Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν με ενδιαφερει αν ημουν χαρος (που ναι ημουν), για τον νομο ημουν ΝΟΜΙΜΟΣ..μιας και ειχα το ΔΙΠΛΩΜΑ στα χερια μου.Ειχα το Ν στο πισω τζαμι και πηγαινα με 20-30χλμ/ωρα.Εκανα ενα μηνα γυρω γυρω απο το σπιτι μου.Τι αλλο να εκανα δηλ για να μην ΣΚΟΤΩΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ?

Πως θα μαθω εντελει αν δεν βγω εξω στις κανονικες συνθηκες?Να παρω τα βουνα μεχρι να καψω τα λαστιχα του αυτοκινητου?

Εγω απο την μερια μου εκανα οτι μπορουσα για να ενταχθω οσο πιο ομαλα γινοταν στους ενεργους οδηγους της πολης.

Ο θεματοθετης ΔΕΝ ειχε ΔΙΠΛΩΜΑ.Αυτος ειναι χαρος (μπορει ναι μπορει οχι) , εγω ημουν χαρος (μπορει ναι μπορει οχι ) αλλα εγω για τον νομο ημουν ΝΟΜΙΜΟΣ...ο θεματοθετης ΟΧΙ.

αν τα κριτηρια του νομου ειναι λαθος..προβλημα του νομου.

@dapro : αυτο που γραφω το γραφω ειρωνικα.Πολλοι "μπαμπαδες" θεωρουν χρεος / μαγκια /οτιδηποτε να μαθουν στον γιοκα να οδηγαει...

μιδι : το 150αρι που βρηκε ο 16χρονος που το βρηκε?σε ποιανου το ονομα ειναι ?φταιει και αυτος και ο κατοχος του.

το προβλημα δυστυχως ειναι η παιδεια που παιρνει ο ελληνας γιοκας απο παλια και την μεταφερει στα δικα του παιδια....

Καλα ρε μλκες τελικως τις μετρατε για το ποιος ηταν ο πιο νομιμος στα νιατα του και με βαζετε να αμπελοφιλοσοφω για την ουσια του θεματος που οπως λετε δεν σας ενδιαφερει καν?

Καληνυχτα και καλη δικασιμο-χωσιμο στον πιτσιρικα, μην ξυπνησω και δεν εχει φαει δις ισοβια...

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

στην ζωη αν δεν ρισκαρεις τοτε δεν εχει νοημα... βεβαια να ρισκαρεις για την παρτη σου οχι για αλλους!!!

αυτο κ αν ειναι επικίνδυνο

α οκ καταλαβα

αν κ δεν βρισκω καπου το κακο να παρει ο μπαμπας τον γιοκα σε μια αλανα χωρις αυτοκινητα κ πεζους κ να του κανει τα πρωτα μαθηματα..συμφωνεις?

ετσι οπως λες..ρισκαρισε..στην αλανα ομως.αλλα δεν νομιζω τον θεματοθετη να τον επιασε ο μπατσος στην αλανα.

20-30χλμ/ωρα στους δρομους γυρω απο το σπιτι μου με το Ν στο πισω τζαμι..δεν ειναι επικινδυνο..ειναι προβλεπομενο για νεο οδηγο..

το να μαθει ο μπαμπας τον γιοκα οδηγηση στην αλανα δεν τρεχει μια.αλλα τι ακριβως θα μαθει ο γιοκας στην αλανα?μονο χειρισμο αυτοκινητου.τιποτα αλλο.

αλλα το θεωρω περιττο αφου θα τα μαθει ολα στην σχολη οδηγων με τον προβλεπομενο τροπο για να περασει και την "παρασταση".Αρα ποιος ο λογος να το κανει με τον φαδερ?απλα να νοιωσει οτι κανει το χρεος ο πατερασ?να περασουν ποιοτικο χρονο μαζι που λενε και τα αμερικανακια? :)

• Like 1
Δημοσ.

Καλα ρε μλκες τελικως τις μετρατε για το ποιος ηταν ο πιο νομιμος στα νιατα του και με βαζετε να αμπελοφιλοσοφω για την ουσια του θεματος που οπως λετε δεν σας ενδιαφερει καν?

Καληνυχτα και καλη δικασιμο-χωσιμο στον πιτσιρικα, μην ξυπνησω και δεν εχει φαει δις ισοβια...

δεν μετραμε τιποτα ρωτησε ο συμφορουμιτης - μαλλον δηλωσε - οτι και καλα ειμασταν ολοι νομιμοι..και γω μιλησα για μενα..και λεω ναι ημουν νομιμος μεχρι αηδιας για αυτο και μπορω να πω και 2 -3 κουβεντες στον θεματοθετη.Δεν μπορω να μιλησω για τους αλλους

ενταξει ειπαμε δεν παει φυλακη..ειπαμε ποσο περιπου θα του βγουν τα κερατιατικα στο δικαστηριο .

κακο ειναι να πουμε και ενα δυο πραγμα για την ουσια της υποθεσης?

• Like 1
Δημοσ.

με βαζετε να αμπελοφιλοσοφω για την ουσια του θεματος που οπως λετε δεν σας ενδιαφερει καν?

εμενα δεν με ενδιαφερει το θεμα...ο μικρος ηξερε οτι ειναι παρανομος κ ταθελε ο κωλος του.παντα φιλικα ετσι!!!

με πειραξε πολυ το χωσιμο απο εναν εδω μεσα στον μικρο κ η ευχη του μεσα απτην καρδια του κιολας...

Δημοσ.
thePHen0m μη χάνεις και τον ύπνο σου, το πιθανότερο είναι να αργήσει πολύ περισσότερο το δικαστήριο, αν τελικά έρθει ποτέ.
Δημοσ.

Επίσης, ΔεΦένομ, μη νομίζεις πως με την όποια "στήριξη" βρήκες εδώ (ή βρεις και αλλού), και με μερικά "λάικς", έληξε το θέμα : ΤΩΡΑ ξεκινάει/θα κρατήσει δύο χρόνια, και φρόντισε να μην ψωλαρμενίζεις στο συγκεκριμένο διάστημα (θέλω βέβαια ούτως ή άλλως να πιστεύω ότι δεν θα σε αφήσουν οι γονείς σου...) : Έχεις-δεν έχεις (που μάλλον τα έχεις, για να υπάρχει 150άρι εργαλείο), κανόνισε να υπάρξουν τα ΦΡΓΚΑ που θα χρειαστούν γι όσα είπαμε : α) για τα δικαστηριακά κερατιάτικα β) για το δίπλωμα που θα σου δικιολογεί το 150άρι που οδήγησες στα 16 σου, με το που θα γίνεις 18 γ) για -ενδεχομένως- δίπλωμα για 50άρι μηχανάκι (γύρω στο κατοστάρικο να υπολογίζεις γι' αυτό) αλλά ΚΑΙ για ένα τέτοιο μηχανάκι, αν σου είναι "απαραίτητο" για να μετακινείσαι. Ξεκίνα να τα μαζεύεις, πουλώντας το ρημάδι το 150ρι που σ' έκαψε, για να φύγει και από το οπτικό σου πεδίο (και να μη "διαολίζεσαι" να το ξανακαβαλήσεις, διότι αν σε ξαναπιάσουν, την μπούλεψες). Μην τυχόν και τα αφήσεις ολ' αυτά για τελευταία στιγμή, ε. Φρόντισε να είσαι ήδη έτοιμος, από κάθε άποψη, πριν έρθει η ώρα τους, γιατί μετά θα τρέχεις και ΔΕΝ θα προλαβαίνεις. Στον δικηγόρο πχ να πας από τώρα, να τα συζητήσετε, κι όχι όοοταν σου έρθει το χαρτί της δικασίμου. Δίπλωμα για το 150 να πας να βγάλεις αμέσως με την πρώτη "εξεταστική" μετά που θα κλείσεις τα 18 - και μαθήματα που νομίζω πως χρειάζεται (δια νόμου), να κάνεις αρκετά πιο πριν. Και φρόντισε να περάσεις τις εξετάσεις με τη ΜΙΑ, άρα να διαβάζεις ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΩΡΑ, κι όχι...τελευταίες μέρες πριν τις εξετάσεις. Στον δε δικηγόρο, φρόντισε να σιγουρέψετε τί ακριβώς θα κάνετε για να πάρεις τις ενδεχόμενες αναβολές, και μην αφήσεις για τελευταία στιγμή να ψάξεις/οργανώσεις το τι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ θα χρειαστείς, ανάλογα με το τί θα αποφασίσετε να επικαλεστείς για να πάρεις αναβολή [πιθανώς τη μία φορά θα είναι "για λόγους υγείας", το οποίο προϋποθέτει ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ χαρτί, για να το δεχτούν οι δικαστές. Και ΑΥΤΟ, ΔΕΝ θα στο φέρει ο δικηγόρος, εσύ κι οι γονείς σου θα πρέπει να το κανονίσετε. Αυτός το πολύ να συμβουλέψει γενικά, για το "πώς" και τί θα κάνετε. Ενδεικτικά, αν όντως χρειαστεί χαρτί για λόγους υγείας, το...σύνηθες είναι η επίκληση "οσφυικών προβλημάτων", "γοναλγίες" κλπ. Να προετοιμαστείς λοιπόν και για το σχετικό...θέατρο σε νοσοκομείο, ώστε να "πειστεί" ο γιατρός να το δώσει. Κι αυτό θα πρέπει να γίνει, 3-4 μέρες πριν το δικαστήριο, και για να έχεις περιθώριο αν πέσεις σε στραβόξυλο γιατρό να πας σε άλλο νοσοκομείο να δοκιμάσεις, αλλά και γιατί "δεν μπορεί" ο γιατρός να δώσει για "τέτοιες" περιπτώσεις, δικαιολογητικό για πολλές μέρες (συνήθως δίνουν για 4-5). Οπότε πρέπει να φροντίσεις/ετε οι μέρες που θα γράφει το χαρτί να συμπέφτουν με τη μέρα του δικαστηρίου].

Με τον δικηγόρο επίσης να συζητήσετε τί γραμμή θα κρατήσετε ως "απολογητική" (θα στα πει κι εκείνοις βέβαια, ΜΑΛΛΟΝ - αλλά επειδή δεν θα σ' έχει και...συνέχεια στον νου του, φρόντισε κι εσύ να τον "καθοδηγήσετε" σε κάποια πράγματα...), σχετικά δηλαδή με το "τί έγινε και το πήρες το μηχανάκι και το οδήγησες" (δεν ξέρουμε καν σε ποιανού το όνομα είναι - συζητήστε το ΚΑΙ ΑΥΤΟ με τον δικηγόρο, για την στιγμή που θα παρουσιαστείς με το δίπλωμα. Το...λογικό είναι να το πάτε στο "παιδί ήταν/δεν ήξερε/δεν το είχε ξανακάνει" κλπ, και όχι φυσικά "γούσταρα/το αγόρασα/έγραψα τον νόμο στα τέτοια μου/έκανα τις βόλτες μου". Κι ολ' αυτά, για να μηδενίσετε τις πιθανότητες να πέσετε σε κανέναν..."vigilante" δικαστή, που θα ρίξει καμμιά ποινή, επειδή δεν του...άρεσαν αυτά που άκουσε, ΠΑΡΑ την παρουσία του διπλώματος. Διότι, αν και σπάνιο, ΠΑΙΖΕΙ και αυτό.

Σώσε επίσης το...thread αυτό, είτε σε αρχείο κειμένου, είτε ακόμη καλύτερα εκτύπωσέ το, και βάλε το κάπου στο δωμάτιό σου να το βλέπεις να το..χαίρεσαι/να σου...θυμίζει "τα κατορθώματά σου", αλλά ΚΑΙ για να μην ξεχαστείς σε κάτι από όσα οφείλεις να κάνεις μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, στον σωστό τους χρόνο (κι όχι τελευταία στιγμή).

Κι αν υπάρχει κανένα ζήτημα, είτε οικονομικό, είτε οικογενειακής φύσεως (σχετικά με το θέμα), πες για να το κουβεντιάσουμε και να σε συμβουλέψουμε.

*...ρε Σάκη, τί του λες του παιδιού δηλαδή; Να χέσει ψηλά και ν' αγναντεύει...; Σαφώς και είναι πιθανότητα αυτό που λες, αλλά δεν πρέπει να είναι προετοιμασμένος για τα "χειρότερα" πρώτα...; Μακάρι να να του γίνει το δικαστήριο στα 20φεύγα του, και δεν αποκλείεται να πάρει αναβολή κι "από μόνη της" η υπόθεση (λόγω φόρτου δικαστικών υποθέσεων) ή και να έχουν πχ καμμιά απεργία δικηγόροι/δικαστικοί, αλλά όχι και..."αν γίνει ποτέ"... Τέτοια να του λες, να πει "α οκ δεν τρέχει τίποτα-στα τέτοια μου λοιπόν", και ΑΝ του έρθει κλήση σε κα'να χρόνο, να τρέχει ποδαράκια του μετά...

Δημοσ.

εμενα δεν με ενδιαφερει το θεμα...ο μικρος ηξερε οτι ειναι παρανομος κ ταθελε ο κωλος του.παντα φιλικα ετσι!!!

με πειραξε πολυ το χωσιμο απο εναν εδω μεσα στον μικρο κ η ευχη του μεσα απτην καρδια του κιολας...

Δεν αναφερθηκα σε σενα, με σενα παραδοξως συμφωνω. Αυτο που ειπα ηταν για τον μπηχτη που ενω του εξηγουσα την ουσια του θεματος στους ελληνικους δρομους μου απαντουσε "δεν με κοφτει, εγω ημουν νομιμος, ο μικρος ειναι παρανομος και χεστηκα αν ο νομος δεν ειναι επαρκης, σημασια εχει οτι εγω ημουν νομιμος".

Δημοσ.

Δεν αναφερθηκα σε σενα, με σενα παραδοξως συμφωνω. Αυτο που ειπα ηταν για τον μπηχτη που ενω του εξηγουσα την ουσια του θεματος στους ελληνικους δρομους μου απαντουσε "δεν με κοφτει, εγω ημουν νομιμος, ο μικρος ειναι παρανομος και χεστηκα αν ο νομος δεν ειναι επαρκης, σημασια εχει οτι εγω ημουν νομιμος".

ε ναι ρε φιλε μου λες οτι παρολο που ειχα διπλωμα , παρολο που εκανα τον μαλακα και δεν εβγαινα χωρις συνοδηγο γυρνας και μου λες οτι ημουν χαρος και κακως κυκλοφορουσα εξω.

ναι ειχα διπλωμα ναι ημουν νομιμος!ειτε σου αρεσει ειτε οχι .

Αλλοι οδηγανε ΧΩΡΙΣ διπλωμα και ειναι οντως χαροντες και σε μαρανα εγω που οδηγουσα ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ και προσεκτικα σαν γιαγια?

αν δεν σε καλυπτει ο τροπος που ο νομος οριζει πως θα παρεις το διπλωμα (που και μενα δεν μαρεσει γιατι δεν βγαζει εμπειρους οδηγους)...τοτε εγω δεν σου φταιω , εγω εκανα αυτα που ελεγε ο νομοσ και ακομα περισσοτερα.

Απο ενα σημειο και επειτα πρεπει να κατεβαζει και η κουτρα μας τι κανουμε στους δρομους.

• Like 1
Δημοσ.

Αγαπητε thePHen0m

Το δικαστήριο σε τέτοια περίπτωση γίνεται το νωρίτερο μετά απο 2.5 χρόνια, το αργότερο μετά από 4. Νωρίτερα δε θα γίνει.

Με το που γίνεις 18, θα πας και θα βγάλεις δίπλωμα για 125 κυβικά.

Όταν θα σε καλέσουν στο δικαστήριο δε θα πάρεις δικηγόρο και φυσικά μη δεχτεις υπεράσπιση από τους δικηγορους που κυκλοφορουν εκει μέσα.

Σου προτείνω να πας μόνος, να ζητήσεις συγνώμμη για την απερισκεψία σου στο δικαστήριο, δεχόμενος το λάθος σου και να δείξεις το δίπλωμα που έβγαλες για να αποδείξεις οτι έχεις συμμορφωθεί με τον νόμο και ότι η αγωνία αλλά και τα χρήματα για το δίπλωμα ήταν ήδη μια κάποια τιμωρία.

Το δικαστήριο κατά 99,9% θα σου αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της ηλικίας και το γεγονός οτι παραδεχτηκες το λάθος σου, ενω στα υπέρ σου θα ειναι το οτι θα έχεις πλέον διπλωμα, και η ποινή σου θα ειναι πολύ μικρή. Αν πέσεις και σε καλό δικαστηριο μπορεί και να στη χαρίσουν.

Γενικά μην αγχώνεσαι.

Απλά δείξε μεταμέλεια.

Εννοείτε οτι ξεχνάς τα 125άρια. Τράβα βγάλε δίπλωμα για 50αρι αν θες να κυκλοφορείς με μηχανάκι (μπορεις με υπογραφη του πατέρα σου), πάρε ένα παπί 50αρι ή ένα σκουτερ και κάνε τη δουλειά σου πλέον.

Καλή τύχη.

Δημοσ.

Του αναφέρω τα πράγματα ως έχουν.

Δεν ειμαι δικαστής, ούτε ο μπαμπάς του για να κάθομαι να τον κράζω μέσα σε ένα φόρουμ.

Οφείλει να συμμορφωθεί με τον νόμο και να δείξει τη μεταμέλειά του στο δικαστήριο.

Αν δε το κάνει, κακό του κεφαλιού του.

Δημοσ.

...εμ δεν του τα αναφέρεις όπως έχουν.

Και δεν σου είπε κανείς να τον κράξεις - το θέμα είναι αν του δίνεις σωστή ή ΟΧΙ κατεύθυνση ("μυαλά"...) μ' αυτά που του είπες. Ασχέτως αν...δεν διεκδικείς την πατρότητά του...

Εκτός κι αν...επειδή είναι φόρουμ, να του λέμε ό,τι νομίζουμε, χωρίς να έχουν σχέση με την πραγματικότητα...

Το περί "μεταμέλειας" δε, σε σχέση με το τί πρέπει να κάνει από τώρα/μέχρι το δικαστήριο/ΣΤΟ δικαστήριο, ήταν το λιγότερο άσχετο, ως σχόλιο...

Τεσπα, ποστ στο πόδι μου φάνηκε, και μόνο ως τέτοιο "δικιολογείται"...

Δημοσ.

Δεν αναφερθηκα σε σενα' date=' με σενα παραδοξως συμφωνω.[/quote']

Χαχαχα παραδοξως λεει...ε βεβαια οπου εχουμε μιλησει ειχε να κανει με τον οσφπ κ παο οποτε μια χαρα εισαι.

Δημοσ.

*...ρε Σάκη, τί του λες του παιδιού δηλαδή; Να χέσει ψηλά και ν' αγναντεύει...; Σαφώς και είναι πιθανότητα αυτό που λες, αλλά δεν πρέπει να είναι προετοιμασμένος για τα "χειρότερα" πρώτα...; Μακάρι να να του γίνει το δικαστήριο στα 20φεύγα του, και δεν αποκλείεται να πάρει αναβολή κι "από μόνη της" η υπόθεση (λόγω φόρτου δικαστικών υποθέσεων) ή και να έχουν πχ καμμιά απεργία δικηγόροι/δικαστικοί, αλλά όχι και..."αν γίνει ποτέ"... Τέτοια να του λες, να πει "α οκ δεν τρέχει τίποτα-στα τέτοια μου λοιπόν", και ΑΝ του έρθει κλήση σε κα'να χρόνο, να τρέχει ποδαράκια του μετά...

Ναι αυτό του λέω, έχετε πιάσει ένα 16χρονο που έφαγε δικαστήριο για δίπλωμα (χέστηκε η φοράδα σταλλόνε) και τον έχετε κάνει να νομίζει πως θα δικαστεί για τρομοκρατική ενέργεια.

Επιμένω λοιπόν, τα συγκεκριμένα δικαστήρια είναι μία τυπικη γραφειοκρατική ταλαιπωρία και τίποτα παραπάνω, ούτε δικηγόρο χρειάζονται, μη σου πω πως καμιά φορά δε χρειάζονται ούτε δίπλωμα.

Τι να εκτυπώσει το θρεντ, λολ, σιγά μη πάρει και κάμψεις για να μάθει άλλη φορά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...