Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρτα τωρα και μακαρι να πας μεσα μεσα μαζι με τον μπαμπα σου να το ευχαριστηθειτε.Απο τα βαθυ της καρδιας μου!!!!

τι ειναι αυτος ρε...

καλα ρε παλικαρι μηπως τοχεις χασει?

ειπαμε ειναι παρανομο να οδηγας χωρις διπλωμα αλλα θες να μου πεις οτι οσοι το εχουν ειναι κ ασφαλεις οδηγοι?ο αλλος 70χρονος που δεν βλεπει στα 2 μετρα κ για να πατησει φρενο (αν το βρει)θελει 5 δευτερα...κ ομως εχει διπλωμα

οι ετοιμοθανατοι που τρεχουν σαν τρελοι χωρις να υπολογιζουν τους διπλα...κ ομως εχουν διπλωμα

να σου πω για ετοιμα διπλωματα που ερχονται κ στο δινουν στο σπιτη σου χωρις να εχεις πιασει τιμονι ποτε σου...κ ομως εχουν διπλωμα

ακουκει μεσα απτα βαθυ της καρδιας σου...

κατηγορω αυτον που οδηγει χωρις διπλωμα αλλα αυτος που θελει φυλακη ειναι αυτος δεν ξερει να οδηγει κ δεν υπολογιζει τους διπλα συναθρωπους..

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κοίτα, ΔεΦένομ, κατ' αρχάς στα φόρουμ οπωσδήποτε θα βγει ο άλλος να σου πει το καταστάλαγμα της σοφίας που έχει αποκτήσει στη ζωάρα του. Μάθημα πρώτον.

Μάθημα δεύτερον, αν μπλέξεις με τον νόμο, τρέχα-γύρευε. Οπότε καλό είναι ν' αποφεύγεις τέτοιου είδους μπλεξίματα (της μαλακίας δηλαδή...).

Μάθημα τρίτον, αν τυχόν εμπλακείς σε ατύχημα (φταις-δε φταις), και δεν έχεις βγάλει δίπλωμα, μαύρο φίδι που σ' έφαγε. Αν μάλιστα φταις, ντούμπλεξ τα μαυρόφιδα, και τρίπλεξ αν χτύπα ξύλο είναι και σοβαρό (είτε από απόψεως φθοράς υλικού, είτε από απόψεως φθοράς ανθρώπου). Οπότε, φρόντισε μην κάνεις μαλακίες στο εξής, για να μην μπλέκεις κι εσύ κι οι γονείς σου. Οι οποίοι btw όντως θα έπρεπε να μη σε αφήσουν να έχεις/οδηγείς δίτροχο του οποίων τα κυβικά "δεν προβλέπονται για τη...σειρά σου".

Αφού τα καλοσκεφτείς αυτά (χωρίς μαλακίες : το εννοώ), να ξέρεις ότι μπορείς να πάρεις όσες αναβολές θα χρειαστούν (πιθανώς 1-2), ΑΛΛΑ : φρόντισε να πάτε με τους δικούς σου σε δικηγόρο (μου φαίνεται εξίσου απίστευτο ότι ψάχνεις μόνος σου την άκρη στο Ίντερνετ και δεν το έχετε ήδη συζητήσει-βγάλει άκρη) και να σας πει τί θα κάνετε σε κάθε φάση. Ο δικηγόρος είναι σχεδόν απαραίτητος ως μέρος της διαδικασίας, καθώς αι δικασταί ευαρεστούνται να βλέπουν σε ανάλογες (και όχι μόνο) περιπτώσεις ότι έχεις μπει στον κόπο να πληρώσεις της υπηρεσίες κάποιου από το συνάφι των δικαστηρίων (οι οποίες θα είναι κατ' ελάχιστο το κα'να κατοστάρι που προβλέπεται για την παρουσία του, έχοντας πληρώσει το σχετικό παράβολο - και ενδεχομένως να προσαυξηθούν κατά 1-2 κατοστάρικα για την ενδεχόμενη αμοιβή του "για τις υπηρεσίες του". Αυτά για την 1η φορά, και στην κάθε αναβολή θα χρειάζεται τουλάχιστον να πληρώσεις το παράβολο. Αν δεν είναι φραγκοφονιάς, άλλη αμοιβή δεν θα ζητήσει, παρά μόνο την αφ' άπαξ της 1ης φοράς. Γι' αυτό -και γενικά- βρείτε κάποιον "γνωστό σας"). Γενικά ο δικηγόρος θα φροντίσει επίσης να σ' ενημερώσει για το τί δικαιολογητικά θα χρειαστείς στην κάθε αναβολή. Είναι ψωμοτύρι η διαδικασία γι' αυτούς - όπως ΚΑΙ για τους δικαστές, σε γενικές γραμμές. Η τάση είναι να προσπαθήσουν όλοι να σε "βοηθήσουν" να φτάσεις στην...κατάλληλη ηλικία, οπότε θα βγάλεις δίπλωμα και θα είσαι πλέον εντάξει με αυτό που...θέλει ο νόμος από εσένα (= να έχεις δίπλωμα...).

Προσωπική άποψη : καλό θα ήταν να προέβλεπε ο νόμος επίσης το να "συμμορφωθείς" ως προς την τήρηση των διατάξών του, αλλά και να ελέγξει την οδηγική σου συμπεριφορά/ικανότητα, στο μεσοδιάστημα : να σου επιβάλλει κάποιο -σχετικής φύσης- "community service", αλλά και πέρασμα από κάποιο "κυκλοφοριακό σχολείο", επίσης σχετικό με "απείθαρχους νεανίες". Βέβαια εδώ στην Ελλάδα, τέτοια δεν παίζουν δυστυχώς. Κατά τ' άλλα, επειδή μέχρι και άνθρωπο μπορεί να σκοτώσεις ακόμα και μ' ένα 50άρι μηχανάκι που ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να οδηγείς στην ηλικία σου, κι επειδή άνθρωπο μπορείς να σκοτώσεις σε οποιαδήποτε ηλικία, κατέχοντας το οποιοδήποτε δίπλωμα, το θέμα δεν είναι να κάθεσαι και να ακούς/διαβάζεις τους όσους σου λένε "θα 'πρεπε να σε κλείσουν μέσα", ΑΛΛΑ να φροντίσεις κάτι τέτοιο να μη συμβεί, από μόνος σου. Κι όπως επίσης είπαμε, να φροντίσεις ν' αποφεύγεις τέτοιες κακοτοπιές παράβασης του ΓΡΑΜΜΑΤΟΣ του νόμου (...διότι από ουσία, είπαμε : να χαρώ εγώ αυτόν που θεωρεί ότι στα 16 σου είσαι "δυνητικά επικίνδυνος", ενώ στα 18 όχι, ακόμη κι αν πρακτικά μπορεί στα 14 σου να οδηγείς καλύτερα από κάτι 50άρηδες της σφαλιάρας...).

Σούμα λοιπόν : Με δικηγόρο, πολύ χλωμό να υπάρξει "ποινή φυλάκισης". Τις αναβολές θα φροντίσει αυτός (σε συνεννόηση με εσένα και τους γονείς σου) να τις πάρεις, μέχρι να γίνεις 18 και να βγάλεις το γαμημένο το δίπλωμα των άνω των 125cc. Άλλο "πρόστιμο", κατά πάσα πιθανότητα ΔΕΝ θα φας (είπαμε, είναι "φασόν υποθέσεις" αυτές για τους δικαστές - αρκεί να μην πέσεις μία στις 1000 σε κανέναν..."παρμένο") - το ήδη υπάρχον πρόστιμό σου θα είναι να ζεις με αυτά τα δύο χρόνια "στην πλάτη σου"/στο μυαλό σου (και την "αγωνία" του "τί θα γίνει"), συν τα φράγκα για τα παράβολα της παράστασης δίκης και της πιθανής δικηγοροαμοιβής. Όλα μαζί από 2-3 κατοστάρικα, έως καμμιά πεντακοσαρού μέσα στα 2 χρόνια (συν βέβαια τα φράγκα που θα πρέπει πλέον ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να σκάσεις σε σχολή και εξετάσεις, για το δίπλωμα, που θα είναι χοντρικά γύρω στο χιλιάρι νομίζω - αν και μάλλον λέω "πολλά". Κανόνισε πάντως να κάνεις καμμιά μαλακία και να μην το έχεις πάρει, με το που θα κλείσεις τα 18 σου - μόνο αυτό σου λέω...). Α, και πούλα το μαλακιστήρι που εξ' αιτίας του τώρα "μπλέκεις", και βγάλε δίπλωμα για 50άρι, και πάρε ένα ρημαδοπενήνταρο να κυκλοφοράς, μιας κι έχεις το δικαίωμα. Ούτε κατά διάννοια να ξανακαβαλήσεις το "150"...).

• Like 4
Δημοσ.

Σταματα να οδηγας το 150ρι, παρε ενα 50ρι και ρωτα ενα δικηγορο οταν ερθει η ωρα (δικαστηριο) για το πως θα παρεις αναβολη, ωστε να γινεις 18 και να πας στο δικαστηριο με διπλωμα για να την γλυτωσεις. Αλλα μην φας και 2η κλιση γιατι μπορει στο δικαστηριο να μην την βγαλεις καθαρη με 2η παραβαση για τον ιδιο λογο.

α να σου κανω μια ερωτηση εχει μεγαλη διαφορα αν θα οδηγουσα 50 αρι με διπλωμα με 150αρι?

Οδηγικα μπορει να μην υπαρχει μεγαλη διαφορα πλήν οτι αυξανονται η πιθανοτητες να βρεθεις σε μεσα σε κασα. Αλλα στην πραγματικοτητα που ζουμε αμα γινει ενα ατυχημα, ακομα και αν δεν φταις, παντα θα εισαι ο "κατηγορουμενης" γιατι οδηγουσες χωρις διπλωμα. Ετσι δουλευουν αυτα τα πραγματα και δεν ειναι λιγοι που την πατησαν, γνωστος μου εσπασε ποδι γιατι του πεταχτηκε αλλος στον δρομο (προτεραιοτητα ειχε ο γνωστος μου) αλλα δεν πηρε ουτε ενα ευρω για τα εξοδα νοσηλειας γιατι οδηγουσε χωρις διπλωμα.

Δημοσ.

20 θα περιμενω και μολις μου πεις θα το παρω νταξει?

Σταματα να οδηγας το 150ρι, παρε ενα 50ρι και ρωτα ενα δικηγορο οταν ερθει η ωρα (δικαστηριο) για το πως θα παρεις αναβολη, ωστε να γινεις 18 και να πας στο δικαστηριο με διπλωμα για να την γλυτωσεις. Αλλα μην φας και 2η κλιση γιατι μπορει στο δικαστηριο να μην την βγαλεις καθαρη με 2η παραβαση για τον ιδιο λογο.

Οδηγικα μπορει να μην υπαρχει μεγαλη διαφορα πλήν οτι αυξανονται η πιθανοτητες να βρεθεις σε μεσα σε κασα. Αλλα στην πραγματικοτητα που ζουμε αμα γινει ενα ατυχημα, ακομα και αν δεν φταις, παντα θα εισαι ο "κατηγορουμενης" γιατι οδηγουσες χωρις διπλωμα. Ετσι δουλευουν αυτα τα πραγματα και δεν ειναι λιγοι που την πατησαν, γνωστος μου εσπασε ποδι γιατι του πεταχτηκε αλλος στον δρομο (προτεραιοτητα ειχε ο γνωστος μου) αλλα δεν πηρε ουτε ενα ευρω για τα εξοδα νοσηλειας γιατι οδηγουσε χωρις διπλωμα.

20 θα περιμενω και μολις μου πεις τοτε θα το παρω ;)
Δημοσ.

Ρε παιδες, το παιδι δεν ζηταει να του πουμε τη γνωμη μας για την πραξη του. Εξαλλου γιαυτο το θεμα τον κανονισαν ηδη οι αστυνομικοι και εν συνεχεια θα τον αναλαβει και η δικαιοσυνη, τι νοημα εχουν οι δικες μας αυταρχικες υποδειξεις σε ενα πιτσιρικι που πηρε 150ρι? 150ρι πηρε στην τελικη δεν πηρε hayabusa, οσοι ξερετε τα στοιχειωδη καταλαβαινετε οτι οι διαφορες ειναι αστειες για εναν που εχει ηδη διπλωμα 50ριου. Απτην αλλη καλως εφαρμοστηκε το γραμμα του νομου στην περιπτωση του, αλλα ως εκει. Τι ψαχνουμε τωρα?

Επισης, αν αυτος ειναι μια φορα ανωριμος που πηρε 150ρι στα 16 του, νομιζω οτι ειναι 2 και 3 φορες ανωριμοι οσοι θεωρουν αυτον απολυτα υπευθυνο για την πραξη αυτη και τον εχουν ετοιμο για τον Καιαδα. Αφηστε να κανονισει το δικαστηριο τι του αξιζει και τι οχι. Στην τελικη αν δε του κοβει, δε θα το βαλουμε εμεις στο σωστο δρομο plus οτι μπροστα του θα τα βρει. Ενω αν του κοβει στοιχειωδως, πηρε το μαθημα του ηδη.

Ρωταει 2-3 πραγματα λοιπον, σχετικα με το δικαστηριο που εχει μπροστα του. Γιατι δεν αρκουμαστε σε αυτα απο το να του κανουμε τους ονλαιν εξομολογητες? Εγω λοιπον, με βαση οσα εχω ακουσει (αρα ας μη το δεσει κομπο ο ts) ειναι οτι η φυλακη για τετοιο αδικημα ειναι κομματακι απιθανη.

Εξαλλου εχω την εντυπωση πως μιλαμε για πταισμα, και τα πταισματα δεν επισυρουν φυλακη. Αλλα ολα αυτα με πασα επιφυλαξη, με τα νομικα ειμαι σκραπας και ελπιζω να παραμεινω (αχρειαστα να μου ειναι δηλαδη).

Απο κει και περα οτι σου ειπαν οσοι μπηκαν στη διαδικασια να απαντησουν πανω σε αυτα που ρωτας, δηλαδη οι απο πανω.

• Like 2
Δημοσ.

τι ειναι αυτος ρε...

καλα ρε παλικαρι μηπως τοχεις χασει?

ειπαμε ειναι παρανομο να οδηγας χωρις διπλωμα αλλα θες να μου πεις οτι οσοι το εχουν ειναι κ ασφαλεις οδηγοι?ο αλλος 70χρονος που δεν βλεπει στα 2 μετρα κ για να πατησει φρενο (αν το βρει)θελει 5 δευτερα...κ ομως εχει διπλωμα

οι ετοιμοθανατοι που τρεχουν σαν τρελοι χωρις να υπολογιζουν τους διπλα...κ ομως εχουν διπλωμα

να σου πω για ετοιμα διπλωματα που ερχονται κ στο δινουν στο σπιτη σου χωρις να εχεις πιασει τιμονι ποτε σου...κ ομως εχουν διπλωμα

ακουκει μεσα απτα βαθυ της καρδιας σου...

κατηγορω αυτον που οδηγει χωρις διπλωμα αλλα αυτος που θελει φυλακη ειναι αυτος δεν ξερει να οδηγει κ δεν υπολογιζει τους διπλα συναθρωπους..

δυστυχως καλα τα λες εσυ , αλλα ο νομος δεν κοιταει αν ο 14χρονος ειναι πιο οδηγικα ωριμος απο τον 50χρονο και ο αλλος εχει την λογικη και την πνευματικη διαυγεια να οδηγαει σαν ανθρωπος

εχει θεσπισει καποιες ηλικιες και καποιες διαδικασιες αποκτησης του διπλωματος.

ολοι παμε και δινουμε παρασταση σαν σε θεατρο παιρνουμε το διπλωμα και μετα κανουμε οτι κατεβαζει η κουτρα του καθενος μας.

δεν γινεται και αλλιως ομως.Δεν μπορει να υπαρχει μια ιπταμενη καμερα πανω απο τον καθε οδηγο και να ελεγχει την συμπεριφορα του για το αν ειναι εν δυναμει επικινδυνος απαξ και πηρε το διπλωμα του.

οσο για τα υπολοιπα στα οποια αναφερεσαι εκει φταινει οι "λειτουργοι" και οι μηχανισμοι που επιτρεπουν τετοιες "καταστασεις".

περα απο αυτα συμφωνω πληρως σε οτι ειπε ο washcloud απλα να προσθεσω οτι με την ολη την κατασταση του θεματοθετη θα του βγει το διπλωμα δυο φορες τα λεφτα..μαζι με ολα τα κερατιατικα των δικαστηριων.

κοινως αν ειχε λιγο νιονιο....θα γλυτωνε....λεφτα.Δεν αναφερομαι καν στο τι μπορουσε να προκαλεσει στον δρομο.

@μιδι : το οτι ρωταει εδω περα ειναι δειγμα ανωριμοτητας και δειγμα οτι δεν το εχει συζητησει καν με τους γονεις του.Και δικο του φταιξιμο και προφανως και των γονιων του.

Ενταξει του ειπαμε τι περιπου παιζει με τα δικαστηρια...απλα λεμε και το μακρυ και το κοντο μας μιας και ρωταει εδω περα.Αν ρωτουσε τους γονεις του θα του τα λεγανε οι γονεις του :)

ΥΓ :περιπτωση φυλακισης δεν παιζει , εδω ημουν μαρτυρας σε δικη ξυλοδαρμου , μαζεψε ο κατηγορουμενος 27μηνες φυλακιση....ΑΛΛΑ πηγε 3ετης αναστολη.....και μιλαμε τωρα για πταισμα του πταισματος ?ουτε καν τα καγκελα δεν θα δει απο μακρυα

• Like 1
Δημοσ.

ολοι μα ολοι οδηγησαν πρωτη φορα αφου βγαλανε το διπλωμα...εεεε βεβαια τι λεμε τωρα..

απιστευτος...

Δημοσ.

ολοι μα ολοι οδηγησαν πρωτη φορα αφου βγαλανε το διπλωμα...εεεε βεβαια τι λεμε τωρα..

απιστευτος...

οδηγησα πρωτη φορα στην σχολη οδηγων ...μετα το αμαξι του πατερα μου με τον πατερα μου επι ενα μηνα γυρω στην γειτονια μου ..μεχρι να παρω το αμαξι μονος μου να παω "παρα εξω".

προφανως και αλλοι κανανε οτι και γω..και αλλοι οχι....

ειναι μαγκια στον ελληνα να οδηγαει χωρις διπλωμα..στο χωριο..στο χωραφι...κλπ....

οταν ομως γινεται η μαλακια..τοτε την κουκουβαγια...

δεν ξερω οι αλλοι απο τι θεση κρινουν..εγω κρινω απο την θεση του 100% μιας ζωης νομοταγους :)

• Like 1
Δημοσ.

οδηγησα πρωτη φορα στην σχολη οδηγων ...μετα το αμαξι του πατερα μου με τον πατερα μου επι ενα μηνα γυρω στην γειτονια μου ..μεχρι να παρω το αμαξι μονος μου να παω "παρα εξω".

προφανως και αλλοι κανανε οτι και γω..και αλλοι οχι....

ειναι μαγκια στον ελληνα να οδηγαει χωρις διπλωμα..στο χωριο..στο χωραφι...κλπ....

δεν ξερω οι αλλοι απο τι θεση κρινουν..εγω κρινω απο την θεση του 100% μιας ζωης νομοταγους :)

Ακομα κι ετσι ησουν επικινδυνος οταν πρωτοδηγουσες. Το οτι ακολουθησες το γραμμα του νομου δε σε καθιστα λιγοτερο επικινδυνο απο εναν 16χρονο με διπλωμα για 50ρι που πηρε 150ρι , δηλαδη ειχε απλως αισθηση επιταχυνσης. Και στο λεω εγω κρινοντας εξ'ιδιων που ακολουθησα παρομοια πορεια με εσενα οταν πρωτοδηγησα.

Φυσικα στο τυπικο μερος του θεματος εσυ δεν παρανομησες αρα δεν πηγες δικαστηριο, ο μικρος παρανομησε τον τσακωσαν και τον περιμενουν στο δικαστηριο για τα περαιτερω.

Δημοσ.

Ακομα κι ετσι ησουν επικινδυνος οταν πρωτοδηγουσες. Το οτι ακολουθησες το γραμμα του νομου δε σε καθιστα λιγοτερο επικινδυνο απο εναν 16χρονο με διπλωμα για 50ρι που πηρε 150ρι , δηλαδη ειχε απλως αισθηση επιταχυνσης.

Φυσικα στο τυπικο μερος του θεματος εσυ δεν παρανομησες αρα δεν πηγες δικαστηριο, ο μικρος παρανομησε τον τσακωσαν και τον περιμενουν στο δικαστηριο για τα περαιτερω.

θεωρησα αυτονοητο και δεν το διευκρινησα..οτι οταν ελεγα "με τον πατερα μου κλπ" εννοω ΑΦΟΥ πηρα το διπλωμα.

Απλα δεν θεωρουσα τον εαυτο μου ακομα και με διπλωμα ετοιμο , εμπειρο , να βγω μονος μου στην κινηση .Εφαγα ενα μηνα με τον φαδερ γυρω γυρω σε γνωστα σημεια στην γειτονια..μεχρι που πηρα αναποδες μια μερα και αποφασισα να βγω εξω να τριφτω σε πραγματικες συνθηκες μονος μου.Συνεχεια με συνοδηγο δεν μαθαινεις...

• Like 1
Δημοσ.

@ mphxth με τον αλλον ταχω...μην παρεξηγηθουμε.

παντως εγω πιστευω οτι το 80% μην σου πω παραπανω εχουν οδηγησει πριν βγαλουν το διπλωμα,αναμεσα τους ημουν κ εγω με ενα 50αρι(δεν υπερηφανευομαι αλλα να μην κρυβομαστε)

Δημοσ.

θεωρησα αυτονοητο και δεν το διευκρινησα..οτι οταν ελεγα "με τον πατερα μου κλπ" εννοω ΑΦΟΥ πηρα το διπλωμα.

Απλα δεν θεωρουσα τον εαυτο μου ακομα και με διπλωμα ετοιμο , εμπειρο , να βγω μονος μου στην κινηση .Εφαγα ενα μηνα με τον φαδερ γυρω γυρω σε γνωστα σημεια στην γειτονια..μεχρι που πηρα αναποδες μια μερα και αποφασισα να βγω εξω να τριφτω σε πραγματικες συνθηκες μονος μου.Συνεχεια με συνοδηγο δεν μαθαινεις...

Ναι αυτο σου λεω και σου επαναλαμβανω. Μολις βγηκες με το διπλωμα σου μονος σου εξω δεν γινεται να υποστηριξεις οτι δεν ησουν χαρος. Ολοι μας ημασταν χαροι οταν πρωτοδηγησαμε μονοι σε πραγματικες συνθηκες, ειτε εχοντας διπλωμα στα χερια, ειτε οχι. Εγω ειχα διπλωμα οταν επιασα τιμονι μονος, αλλα δεν παιζει να αρνηθω οτι δεν ημουν χαρος.

Αν βαλουμε στην εξισωση και τον παραγοντα οτι τα μισα (παραπανω αλλα οκ) διπλωματα ειναι λαδωμενα ενω τα υπολοιπα (οπως πχ το δικο μου) βγηκαν με 10 ωρες μαθημα αποκλειστικα και μονο πανω σε οτι χρειαζεται η εξεταση και οχι πανω στην ΟΔΗΓΗΣΗ, καταλαβαινεις οτι με ενα διπλωμα στα χερια, μηδενικη εμπειρια και ενα τιμονι, εισαι με μαθηματικη βεβαιοτητα πιο επικινδυνος απο εναν 16χρονο με διπλωμα για 50ρι που πηρε 150ρι για να εχει την ψευδαισθηση της καλυτερης επιταχυνσης και μονον.

Αυτος τιμωρειται, εσυ δεν τιμωρεισαι. Εσυ καλως δεν τιμωρεισαι γιατι δεν φταις που εισαι χαρος μολις πιανεις τιμονι μονος με διπλωμα. Ο μικρος επισης δε φταιει που βρηκε στα χερια του 150ρι. Φταιει δηλαδη, αλλα οχι στο βαθμο που του καταλογιζουμε και στην τελικη εφαρμοζονται οι νομοι. Νατονε ο μικρος αγχωμενος τωρα.

Εν τελει το προβλημα στην Ελλαδα ειναι συνολικο, γενικο και ειναι ΑΛΛΟ απο το ποιος οδηγαει με διπλωμα και ποιος χωρις. Και οι 2 συνηθως με την ιδια νοοτροπια οδηγουν, εκει ειναι το θεμα μας...Και η παπαρια του πιτσιρικα δεν μπορει να κριθει απτους ενηλικες που βγαινουν και οδηγουν στο δρομο οπως βλεπω καθε φορα που παταω το ποδι μου στην Ελλαδα. Εσυ μπορει να οδηγας εξαισια, δε λεω, αλλα το 95% των Ελληνων οδηγων δεν δικαιουται να πει κουβεντα στον μικρο, διαφορετικα μαλλον υποκρινεται σε εναν 16χρονο για τις αδυναμιες και τη νοοτροπια που εχει ο ιδιος στα 30 του...

Δημοσ.

καμια σχεση...

Δημοσ.

Ναι αυτο σου λεω και σου επαναλαμβανω. Μολις βγηκες με το διπλωμα σου μονος σου εξω δεν γινεται να υποστηριξεις οτι δεν ησουν χαρος. Ολοι μας ημασταν χαροι οταν πρωτοδηγησαμε μονοι σε πραγματικες συνθηκες, ειτε εχοντας διπλωμα στα χερια, ειτε οχι. Εγω ειχα διπλωμα οταν επιασα τιμονι μονος, αλλα δεν παιζει να αρνηθω οτι δεν ημουν χαρος.

Αν βαλουμε στην εξισωση και τον παραγοντα οτι τα μισα (παραπανω αλλα οκ) διπλωματα ειναι λαδωμενα ενω τα υπολοιπα (οπως πχ το δικο μου) βγηκαν με 10 ωρες μαθημα αποκλειστικα και μονο πανω σε οτι χρειαζεται η εξεταση και οχι πανω στην ΟΔΗΓΗΣΗ, καταλαβαινεις οτι με ενα διπλωμα στα χερια, μηδενικη εμπειρια και ενα τιμονι, εισαι με μαθηματικη βεβαιοτητα πιο επικινδυνος απο εναν 16χρονο με διπλωμα για 50ρι που πηρε 150ρι για να εχει την ψευδαισθηση της καλυτερης επιταχυνσης και μονον.

Αυτος τιμωρειται, εσυ δεν τιμωρεισαι. Εσυ καλως δεν τιμωρεισαι γιατι δεν φταις για το οτι βγαινεις σχεδον ακαταλληλος ως νεος οδηγος. Ο μικρος επισης δε φταιει που βρηκε στα χερια του 150ρι. Φταιει δηλαδη, αλλα οχι στο βαθμο που του καταλογιζουμε.

Εν τελει το προβλημα στην Ελλαδα ειναι συνολικο, γενικο και ειναι ΑΛΛΟ.

Δεν με ενδιαφερει αν ημουν χαρος (που ναι ημουν), για τον νομο ημουν ΝΟΜΙΜΟΣ..μιας και ειχα το ΔΙΠΛΩΜΑ στα χερια μου.Ειχα το Ν στο πισω τζαμι και πηγαινα με 20-30χλμ/ωρα.Εκανα ενα μηνα γυρω γυρω απο το σπιτι μου.Τι αλλο να εκανα δηλ για να μην ΣΚΟΤΩΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ?

Πως θα μαθω εντελει αν δεν βγω εξω στις κανονικες συνθηκες?Να παρω τα βουνα μεχρι να καψω τα λαστιχα του αυτοκινητου?

Εγω απο την μερια μου εκανα οτι μπορουσα για να ενταχθω οσο πιο ομαλα γινοταν στους ενεργους οδηγους της πολης.

Ο θεματοθετης ΔΕΝ ειχε ΔΙΠΛΩΜΑ.Αυτος ειναι χαρος (μπορει ναι μπορει οχι) , εγω ημουν χαρος (μπορει ναι μπορει οχι ) αλλα εγω για τον νομο ημουν ΝΟΜΙΜΟΣ...ο θεματοθετης ΟΧΙ.

αν τα κριτηρια του νομου ειναι λαθος..προβλημα του νομου.

@dapro : αυτο που γραφω το γραφω ειρωνικα.Πολλοι "μπαμπαδες" θεωρουν χρεος / μαγκια /οτιδηποτε να μαθουν στον γιοκα να οδηγαει...

μιδι : το 150αρι που βρηκε ο 16χρονος που το βρηκε?σε ποιανου το ονομα ειναι ?φταιει και αυτος και ο κατοχος του.

το προβλημα δυστυχως ειναι η παιδεια που παιρνει ο ελληνας γιοκας απο παλια και την μεταφερει στα δικα του παιδια....

• Like 3
Δημοσ.

στην ζωη αν δεν ρισκαρεις τοτε δεν εχει νοημα... βεβαια να ρισκαρεις για την παρτη σου οχι για αλλους!!!

και πηγαινα με 20-30χλμ/ωρα.

αυτο κ αν ειναι επικίνδυνο

@dapro : αυτο που γραφω το γραφω ειρωνικα.Πολλοι "μπαμπαδες" θεωρουν χρεος / μαγκια /οτιδηποτε να μαθουν στον γιοκα να οδηγαει...

α οκ καταλαβα

αν κ δεν βρισκω καπου το κακο να παρει ο μπαμπας τον γιοκα σε μια αλανα χωρις αυτοκινητα κ πεζους κ να του κανει τα πρωτα μαθηματα..συμφωνεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...