Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Έχω βρει μια καλή ευκαιρία για τα παραπάνω drives, τα οποία θα αντικαταστήσουν τον vertex 2 της υπογραφής μου. Σκοπεύω να χρησιμοποιήσω τα δυο sata3 slots της p67a-d3-b3.

Προτείνεται το raid0, με τον συγκεκριμένο ελεγκτή?

Γιατί αν είναι να δω το πολύ 100mb αύξηση σε r/w σε σχέση με έναν καλό 128άρη sata 3 (πχ vertex 4), δεν θα ήθελα να μπλέξω με raid.

Eυχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Έχεις κάποιο δίκιο σίγουρα, απλα τώρα που πέσαν κατακόρυφα οι τιμές στους ssd λέω λίγο να πειραματιστώ.

Έτσι κι' αλλιώς ο vertex II θα πάει στο laptop, γιατι και να τον πουλήσω θα χάσω πολλά.

Τεσπα, ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά άλλη ήταν η ερώτηση μου.

Δημοσ.

Τότε παρε τον vertex 4 για το desktop. 5 χρόνια εγγύηση. Όσο για τις όποιες διαφορές στην ταχύτητα, αν δεν μπεντσάρεις δεν σε αφορούν και αν μπεντσάρεις καταπονείς άσκοπα τον δίσκο. Άρα?

Δημοσ.

Με ενδιαφέρει μια πιο "τεχνική" γνώμη (μετρήσεις, νούμερα κλπ), οχι κώδικας δεοντολογίας του τύπου "αν μπεντσάρεις, ταλαιπωρείς τον δίσκο" ή "δεν σε αφορά". Το τι με αφορά ή οχι το ξέρω εγώ και μόνο.

Αυτά τα "γενικά" που μου λες, τα γνωρίζω πολύ καλά και συμφωνώ (εν΄μέρη), αλλά δεν είναι η απάντηση που ζητάω

Φιλικά πάντα

Δημοσ.

Τότε δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω από ένα googlaρισμα . Δες τα νούμερα, σύγκρινε και αποφάσισε, δεν είναι δύσκολο.

Η πραγματικότητα δεν έχει να κάνει με κανέναν κώδικα δεοντολογίας. Δεν μπορώ να ξέρω τι σε αφορά, έχεις δίκιο. Μπορώ όμως να ξέρω ότι τα παραπάνω αποτελούν facts.

Δημοσ.

Με ενδιαφέρει μια πιο "τεχνική" γνώμη (μετρήσεις, νούμερα κλπ), οχι κώδικας δεοντολογίας του τύπου "αν μπεντσάρεις, ταλαιπωρείς τον δίσκο" ή "δεν σε αφορά". Το τι με αφορά ή οχι το ξέρω εγώ και μόνο.

Αυτά τα "γενικά" που μου λες, τα γνωρίζω πολύ καλά και συμφωνώ (εν΄μέρη), αλλά δεν είναι η απάντηση που ζητάω

Φιλικά πάντα

Στα sequential θα εχεις πολυ καλο scaling στο raid, σχεδον θα διπλασιασεις reads και writes. Στα 4k reads που ειναι και το σημαντικοτερο ομως, η διαφορα θα ειναι ασημαντη. Δια του λογου του αληθες δες και εδω:

http://www.matsoukasbros.com/uploads1/d_Corsair_Force_3_60GB_web_RAID_stripping.pdf

Αντιστοιχη αυξηση επιδοσεων ειδα κι εγω οταν πηγα σε raid.

Παρε τον vertex, που εχει και ολοκαινουριο controller με τουμπανα writes και δεν μεταβαλλεται η αποδοση του αναλογα με το αν εχει να κανει με compressed/uncompressed data, σε αντιθεση με sandforce.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...