oneirobatis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Καλημερα παιδια, Εχω να κανω μια παρουσιαση και εχω κολησει σε ενα σημειο οπου θα με βοηθουσε πολυ αν μπορουσα να το κανω στο risk analysis. Το θεμα του project ειναι να δημιουργησουμε μια εταιρια που θα στελεχωνει ατομα , θα τα εκπαιδευει και θα τα στελνει σε αλλη χωρα για δουλεια.Η εταιρεια θα κερδιζει χρηματα απο τους μισθους τους. Καθε μηνα απο τον Μαρτιο κ μετα θελω να κανω μια συναρτηση οπου θα του δινουμε ποσα ατομα εκπαιδευσαμε απο 1-12 και καθε μηνα να στελνει για δουλεια 3 απο αυτους. Οποτε φτανουμε στο προβλημα. Θελω στα incomes να βλεπει τον μηνα Μαρτιο για παραδειγμα ενα ο αριθμος των εκπαιδευομενων ειναι μεγαλυτερος απο 3 τοτε να στειλει 3 ατομα το μαρτιο. Τον επομενο μηνα να βλεπει ποσα ατομα εχουν μεινει στο εκπαιδευτηριο κ παλι να στελνει 3 αν ειναι λιγοτερα απο 3 να στελνει τους υπολοιπους κ να προστιθονται στο απριλιο κ αυτοι του μαρτιου δηλαδη οτι θα δουλευουν 6 τον απριλιο. Και το ιδιο για τους υπολοιπους μηνες αν ο αριθμος των εκπαιδευομενων ειναι μηδεν απλα να συνεχιζει με τον ιδιο αριθμο στους επομενους μηνες. Δεν ξερω να το εξηγησα καλα , απλα το κεφαλι μου ζαλιστηκε Τωρα εβαλα κ το αρχειο . megashare.com/4453893
ZAKKWYLDE Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Στο excel το IF έχει σύνταξη του στύλ IF(συνθήκη? True κάνε αυτό : False κάνε το άλλο). Αν θέλεις nested IF's τότε θα πρέπει να βάλεις νέο IF σε μία απο τις δυο περιπτώσεις ή και στις 2 (TRUE/FALSE).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα