adams24 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 καλησπέρα παιδιά αύριο περιμένω την συσκευή και αναρωτιέμαι τη εκδοσή θα έχει και αν θα χρειαστεί να κάνω αναβάθμιση επίσης βλέπω πολλούς να λένε ότι έφαγε κολημα το κινητό μετά την αναβάθμιση κάτι για ρομς λένε που δεν ξέρω τι είναι κλπ κλπ κλπ μήπως κακώς το παράγγειλα ?
Wayfarer84 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Πολλά μπορούν να πάνε στραβά στο modding, αν γίνει κάποιο λάθος, άσχετα με τη συσκευή , αλλά ελάχιστα είναι μη-αναστρέψιμα. Κι εγώ αυτό το κινητό έχω και, για τα λεφτά, που έδωσα, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν έκανες καθόλου άσχημα που το παρήγγειλες, έχει τέλειο value-for-money (εγώ το 'χα πάρει στα 189 ευρώ, όταν είχε ήδη αρχίσει να πέφτει η τιμή στα 169). Πριν 2 μήνες περίπου, που πήρα εγώ το δικό μου, "φορούσε" 2.2.2. Φυσικά και μπορείς ν' αναβαθμίσεις την έκδοση του λογισμικού με κάποια είτε επίσημη είτε custom, αλλά θα πρέπει να το κάνεις manually και όχι over-the-air (OTA), δηλαδή μέσω της επιλογής online update. Τουλάχιστον εγώ, που το πήρα από ανεξάρτητο κατάστημα και όχι από τη WIND, δεν μπορώ. Δεν ξέρω τι παίζει, αν το έχεις πάρει από τη WIND. Τα αρχεία των αναβαθμίσεων μπορείς να τα βρεις στο επίσημο site της Huawei. Γενικά είναι λίγο τρισάθλιο και το support του είναι κατά τη γνώμη μου απαράδεκτο, αλλά με λίγο ψάξιμο μπορείς να βγάλεις άκρη. Πρόσφατα (σήμερα) ανέβασαν και καινούργια έκδοση του Ice Cream Sandwich (ICS) για το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα.
adams24 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 ωραία.. να σου πω λίγο εγώ πολύ πολύ δεν ασχολούμαι με το κινητό με διάφορες εφαρμογές και τέτοια δηλαδή αν το κάνω αναβάθμιση από την 2.2.2 σε μια νεώτερη έκδοση ποια θα είναι η διαφορά? από wind το περιμένω. άσε που δεν ξέρω και πως γίνετε η αναβάθμιση και όταν ακούω για ρομς σχηματίζετε ένα μεγάλο ερωτηματικό πάνω από το κεφάλι μου
Wayfarer84 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Αν δεν ασχολείσαι εκτενώς, τότε μάλλον δε θες ν' ασχοληθείς με custom ROMS. Όταν λέμε ROMS, ουσιαστικά μιλάμε για open-source εκδόσεις των κανονικών, επίσημων, εκδόσεων λογισμικού, πχ. του Android 2.2 (Froyo), 2.3 (Gingerbread), 4.0 (Ice Cream Sandwich) κ.τ.λ., οι οποίες έχουν "πειραχτεί" βελτιώνοντας την αποδότικότητά τους. Αυτό επιτυγχάνεται μερικές φορές με το ν' αφαιρούν κάποια apps που εσύ, από μόνος σου, δε σου επιτρέπεται ν' αφαιρέσεις από τις επίσημες εκδόσεις, πχ. το google maps ή το gmail, ελευθερώνοντας resources του κινητού σου ή αλλάζοντας κάποιες παραμέτρους, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Είναι αρκετά περίπλοκη η modding σκηνή. Κι εγώ στη φάση που μαθαίνω είμαι, γιατί θέλω να περάσω από τις official στις custom ROMS. Τις διαφορές μεταξύ των διαφόρων εκδόσεων android μπορείς πολύ εύκολα να τις βρεις στο διαδίκτυο. Ενδεικτικά σε παραπέμπω Site: εδώ . Πρακτικά κάθε έκδοση διορθώνει ατέλειες προηγούμενων εκδόσεων και προσφέρει περισσότερες διευκολύνσεις. Δεν είναι διαθέσιμες όλες οι εκδόσεις για όλα τα μοντέλα, καθώς μερικές είναι αρκετά "βαριές" για κάποια πιο low-end μοντέλα (σκέψου παλιούς υπολογιστές και "βαριές" εκδόσεις windows). Βέβαια, όσο πιο πρόσφατη η έκδοση, τόσο πιο πιθανό να βρεις, πέρα από τις διευκολύνσεις, και κάποιες "περιττές" προσθήκες (το τι θεωρείται περιττό βέβαια είναι υποκειμενικό). Εμένα πχ. αν και μου αρέσει αρκετά η 4.0.3, θεωρώ πως έχει αρκετά φρου φρου κι αρώματα, γι' αυτό και θέλω να στραφώ σε custom ROMs, για να τ' αφαιρέσω. Προσωπικά θα σου πρότεινα να βάλεις σε πρώτη φάση τη 2.3 (Gingerbread) και μετά βλέπεις. Έχω την εντύπωση πως, αν το 'χεις πάρει από Wind, η αναβάθμιση παίζει και να γίνεται OTA ή σχετικά αυτοματοποιημένα από το site της Wind. Μπορεί και όχι, βέβαια. Επίσης παίζει να πρέπει να τους το πας εκεί, για να στο αναβαθμίσουν, κάτι εντελώς περιττό, μιας και μπορείς να το κάνεις και μόνος σου.
redmanftw Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 ειμαι και εγω στο ψαξιμο ωστε να το αγορασω και ειμαι αναμεσα σε δυο σε αυτο και στο neo v,ποιο μου προτεινετε ως καλυτερο?επισης ειναι το πρωτο smartphone μου και δεν ξερω τι παιζει με τις αναβαθμισεις..δηλαδη οταν το παρω τι πρεπει να κανω?
adams24 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 ωραία σε ευχαριστώ πολύ περιμένω να μου έρθει μια αύριο και βλέπω τι θα κάνω μπορεί να μην κάνω και τίποτα και να το αφήσω όπως είναι.. εκτός και αν γίνεται όπως είπες ΟΤΑ από μόνος ψιλό μασάω να το σκαλίσω redmanftw εμενα μου το έχουν προτείνει πολλά άτομα αυτό κινητό γιατί για τα λεφτά του είναι πολύ καλό αποτι έχω μάθει τώρα για τις αναβαθμίσεις θα πρέπει να το ψάξουμε το θέμα για να δούμε τι και πως γίνετε ας το συνηθίσουμε πρώτα με την 2.2 να δούμε τι δεν μας αρέσει και στην πορεία περνάμε σε μια έκδοση που να έχει αυτό που θέλουμε γιατί αποτι κατάλαβα άλλη τρελαίνονταν για την 2.2 άλλη για την 2.3
Wayfarer84 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 redmanfw: Specs-wise είναι πάνω κάτω τα ίδια. Φαντάζομαι πως το support της Sony θα είναι καλύτερο απ' αυτό της Huawei (όπως ανέφερα και παραπάνω, το official website της είναι ό,τι να 'ναι), αν και δεν ξέρω από προσωπική εμπειρία. Πάντως το Neo V είναι αρκετά πιο ακριβό από μια πρόχειρη έρευνα στο skroutz.gr, οπότε θα σου προτείνω το Ideos X5 Pro (αν είσαι όντως ανάμεσα μόνο σ' αυτά τα 2). Διάβασε τα παραπάνω posts σχετικά με τις αναβαθμίσεις, για να πάρεις μια πρώτη γεύση. adams24: Δεν είναι τραγικό να το κάνεις μόνος σου, αν έχεις την κατάλληλη καθοδήγηση. Μπορώ να σε βοηθήσω κι εγώ. Αν μπορείς ν' αναβαθμίσεις σε μεταγενέστερη έκδοση, δεν υπάρχει λόγος να παραμείνεις σε προηγούμενη, εκτός και αν σου "βαραίνει" αρκετά το κινητό. Στην περίπτωση της 2.3, αυτό δεν υφίσταται. Με την 4 παίζει, αν και ουσιαστικά ούτε και μ' αυτήν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να το αναβαθμίσεις τουλάχιστον στη 2.3.
nemesiskp Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Εδω μπορειτε να δειτε τι παιζει με customιες
Wayfarer84 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Το έχω τσεκάρει αυτό το site. Είναι όντως the place to go για ό,τιδήποτε έχει να κάνει με modding, αλλά είναι λίγο χαοτικό για όποιον δεν έχει κάποιες background γνώσεις στο εν λόγω θέμα. Φίλε nemesiskp, έχω κάνει ένα σχετικό Site: post . Αν πιστεύεις πως μπορείς να βοηθήσεις, θα το εκτιμούσα.
nemesiskp Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Θα σε βοηθουσα αδερφε αλλα σε λιγο φευγω.Αυριο μπορει να κατσω να διαβασω λιγο καλυτερα το ποστ σου και να σου απαντησω.
adams24 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 αυτή στη wind πρεπει να είναι πολύ τρόμπες δεύτερα παρήγγειλα το κινητό για σήμερα και πάω εκεί και δεν την έδωσαν την παραγγελεια και θελαν να μου την βγουν και από πάνω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα