Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν μπορει ολοι να αποζηταμε το ιδιο χιουμορ. Τελος. Ολα τα αλλα ειναι απλα για να λεμε μαλακιες μεταξυ μας. Ο καθενας με τα γουστα του. Αλλα δεν μπορει να γραφεται δημοσιως οτι ο Big Lebowski ειναι κατακαθι της 7ης τεχνης. Απλα δεν γινεται. Το ιδιο κοινο που θεωρει σαχλαμαρα τον Lebowski ειναι υπευθυνο για τα χαμηλα νουμερα που οδηγησαν στο κοψιμο του Arrested Development. Απλα, προτιμαει αλλου τυπου χιουμορ. Who am i to judge? Αλλα και who are u to judge the others?

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή έτυχε και είδα το έργο χθες θα πω τη γνώμη μου.

Μάπα δεν το λες αλλά ούτε και αριστούργημα.Δε θα άντεχα να το ξαναδώ καθότι μετά την πρώτη ώρα με κούρασε αλλά δεν μετανιώνω που το είδα.

Μέχρι τη στιγμή που ο dude έφευγε με το καινούριο του χαλί απο τον lebowski ήμουν ενθουσιασμένος με το έργο..

Μετά το σενάριο νομίζω οτι χάνει.

Αυτό που κρατάω είναι τους ιδιόμορφους χαρακτήρες του dude και του walter.

Ένα 6.5 θα του έβαζα.

Φίλε μου, βάλε και ένα spoiler tag σε περίπτωση που κάποιος διαβάζει το θέμα προτού δει την ταινία, για να πάρει γνώμες!

γενικά οι ταινίες των Κοέν σου αρέσουν;

Αν σου πω ότι δεν έχω δει άλλες ταινίες τους θα με πιστέψεις; Είναι το ότι δεν ασχολούμαι λόγω περιορισμένου χρόνου. Έχετε εσείς εδώ τα μέλη να μου προτείνετε τις καλύτερες τους - ή ακόμα και όλες;

Επεξ/σία από Βοκάκιος
Δημοσ.
Αλλα δεν μπορει να γραφεται δημοσιως οτι ο Big Lebowski ειναι κατακαθι της 7ης τεχνης.

Γιατί; Δεν μπορώ να πω την γνώμη μου, δεν κατάλαβα. Δηλαδή ο TS γιατί έγραψε ότι γελάς με την ψυχή σου σ'αυτήν την ταινία; Εγώ προσωπικά έκλαψα τα λεφτά που έδωσα στο Village εκείνη την βραδιά και σηκώθηκα και έφυγα κακήν κακώς από το σινεμά. Και η ταινία πάτωσε, και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έκανε "όνομα" μέσω του dvd.

• Like 1
Δημοσ.

Όπως μην περιμένεις να είναι σωστή και η δική σου.

Δεν υπάρχει σωστή και λάθος γνώμη, υπάρχει συμφωνώ με αυτήν την γνώμη ή με την δεύτερη, είτε έχω την δική μου.

• Like 1
Δημοσ.

μα οτι ο Λεμποφσκι ειναι αστεια ταινια δεν ειναι αποψη. ειναι γεγονος. εγω γελαω με την ταινια. και πολλοι αλλοι ανθρωποι γελανε με την ταινια. γεγονος,πραγματικοτητα,αδιαμφισβητητο,εμεις γελαμε.

απο κει και υστερα αν εσυ δεν την βρισκεις αστεια την ταινια, ναι αυτο ειναι καθαρα δικο σου θεμα. το αν λες οτι η ταινια δεν ειναι αστεια, αυτο σημαινει οτι εσυ δεν την βρισκεις αστεια, οτι δεν σου αρεσει το χιουμορ της,οτι δεν την γουσταρεις,αυτο λες στην ουσια.

οταν εγω ομως γελαω με την ταινια, δεν εκφερω γνωμη οτι ειναι αστεια η ταινια. ειναι γεγονος οτι η ταινια ειναι αστεια αφου με κανει και γελαω.υπαρχει κατι μεσα στην ταινια που με κανει και γελαω, δεν γελαω με το τιποτα, δεν γελαω με το κενο.υπαρχει κατι,ασχετως αν αυτο το κατι εσυ το αναγνωριζεις η οχι.

καταλαβαινεις τι εννοω;

Δημοσ.

μα οτι ο Λεμποφσκι ειναι αστεια ταινια δεν ειναι αποψη. ειναι γεγονος. εγω γελαω με την ταινια. και πολλοι αλλοι ανθρωποι γελανε με την ταινια. γεγονος,πραγματικοτητα,αδιαμφισβητητο,εμεις γελαμε.

απο κει και υστερα αν εσυ δεν την βρισκεις αστεια την ταινια, ναι αυτο ειναι καθαρα δικο σου θεμα. το αν λες οτι η ταινια δεν ειναι αστεια, αυτο σημαινει οτι εσυ δεν την βρισκεις αστεια, οτι δεν σου αρεσει το χιουμορ της,οτι δεν την γουσταρεις,αυτο λες στην ουσια.

οταν εγω ομως γελαω με την ταινια, δεν εκφερω γνωμη οτι ειναι αστεια η ταινια. ειναι γεγονος οτι η ταινια ειναι αστεια αφου με κανει και γελαω.υπαρχει κατι μεσα στην ταινια που με κανει και γελαω, δεν γελαω με το τιποτα, δεν γελαω με το κενο.υπαρχει κατι,ασχετως αν αυτο το κατι εσυ το αναγνωριζεις η οχι.

καταλαβαινεις τι εννοω;

Το ότι εσύ γελάς με την ταινία, δεν την κάνει αστεία, δεν μπορείς να το καταλάβεις;

Δεν είσαι μέτρο σύγκρισης για κάτι, είναι καθαρά η γνώμη σου ότι τα "αστεία" της ταινίας σε κάνουν να γελάς. Εμένα με έκαναν να κλάψω τα λεφτά μου γιατί δεν βρήκα κάτι το αστείο στην ταινία, ούτε καν υπόθεση δεν είχε να σε πιάσει η περιέργεια να δεις τι θα γίνει στο τέλος.

Δεν θα μου πεις απογευματιάτικα ότι εσύ έχεις δίκιο κι εγώ άδικο για κάτι που είναι καθαρά υποκειμενική γνώμη. Και υπενθυμίζω πάλι ότι η ταινία πάτωσε, οπότε δεν είμαι ο μόνος που βρήκα τελείως άκυρα τ'αστεία της. Και πλειοψηφικά να το πάμε το θέμα, στην πλειοψηφία η ταινία δεν άρεσε ούτε την βρήκε αστεία. Τουλάχιστον η πλειοψηφία των θεατών του '98.

Δημοσ.

Οι Κοέν έχουν συγκεκριμένο είδος χιούμορ, δεν είναι ανάγκη να αρέσει σε όλους οκ.Απλά σ εμάς που αρέσει (οχι δεν το παίζουμε πιο έξυπνοι δεν είναι του Ταρκόφσκυ η ταινία, απλά μας αρέσει) κάπως ο χαρακτηρισμός πατάτα μας κακοφαίνεται γιατί αντικειμενικά η ταινία δεν είναι πατάτα.Αλλιώς θα ήταν ξεχασμένη εδώ και χρόνια ανάμεσα σε τόσες που γυρίζονται και δεν θα είχε οπαδούς.Οσο για το οτι όταν βγήκε στις αίθουσες δεν έκοψε εισιτήρια... το ίδιο έγινε έγινε και με το blade runner, donnie darco, fight club, the night of the living dead και πολλά άλλα .... ακόμα και ο πολίτης Κέιν θεωρήθηκε αποτυχία εισπρακτικά.

Δημοσ.

Είναι απλό, η ταινία είναι gtp και μόνο αυτοί που και καλά είναι ψαγμένοι τύποι και θεωρούν τον εαυτό τους πανέξυπνους και οτι πιάνουν το χιούμορ απο μίλια μακρυα, την θεωρούν αστεία. Είναι μια πατάτα βραστή!!!

Γιατί ρε παιδιά τόσο μένος ? Δηλαδή σε όσους μας άρεσε είμαστε ψεύτικοι που το κάνουμε επίτηδες για να το παίξουμε ψαγμένοι ? Δεν μπορεί δηλαδή πραγματικά να μας άρεσε ?

Το ότι εσύ γελάς με την ταινία, δεν την κάνει αστεία, δεν μπορείς να το καταλάβεις;

Δεν είσαι μέτρο σύγκρισης για κάτι, είναι καθαρά η γνώμη σου ότι τα "αστεία" της ταινίας σε κάνουν να γελάς. Εμένα με έκαναν να κλάψω τα λεφτά μου γιατί δεν βρήκα κάτι το αστείο στην ταινία, ούτε καν υπόθεση δεν είχε να σε πιάσει η περιέργεια να δεις τι θα γίνει στο τέλος.

Δεν θα μου πεις απογευματιάτικα ότι εσύ έχεις δίκιο κι εγώ άδικο για κάτι που είναι καθαρά υποκειμενική γνώμη. Και υπενθυμίζω πάλι ότι η ταινία πάτωσε, οπότε δεν είμαι ο μόνος που βρήκα τελείως άκυρα τ'αστεία της. Και πλειοψηφικά να το πάμε το θέμα, στην πλειοψηφία η ταινία δεν άρεσε ούτε την βρήκε αστεία. Τουλάχιστον η πλειοψηφία των θεατών του '98.

Δεν νομίζω ότι το εννοούσε τόσο ότι γέλασε αυτός αλλά ότι γέλασε μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων το οποίο είναι γεγονός. Το ότι εσύ δεν γέλασες δεν σε κάνει να έχεις άδικο ούτε όμως να έχουμε άδικο εμείς που μας άρεσε. Ο καθένας μας έχει διαφορετικά γούστα για αυτό και βγαίνουν ταινίες διαφορετικών ειδών.

Όπως είπανε και άλλα παιδιά, κάποιες ταινίες έχουν ένα άλλο είδος χιούμορ το οποίο ίσως να είναι δύσκολο να το πιάσεις με την πρώτη φορά που βλέπεις την ταινία. Δεν μπορώ εγώ να κατηγορήσω ως βλάκα κάποιον που δεν το έπιασε ούτε όμως μπορεί εκείνος να κατηγορήσει εμένα ως ψευτοψαγμένο επειδή μου άρεσε.

Για να πω ένα παράδειγμα, πολλές αγγλικές κωμωδίες θεωρούνται χάλια από πολλούς γιατί δεν καταλαβαίνουν το "διαφορετικό" αγγλικό χιούμορ (Αυτό το σκετσάκι εγώ το βρίσκω καταπληκτικό ενώ πολύς κόσμος μου λέει ότι είναι αδιάφορο έως χάλια).

Με λίγα λόγια έχουμε διαφορετικά γούστα και μας αρέσουν διαφορετικά πράγματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μειώνουμε μια ταινία απλά επειδή δεν μας άρεσε.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί ρε παιδιά τόσο μένος ? Δηλαδή σε όσους μας άρεσε είμαστε ψεύτικοι που το κάνουμε επίτηδες για να το παίξουμε ψαγμένοι ? Δεν μπορεί δηλαδή πραγματικά να μας άρεσε ?

Δεν νομίζω ότι το εννοούσε τόσο ότι γέλασε αυτός αλλά ότι γέλασε μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων το οποίο είναι γεγονός. Το ότι εσύ δεν γέλασες δεν σε κάνει να έχεις άδικο ούτε όμως να έχουμε άδικο εμείς που μας άρεσε. Ο καθένας μας έχει διαφορετικά γούστα για αυτό και βγαίνουν ταινίες διαφορετικών ειδών.

Όπως είπανε και άλλα παιδιά, κάποιες ταινίες έχουν ένα άλλο είδος χιούμορ το οποίο ίσως να είναι δύσκολο να το πιάσεις με την πρώτη φορά που βλέπεις την ταινία. Δεν μπορώ εγώ να κατηγορήσω ως βλάκα κάποιον που δεν το έπιασε ούτε όμως μπορεί εκείνος να κατηγορήσει εμένα ως ψευτοψαγμένο επειδή μου άρεσε.

Για να πω ένα παράδειγμα, πολλές αγγλικές κωμωδίες θεωρούνται χάλια από πολλούς γιατί δεν καταλαβαίνουν το "διαφορετικό" αγγλικό χιούμορ (Αυτό το σκετσάκι εγώ το βρίσκω καταπληκτικό ενώ πολύς κόσμος μου λέει ότι είναι αδιάφορο έως χάλια).

Με λίγα λόγια έχουμε διαφορετικά γούστα και μας αρέσουν διαφορετικά πράγματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μειώνουμε μια ταινία απλά επειδή δεν μας άρεσε.

Εγώ την γνώμη μου είπα, κατηγόρησα κάποιον από εσάς που του άρεσε; Είδες να γράψω κάτι τέτοιο; Thread με την κριτική της ταινίας είναι, όχι thread να ποστάρουν όσοι τους άρεσε η ταινία και μόνο αυτοί. Κι εγώ δεν είπα τίποτα για την γνώμη κάποιου που του άρεσε η ταινία, σε αντίθεση που κάποιοι ήρθαν και είπαν ότι δεν μπορώ να λέω ότι η ταινία είναι για τα μπάζα. Εγώ δεν απαγόρευσα σε κανέναν να πει ότι η ταινία είναι αριστούργημα, αλλά κάποιοι μου απαγορεύουν να πω την δική μου γνώμη ότι η ταινία είναι πατατιά.

Σοβαρά μιλάμε τώρα;

• Like 1
Δημοσ.

νταξ, αφού έχω ακούσει ότι η θεωρία της εξέλιξης είναι παραμύθι, λίγο με πειράζει να ακούσω ότι ο Λεμπόφσκι είναι πατάτα...

τι να πεις...

• Like 1
Δημοσ.

Gigisoni φίλε. Το box-office και τα νούμερα δε λένε απολύτως τίποτα. Απολύτως. Αντικειμενικά. Όπως και να το κάνουμε. Το ότι κάτι πούλησε περισσότερο από κάτι άλλο δε δείχνει τίποτα. Δηλαδή θα μας πεις ότι ο Bieber και η Minaj ας πούμε είναι καλύτεροι από τους Zeppelin? Ή και σε σύγχρονούς τους αν θες. Είναι καλύτεροι από Coldplay π.χ και ας πούμε Black Keys? Δε νομίζω.

Τέλος OT.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...