christos7788 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Γειά σας. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω κάποιο συστημα να ακούω μουσική αξιοπρεπώς. Η αγορά που θέλω να κάνω θα είναι αποκλειστικά και μόνο για ακρόαση μουσικής (κυρίως απο το pc). Έχω βάλει στο μάτι τα crystal audio τχ τ1 http://www.comelectric.gr/ViewShopProduct.aspx?ProductId=829043 κυρίως λόγω τιμής. Το μεγάλο μου πρόβλημα όμως ξεκινάει τώρα μιας και δε ξέρω τι ενισχυτή πρέπει να πάρω. 5.1, 7.1 ή δικάναλο γιατί όπως βλέπω σε κάποια φόρουμ τα τραγούδια ακούγονται σε stereo? Αν πάλι κάποια στιγμή αποφασίσω να πάρω γούφερ πως θα γίνει η σύνδεση στον δικάναλο? Αν μπορεί ας με βοηθήσει κάποιος διότι για πρώτη φορά πάω να χτίσω ένα ηχοσυστημα και δε θέλω να πετάξω γύρω στα 800 ευρω που έχω σκοπό να διαθέσω συνολικά. ευχαριστώ
graphist83 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Το sub μπορεις να το βαλεις και σε stereo ενισχυτή εφοσον ο ενισχυτής εχει pre out η tape out. Το sub απο την αλλη θα πρεπει να εχει ενσωματωμένο crossover για την σωστη λειτουργία του. Το θεμα ειναι οτι δεν χρειάζεσαι sub με τα ηχεια αυτα. Εχουν 6.5΄΄ μοναδες που θα βγαζουν ικανοποιητικό χαμηλο. Απο την αλλη εναν πολυκαναλο ενισχυτη μπορεις να τον δουλεψεις και stereo και 6ch stereo η virual dolby οπου θα σου παιζουν ολα τα ηχεια (αν και για μουσική δεν ειναι σωστο) και εχει και εξοδο για sub ετοιμη. Με τα χρηματα που διαθετεις παιρνεις εναν πολυ καλο. Απο την αλλη οι stereo ενισχυτες στα ιδια λεφτά θα εχουν καλυτερη ποιότητα ηχου. Βεβαια αυτα τα ηχεια δεν απαιτούν κατι τοσο καλο η ψαγμενο καθως δεν εχουν απαιτήσεις. Πχ Pioneer VSX-827 DenonAVR-1912 Harman Kardon HK 3490
christos7788 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Καταρχάς φίλε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αλλά έχω κάποιες απορίες ακόμη. 1. Τι εννοείς τα ηχεία αυτά δεν απαιτούν κάτι τόσο καλό διότι δεν έχουν απαιτήσεις? είναι καλό αυτό ή όχι? 2. Εσύ προτείνεις πολυκάναλο ή stereo? 3. αν πάρω τον /0/"]http://www.electroworld.gr/site/product.jsp?catid=10102643&gclid=CNWutLvn2rECFY8mtAodKlIA7g#!prettyPhoto[gallery]/0/ που δίνει 120 χ 2 στα 8 ohm θα αποδίδουν το μέγιστο? 4. και τέλος τι γνώμη έχεις για τους yamaha? π.χ http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/default.asp?static=421&product=101860 Sorry αν κάποιες απορίες σου φαίνονται χαζές αλλά είμαι σχεδόν ανίδεος με το άθλημα
graphist83 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 1 Εννοω οτι σε αυτην την κατηγορια που ειναι δεν απαιτουν hi-end καταστασεις. Σαν ηχειο καταταράσσεται στην entry level σειρα. Δεν απαιτουν σοβαρουν ενισχυτες, δεν προκειται να αναδειξουν τοσα πολλα ωστε να αξιζει να δωσεις τοσα παραπανω χρηματα για ενισχυτη. Για καποιον ομως που θελει ενα απλο και καλο hi-fi ειναι μια χαρα ηχειο. 2 Οτι θες εσυ, Για καλο ενισχυτη stereo θες πολλα χρηματα. οι πολυκαναλοι τουλαχιστο εχουν δυνατοτητα να παιξουνν και home cinema στο μελλον. 3. Ειναι αρκετα καλος. Τιμιοτατη προταση. Μου αρεσει και ο ηχος τους. 4. Πολυ φθηνη υλοποιηση. η yamaha ειναι πολυ καλη αλλα εδω ηχητικα εμενα δεν με ικανοποιει.
christos7788 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Ωραία με με κάλυψες. Σε ευχαριστώ και πάλι. Τελικά απ'οτι κατάλαβα μάλλον θα χρειαστεί να περάσω απο κατάστημα να ακούσω πως παίζει ο κάθε ενισχυτής γιατί είπαμε δεν είναι κάτι κοστίζει ελάχιστα αντιθέτως μάλιστα (τουλάχιστον για το δικό μου badget).
bluesattack Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Εκτος του ενισχυτη να πας να ακουσεις και τα ηχεια αν μπορεις , να δεις αν σου αρεσουν οσο αφορα την μουσικη.Σιγουρα δεν θα θες να το μετατρεψεις καποια στιγμη σε home cinema ?Αλλιως ψηφιζω και εγω δικαναλο.
