Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λατρεύω το γεγονός ότι σε όποια θέμα "παίζει" κάποια (μικρή ή μεγάλη) παρανομία, πλήθος ανθρώπων ερμηνεύουν το νόμο όπως τους συμφέρει.

"τι κι αν κυκλοφορεί ο άλλος χωρίς δίπλωμα; εσύ νομίζεις ότι είσαι καλύτερος οδηγός;"***

"τι κι αν παρκάρισα παράνομα; ήταν για λίγο, άσε που το κράτος δεν μου έχει φτιάξει τη δική μου θέση"

"τι κι αν κυκλοφορώ ανασφάλιστος; μήπως και αυτές οι εταιρίες δεν μας τα παίρνουν με τις "ευχές" του νόμου;"

κάποιοι νόμοι (όλοι αν θέλετε) είναι κακοί, αναχρονιστικοί και τα ρέστα.

ίσως πρέπει να αλλάξουν.

μέχρι όμως να γίνει αυτό ΚΑΝΕΙΣ δεν δικαιολογείται να μην τους ακολουθεί. ΟΠΟΙΟΣ το κάνει είναι απλά παράνομος, στις περισσότερες περιτπωσεις είναι και γνώστης αυτού που κάνει και των συνεπειών και γι' αυτό ας σταματήσει την κλάψα

***μην τσιμπήσεις midi και ξεκινήσουμε συζητήσεις του στυλ ποιος την έχει μεγαλύτερη (την οδηγική εμπειρία). χρησιμοποίησα αυτό που μπορεί να φαίνεται σαν ατάκα σου πολύ απλά γιατί είναι κάτι που λένε πολλοί σε σχετικές συζητήσεις όταν αρχίζουν την κλάψα για την π...άνα κενωνία.

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τι ειναι αυτος ρε...

καλα ρε παλικαρι μηπως τοχεις χασει?

ειπαμε ειναι παρανομο να οδηγας χωρις διπλωμα αλλα θες να μου πεις οτι οσοι το εχουν ειναι κ ασφαλεις οδηγοι?ο αλλος 70χρονος που δεν βλεπει στα 2 μετρα κ για να πατησει φρενο (αν το βρει)θελει 5 δευτερα...κ ομως εχει διπλωμα

οι ετοιμοθανατοι που τρεχουν σαν τρελοι χωρις να υπολογιζουν τους διπλα...κ ομως εχουν διπλωμα

να σου πω για ετοιμα διπλωματα που ερχονται κ στο δινουν στο σπιτη σου χωρις να εχεις πιασει τιμονι ποτε σου...κ ομως εχουν διπλωμα

ακουκει μεσα απτα βαθυ της καρδιας σου...

κατηγορω αυτον που οδηγει χωρις διπλωμα αλλα αυτος που θελει φυλακη ειναι αυτος δεν ξερει να οδηγει κ δεν υπολογιζει τους διπλα συναθρωπους..

Πουθενα δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν αλλοι χαροντες εκει εξω που εχουνε διπλωμα κανονικα και με τον νομο,αλλα δεν ξερουν που πανε τα τεσσερα απο οδηγηση.Αλλα αυτο δεν αλλαζει το οτι βγηκε σε αυτην την ηλικια(με τα μυαλα πανω απο το κεφαλι οπως ολοι μας τοτε) και οδηγησε βαζοντας σε κινδυνο αλλους ανθρωπους.Δηλαδη το οτι εκει εξω κυκλοφορει οτι να ναι,αυτοματως σημαινει οτι πρεπει να του δωσουμε ελαφρυντικα και να μην του ευχηθουμε τα χειροτερα;Για αυτο φτασαμε σε αυτο το σημειο και εξω γινεται της τρελης απο ασχετους οδηγους,γιατι εχουμε αυτην την λογικη:"ελα μωρε ενας ακομη ειναι σιγα τοσοι και τοσοι υπαρχουν".Αν ξεκινησουμε σιγα σιγα και κατακρινουμε οσο δεν παει αυτον τον εναν,τοτε σιγα σιγα αυτος ο ενας θα γινουν 10-100-1000 και παει λεγοντας.

Ναι και εγω εχω οδηγησει πριν παρω διπλωμα,αλλα ημουνα στο χωριο σε ενα χωματοδρομο που 365 μερες τον χρονο δεν περναει ουτε φαντασμα.Στην εσχατη των περιπτωσεων θα σκοτωνα μια κατσικα ή το πολυ πολυ να κλαιγατε εμενα και τον πατερα μου που ημασταν μαζι.Σε καμια περιπτωση δεν θα επερνα αλλο ατομο στο λαιμο μου.

Ασφαλως δεν φταιει μονο ο ts για αυτο που εκανε,αλλα και το φιντανι(πατερας,αδελφος,φιλος,θειος κτλ) που του εδωσε το εργαλειο και αφησε το καμαρι του να βγει εξω να κανει τα κουμαντα του.

Προφανως για να τα λες ομως αυτα ποτε δεν εχεις κινδυνευσεις εσυ ή κανενας γνωστος σου απο τα μαλακισμενα εκει εξω.Εγω προσωπικα εχω παει να σκοτωσω πιτσιρικα παπακια που πεταχτηκε απο στοπ μεσα στα σκοταδια,χωρις φωτα και μετα ζηταγε και τα ρεστα.Για κρανος δεν το σηζηταμε.Οποτε αμα το εμβολιζα το ποιο πιθανο ειναι να ητανε αυτος σε εναν καλυτερο κοσμο και εγω μεσα.

Επισης μια μερα ημασταν 3 ατομα με ποδηλατα και περιμεναμε στο φαναρι.Σαν να το ηξερα και λεω στους αλλους αφηστε πρωτα τα αμαξια να περασουν.Αναβει πρασινο φευγουν τα αμαξια και-guess what-μαλακισμενο με γκομενα απο πισω περναει με κοκκινο και μπαμ βαραει την ροδα ενος αυτοκινητου.Πεσανε κατω χωρις να παθουν κατι (ΔΥΣΤΗΧΩΣ-ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ).Αμα ειχαμε ξεκινησει εμεις με τα ποδηλατα χωρις να αφησουμε τα αμαξια να μας περασουν,τοτε πολυ απλα θα την τρωγαμε εμεις.Το αποτελεσμα το φανταζεσε πιστευω ε;Παπακι-ποδηλατο=1-0

Οποτε ΚΑΙ αυτος ειναι ενας απο αυτους που δεν υπολογιζουν τους συναθρωπους τους.

Οποτε ναι,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ θα ευχομαι στον τοπικ σταρτερ να φαει την χειροτερη ποινη που μπορει να υπαρξει για αυτην την παραβαση μπας και στρωσει χαρακτηρα,αυτος και ο αλλος που του εδωσε να καβαλησει το εργαλειο.Γιατι αυτος στο μελλον θα γινει το ατομο που τρεχει διχως αυριο χωρις να υπολογιζει τους γυρω του,το ατομο που θα παρει το ετοιμο διπλωμα σπιτι του γιατι θα θεωρει οτι εχει την εμπειρια απο τα 16 κιολας χρονια του και ακομα πιο μετα θα γινει ο παππους που δεν βλεπει και παταει το φρενο αφου εχει ηδη πατησει τον πεζο γιατι θα θεωρει οτι με τοσα χρονια εμπειριας στην πλατη του δεν θα του την βγαινει κανεις.Οποτε καλο ειναι τετοιες νοοτροποιες να κοβονται απο την αρχη και να μην ψαχνουμε τροπους για να την γλυτωσουμε οσο πιο ανωδυνα γινεται.

• Like 1
Δημοσ.

Ειλικρινής ερώτηση:

Σε πιάνουν να οδηγείς χωρίς δίπλωμα το 2012. Βγάζεις δίπλωμα το 2014 και το δικαστήριο γίνεται το 2015. Αν τους πας το δίπλωμα είσαι ΟΚ; Είναι δυνατόν;

Είναι σαν να σε πιάνουν χωρίς εισιτήριο στο λεωφορείο τον Ιούλιο και επειδή έβγαλες κάρτα απεριορίστων διαδρομών τον Αύγουστο να σου χαρίζουν το πρόστιμο! Ελπίζω ότι κάτι παρανόησα και ότι δεν ισχύει αυτό.

• Like 4
Δημοσ.

λατρεύω το γεγονός ότι σε όποια θέμα "παίζει" κάποια (μικρή ή μεγάλη) παρανομία, πλήθος ανθρώπων ερμηνεύουν το νόμο όπως τους συμφέρει.

"τι κι αν κυκλοφορεί ο άλλος χωρίς δίπλωμα; εσύ νομίζεις ότι είσαι καλύτερος οδηγός;"***

"τι κι αν παρκάρισα παράνομα; ήταν για λίγο, άσε που το κράτος δεν μου έχει φτιάξει τη δική μου θέση"

"τι κι αν κυκλοφορώ ανασφάλιστος; μήπως και αυτές οι εταιρίες δεν μας τα παίρνουν με τις "ευχές" του νόμου;"

κάποιοι νόμοι (όλοι αν θέλετε) είναι κακοί, αναχρονιστικοί και τα ρέστα.

ίσως πρέπει να αλλάξουν.

μέχρι όμως να γίνει αυτό ΚΑΝΕΙΣ δεν δικαιολογείται να μην τους ακολουθεί. ΟΠΟΙΟΣ το κάνει είναι απλά παράνομος, στις περισσότερες περιτπωσεις είναι και γνώστης αυτού που κάνει και των συνεπειών και γι' αυτό ας σταματήσει την κλάψα

***μην τσιμπήσεις midi και ξεκινήσουμε συζητήσεις του στυλ ποιος την έχει μεγαλύτερη (την οδηγική εμπειρία). χρησιμοποίησα αυτό που μπορεί να φαίνεται σαν ατάκα σου πολύ απλά γιατί είναι κάτι που λένε πολλοί σε σχετικές συζητήσεις όταν αρχίζουν την κλάψα για την π...άνα κενωνία.

Προσωπικα ειμαι υπερμαχος της λογικης "οτι λεει το γραμμα του νομου".

Σε καποια φαση συζητουσαν περι επικυνδηνοτητας και προσπαθησα αφελως να τους πω οτι το προβλημα στους ελληνικους δρομους ξεκινα απο την παιδεια και την νοοτροπια. Εκει πηρα απαντηση "εγω κανω οτι λενε οι νομοι, τωρα αμα οι νομοι ειναι γτπ και επικινδυνοι χεστηκα'. Ε στη συνεχεια πηγα να επισημανω οτι ειναι καπως υποκριτικο να λεμε σχεδον δολοφονο τον αλλον που πηρε το 150ρι, οταν εμεις οδηγουμε με λαδωμενο διπλωμα (στο μεγαλυτερο ποσοστο) ή στην καλυτερη καναμε 10 μαθηματα με κυριο θεμα την οπισθογωνια και μετα πηραμε ενα αμαξι και οδηγησαμε νομοτυπα. Ναι, νομοτυπα, αλλα για οποιον εχει συναισθηση των πραξεων του ειναι τουλαχιστον υποκριτικο να ετοιμαζει φορουμικη αγχωνη για τον επικινδυνο δολοφονο με το 150ρι. Απο τους κωλονομους που δεν εφαρμοζονται και απο την ανυπαρκτη οδηγικη παιδεια, εξισου δολοφονος ειναι κι ο οδηγος με διπλωμα τους 1-2-3 πρωτους μηνες. Η ευθυνη μερικες φορες δεν ειναι αμεσα δικη του (πχ τι φταιει ο αλλος που τα μαθηματα για το διπλωμα ειναι ανεπαρκη), αλλα επιμενω οτι το 150ρι που επεσε στα χερια του 16χρονου ΕΠΙΣΗΣ δεν ειναι αμεση ευθυνη του.

Αν τωρα το θεμα μας ειναι η στειρα κουβεντα για το ποιος τηρει το γραμμα του νομου και ποιος ειναι ο παρανομος, ναι εχετε δικιο. Αλλα παλι, πιο γονιμο θεωρω σε τετοιες περιπτωσεις να συζηταμε πιο ουσιωδη θεματα τυπου "παιδεια/προβληματικη νομοθεσια/τραγικη νοοτροπια" και τι περιθωρια υπαρχουν για να βελτιωθουν, παρα να κανουμε το πανευκολο δηλαδη να παριστανουμε τον δασκαλο με τη βεργα σε οποιον κανει μια μαλακια.

Λογου χαρη, δες αυτο:

Ειλικρινής ερώτηση:

Σε πιάνουν να οδηγείς χωρίς δίπλωμα το 2012. Βγάζεις δίπλωμα το 2014 και το δικαστήριο γίνεται το 2015. Αν τους πας το δίπλωμα είσαι ΟΚ; Είναι δυνατόν;

Είναι σαν να σε πιάνουν χωρίς εισιτήριο στο λεωφορείο τον Ιούλιο και επειδή έβγαλες κάρτα απεριορίστων διαδρομών τον Αύγουστο να σου χαρίζουν το πρόστιμο! Ελπίζω ότι κάτι παρανόησα και ότι δεν ισχύει αυτό.

Διαβασα 30 ποστ σε αυτο το θρεντ που κραζουν το δολοφονο με το 150ρι, για να φτασει ο Φιλιππος να δειξει με χαρακτηριστικο παραδειγμα αυτο που σας λεω οτι ειναι η ΟΥΣΙΑ, και οχι να "μαλωσουμε" οσο πιο αυταρχικα μπορουμε το "παλιοπαιδο".

• Like 1
Δημοσ.

Ειλικρινής ερώτηση:

Όλοι τον ίδιο συλλογισμό κάναμε την πρώτη φορά που το ακούσαμε, αλλά παρ'όλα αυτά έτσι είναι. ;p

Δημοσ.

Ειλικρινής ερώτηση:

Ω ναι. Είναι σαν να πετσοκόψεις τον σφίχτη που σου τα έχει σπάσει με τις ρακέτες στην παραλία και όταν σε δικάσουν να αθωωθείς γιατί τον έχεις συναρμολογήσει με συρραπτικό και ταινία.

Χίλιες φορές επί τόπου ποινή, ένα συμβολικό πρόστιμο, κοινωνική εργασία, ακόμα και επιβολή μαθημάτων για δίπλωμα, παρά αυτό το ρεζιλίκι. Ο νόμος μπορεί το "έχει βγάλει δίπλωμα" να το αναγνωρίζει σαν μεταμέλεια, αλλά ο παράνομος το βλέπει σαν παραθυράκι για να αθωωθεί (no offense TS). Χωρίς να αναφέρομαι στον TS, έχω ακούσει τουλάχιστον δυο φορές αυτό το καλοκαίρι το "και να μας πιάσουνε μωρέ, μέχρι να δικαστούμε θα έχουμε βγάλει, ξεκόλλα" από δυο διαφορετικά 15χρονα. Και στην τελική δεν ξέρω ποιος από τους δυο φταίει περισσότερο.

Δημοσ.

Και μονο που αποκαλεις τον αστυνομικο μπατσο, καλα να παθεις, ο,τι παθεις.

Εχει παραγινει το κακο με τα διπλωματα και ολους τους αληταραδες που οδηγουν χωρις πινακιδες και με πειραγμενες εξατμισεις. Αλλα εαν φανε 1000+ ευρω προστιματα, οπως προβλεπεται κανονικα, να σου πω εγω εαν θα ξαναοδηγησουν ετσι.

• Like 1
Δημοσ.

Και μονο που αποκαλεις τον αστυνομικο μπατσο, καλα να παθεις, ο,τι παθεις...............

εννοείται. γι' αυτό και μόνο του αξίζουν τα χειρότερα. πρέπει να προσέχουμε τι λέμε αλλά ΜΟΝΟ σε αυτό τον κλάδο

κατά τα άλλα οι ταξιτζήδες είναι ταριφες, οι κρεοπώλες χασάπηδες, οι κουρείς μπαρμπέρηδες και οι υπάλληλοι γραφείου τελετών κοράκια

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αυτό του λέω, έχετε πιάσει ένα 16χρονο που έφαγε δικαστήριο για δίπλωμα (χέστηκε η φοράδα σταλλόνε) και τον έχετε κάνει να νομίζει πως θα δικαστεί για τρομοκρατική ενέργεια.

Επιμένω λοιπόν, τα συγκεκριμένα δικαστήρια είναι μία τυπικη γραφειοκρατική ταλαιπωρία και τίποτα παραπάνω, ούτε δικηγόρο χρειάζονται, μη σου πω πως καμιά φορά δε χρειάζονται ούτε δίπλωμα.

Τι να εκτυπώσει το θρεντ, λολ, σιγά μη πάρει και κάμψεις για να μάθει άλλη φορά.

Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά είχε μια διαφοροποίηση το δικό μου "πιάσιμο". Και καμμία σχέση με "τρομοκρατικές ενέργειες". Επίσης δεν ξέρω γιατί ακριβώς "επιμένεις λοιπόν", αλλά η δικιά μου πείρα συμβουλεύει αυτά που τον συμβούλεψα. Δεν είναι BIOS αυτό ρε συ για να του λες του μικρού να ακολουθήσει μια οδό που είναι στην κρίση του δικαστικού και μπορεί να τον βάλει να πληρώνει ακόμα περισσότερα μαλλιοκέφαλα. Δεν νομίζω να έχεις να μου πεις για συγκεκριμένο νόμο που "αθωώνει τους ανέμελους 16χρονους" και υποθέτω ότι αυτά που λες τα λέει η δικιά σου πείρα (προσωπική πιθανώς και διαφόρων άλλων γνωστών σου μάλλον). Ε δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Άσε που έχουν "αγριέψει τα πράμματα" λόγω...."κρίσεως" και βαράνε στο κεφάλι στα δικαστήρια (χαρακτηριστικά, κι ενώ κάποιοι δικηγόροι μου λέγανε για περίπτωση παρουσίας ως μάρτυρα ότι μπορώ να την αποφύγω ανώδυνα με ένα απλό φαξ κι αιτιολόγηση ότι δεν μπορώ να παραστώ, αφού το έκανα, έφαγα ένα ωραίο πρόστιμο. Κάποιοι άλλοι δικηγόροι μου λέγανε αυτά που είπα και του μικρού περί παρουσίας δικηγόρου και "σοβαρών δικαιολογητικών" που θα έπρεπε να συνοδεύουν την εκπροσώπησή μου, αλλά επέλεξα το πρώτο και *χλούπατις*. Και μιλάμε για φίλους δικηγόρους, που δε θα βγάζανε κάτι από την υπόθεση). Το λοιπόν, επειδή δεν είναι ούτε όλοι οι δικαστικοί ίδιοι, ούτε φαντάζομαι καν μιλάμε για την ίδια περιοχή με 'σένα και τον μικρό, για να πεις έστω ότι ξέρεις πως "στο τάδε δικαστήριο το έχουν συνήθεια, θα έλεγα να μην τον πάρεις στον λαιμό σου, στην περίπτωση που ΔΕΝ θα φερθούν "όπως εσύ ξέρεις ότι φέρονται σε ανάλογες περιπτώσεις". Στην επίσης σχεδόν ανάλογη εμπειρία μου, παρ' ότι οδηγούσα (50άρι παρακαλώ) χωρίς δίπλωμα (με τη διαφορά ότι ήμουν σε μεγαλύτερη ηλικία από του μικρού), "με το ζόρι" (και διάφορες μούφες) και με -πλέον- το δίπλωμα στο χέρι, ο δικαστής είχε αποφασίσει να με απαλλάξει (η "ανάκρισή" του ήταν έως...ενοχλητική, σε αντίθεση μάλιστα με ότι περίμενε ο δικηγόρος - ο οποίος επίσης γνωστός του γέρου μου, όταν παρών χωρίς αμοιβή). Θυμάμαι μάλιστα έναν άλλον που είχε παραστεί πριν από 'μένα χωρίς δικηγόρο και με πολύ "φτωχή απολογία" να έχει φάει ποινή. Η δε υπόθεση είχε εκδικαστεί γύρω στον χρόνο από τον έλεγχο. Οπότε θα έλεγα ξανασκέψου την άποψή σου "χωρίς δίπλωμα", γιατί με βάση τα όσα γνωρίζω εγώ, περιγράφεις καταστάσεις που ισοδυναμούν με πέσιμο από την ταράτσα και προσγείωση με τα πόδια.

Περί κάμψεων δεν ξέρω. Εγώ πάντως του είπα να το εκτυπώσει (χωρίς καθόλου διάθεση για πλάκα) για καλό του, όντως ΚΑΙ για να μάθει άλλη φορά και να ΜΗΝ μπλέκει με δικαστήρια, αλλά πάνω απ' όλα να μην γράψει το θέμα στα τέτοια του και αρχίσει να τρέχει μόνο όταν θα του έρθει κλήση από το δικαστήριο - αλλά αν αυτός θέλει, ας το βάλει στην τουαλέτα για όταν θα τελειώσει το χαρτί. Δική του η επιλογή ποιόν δρόμο συμβουλών θα επιλέξει.

Συνεχίζει να μου κάνει εντύπωση πάντως που ΕΣΤΩ δεν σχολίασες κάτι για την ανευθυνότητα των γονιών του να τον αφήσουν να πάρει ( ; )/να έχει 150άρι μηχανάκι όντας 16 (άρα γιοκ δίπλωμα, κι αν εμπλακεί σε ατύχημα την πούτσισε), κι απλά λες "δεν τρέχει τίποτα με το δικαστήριο"...

Ειλικρινής ερώτηση:

Λολ ρε Φίλιππε, το ποστ αυτό είναι όχι λες και έγινε από πολίτη άλλης χώρας, αλλά από κάτοικο άλλου πλανήτη...

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά είχε μια διαφοροποίηση το δικό μου "πιάσιμο". Και καμμία σχέση με "τρομοκρατικές ενέργειες".

Δεν αναφέρθηκα σε εσένα προσωπικά, αλλά γενικότερα στο κλίμα των περισσότερων απαντήσεων στο thread.

Γνωρίζω πως γράφεις καλοπροαίρετα, απλά η δική μου εκδοχή σε βρίσκει και εσένα υπερβολικό.

Δε διεκδικώ αλάθητο, ούτε μπορώ να γνωρίζω πως μπορεί να αντιδράσει κάποιος "περίεργος" δικαστής, είπα την άποψη που έχω σχηματίσει και από δικά μου αντίστοιχα δικαστήρια στο παρελθόν, και από ..άπειρα αντίστοιχα περιστατικά που έχω ακούσει.

Από εκεί και πέρα, βρίσκω εξαιρετικά ενοχλητική αυτή την επιβλητική ηθικολογία, που δεν εκφράζεται μόνο στο συγκεκριμένο thread, αλλά παντού:

"να φοράς κράνος - να φοράς ζώνη - να μη καπνίζεις - να ..μη παίρνεις καραμέλες από από αγνώστους στο σχολείο".

Επιτέλους, από τα 5 του ένας άνθρωπος ξεχωρίζει το καλό και το κακό, δε χρειάζεται online Τερέζες για τα αυτονόητα, είναι σχεδόν προσβλητικό αυτό το πράγμα διάολε.

Συνεχίζει να μου κάνει εντύπωση πάντως που ΕΣΤΩ δεν σχολίασες κάτι για την ανευθυνότητα των γονιών του

Αποφεύγω να καταδικάζω εύκολα περιπτώσεις που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, αν ο ts σου απαντούσε "οι γονείς μου δε ζούνε" θα κατάπινες την γλώσσα σου ή οχι;

Στη τελική δε μου πέφτει και λόγος, στα παπάρια μου με το συμπάθιο τι θα κάνει από εδώ και πέρα, δε ζήτησε συμβουλές για να πάρει τον καλό το δρόμο, πρακτικές διευκρινήσεις ζήτησε.

• Like 2
Δημοσ.

Όλοι τον ίδιο συλλογισμό κάναμε την πρώτη φορά που το ακούσαμε, αλλά παρ'όλα αυτά έτσι είναι. ;p

Αυτό που δεν γνωρίζουμε παρόλα αυτά είναι αν ισχύει το ίδιο με το αν σε πιάσουν με τριαξονική έχοντας απλά δίπλωμα αυτοκινήτου...

λέτε να ισχύει το ίδιο? πας το κάνεις επαγγελματικό Δ κατηγορίας και καθαρίζεις?

• Like 1
Δημοσ.

Aρχίζοντας ανάποδα, ακριβώς επειδή είμαι "υπερβολικός" (λόγω ηλικίας, γιατί πολύ παλιότερα έχω κάνει κι εγώ τις μαλακίες μου και τις περισσότερες φορές τις έχω πληρώσει, γι αυτό και συμβουλεύω με βάση το "στερνή μου γνώση"), πάντα σκέφτομαι "το χειρότερο" και "το πιο τραβηγμένο", συνεπώς ναι, εννοείται ότι σκέφτηκα το "οι γονείς μου δεν ζουν" ή "έχω φύγει απ' τους γονείς μου" ή "μεγαλώνω σε Χαμόγελο Του Παιδιού" ή διάφορα άλλα που εξηγούν την απουσία γονικής συμμετοχής σε κάτι "τόσο σοβαρό". ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ όμως, αντί να κάθομαι είτε να τον ρωτάω, είτε να γράφω για πιθανές υποθέσεις σχετικά με ύπαρξη/στάση γονιών, να θεωρήσω ότι α) υπάρχουν (που είναι γενικά το πιθανότερο) β) για κάποιο λόγο δεν είναι τόσο "υπεύθυνοι", και να εκφράσω την απορία/έκπληξή μου "γιατί/πώς τον άφησαν να κάνει ό,τι του καπνίσει", γνωρίζοντας τον..."κίνδυνο" να καταπιώ τη γλώσσα μου όπως λες. Δεν νομίζω επίσης να τον πληγώσει τόσο η αναφορά μου σε γονείς, αν όντως υπάρχει κάποιο είδος θέματος με αυτούς (όποιο και να 'ναι), και νομίζω ότι στην περίπτωση που είναι "απλά αδιάφοροι" (λίγο δύσκολο και αυτό, το αναγνωρίζω), καλύτερα θα του έρθει να του μιλήσω εγώ δίκην....συνετού "ιντερνετικού πατέρα", για να συνειδητοποιήσει ότι καλό θα ήταν να του τα είχαν πει αυτά οι δικοί του. Κι ας βγει και πει το παιδί "άμα δεν ξέρεις για 'μένα ρε μεγάλε, μη λες τα δικά σου". Αν επίσης πρόσεξες, του έγραψα "αν έχει κανένα οικογενεικό ζήτημα σχετικά με το θέμα, ας μας πει, να τον συμβουλέψουμε/βοηθήσουμε". Δεν είναι θέμα του να "καταδικάζει" λοιπόν κανείς εύκολα καταστάσεις που δεν γνωρίζει, όταν εκφράζει κανείς μια απορία για την φαινόμενη "απουσία -στο ζήτημα- γονιών" ("καταδίκη" άλλωστε ήταν αυτό που έγραψε ο άλλος "να σας βάλουν μαζί με τον πατέρα σου μέσα"...). Συμπέρασμα; ΜΑΖΙ ΤΟΥ είμαι, για να μην -πιθανώς- τραβήξει διάφορα λόγω μαλακίας, γι' αυτό και τον "ταρακούνησα", και όχι στείρα "ηθικολογικά". Δεκάρα δεν δίνω για τη γενική ηθικολογία, ή για την "προάσπιση του Νόμου για τον ίδιο τον Νόμο" - πόσο μάλλον να τον θεωρήσω "επικίνδυνο" και ότι "θα έπρεπε να τον κλείσουν μέσα" όπως έγραψαν κάτι αστέρια. Εμένα το πρόβλημά μου είναι το ότι με την άσκεφτή του ενέργεια έχει μπλεξίματα, και η έγνοια μου πώς θα καθαρίσει με τον καλύτερο τρόπο με αυτά.

Όσο για τις συμβουλές "για τον καλό δρόμο", εκτός του ότι με βάση όσα ξέρω εγώ του δείχνεις έναν ριψοκίνδυνο δρόμο, ε κάνεις που κάνεις το καλό και πας να τον "συμβουλέψεις" (όπως το θεωρείς εσύ σωστό) ρε συ, μην κάνεις μισές δουλειές...Τώρα αν όντως είναι στα παπάρια σου για τα περαιτέρω του, όκεικ, πάσο, δεν έχει κανείς την a priori υποχρέωση - εγώ πάντως θεωρώ ότι την έχω (όπως και καλό θα ήταν θεωρώ, να την είχαν και άλλοι). Κι ας μη ζήτησε άλλο παρά διευκρινήσεις. Τί είμαστε δηλαδή, Δημόσιοι Υπάλληλοι που μας ρωτάνε κάτι, απαντάμε ξερά και γειά σας;

Κι όσον αφορά την άλλη ουσία της περίπτωσης : με βάση όσα εγώ γνωρίζω, "περίεργους" θα έλεγα τους δικαστές που όπως λες γνωρίζεις να έχουν απαλλάξει έτσι χαλαρά ανάλογες υποθέσεις. Αλλά πες πως εγώ είμαι που έχω πέσει στις περιπτωσάρες (που δεν ισχύει, διότι και οι δικηγόροι, και μάλιστα φίλοι, είναι που τα λένε όπως τα λέω). Και μία στις χίλιες να είναι, πώς να του πεις του παιδιού να το ρισκάρει έτσι;

Κι ένα τελευταίο για τις...καραμέλες ρε συ : το να έχεις υπάρξει εσύ από τα 5 σου υπεύθυνος για τον εαυτό σου και να αποφεύγεις τις "κακοτοπιές", δεν σημαίνει ότι ΟΛΑ τα παιδιά έτσι είναι...Αυτό μου θυμίζει από την ανάποδη το περίφημο περί "ανθρώπινης φύσης" που...πιπιλιέται πολύ εδώ (και όχι μόνο) μέσα....Όπως υπάρχουν αρκετά ώριμοι 16χρονοι για να ζήσουν και μόνοι τους, έτσι αντίστοιχα υπάρχουν και 26άρηδες που δεν ξέρουν πού πατάν και πού βρίσκονται και ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ το ξεστράβωμα που δεν χρειάζονται οι 16χρονοι. Γι' αυτό και εγώ κάθε άλλο παρά προσβλητικό το θεωρώ να λες στον άλλον, όταν τον έχεις δει πως ΗΔΗ την έχει κάνει μάλιστα την μαλακία, να προσέχει και να ξυπνήσει. Καλό το να "αφήνουμε τον συνάνθρωπο να κάνει όπως θέλει τις επιλογές του, ως ελεύθερος άνθρωπος", αλλά όταν τον αφήνεις στην τύφλα του, χωρίς ΚΑΝ να του πεις μια κουβέντα "για το καλό του" (και όχι να του βάζεις το κεφάλι κάτω και να τον βάζεις να κάνει "αυτό που θες/νομίζεις εσύ"), ισοδυναμεί με το να τον τυφλώνεις ο ίδιος... Αν για παράδειγμα ο ΔεΦένομ τα είχε ακούσει όλα όσα διάβασε εδώ, πριν τον έλεγχο για δίπλωμα, ΙΣΩΣ και σήμερα να είχε ένα 50αράκι (φτιαγμένο για 80άρι :ρ) μαζί με το αντίστοιχο δίπλωμα, και απολύτως ΚΑΜΜΙΑ έγνοια για το τί θα γίνει μια μέρα με το δικαστήριο που τώρα έχει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...