Προς το περιεχόμενο

αγορα ενισχυτη

nikos360

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα παιδια θελω να αγορασω εναν ενισχυτη για το αυτοκινητο για να εχω καλυτερο ηχο,βασικα ειμαι ψυλο ασχετος πανω σε αυτο το θεμα και θα ηθελα να με βοηθησετε.βασικα μαλλον παω και για ηχεια γιατι πρεπει να καηκανε μετα απο το 20 γρατζουνανε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πιστευω μεχρι 100 ευρω ειναι καλα,μαλλον θα παρω αλλα ηχεια δεν θυμαμαι τι ειναι αυτα που εχω ειναι 4 παντος,εχω ηχοσυστημα pioneer 4x50 watt einai

άμα βάλεις ενισχυτή πας για τα μόνο 2 μπροστά ηχεία για να έχεις στερεοφονικό ήχο, αλλά δεν θα έχεις μπάσο επειδή τα ηχεία (μπρος-πίσω) δεν κατεβαίνουν τόσο χαμηλά.

πίσω δεν χρειάζεται αν βάλεις γιατί θα είναι σίγουρα μικρά και δεν θα δίνουν, θα χαλάνε περισσότερο τον ήχο και θα σου κοστίσουν και χρήματα.

Πάντως τον πιο φτηνό 2καναλο ενισχυτή να βρεις + τα πιο φτηνά ηχεία θα δεις διαφορά από το τωρινό σου σύστημα.

Για να πας σε 4κάναλο (δλδ να καρφώσεις και μπασοκούτι πίσω) θες και η πηγή να έχει 2 rca εξόδους και ιστορίες.

Εν τέλη εγώ στην θέση σου θα έβαζα έναν ενισχυτή (και μεταχειριμένο) 2κάναλο και να σύνδεα πάνω του τα 2 μπροστινά. Αν όμως είχα budget καλό θα έπερνα 4κάναλο για μελλοντικό σαμπ..

μπορεις να κανεις δουλεια και με ενα RCA απο την πηγη και να βαλεις και sub. δεν ειναι απαραιτητο να εχει 2. απλα θα κανεις καποιες υποχωρησεις..

Εαν,σε,ενδιαφερει διαιρουμενα kicker ηχεια για μπροστα 140 ευρω τα ππηρα πριν ενα μηνα δυνατος ηχος και καθαρος.απο ενισχυτη γυρω στα 150 4καναλος magnat εαν θελησεις να βαλεις ποτε αλλα 2 ηχεια πισω.

Κοιταξε στο ιντερνετ ηχοσυνθεση πολυ καλες τιμες και σωατοι εαν θες παμε μαζι διοτι τους ξερω να σε φτιαξουν καλα..

Επισης να ξερεις οτ καλο ητανε εαν θα βαλεις στο μελλον sub να εχει δκο του ενισχυτη ξεχωριστο και οχι στο ιδιο που παιζει τα ηχεια... To sub τραβαει περισσοτερο ρευμα απο οτι τα ηχεια και χρειαζεται καθαρα δκο του.

Και συν οτι δεν θα εχεις προβληματα θερμοκρασιες κλπ.

Εγω εχω 2 ηχεια μπροστα διαιρουμενα kicker πισω hertz αυτα τα 4 τα παιζουν ενας ενισχυτης sony xplod φθηνος λογο budget. Και πισω εχω earthquake 10 αρι με δικο του δικαναλο ενισχυτη magnat 500....το οποιο μ δινει γυρω στα 300rms.

εξαρτάται βασικά και τι απαιτήσεις έχεις....εγώ έχω ένα διαιρούμενο μπροστά (αυτό σημαίνει 2 tweeter και 2 woofer (όχι σαμπ)) και ένα σαμπ 12άρι πίσω. Όλα αυτά σε έναν 4κάναλο, και το σαμπ επειδή θέλει παραπάνω το έχω γεφυρώσει (δλδ 2 εξόδοι από τον ενισχυτή πάνε στο σαμπ).

Ο ενισχυτής είναι 4χ60 (μικρός δλδ).

Το διαιρούμενο είναι των 70ευρώ, βέβαια το γουφερ είναι των 270 (μόνο το ηχείο) απλά το βρήκα από έναν φίλο.

Αυτό που ήθελα ήταν απλά να ξεφύγω από τον ενισχυτή της πηγής και να έχω λίγο ποιοτικό ήχο και στα δυνατά.

Ενώ έβαλα πολύ "αδύναμα" πράγματα όμως, άμα το βάλω τέρμα σχεδόν δεν κάθομαι μέσα.

Άμα τώρα θες να τρίζουν οικοδομές και έτσι πας αλλού. Απλά εγώ δεν ήθελα να μπλέξω με 2ες μπαταρίες, δυναμό και ιστορίες....

εξαρτάται βασικά και τι απαιτήσεις έχεις....εγώ έχω ένα διαιρούμενο μπροστά (αυτό σημαίνει 2 tweeter και 2 woofer (όχι σαμπ)) και ένα σαμπ 12άρι πίσω. Όλα αυτά σε έναν 4κάναλο, και το σαμπ επειδή θέλει παραπάνω το έχω γεφυρώσει (δλδ 2 εξόδοι από τον ενισχυτή πάνε στο σαμπ).

Ο ενισχυτής είναι 4χ60 (μικρός δλδ).

Το διαιρούμενο είναι των 70ευρώ, βέβαια το γουφερ είναι των 270 (μόνο το ηχείο) απλά το βρήκα από έναν φίλο.

Αυτό που ήθελα ήταν απλά να ξεφύγω από τον ενισχυτή της πηγής και να έχω λίγο ποιοτικό ήχο και στα δυνατά.

Ενώ έβαλα πολύ "αδύναμα" πράγματα όμως, άμα το βάλω τέρμα σχεδόν δεν κάθομαι μέσα.

Άμα τώρα θες να τρίζουν οικοδομές και έτσι πας αλλού. Απλά εγώ δεν ήθελα να μπλέξω με 2ες μπαταρίες, δυναμό και ιστορίες....

Δλδ το sub πρεπει να δουλευει με κανενα 100αρι rms με 150 υποδουλευει..για βαλε ενα δικαναλο ενισχυτη σαν και εμενα 500αρι magnat 100 ευρω το πηρα να δεις πως θα ακουγεται..εκει που παιζεις τωρα εκει θα ξεκιναει...χεχε και καλυτερο ηχο στα ηχεια θα εχεις.διοτι το σαμπ τραβαει ρευμα τωρα απο τον 4καναλο και οταν βαραει ρχνει την ενταση απο τα ηχεια...

Δλδ το sub πρεπει να δουλευει με κανενα 100αρι rms με 150 υποδουλευει..για βαλε ενα δικαναλο ενισχυτη σαν και εμενα 500αρι magnat 100 ευρω το πηρα να δεις πως θα ακουγεται..εκει που παιζεις τωρα εκει θα ξεκιναει...χεχε και καλυτερο ηχο στα ηχεια θα εχεις.διοτι το σαμπ τραβαει ρευμα τωρα απο τον 4καναλο και οταν βαραει ρχνει την ενταση απο τα ηχεια...

είναι έτσι η κατασκευή της κούτας του που μπορεί και αποδίδει κανονικά.

το gain φαντάσου δεν το έχω βάλει όσο πάει αλλά στο 1/3 περίπου μιας και υπερκαλύπτει τα ηχεία.

ο ήχος είναι υπερικανοποιητικός, δεν σκοπεύω να ρίξω άλλα χρήματα, και επίσης η μπαταρία του αμαξιού είναι ίσα ίσα για τον ενισχυτή που έχω.

Δεν νομίζω να τραβάει παραπάνω από όσο του προσφέρει το γεφύρωμα των καναλιών. Βασικά του δίνεις όσο θες και παίζει σε ανάλογη ένταση. Επειδή είναι μεγάλο δεν σημαίνει πως υπολειτουργεί (εκτός αν ήταν κανα 20άρι αν υπάρχει κιόλας), και επίσης δεν σημαίνει πως "τραβάει".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμα ητανε ετσι οπως τα λες καλα θα ητανε..το 10αρι το δικο μου δουλευει μαχ 250 με 300 ρμς τωρα εσενα το 12αρι αναλογα ποιο ειναι θα παιζει με πολυ παραπανω...

Κοιταξε ξανα και διαβασε αυτα που σου ειπα για να καταλαβεις απο θεμα ποιοτητας στον ηχο που κανεις λαθοε...βασικα οχι λαθος απλα ειναι η οικονομικη λυση ...

Τωρα οταν το σαμπ σου δουλευει σου ριχνει την ενταση απο τα ηχεια..τι ενισχυτη εχεις και τι σαμπ.

Επεξ/σία από *Kezar*

Βγαλε το σαμπ και παιξε τα ηχεια σκετα μια μερα...σε μια συγκεκριμενη σταθμη υψηλα ομως οχι χαμηλα.και μετα βαλε το σαμπ πανω..την ωρα που το ηχειο ταλαντευεται και ταυτοχρονα τραβαει πολυ ρευμα το σαμπ κανουν ενα βυθισμα.και το σαμπ δεν δουλευει σωστα οπως θα επρεπε...και τα ηχεια το ιδιο

Και,επισης οσο για την μπαταρια...δεν χρειαζεσαι αλλαγμα για 4 ηχεια 1 σαμπ και 2 ενισχυτες.

Αμα ειχες πανελ στης πορτες 2 12αρια κλπ κλπ να πω οκ.

Μολις ειδα το σαμπ...ουτε καν το ευχαριστιεσαι...ειναι 350ρμς κα εσυ παιζεις 120μαχ πανω κατω..κκαι φθανει γυρω στα 600 μιλαμε...

Ο ενισχυτης δεν ειναι για πολλα πολλα μονο ηχεια.τπτ παραπανω.

Αμα βρεις λεφτα παρε ενα δικαναλο η ακομα καλυτερα ενα μονοκαναλο και βαλε το σαμπ..εκει να δεις ποιοτητα..συν οτι τα ηχεια θα παιζουν πιο καθαρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...