graphist83 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Γενικα εχω δουλεψει με τους πολυκαναλους της harman. Τον stereo δεν τον εχω ακουσει. Παλαιοτέρα ειχα ακουσει τον ΗΚ980 και μπορω να πω οτι ηταν πολυ καλος. Καλη σκηνή με πολυ βάθος, ταχυτατο και πλουσιο χαμηλο, με πολυ καλη μαζα. Φαντάζομαι και ο 3490 θα ειναι στα ιδια χναρια. Εχει sub out οποτε αμα θες βαζεις και το sub που θες. Καλη η crystal Audio. Τιμια Ελληνικη πρόταση. Καθαρο και αναλυτικό ηχειο. Απο οτι κατάλαβα θες να παιζεις δυνατα και σου αρεσει το χαμηλο. Δες και αυτην την προταση η οποια κοστιζει και λιγοτερο. Τα εχω δουλεψει πολυ και ειναι αριστα τιμη προς αποδοση. Heco Victa II 501.
christos7788 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Μόλις είδα τα ηχεία που μου πρότεινες και βλέπω ότι παίζουν και ψιλές (στα 38KHz) καλύτερα απο τα crystal audio. Η επιλογή των crystal audio που ανέφερα ότι με ενδιαφέρουν είναι κυρίως λόγω της γνωστής μάρκας (πάντα φυσικά μιλάω ως μη γνώστης του αντικειμένου). Τα heco πάντως μου φαίνονται σαν χαρακτηριστικά ως ανώτερα (αν δεν κάνω λάθος) και φυσικά είναι κ αυτά μέσα στα υποψήφια πλέον. Και το σημαντικότερο είναι πως ήμαστε μέσα στην τιμή που διαθέτω Όσον αφορά αυτό για το home cinema φίλε bluesattack κάποια στιγμή μου είχε περάσει απο το μυαλό αλλά απο τις 100.000 ώρες που θα παίξουν οι 90.000 θα είναι μουσική (κάπως έτσι θα είναι για αυτό το λέω) εντάξει πιστεύω δεν αξίζει να πάρω 5.1 , 7.1 αν κ μου είχε περάσει απο το μυαλό κάποια στιγμή κ εμένα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Εχω τα διδυμα αδελφακια των tx-t1, τα Crystal Audio Tx-T2. Απο αυτα που βλεπεις διαφοροποιουνται νομιζω μονο στο οτι τα T2 εχουν περιστρεφομενο θωλο για το tweeter για να κανεις απολυτο spot τις υψηλες σε σχεση με τη θεση ακροασης. Η χρηση που τους κανω ειναι αποκλειστικα μουσικη και εδω να σημειωσω οτι ειμαι ιδιαιτερα απαιτητικος ισως λογω και του ειδους μουσικης που ακουω (ambient , psytrance, rap κλπ φυσικα κατα καιρους παιζουν και κανενα bitaki ή rnb ή και ελληνικο), αρα παρακατω θα σου περιγραψω τι με ικανοποιησε και τι δεν με ικανοποιησε πληρως. Συνεχιζοντας για τα tx-t2 λοιπον, για το μονο που δεν πρεπει να ανησυχεις ειναι για τις ψηλες τους που ειναι απιστευτες, εντυπωσιακες και επαρκεστατες. Εχω ακουσει πολλα στερεοφωνικα φιλων, εχω ακουσει ακριβα ηχεια, τετοια αποδοση στις υψηλες τα καθιστα φαβορι για την τιμη τους. Οι μεσαιες επισης ειναι εξισου καλες σε υψηλο επιπεδο (οι φωνες ακουγονται καμπανα), εκει που χανουν λιγο σαν ηχεια -αν εισαι απαιτητικος- ειναι στα μπασα. Δεν απογοητευουν ουτε εκει, αλλα αν θες το κατι παραπανω θα κινηθεις για ενα ~10ιντσο sub, διοτι αυτα μονα τους δεν γεμιζουν το χωρο με τα μπασα ενω εχουν και αρκετο υψηλο cutoff (45hz αν δεν απατωμαι). Σε καθε περιπτωση μιλαμε για εξαιρετικοτατα ηχεια για τα χρηματα τους, μιλαμε για ποιοτικη κατασκευη και καλαισθητο σχεδιασμο που θα ομορφυνει το χωρο σου και γενικως τα θεωρω αν οχι το καλυτερο value for money εδω και χρονια για αυτα τα λεφτα, αναμεσα στα 4-5 value for money της κατηγοριας. Προσωπικα το ηχοσυστημα το εστησα με στερεοφωνικο ενισχυτη-ηχεια και αφου ειδα οτι ηθελα κι αλλο μπασο πηγα μετα και πηρα ενα ΚΑΛΟ 10ιντσο sub να μου συμπληρωσει τις χαμηλες που εψαχνα. Εδω και μια 5ετια ειμαι υπερκαλυμενος με αρκετο ζορισμα και στα tx-t2 και στο sub και στον ενισχυτη (και στους γειτονες ). Δεν καταλαβαινουν τιποτα (εκτος απτους γειτονες ). Μπορεις να ξεκινησεις καπως ετσι την αγορα σου και αν δεις οτι ζητας παραπανω μπασο προχωρας αργοτερα στην αγορα ενος ποιοτικου sub για να κλεισεις ενα εξαιρετικο ηχοσυστημα. Μετα απο αυτο, μεταπηδας σε πολυ ακριβα πραγματα για να δεις αξιοσημειωτη διαφορα. Καλοριζικα http://www.odes.gr/i...category_id=169 http://www.crystalau...i-Speakers.aspx Κι αν ψηνεσαι για sub, αναλογως και το ποσο που διαθετεις βεβαια, κοιταξε για velodyne.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα