην Καλλιθέα.

Τελος ανέβασε κάποιες φωτογραφίες απο το κουτί να δούμε αν έχεις κανένα θέμα με το airflow λόγω κακού cable management ή κάτι άλλο τελος πάντων. (το τελευταίο είναι δικό μου :P)

Δημοσ.

Εγω παλι θα ελεγα εαν ειναι να δωσεις 120-130 euros για να βαλεις υδροψυξη στην καρτα γραφικων,να την πουλησεις καμια κατοσταρα ισως και λιγο λιγοτερο και να παρεις μια 7850 να κανεις την δουλεια σου ανετα.

Την ειχα την καρτα και πραγματι ανεβαζει τρελες θερμοκρασιες,καιει πολυ ρευμα και κανει και θορυβο.

εχεις και ζεστο επεξεργαστη.....

• Like 1
Δημοσ.

Ναι και ο επεξεργαστής μου είναι ζεστός...σκέφτομαι πολύ σοβαρά να βάλω cpu και κάρτα σε υδρόψυξη..θέμα με το airflow έχω σίγουρα,αλλά δυστυχώς δε γίνεται κάτι διαφορετικό..(νομίζω) επειδή το καταραμένο corsair psu μου δεν σε αφήνει να αφαιρέσεις τα καλώδια..τα έχω μαζέψει όσο μπορώ και τα έχω δέσει στην δεξιά μεριά του κουτιού για να μην εμποδίζουν(όσο γίνεται) τα ανεμιστηράκια..έχω το cosmos rc1000..από ανεμιστηράκια έχω 2 12άρια επάνω(εξόδους) ένα 12 άρι κάτω(είσοδο) 1 12άρι πάνω από τους δίσκους,2 12άρια πίσω (είσοδοι για την υδρόψυξη) και 1 12άρι (είσοδος αλλά αυτό δεν κάνει τίποτα,απλά μου περίσσευε) κάτω από τους δίσκους...αυτά τα ολίγα...αα,ξέχασα...ΔΥΣΤΥΧΩΣ επειδή φοράω τα μαμά ανεμιστηράκια του cosmos,το airflow είναι γύρω στο 38..εκτός από 2,που έχουν 68-70....

θέλω να τα αλλάξω όλα με 14άρια(εκεί που παίρνει) αλλά από την άλλη σκέφτομαι οτι είναι μεγάλο κόστος ίσως χωρίς αποτέλεσμα...με τη λογική οτι καλά ανεμιστηράκια έχουν γύρω στα 15 ευρώ το καθένα..άρα φτάνω τουλάχιστον στα μισά της υδρόψυξης,με αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα...Προς το παρόν πάντως έριξα ένα μεγάλο ανεμιστήρα του σπιτιού στο κουτί και η κάρτα μου παίζει στους 52...(παρόλο που το κουτί μου είναι σε άσχημη θέση τώρα..γωνία χωρίς πολύ αέρα...)φίλε whocares αν γίνεται κάποια στιγμή ρώτα τη επειδή δεν έχω ιδέα που θα μπορούσα να βρώ μεταχειρισμένα ψυγεία κλπ....Ειλικρινά σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια!!Thano έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά την αλλαγή parts,απλά σκεφτόμουν οτι η υδρόψυξη θα μείνει και για τα επόμενα components και θα είναι (σε σχέση με τώρα) αθόρυβη...

Δημοσ.

Καταρχην εχεις αρκετο airlfow στο κουτι σου οποτε εισαι μια χαρα.κρατα και την Η50 και πουλα την καρτα.σωστο αυτο που λες οτι θα σου μεινει η υδροψυξη(περα απο το block της καρτας) αλλα απο την αλλη στα ιδια λεφτα θα εχεις την 7850 που ειναι και καλυτερη καρτα και δεν καταναλωνει τοσο πολυ ρευμα.την εχεις καθαρισει ποτε με αερα την καρτα?(σε βενζιναδικο)?μπορει να δειχνει καθαρη αλλα πιστεψε με,εχει να βγαλει πολυ βρωμα εαν δεν την εχεις καθαρισει.παστα εχεις αλλαξει?

Δημοσ.

ναι έχεις ένα δίκιο σε αυτό...θα το σκεφτώ για την 7850..Με αέρα την καθαρίζω σχετικά συχνά..δηλαδή περίπου μια φορά το μήνα ή άντε το δίμηνο...Πάστα όχι δεν έχω αλλάξει ποτέ..Γιατί μου είχαν πει οτι μπορεί να της κάνω ζημιά ανοίγοντάς την....

Δημοσ.

Το μονο που πρεπει να προσεξεις ανοιγοντας την καρτα ειναι να μην χαλασουν τα thermal pads που εχει επανω στα τσιπακια απο τις μνημες.αλλα λογικο ειναι τραβοντας την ψυχτρα,να ξεκολλησουν μικρα κομματια αλλα μην σε ενοχλει.χρησιμοποιησε τα αφοβα.

Δημοσ.

Από το φόβο μου γι αυτό δεν έχω καν ανοίξει το εξωτερικό κουτάκι του ανεμιστήρα..Αν τα καταστρέψω (τα pads) ή προληπτικά μήπως βοηθήσουν,δε μπορώ να τα αλλάξω;;

Δημοσ.

Από το φόβο μου γι αυτό δεν έχω καν ανοίξει το εξωτερικό κουτάκι του ανεμιστήρα..Αν τα καταστρέψω (τα pads) ή προληπτικά μήπως βοηθήσουν,δε μπορώ να τα αλλάξω;;

μπορεις.

βασικα μολις βγαλεις τα ψυκτρακια θα βγουν και τα pads μαζι τους οποτε no problem.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...