Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι γίνεται ,πρόσφατα άκουσα απο γνωστό μου ότι δεν του άρεσε το party(Peter sellers) και οτι η καλυτερη ταινια στο ειδος ειναι το austin powers....μήπως η νεες γενιές έχουν μάθει σε άλλο είδος χιούμορ;αν και ο φίλος για να το έχει δει το 98 στο σινεμα πρέπει να είναι συνομηλικος μου.

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να πω και εγώ την γνώμη μου (άλλωστε όλοι έχουν από μια, όπως και κάτι άλλο ως γνωστόν) :X

Θεωρώ την ταινία σαφώς υπερεκτιμημένη για τις κριτικές που πήρε και την βαθμολογία στο imdb και γενικά τον ντόρο που έκανε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν την λες μάπα και δεν την ξεχωρίζεις από τον σωρό, πόσο μάλλον από τα σημερινά σκουπιδαριά-"κωμωδίες" με κλανιές και πέη, όπως πολύ σωστά ειπώθηκε.

Κατά την δική μου θεωρία απλά "σπρώχτηκε" ελαφρώς παραπάνω από όσο αξίζει πραγματικά λόγω των αδελφών Κοέν, όπως και όλα τα υπόλοιπα έργα τους (βλέπε ιδιαίτερα No Country for Old Men), αφού για κάποιο "περιέργο" λόγο, οι εν λόγω αδελφοί "απαγορεύεται" να πάρουν λιγότερο από 4/5 αστέρια στην κριτική.

Πάντως εγώ το είδα πολύ ευχάριστα και τις 2 φορές (με διαφορά δεκαετίας ανάμεσά τους για υπενθύμιση)

Ωστόσο το O Brother, Where Art Thou μου άρεσε παραπάνω (αν και διαφορετικό στυλ).

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά αυτό συμβαίνει και με άλλες ταινίες. Βλέπει ο άλλος μια κωμωδία είναι εντελώς μάπα, αλλα για να το παίξει ψαγμένος λέει άσε η καλύτερη που έχει βγεί ποτέ, δάκρυσα απο τε γέλια φοβερές ατάκες, αλλα δεν νομίζω να τις πιάσεις εσύ γιατί είσαι αδαής.

@@ κωμωδία ήταν ότι και να λέτε εσείς οι ψαγμένοι και με το απίστευτο χιούμορ και που καταλαβαίνετε όλα τα αστεία αφού έχετε 190iq.

ζμπουτσαμ κιολας και να λέτε.... Λέει ο άλλος είναι του 98 και δεν θα την έχει δεί κάποιος και τέτοια. Του 98 δεν ήταν και το naked gun? Αυτή είναι κωμωδία, που την βλέπεις 10 φορές και συνεχίζεις να γελάς με τον θεό Leslie Nielsen. Kι θα πάω και 6-7 χρόνια πιο πίσω και θα πώ το Hots Shots και το Hot Shots Part Deux

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΩΜΩΔΙΕΣ!!!

Δημοσ.

Δυστυχώς κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την λεπτή ειρωνεία αυτής της ταινίας, με έντονο μαύρο χιούμορ που απαιτεί σκέψη για να γελάσεις. Σε συνδυασμό με την σύγχυση ότι "κωμωδία" ειναι μόνο ταινίες του Adam Sandler με αστείες κλανιές και σαχλά αστειάκια, λογικό είναι πολλοί να απογοητεύτηκαν από τον Dude.

Ως αναφορά τον από πάνω, ασχολήσου με ομάδες και ποδόσφαιρο και άσε εμάς τους υπολοίπους να θεωρούμε άκρως διασκεδαστικές τέτοιες (κουλτουριάρικες για εσένα) ταινίες.

• Like 1
Δημοσ.
Κατά την δική μου θεωρία απλά "σπρώχτηκε" ελαφρώς παραπάνω από όσο αξίζει πραγματικά λόγω των αδελφών Κοέν, όπως και όλα τα υπόλοιπα έργα τους (βλέπε ιδιαίτερα No Country for Old Men), αφού για κάποιο "περιέργο" λόγο, οι εν λόγω αδελφοί "απαγορεύεται" να πάρουν λιγότερο από 4/5 αστέρια στην κριτική.

ΛΑΘΟΣ

η ταινια οταν πρωτοβγηκε θαφτηκε απο κοινο και κριτικους και πατωσε εισπρακτικα.χρειαστηκε να περασει καιρος μεχρι να αποκτησει η ταινια το σημερινο της cult status μεσω του dvd market.

δεν ειναι τυχαιο που οι Κοεν αρνουνται πεισματικα να γυρισουν σηκουελ παρολο που το ζητανε εδω και χρονια οι φανς της ταινιας ενω και ο ιδιος ο Μπριτζες ειναι προθυμος να ξαναενσαρκωσει τον ρολο του.

οπως ειπα,η ταινια εχει δυνατο,εξυπνο,καφρικο χιουμορ. απλως πρεπει να μπεις στο πνευμα της ταινιας, στο σουρεαλιστικο κοσμο των χαρακτηρων και των καταστασεων, να αφησεις τον εαυτο σου να απολαυσει χωρις ενοχες την καφριλα,του κατα τα αλλα αντιπαθητικου,Dude.

Δημοσ.

Δεν είναι όλες οι κωμωδίες ίδιου στυλ ώστε να τις τσουβαλιάζουμε και να κάνουμε άκυρες συγκρίσεις.

Σίγουρα αν έψαχνες για ταινία στυλ Naked Gun, Hot Shots , δηλαδή παρωδίες κτλ εννοείται πως το Big Lebowski δεν είναι τέτοιο.

Δεν είναι απαραίτητο όλες οι κωμωδίες να βγάζουν το ασταμάτητο γέλιο της φάρσας ή της παρωδίας. Υπάρχουν και άλλα είδη, όπως το black humor, ρομαντικές κομεντί και πολλά άλλα. Ούτε είναι όλες συγκρίσιμες μεταξύ τους με βάση το πώς ή πόσες φορές γέλασες.

Απλά επειδή μπαίνουν αναγκαστικά στην κατηγορία "κωμωδίες" κάποιος ίσως περιμένει άλλα από αυτά που βλέπει τελικώς και εκεί γίνεται η όλη σύγχυση.

Ο Lebowski είναι κωμωδία. Το Κάτι τρέχει με την Μαίρη είναι κωμωδία, ο Γαμπρός της συμφοράς είναι κωμωδία, το Party είναι κωμωδία, το Dracula:Dead and loving it είναι κωμωδία, ο Γαμος του καλύτερου μου φίλου είναι κωμωδία.

Εχουν καμια σχέση μεταξύ τους? Όχι βέβαια, αλλά αυτό δεν αποκλείει την συνύπαρξη τους στις κωμωδίες.

Απλά πρέπει να ξέρεις τι ψάχνεις και όχι απλά να κατεβάζεις ( :X ) και να βλέπεις και ό,τι κάτσει.

Για μένα το βασικότερο στοιχείο να κρίνω μια ταινία είναι να σέβεται τον εαυτό της και τον θεατή χωρίς να προσβάλει ή να προσπαθεί να μοιάσει κάπου αλλού, πατώντας σε γνωστά πετυχημένα μονοπάτια, δηλ. να είναι αξιοπρεπής (σε ηθοποιία, σενάριο, σκηνοθεσία κτλ.) και όσο γίνεται πρωτότυπη. Ε λοιπόν το Lebowski ήταν κάτι τέτοιο.

Εγώ προσωπικά προτιμώ να δω κατι τέτοιο και ας μην γελάσω όσο πχ. στο Γαμπρό της Συμφοράς (το 1 πάντα), παρά να έβλεπα όλα αυτά τα σημερινά "κάτι σαν" το Γαμπρό της Συμφοράς που πατάνε στην ίδια συνταγή (βλέπε slow motion γκάφα σε κάποιο σπορ που καταλήγει σε τραυματισμό ή επίθεση από κάποιο κατοικίδιο κτλ κτλ) με τα πενιχρά αποτελέσματα και το άθλιο καστ και την τραγική (μη) πρωτοτυπία.

Ή κάτι σαν τα σημερινά Hangoveroειδή που έχουν μέσα, μόνο βυζιά και σεξιστικό (ο θεός να το κάνει) χιούμορ. Α, ξέχασα και κλανιές.

Για τα Naked Gun, Hot Shots εννοείται πως συμφωνώ με τα χίλια, αξεπέραστες κωμωδίες, όσες φορές και να τα δεις γελάς ακόμα και σήμερα. Τέτοιες ταινίες πάντως που να γελάς ασταμάτητα (χωρίς απαραίτητα να είναι παρωδίες άλλων) δεν έχουν υπάρξει εδώ και μια δεκαετία περίπου. Οι καινούριες είναι όλες σάχλες, για αυτό κα εγώ το έχω ρίξει στα κορεάτικα θρίλερ (όχι τρόμου) από το 2001 και έχω βρει την υγειά μου. Αν θέλω να γελάσω ανατρέχω στα "παλιά".

Φιλικά

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά όταν λέει η καλύτερη κωμωδία που έχει βγεί και το βλέπω και άντε να γελάσω 2 φορές, τί αρχίδια κωμωδία ήταν λοιπόν? Να τα βράσω τα καστ και τις φιλοσοφίες, η κωμωδία είναι για να γελάς.

*ξέχασα να αναφέρω και οποιαδήποτε ταινία του Will Ferrel

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή έτυχε και είδα το έργο χθες θα πω τη γνώμη μου.

Μάπα δεν το λες αλλά ούτε και αριστούργημα.Δε θα άντεχα να το ξαναδώ καθότι μετά την πρώτη ώρα με κούρασε αλλά δεν μετανιώνω που το είδα.

Μέχρι τη στιγμή που ο dude έφευγε με το καινούριο του χαλί απο τον lebowski ήμουν ενθουσιασμένος με το έργο..

Μετά το σενάριο νομίζω οτι χάνει.

Αυτό που κρατάω είναι τους ιδιόμορφους χαρακτήρες του dude και του walter.

Ένα 6.5 θα του έβαζα.

Επεξ/σία από johnbond
Δημοσ.

Προσωπικά όταν λέει η καλύτερη κωμωδία που έχει βγεί και το βλέπω και άντε να γελάσω 2 φορές, τί αρχίδια κωμωδία ήταν λοιπόν? Να τα βράσω τα καστ και τις φιλοσοφίες, η κωμωδία είναι για να γελάς.

*ξέχασα να αναφέρω και οποιαδήποτε ταινία του Will Ferrel

Ε καλά σίγουρα δεν είναι η καλύτερη κωμωδία που έχει βγεί, και σίγουρα δεν είναι στο στυλ που έψαχνες για να γελάσεις ΔΥΝΑΤΑ.

Άλλωστε η καλύτερη κωμωδία δεν έχει βγει ακόμη, θα είναι αυτή που όλοι θα την βρίσκουν τέλεια και δεν θα υπάρχουν διαφωνίες όπως με τούτη εδώ, χαχαχα!!!

Καταλαβαίνω τι λες, και εγώ έχω απογοητευτεί με πολλές "περιγραφές" και "διθυράμβους" άλλων ταινιών, με πιο τρανό παράδειγμα το Little Miss Sunshine που το βρήκα εντελώς αδιάφορο και λέγανε τα μύρια όσα. Και το Lebowski σου λέω ότι προσωπικά δεν τρελάθηκα, το βρίσκω υπερεκτιμημένο, αλλά ωστόσο εκτιμώ την διαφορετικότητά του και την (τότε) πρωτοτυπία του. Δεν το ακυρώνω, αλλά δεν είναι και στα τοπ μου. Και στην τελική μια ταινία ήταν, σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι, όπως άλλωστε και οι... πίτες.

Πάντως αν θες κωμωδία με bowling, μια είναι αυτή

http://www.imdb.com/title/tt0116778/

bill murray, woody harrelson, randy quaid

τι άλλο να ζητήσει κανείς?

Για μένα κωμωδία χωρίς έναν εκ των leslie nielsen, bill murray, woody harrelson, jim carrey, ben stiller, chevy chase, peter sellers, jerry lewis, terence hill δεν νοείται!!!!

Δημοσ.

Ο μεγάλος Λεμπόφσκι είναι καθαρά και με χιλιόμετρα μακρυά από τον δεύτερο, η μεγαλύτερη κοτσάνα που έχει γυριστεί στην 7η τέχνη.

διαφωνώ. Υπάρχει και το dumb & dumber.

Δημοσ.

διαφωνώ. Υπάρχει και το dumb & dumber.

Σοβαρά μιλάς;;;;;;; Απο τις αγαπημένες μου ταινίες.

Και διάβασα οτι βγαίνει και το #2 το 2014.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...