trek Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Καλησπέρα παιδιά. Έχω βρει μια καλή ευκαιρία για τα παραπάνω drives, τα οποία θα αντικαταστήσουν τον vertex 2 της υπογραφής μου. Σκοπεύω να χρησιμοποιήσω τα δυο sata3 slots της p67a-d3-b3. Προτείνεται το raid0, με τον συγκεκριμένο ελεγκτή? Γιατί αν είναι να δω το πολύ 100mb αύξηση σε r/w σε σχέση με έναν καλό 128άρη sata 3 (πχ vertex 4), δεν θα ήθελα να μπλέξω με raid. Eυχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Γιατί να αλλάξεις τον vertex 2? Πόσους ssd έχεις και σε ενδιαφέρει το write? Το read είτε είναι 300ΜΒ είτε 1000 δεν θα σου κάνει διαφορά.
trek Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Έχεις κάποιο δίκιο σίγουρα, απλα τώρα που πέσαν κατακόρυφα οι τιμές στους ssd λέω λίγο να πειραματιστώ. Έτσι κι' αλλιώς ο vertex II θα πάει στο laptop, γιατι και να τον πουλήσω θα χάσω πολλά. Τεσπα, ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά άλλη ήταν η ερώτηση μου.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Τότε παρε τον vertex 4 για το desktop. 5 χρόνια εγγύηση. Όσο για τις όποιες διαφορές στην ταχύτητα, αν δεν μπεντσάρεις δεν σε αφορούν και αν μπεντσάρεις καταπονείς άσκοπα τον δίσκο. Άρα?
trek Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Με ενδιαφέρει μια πιο "τεχνική" γνώμη (μετρήσεις, νούμερα κλπ), οχι κώδικας δεοντολογίας του τύπου "αν μπεντσάρεις, ταλαιπωρείς τον δίσκο" ή "δεν σε αφορά". Το τι με αφορά ή οχι το ξέρω εγώ και μόνο. Αυτά τα "γενικά" που μου λες, τα γνωρίζω πολύ καλά και συμφωνώ (εν΄μέρη), αλλά δεν είναι η απάντηση που ζητάω Φιλικά πάντα
Δεινόσαυρος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Τότε δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω από ένα googlaρισμα . Δες τα νούμερα, σύγκρινε και αποφάσισε, δεν είναι δύσκολο. Η πραγματικότητα δεν έχει να κάνει με κανέναν κώδικα δεοντολογίας. Δεν μπορώ να ξέρω τι σε αφορά, έχεις δίκιο. Μπορώ όμως να ξέρω ότι τα παραπάνω αποτελούν facts.
Neo106 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Με ενδιαφέρει μια πιο "τεχνική" γνώμη (μετρήσεις, νούμερα κλπ), οχι κώδικας δεοντολογίας του τύπου "αν μπεντσάρεις, ταλαιπωρείς τον δίσκο" ή "δεν σε αφορά". Το τι με αφορά ή οχι το ξέρω εγώ και μόνο. Αυτά τα "γενικά" που μου λες, τα γνωρίζω πολύ καλά και συμφωνώ (εν΄μέρη), αλλά δεν είναι η απάντηση που ζητάω Φιλικά πάντα Στα sequential θα εχεις πολυ καλο scaling στο raid, σχεδον θα διπλασιασεις reads και writes. Στα 4k reads που ειναι και το σημαντικοτερο ομως, η διαφορα θα ειναι ασημαντη. Δια του λογου του αληθες δες και εδω: http://www.matsoukasbros.com/uploads1/d_Corsair_Force_3_60GB_web_RAID_stripping.pdf Αντιστοιχη αυξηση επιδοσεων ειδα κι εγω οταν πηγα σε raid. Παρε τον vertex, που εχει και ολοκαινουριο controller με τουμπανα writes και δεν μεταβαλλεται η αποδοση του αναλογα με το αν εχει να κανει με compressed/uncompressed data, σε αντιθεση με sandforce.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα