Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, έχω ένα προβληματάκι με μια έξοδό μου. Ο κώδικας πρέπει αν είναι αρκετός,

>
require '../database/connect.php';
   $search = mysql_query(" SELECT outlet_code, orofos, klinikh, tmhma_monada FROM data WHERE `outlet_code` LIKE '%$search_term%' ");
   echo "  "."Βρέθηκαν,  <b>".$result_count = mysql_num_rows($search)."</b> αποτελέσματα!";
?>
 <select size="13px" name="outlet_code"  style="width: 100%" >
<?php    while( $results_row = mysql_fetch_assoc($search)) {
   echo "<option value=$results_row[outlet_code]>"."$results_row[outlet_code]"."$results_row[tmhma_monada]"."$results_row[klinikh]"."$results_row[orofos]"."</option>";
   }
?>    </select>

αυτό που κάνει το παραπάνω έιναι, κάτι τέτοιο

picpi.png

όπως βλέπετε είναι οκ αλλά χαλάει κάπου. Θέλω να υπάρχει στοίχιση μεταξύ τα αποτελεσμάτων δλδ μετά το 74, 84 κτλ να αφήνει 2,3 spaces και να ξεκινάνε απο την ίδια στήλη τα υπάλοιπα. Το ίδιο για το τρίτο αποτέλεσμα δλδ το γραφείο προμηθειών. Τέλος τα υπόγεια να είναι το ένα κάτω απο το άλλο...

Ελπίζω να έγινε κατανοητός :) Μήπως γνωρίζει κανείς πως μπορεί να γίνει αυτό? Έχω δοκιμάσει κάποια κολπάκια αλλα δεν έχει πιάσει μέχρι τώρα... :/

σας ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Γιατί αν το κάνω αυτό ναι μεν θα μπούν spaces αλλα θα πάνε όλα πιο δεξιά. Εγώ θέλω το δεύτερο-στοιχείο στήλη που θα εκτυπώσω να είναι στοιχισμένο κάθετα. Είμαι κατανοητός? :/

Δημοσ.

Χμμμμ κατάλαβα νομίζω τι θες, αλλά είναι δυσκολούτσικο αυτό γιατί είναι δεδομένα από την βάση και δεν ξέρεις τι θα έχει το 1ο στοιχείο στην στήλη.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ίσως μπορείς να κάνεις την παρακάτω "μπακαλιά", να χρησιμοποιήσεις την strlen για να μετράς πόσο γράμματα είναι το 1ο στοιχείο και να βρεις ποιο είναι το μεγαλύτερο, π.χ. το μεγαλύτερο είναι 25 χαρκατήρες και εσένα σου ήρθε ένα με 20 γράμματα άρα άσε 5 κενά.

Δεν ξέρω εάν θα δουλέψει και κατά πόσο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα αυτό που θες.

Μια ιδέα είναι....

Δημοσ.

Εάν προχωρήσεις με την λύση της εισαγωγής των " " έχε υπ'όψιν σου πως δεν έχουν όλα τα γράμματα το ίδιο "μήκος".

Παράδειγμα:

ΑΒΘΗ

ΑΙΕΙ

Και οι δυο λέξεις έχουν από 4 γράμματα, αλλά όπως βλέπεις η πρώτη έχει μεγαλύτερο "μήκος". Εάν "παίξεις" με τις γραμματοσειρές, ενδεχομένως να βρεις κάποια όπου όλα τα γράμματα έχουν ένα συγκεκριμένο "μήκος". Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα σε βολέψει η χρήση των " ".

Σκέψου το ενδεχόμενο αντί για "select list" να χρησιμοποιήσεις έναν πίνακα, όπου η πρώτη στήλη θα έχει ένα "checkbox" με το οποίο θα μπορείς να επιλέγεις όσα αποτελέσματα θέλεις.

Δημοσ.

Σίγουρα η ιδέα με τα   δεν είναι λύση και εάν το θες με select box, τότε νομίζω ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.

Σίγουρα, αυτό που λέει ο macabre_sunsets είναι μια καλή εναλλακτική

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ. Μετα απο αρκετό search όντως αυτό θα κάνω γτ είναι πολύ δύσκολη η μορφοποίηση του παρών.

Δημοσ.

Ποτέ δεν παίζεις με κενά για μορφοποίηση. Δοκίμασε με tabs:

>
<?php echo "\t"; ?>

Αλλιώς, όπως είπε ο macabre, αν θες να γίνεις μπακάλης, monospaced γραμματοσειρές και strlen. Βέβαια, μόνο προβλήματα θα σου δημιουργήσει στο μέλλον αυτή η εναλλακτική.

Δημοσ.

Δεν έβαλα αυτό αλλά τον συγκεκριμένο κωδικά του tab σε html. Δεν αλλάζει τίποτα όμως σαν να μην υπάρχει :/ Μάλλον θα το φτιάξω με πίνακα μαμώτο

Δημοσ.

Αυτό που λέει ο uberalles είναι το μοναδικό που μπορείς να κάνεις αν θέλεις να παραμείνεις σε stock <select>. Διαφορετικά (δηλαδή με Javascript)... λεφτά υπάρχουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...