Cossutius. Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 ...εμ δεν του τα αναφέρεις όπως έχουν. Και δεν σου είπε κανείς να τον κράξεις - το θέμα είναι αν του δίνεις σωστή ή ΟΧΙ κατεύθυνση ("μυαλά"...) μ' αυτά που του είπες. Ασχέτως αν...δεν διεκδικείς την πατρότητά του... Εκτός κι αν...επειδή είναι φόρουμ, να του λέμε ό,τι νομίζουμε, χωρίς να έχουν σχέση με την πραγματικότητα... Το περί "μεταμέλειας" δε, σε σχέση με το τί πρέπει να κάνει από τώρα/μέχρι το δικαστήριο/ΣΤΟ δικαστήριο, ήταν το λιγότερο άσχετο, ως σχόλιο... Τεσπα, ποστ στο πόδι μου φάνηκε, και μόνο ως τέτοιο "δικιολογείται"... Το ποστ ηταν απόλυτα ειλικρινές. Και τα πράγματα στα δικαστήρια για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουν ακριβως οπως τα περιέγραψα. Αν εσύ το θεωρεις άσχετο και μη σωστή κατεύθηνση το οτι πρέπει να παρουσιάσει δίπλωμα και να ζητήσει συγνώμμη για τη παράνομη πράξη του στο δικαστήριο τοτε πάω πάσο. Τι θεωρεις δηλαδή καλό? Να του πω οτι πρέπει να πληρωσει δικηγόρο για να του βρει μια φτηνή δικαιολογία? Την αλήθεια θα πει. Εκανε χαζομάρα τέλος. Και επειδή μηχανάκι θα εξακολουθει να οδηγεί, ότι και να του πείτε εδω μέσα, του πρότεινα να πάει να βγάλει ένα διπλωμα για 50άρι που ειναι νομιμο για την ηλικία του και να αγοράσει ενα 50άρι να ειναι μια χαρα. Που το παράλογο? Ειλικρινής ερώτηση: Σε πιάνουν να οδηγείς χωρίς δίπλωμα το 2012. Βγάζεις δίπλωμα το 2014 και το δικαστήριο γίνεται το 2015. Αν τους πας το δίπλωμα είσαι ΟΚ; Είναι δυνατόν; Οχι.Θα τιμωρηθείς ουτως η αλλιώς κατά 99%. Η εικόνα όμως που θα δείξεις στο δικαστήριο παίζει σπουδαίο ρόλο στο μέγεθος της τιμωρίας. Αν αρχίσεις τις φθηνές δικαιολογίες, θα λάβεις μια βαριά τιμωρία η οποία αυτή τη στιγμή δε ξέρω σε τι επίπεδο βρίσκεται. Αν δείξεις οτι έχεις συμορφωθεί με τον νόμο, θα τιμωρηθείς μεν αλλά πολύ ελαφρύτερα. Σκοπός δεν ειναι να σου πάρουν το κεφάλι. Σιγά το τρομερό έγκλημα. 16χρονος οδηγησε 125 παπί. Ουάο!!! Κάθε μέρα βλέπουν τέτοια. Ο στόχος ειναι να αποδείξεις οτι κατάλαβες. Οτι εκανες λάθος και είσαι έτοιμος να δεχτείς την τιμωρία που σου αναλογεί. Ε σε τέτοια περίπτωση τα δικαστήρια ειναι γενικά χαλαρά. Γενικά τα δικαστήρια σε τέτοιες περιπτώσεις κοιτάζουν αρκετά την ηλικία, το αν έχεις ξαναπαρουσιαστεί σε δικαστήριο, το αν έχεις συμορφωθεί πλέον με τον νόμο και φυσικά την ειλικρίνια.
mphxths Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Ειλικρινής ερώτηση: Σε πιάνουν να οδηγείς χωρίς δίπλωμα το 2012. Βγάζεις δίπλωμα το 2014 και το δικαστήριο γίνεται το 2015. Αν τους πας το δίπλωμα είσαι ΟΚ; Είναι δυνατόν; Είναι σαν να σε πιάνουν χωρίς εισιτήριο στο λεωφορείο τον Ιούλιο και επειδή έβγαλες κάρτα απεριορίστων διαδρομών τον Αύγουστο να σου χαρίζουν το πρόστιμο! Ελπίζω ότι κάτι παρανόησα και ότι δεν ισχύει αυτό. Ναι ισχυει 100%. Εχω παραδειγμα απο φιλο μου που εκανε ακριβως αυτο.Εμφανιστηκε στο δικαστηριο οταν ειχε οριστει η δικασιμος , εδειξε το διπλωμα και απλα εφυγε. Ολα τα αλλα παιδια ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε.Διαβασα σε ενα ποστ οτι γνωριζουμε απο τα 5 μας πιο ειναι το σωστο και πιο το λαθος και δεν χρειαζονται ονλαιν Τερεζες. Δεν αντιλεγω οτι το γνωριζουμε το σωστο και το λαθος.ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΟΜΩΣ (πολλοι απο μας και σε πολλες περιπτωσεις). ο TS στανταρ ηξερε οτι ηταν παρανομος , και απο οτι καταλαβα και οι γονεις του γιατι καπου διαβασα οτι "πηγαινε να παρει/βγαλει/πληρωσει την ασφαλεια" .Αρα καποιος τον ειχε στειλει για να κανει την δουλεια αυτη.Εκτος και αν εννοουσανε να παει με τα ποδια και αυτος επελεξε να παει με το μηχανακι. Απο κει και περα εξηγησαμε τι πρεπει να γινει πως θα γινει πανω κατω.Η ουσια ειναι να αλλαξουν τα μυαλα μας οσον αφορα την οδηγικη μας συμπεριφορα.Οι νομοι ναι πρεπει να αλλαξουν.το συστημα με τα διπλωματα ναι.Αλλα πρωτα πρεπει να αλλαξουν τα μυαλα μας. Και το βλεπω πολυ απιθανο να γινει.Πιο απιθανο απο το να αλλαξει το νομοθετικο πλαισιο. 1
washcloud Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Το ποστ ηταν απόλυτα ειλικρινές. Και τα πράγματα στα δικαστήρια για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουν ακριβως οπως τα περιέγραψα. Αν εσύ το θεωρεις άσχετο και μη σωστή κατεύθηνση το οτι πρέπει να παρουσιάσει δίπλωμα και να ζητήσει συγνώμμη για τη παράνομη πράξη του στο δικαστήριο τοτε πάω πάσο. Τι θεωρεις δηλαδή καλό? Να του πω οτι πρέπει να πληρωσει δικηγόρο για να του βρει μια φτηνή δικαιολογία? Την αλήθεια θα πει. Εκανε χαζομάρα τέλος. Και επειδή μηχανάκι θα εξακολουθει να οδηγεί, ότι και να του πείτε εδω μέσα, του πρότεινα να πάει να βγάλει ένα διπλωμα για 50άρι που ειναι νομιμο για την ηλικία του και να αγοράσει ενα 50άρι να ειναι μια χαρα. Που το παράλογο? Δεν αμφισβήτησα την ειλικρίνεια των όσως έγραψες, αλλά την ορθότητά τους. Και όχι, "τα πράγματα στα δικαστήρια" ΔΕΝ έχουν "όπως τα περιέγραψες". Το πολύ και στην καλύτερη να περιέγραψες κάποια που εσύ έχεις ζήσει (εντελώς άμεσα/σχετικώς έμμεσα). Δεν υπάρχει ούτε νόμος που να ορίζει αυτά που περιέγραψες, και αντιθέτως υπάρχουν άλλες εμπειρίες (οι δικές μου, επι παραδείγματι) που κατατάσσουν αυτά που συμβουλεύεις από άσχετα έως "επικίνδυνα". Επίσης καν δεν κατάλαβες απ' ό,τι φαίνεται τί ο ίδιος έγραψα, και πού "γκρίνιαξα" με τα δικά σου, εφ' όσον έμεινες με την εντύπωση ότι αυτό που υποστήριξα ήταν "αν παρουσιαστεί με δίπλωμα και επιδείξει μεταμελημένη στάση" είναι η λάθος κατεύθυνση (...η ΜΙΣΗ κατεύθυνση είναι, για την ακρίβεια, αλλά αν θες να με καταλάβεις καλύτερα, διαβασέ με αναλόγως. Και όχι "στο πόδι", όπως συνεχίζω να νομίζω ότι έκανες - ακριβώς όπως και έγραψες). Τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ ισχύουν για την εντύπωση που σου έμεινε ότι υποστήριξα "πλήρωσε δικηγόρο/βρείτε μια φτηνή δικαιολογία". Όσο περί "αλήθειας", αν η "αλήθεια" είναι πχ ότι το μηχανάκι είναι πχ στο όνομα του πατέρα του (ιδέα δεν έχουμε σε ποιανού το όνομα είναι...), τότε εμπλέκεται ΚΑΙ αυτός, και θεωρητικά έστω, την πληρώνει ΚΑΙ αυτός σε περίπτωση που ο δικασταράς δε γουστάρει να το αφήσει το όλο να περάσει έτσι. Και φυσικά κάτι τέτοιο κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι καλό για τον μικρό, και τις σχέσεις μεταξύ τους (...για την ακρίβεια, λίγα ξέρουμε για την φάση : ενδέχεται μέχρι και να το καβάλησε χωρίς την άδεια κανενός, χωρίς καν να είναι δικό του...). Το καταλαβαίνεις, αν το καλοσκεφτείς, φαντάζομαι...Μ' άλλα λόγια, ΑΦΟΥ μιλήσει/μιλήσουν με κάποιον δικηγόρο, το καλύτερο (....ντοντ γουώρυ, θα το...συμβουλέψει κι ο δικηγόρος...) θα είναι να πουν κάτι "όσο το δυνατόν πιο αθώο", αναφορικά με το καβάλημα της μηχανής, πχ του στυλ "δεν μ' άφησε ο πατέρας μου να το οδηγήσω, μόνος μου πήρα πρωτοβουλία, μια φορά πάντως το έκανα, και κατάλαβα το λάθος μου όταν με σταμάτησαν για έλγεχο, όπως κατάλαβα και τα προβλήματα με δικαστήρια κλπ που δημιούργησα απο απερισκεψία, δεν έπρεπε να οδηγήσω μέχρι να πάω 18 και να βγάλω δίπλωμα". Αν νομίζεις πως δεν καυλώνουν οι δικαστές με κάτι τέτοιες "εξομολογήσεις", σφάλλεις οικτρά. Όπως και σφάλλεις αν νομίζεις πως δεν δίνουν δεκάρα για τέτοιες "παραστάσεις", και ότι απλώς το να πας και να πεις "την αλήθεια" (=έγραψα νόμο και συμβουλές στα τέτοια μου ΑΛΛΑ το μετάνιωσα έκτοτε") είναι ΣΙΓΟΥΡΟΣ τρόπος για να φύγεις από δικαστική αίθουσα απαλλαγμένος. Το δε "50άρι και με δίπλωμα γι' αυτό", τί μου το λες, υπό το "ό,τι και αν του πείτε"; Πρώτος του το πρότεινα...Αλλά αν έχεις βάλει τα όσα εγώ του είπα, στο ίδιο τσουβάλι με αυτούς που θέλουν να τον δουν να λυώνει στα σίδερα ή να πιάσει τιμόνι μόνο μετά που θα έχουν φύγει Τρόικες και Δουνουτιά από τη χώρα, ε είπαμε, κάνε τον κόπο και ξαναδιάβασέ με καλά. Οχι.Θα τιμωρηθείς ουτως η αλλιώς κατά 99%. Η εικόνα όμως που θα δείξεις στο δικαστήριο παίζει σπουδαίο ρόλο στο μέγεθος της τιμωρίας. Αν αρχίσεις τις φθηνές δικαιολογίες, θα λάβεις μια βαριά τιμωρία η οποία αυτή τη στιγμή δε ξέρω σε τι επίπεδο βρίσκεται. Αν δείξεις οτι έχεις συμορφωθεί με τον νόμο, θα τιμωρηθείς μεν αλλά πολύ ελαφρύτερα. Σκοπός δεν ειναι να σου πάρουν το κεφάλι. Σιγά το τρομερό έγκλημα. 16χρονος οδηγησε 125 παπί. Ουάο!!! Κάθε μέρα βλέπουν τέτοια. Ο στόχος ειναι να αποδείξεις οτι κατάλαβες. Οτι εκανες λάθος και είσαι έτοιμος να δεχτείς την τιμωρία που σου αναλογεί. Ε σε τέτοια περίπτωση τα δικαστήρια ειναι γενικά χαλαρά. Γενικά τα δικαστήρια σε τέτοιες περιπτώσεις κοιτάζουν αρκετά την ηλικία, το αν έχεις ξαναπαρουσιαστεί σε δικαστήριο, το αν έχεις συμορφωθεί πλέον με τον νόμο και φυσικά την ειλικρίνια. ...σε άλλον απευθυνόντουσαν αυτά, αλλά : συνεχίζεις να λες λάθος πράγματα. Από πού κι ως που "κατά 99% θα τιμωρηθεί" κάποιος χωρίς δίπλωμα...; Στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, θα απαλλαχθεί (αν κι έχει να κάνει και με ηλικίες και τύπους οχημάτων), αν αποδείξει "ικανότητα οδήγησης" (μέσω διπλώματος)... Λάθος επίσης το "κάθε μέρα βλέπουν τέτοια", διότι και υποθέσεις ληστειών/βιαιοπραγιών βλέπουν κάθε...μέρα... Ο Νόμος είναι Νόμος για την πλειονότητα των δικαστών, μόνο που ΕΙΘΙΣΤΑΙ σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρχει πρακτικά, από το σύνολό τους σχεδόν, επίδειξη επιείκιας, για κάποιες έστω περιπτώσεις παραβιάσεων (χαρακτηριστική αυτή της πρότερης απουσίας διπλώματος μοτοποδηλάτου σε νεαρούς). Άλλο η "συνήθεια" - άλλο η (συλλογικά εφαρμοσμένη) επιείκεια κατά περιπτώσεις...Με τρελλαίνεις μάλιστα, καθώς ΗΔΗ από μόνος σου έχεις γράψει περί "μεταμελείας". ΔΕΝ είναι λοιπόν η "συνήθεια", αλλά η κρίση του δικαστή, σε συνδυασμό με τί θα του "σερβίρει" ο κατηγορούμενος, σχετική με την απόφαση... Επίσης, όπως ήδη είπα, ΔΕΝ κοιτάνε μόνο την "ειλικρίνεια" (ή την "μεταμέλεια"), κοιτάνε και άλλα πράγματα, όπως το καλό του συναφιού (δικηγόροι, έξοδα παράστασης δίκης κλπ), κοιτάνε την γενική τυπικότητα σου αλλά και την συμπεριφορά (κι εμφάνιση...) σου. Οπότε αν πας ναι μεν πλέον με δίπλωμα, αλλά με βερμούδα, μπλουζάκι "WTF RU LOOKIN @?", "καρφάκι", ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ και σηκωθείς όταν σε καλέσει για απολογία και πεις του δικαστή "μεγάλε έκανα μαλακία, αλλά έτσι γούσταρα τότε και θεωρούσα ότι μπορώ να οδηγάω χωρίς δίπλωμα μέχρι να το πάρω, νάτο btw, αυτή είναι η αλήθεια, φεύγω τώρα, ναι;" κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις πρόβλημα.
Cossutius. Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Πάμε απ την αρχή Όπως και σφάλλεις αν νομίζεις πως δεν δίνουν δεκάρα για τέτοιες "παραστάσεις", και ότι απλώς το να πας και να πεις "την αλήθεια" (=έγραψα νόμο και συμβουλές στα τέτοια μου ΑΛΛΑ το μετάνιωσα έκτοτε") είναι ΣΙΓΟΥΡΟΣ τρόπος για να φύγεις από δικαστική αίθουσα απαλλαγμένος. Είπα ξεκάθαρα οτι κατά 99% θα τιμωρηθεί, απλά η τιμωρία θα ειναι και ανάλογη με την εικόνα που θα δείξει στο δικαστηριο. Το να αγορεύσει ένας δικηγόρος και να πει οτι ειναι καλό παιδί, δε το ήθελε, οκ έκανε μια νεανικη κουταμάρα και τα γνωστά κουραφέξαλα περισσότερο κουράζουν τους δικαστές παρά ευννοούν τον κατηγορούμενο (σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα). Από πού κι ως που "κατά 99% θα τιμωρηθεί" κάποιος χωρίς δίπλωμα...; Στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, θα απαλλαχθεί (αν κι έχει να κάνει και με ηλικίες και τύπους οχημάτων), αν αποδείξει "ικανότητα οδήγησης" (μέσω διπλώματος)... Δεν απαλλάσσεται κάποιος ατιμωρητος. Εκτός και αν βρεθεί μια πολύ καλή δικαιολογία με μάρτυρα. Πχ. "ειχα διπλωμα για 50άρι και νόμιζα οτι και το συγκεκριμένο μηχανάκι ηταν 50cc γιατί έμοιαζαν πολύ", πράγμα που θα υποστηρίξουν και 1-2 ακόμα άτομα. (αληθινό περιστατικό οπου ανηλικος παραβάτης εργαζόμενος νόμιμα σε εταιρία κουριερ αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών). Δεν ειπα εγω οτι υπάρχει νόμος που να οριζει αυτά που έγραψα. Εδωσα μια γενικη εικόνα συμπεριφοράς των δικαστών σε τέτοιες περιπτώσεις και πως γενικά στον μεταμελημένο παραβάτη που αποδεικνύει οτι έχει συμμορφωθεί με τον νόμο, δεν εξαντλούν την αυστηρότητά τους. Γνωρίζω οτι οι παραπάνω συμπεριφορές, τουλάχιστον σε τέτοιες παραβάσεις, ευσταθούν. Από κει και πέρα ο καθένας μπορει να έχει τις δικές του απόψεις. Στις τελευταίες 8 σειρές κάνεις αναπτυξη αυτων που έγραψα παραπάνω? Γενικά προσπαθώ να καταλαβω που διαφωνείς στην όλη φάση. Μου κάνεις παρατήρηση οτι δίνω στο παιδί λάθος κατευθήνσεις. Εγω θεωρώ οτι του έδωσα μια σωστή κατεύθυνση που θα τον βοηθήσει και να ειναι πλέον νόμιμος αλλά και να συμπεριφερθεί σωστά στο δικαστήριο, γνωρίζοντας οτι μια καλή συμπεριφορά, σε μεγάλο ποσοστό, ειναι θετική ως προς τη τελική ποινη του . Αυτή είναι η διαφωνία μας? Oκ διαφωνούμε. Τέλος.
washcloud Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Πάμε απ την αρχή ...μπα, ασ' το. Και δεν είναι ότι "διαφωνούμε", αλλά ότι, όπως εκ νέου βλέπω, δεν καταλαβαινόμαστε. Οπότε κρατάω καλύτερα το Τέλος. καθώς έχει περισσότερο νόημα. Στο κάτω-κάτω, ο άμεσα ενδιαφερόμενος είναι ο μικρός (εγώ μόλις έχω χάσει το ενδιαφέρον μου για σημειολογικές επαναλήψεις διευκρινήσεων σε τρίτους), κι αν ακόμη διαβάζει το παρόν, ας επιλέξει να ακολούθήσει ό,τι τον φωτίσει ο Θεός, από όσα γράφτηκαν, και είτε α) να μην αγχώνεται καθόλου -κι ενδεχομένως να μην πάει καν ποτέ να βγάλει δίπλωμα- για το αν/πότε θα του έρθει κλήση για το δικαστήριο β) να τα ψειρίσει όλα και να είναι πανέτοιμος, από κάθε άποψη, με δικηγόρο στο πλευρό του και δίπλωμα στο χέρι του, την ώρα (μεθ' αναβολής ή όχι) που θα είναι να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου, ώστε το "εξτρά κόστος" (της μαλακίας του να καβαλάει 150άρι, όντας 16) να του βγει μέχρι εκείνη την ώρα στα περίπου 2-3 κατοστάρικα, χωρίς περαιτέρω γαμησιάτικα.
imr Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Εγω αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι για ποιον λογω δεν σου κανει τιποτα το δικαστηριο αν τους πας το διπλωμα, εφοσον ειναι εμφανες οτι οταν σε επιασαν δεν ειχες διπλωμα... Εντελως τραγικο
kage Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) για να μην φοβιζετε το παιδι η φυλακη που θα του δωσει ειναι εξαγορασιμες μερες.κανα 5ε-10ε η μερα! το δικαστηριο θα τον γ*** αν ειχε τρακαρει.ο αλλος μπορουσε να του ζηταγε λεφτα για καθε μηνα... αλλωστε το δικαστηριο ειναι για πλημμελημα. αυτα τα περι σε 1-2 χρονια θα γινει δικαστηριο ειναι αναλογα την πολη. http://www.mybike.gr...__fromsearch__1 Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2012 από kage
marios_geo Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 http://www.yme.gr/im...ies/KOK_pdf.pdf Άρθρο 94, παράγραφος 5 Όποιος οδηγεί αυτοκίνητο ή τρίτροχο όχημα ή μοτοσικλέτα χωρίς να έχει εκδοθεί νόμιμα στο όνομά του η κατάλληλη άδεια οδήγησης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο παρόν άρθρο, τιμωρείται με φυλάκιση από έναν (1) έως δώδεκα (12) μήνες και με χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων (200,00) ευρώ. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος οδηγεί ενώ η άδειά του έχει αφαιρεθεί ή ανακληθεί για οποιονδήποτε λόγο. Για τη σχετική παράβαση που αφορά φορτηγά οχήματα έχουν εφαρμογή οι ειδικές διατάξεις του ν. 3446/2006. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πας φυλακή, απλά είναι ο τροπος υπολογισμού για το πρόστιμο.
washcloud Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 για να μην φοβιζετε το παιδι η φυλακη που θα του δωσει ειναι εξαγορασιμες μερες.κανα 5ε-10ε η μερα! το δικαστηριο θα τον γ*** αν ειχε τρακαρει.ο αλλος μπορουσε να του ζηταγε λεφτα για καθε μηνα... αλλωστε το δικαστηριο ειναι για πλημμελημα. αυτα τα περι σε 1-2 χρονια θα γινει δικαστηριο ειναι αναλογα την πολη. http://www.mybike.gr...__fromsearch__1 ...ποιός τον "φόβισε περί φυλακής"; Για την ακρίβεια, εκτός από εσένα δεν νομίζω να έγραψε άλλος περί "φυλακής" (και δεν εννοώ αυτούς που του την ΕΥΧΗΘΗΚΑΝΕ...). Εγώ στη θέση του πιο πολύ θα φοβόμουν από το δικό σου ποστ, που στη συνέχειά του λέει "...αλλά θα είναι εξαγοράσιμη". Μ΄άλλα λόγια, μονό εσύ "του την έχεις σίγουρη την -εξαγοράσιμη- ποινή φυλάκισης"... Κατά τ' άλλα, βεβαίως και τέτοιες περιπτώσεις, εάν τιμωρηθούν με "φυλάκιση", είναι εξαγοράσιμες. Λίγο όμως το 'χεις αυτό; Αν θυμάμαι δε καλά, είναι γύρω στο 3μηνο η..."ταρίφα" (αν κι εξαρτάται κι από τη βούληση του δικαστή), κι αν επίσης θυμάμαι καλά, η εξαγοράσιμη φυλάκιση έχει επίσης ταρίφα 30€. Ε 30x90, δεν το λες και λίγο. Όπως και λίγο δεν το λες ακόμη και να είναι ένα πεντακοσάρικο. Ειδικά στις μέρες μας. ...Μάριε Γκέο, καλό το Γράμμα Του Νόμου - όμως συνήθως δεν εφαρμόζεται, εφ' όσον βέβαια παρουσιαστείς με -πάνω απ' όλα, αν και όχι μόνο- δίπλωμα στην δίκη.
tasoskont Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 τα πραγματα ειναι απλα επειδη ειχα και εγω 2 δικαστηρια για το ιδιο θεμα δεν ειχα διπλωμα για 125cc πηγα εβγαλα πηγα στο δικαστηριο το εδειξα πληρωσα 50 ευρω προστιμο και εφυγα και στο δευτερο δικαστηριο δεν πηγα καν εγω πηγε ο πατερας μου γιατι ημουνα αθηνα για σπουδες το εδειξε και εφυγε και δεν πληρωσε καν προστιμο.βεβαια αυτα εγιναν το 2001 οποτε λογικα το προστιμο που μπορει να πληρωσεις αν πληρωσεις θα ειναι λογικα λιγο μεγαλυτερο.απλα ουτε δικηγοροι ουτε φυλακες ουτε μπουρδες αντε βγαλε το διπλωμα και περιμενε να σε καλεσουν.
kage Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 θα δειξει τι θα γινει .απλα αν δεν κανω λαθος το παιδι ειπε οτι αν γινει σε 2 χρονια παλι δεν θα χει προλαβει ηλικιακα να βγαλει διπλωμα. 30ε τον μηνα η εξαγορα?χλωμο...θα επιμεινω στο 5ε την μερα http://news247.gr/ei...hs.1701414.html http://www.athina984.gr/node/119783
washcloud Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Μια (γρήγορη) ματιά στα λινκς, και βλέπω ότι λέει για "ΑΠΟ 5 (έως 100)". Αν θυμάμαι καλά, για ανάλογη περίπτωση που είχα ρωτήσει δικηγόρο (πριν 1-2χρόνια, το παραδέχομαι) ήταν "η ταρίφα των 30". Όπως και να ΄χει, με τόση ασάφεια, εγώ θα έλεγα να μην ριψοκινδυνέψει το παραμικρό ο μικρός.
Vaggos02 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Πάντως, εντελώς πληροφοριακά, είναι μεγάλη μπανάνα αυτό που λέτε οτι και καλά θα τον καλέσουν στο δικαστήριο στην χειρότερη σε 2,5 χρόνια. Εμένα όταν μου κάνανε μήνυση για τον ίδιο λόγο (ΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΜΕ) έγινε πολύ πιο σύντομα η διαδικασία. Η μήνυση έγινε 14/6/10 (δίπλωμα έβγαλα 12/7/10) και η δικάσιμος ορίστηκε 6/5/11. Στους 11 μήνες δηλαδή. Καμία σχέση με τα 2.5 χρόνια κλπ.
washcloud Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Ε μα εννοείται ότι έχει να κάνει με τον φόρτο υποθέσεων του κάθε δικαστηρίου. Γι' αυτό κι εγώ σ' όλο το θρεντ σκούζω να είναι πρώτα προετοιμασμένος από κάθε άποψη ο μικρός, μιας και εκτός αυτού, είναι και στην κρίση του δικαστή η ετυμηγορία. Ας είναι αυτός προετοιμασμένος για το "χειρότερο", εννοώντας να έχει κάνει όλες τις κατάλληλες κινήσεις (ακόμη και το να πουλήσει "σύντομα" το 150άρι και να προσκομίσει την ώρα του δικαστηρίου το πωλητήριο, όπως και τα χαρτιά αγοράς 50αριού και διπλώματος για 50άρι -αν είναι να θέλει να συνεχίσει να κυκλοφορεί με μηχανάκι- για να "τονίσει" την μεταμελημένη του διάθεση μετά το τσάκωμα για δίπλωμα. Όπως φυσικά να έχει ΚΑΙ το ανάλογο δίπλωμα για το 150άρι, την μέρα της δίκης. "Υπερβολή"; Εγώ το λέω "πρόνοια"), κι ας οριστεί τελικά το αρχικό δικαστήριο για 3 χρόνια από τώρα, χωρίς καν ενδιάμεσες αναβολές δηλαδή, κι όταν θα πάει μέσα σε 10 δευτερόλεπτα να του πει η έδρα "απαλάσσεσαι, μπορείς να φύγεις", μόνο με την επίδειξη διπλώματος, χωρίς να χρειαστεί ν' ανοίξει το στόμα του, ή χωρίς να έχει δίπλα του την "τυπική" παρουσία δικηγόρου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα