Leite33 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Καλημέρα Θέλω λίγο βοήθεια σε C προγραμματισμό. Έχω 1 πίνακα σε βάση δεδομένων με τα εξής πεδία. Αρ.Παραστατικού Πελ.Προμηθευτές ΤρόποςΠληρωμής Ποσό Προσπαθώ να κάνω μια συνθήκη if η for η case η οποία θα εξετάζει αν ο Αρ.Παρατατικού είναι 1,3,4 αν οι ΠελΠρομηθευτές ειναι 1 η 2 και αν ο τρόπος πληρωμής είναι μετρητά η επι πιστώσει. Εφοσον ισχύουν και τα 3 παραπάνω τότε θα προσθέτει το ποσό της εγγραφής σε μια μεταβλητη ώστε στο τέλος να βγαινει το συνολο για ολές τις εγγραφές.. Καμιά ιδέα για το πως θα συνταχθει;;;;; Ευχαριστώ
taazz Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Select Sum(Ποσο) from Πινακα1 where (Αρ.Παραστατικού in (1,3,4)) and (ΠελΠρομηθευτές in (1,2)) and (ΤρόποςΠληρωμής in ('μετρητά' , 'επι πιστώσει'))
Leite33 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Καλημέρα. Ευχαριστώ φαίνεται πολύ σωστό ώστόσο επειδή θέλω να το κάνω σε Crystal Report από ότι είδα δε μπορώ να δουλέψω με from kai where. Δε μου δίνει αυτή τη δυνατότητα εκτός αν κάνω κάτι λάθος... Ωστόσο με τα if και else μπορώ αλλά κάνω λάθος σύνταξη... Έχεις δουλέψει καθόλου crystal report;;;;;;;;
nilosgr Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Select Sum(Ποσο) from Πινακα1 where (Αρ.Παραστατικού in (1,3,4)) and (ΠελΠρομηθευτές in (1,2)) and (ΤρόποςΠληρωμής in ('μετρητά' , 'επι πιστώσει')) Μα αυτό δεν είναι C... :-/ (μάλλον κάποια SQL)
Leite33 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Ναι οχι δεν είναι..Αυτο λέω προφανως γίνεται και με τους δύο τρόπους και με ερώτημα sql και με προγραμματισμό if else
taazz Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Ναι τα έχω δουλέψει παλιότερα πριν 5~6 χρόνια και από όσο θυμάμαι απαιτεί κάπια σύνδεση με βάση για να δουλέψει σωστά και μπορείς να δώσεις ότι sql command σε βολεύει. Θέλει προσοχή στο connection string(δεν θυμάμαι πως το αποκαλεί) γιατί αποθηκεύεται μαζί με το report κατά τα άλλα έχει αρκετες δυνατότητες και υποστηρίζει 2 γλώσσες (κάτι σαν scripting) με προεπιλεγμένη κάποια μορφή της basic. Δεν έχω πρόσβαση σε crystal reports για να το δω παραπέρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα