BROWNEYES Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Καλημέρα σας!! Πρόσφατα έκανα μία μετακόμιση και φώναξα τεχνικό της εταιρίας των κλιματιστικών μου, να μου τα μεταφέρει στον νέο χώρο και να τους κάνει και συντήρηση. Με το ένα κλιματιστικό όλα καλά. Με το άλλο όμως, το οποίο πληροφοριακά είναι μικρότερο και έχει χρησιμοποιηθεί πολύυυυ λιγότερο έχω πρόβλημα. Όταν το ανάβω είναι οκ.. Μετά όμως από κάνα μισάωρο, μυρίζει απίστευτα. Μία ξινίλα τραγική και έχω και την εντύπωση πως δεν "παγώνει" τον χώρο όπως πριν. Δεδομένο: Είχα να κάνω συντήρηση περίπου 5 χρόνια (μη με βρίσετε.. ευχαριστώ). Τον φώναξα να έρθει να το δεί εξηγώντας τι αντιμετωπίζω. Ήρθε και πλακωθήκαμε. Ντε και καλά ότι μύριζε και πριν. Βρε δεν μύριζε.. Το έχεις συνηθίσει, μου λέει. Αν το είχα συνηθίσει δεν θα το μύριζα και εδώ, του λέω. Τέλος πάντων, ξαναψέκασε τα φίλτρα και μου είπε να το αφήσω να δουλεύει κάνα 20λεπτο με ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες. Το έκανα. Σήμερα που το ξαναέβαλα να δουλέψει, πάλι τα ίδια. Πάλι μυρίζει ξυνίλα. 180 ευρώ έδωσααα!!! Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει και να μπορεί να με διαφωτίσει, γιατί αλλιώς θα τον πάρω τηλέφωνο και δεν ξέρω κι εγώ τι θα γίνει?
kostas_dr Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Μήπως σου μυρίζει αυτό που χρησιμοποίησε για να ψεκάσει τα φίλτρα;
BROWNEYES Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Μήπως σου μυρίζει αυτό που χρησιμοποίησε για να ψεκάσει τα φίλτρα; αυτό μύρισε για το πρώτο δεκαπεντάλεπτο και τέλος. Ήταν πολύ χαρακτηριστική η μυρωδιά του, οπότε είμαι σίγουρη. Εντομεταξύ δεν ειμαι η μόνη που της μυρίζει.. το ειπανε κι αλλοι.. και επισης έχουν περάσει λίγες μέρες και η μυρωδιά παραμένει.. :(
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 180 ευρω εδωσες μονο για να σου ψεκασει τα φιλτρα? Τελος παντων πολλα απο ψυκτικα δεν ξερω, αλλα γιατι δεν κανεις το αυτονοητο να παρεις τηλ εναν αλλο τεχνικο μηπως σε βοηθησει?
BROWNEYES Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 180 ευρω εδωσες μονο για να σου ψεκασει τα φιλτρα? Τελος παντων πολλα απο ψυκτικα δεν ξερω, αλλα γιατι δεν κανεις το αυτονοητο να παρεις τηλ εναν αλλο τεχνικο μηπως σε βοηθησει? 180 ευρώ έδωσα για συντήρηση. Η συντήρηση, από αυτά που είδα, ήταν να μου ψεκάσει τα φίλτρα και να καθαρίσει με λάστιχο τις εξωτερικές μονάδες. Υποθέτω, πως αυτά θα μπορούσα να τα κάνω κι εγώ.. Το σκέφτηκα αυτό που είπες, να πάρω έναν άλλο τεχνικό, πίστεψέ με. Αλλά εκνευρίζομαι για τα χρήματα που έδωσα και είναι άδικο να δώσω κι άλλα.. γαμώτο! Βέβαια θα μου πείτε, χαίρω πολύ..και δίκιο θα έχετε.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Το σκέφτηκα αυτό που είπες, να πάρω έναν άλλο τεχνικό, πίστεψέ με. Αλλά εκνευρίζομαι για τα χρήματα που έδωσα και είναι άδικο να δώσω κι άλλα.. γαμώτο! Βέβαια θα μου πείτε, χαίρω πολύ..και δίκιο θα έχετε. Ενα/δυο/τρια τηλ ειναι σχεδον τζαπα. Ξεκινα παιρνοντας μερικους ζητωντας απλως τη γνωμη τους-χωρις δηλαδη να τους καλεσεις απευθειας. Μπορει να βρεθει καποιος και να σου πει απο τηλεφωνου τι συμβαινει. Διαφορετικα μπορεις να περιμενεις μηπως βρεθει καποιο πιο σχετικος εδω, να σε βοηθησει.
BROWNEYES Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Ενα/δυο/τρια τηλ ειναι σχεδον τζαπα. Ξεκινα παιρνοντας μερικους ζητωντας απλως τη γνωμη τους-χωρις δηλαδη να τους καλεσεις απευθειας. Μπορει να βρεθει καποιος και να σου πει απο τηλεφωνου τι συμβαινει. Διαφορετικα μπορεις να περιμενεις μηπως βρεθει καποιο πιο σχετικος εδω, να σε βοηθησει. Μόλις το έκανα.. Μου είπε κάποιος ότι μπορεί να φταίει το φίλτρο ενεργού άνθρακα, διότι είχα χρόνια να κανω συντήρηση. Τι να πω... Ευχαριστώ πολύ.. μακάρι να υπάρχει κάποιος που να μπορεί να με καθοδηγήσει λιγουλάκι. Να 'σαι καλά.
kfyros Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 μπαα, το φίλτρο άνθρακα είναι μια μαύρη παραλληλόγραμμη μαλακιούλα εκεί που είναι και τα "φίλτρα" (οι σίτες). λίγο χλωμό να βρωμάει αυτό. Δεν ανεβαίνεις με μια σκαλίτσα πάνω στο σπλιτ την ώρα που βρωμάει να το μυρίσεις μπας και εντοπίσεις από που προέρχεται ; αν έχει τέτοιο φίλτρο άνθρακα, βγάλτο, έτσι κι αλλιώς κάθε 2 χρόνια αυτά θέλουν αλλαγή και είναι άχρηστα μετά (υποτίθεται κατακρατούν τοξίνες στον αέρα όπως κάνουν τα καρβουνάκια που μπορεί να δώσει ο γιατρός για δηλητηρίαση, αλλά αμφιβάλλω για το αποτέλεσμα τους).. να ξέρεις ότι η βρώμα δεν μπορεί να προέρχεται απέξω γιατί το κλιματιστικό ανακυκλώνει τον αέρα που είναι ήδη μέσα στο χώρο. Τον τραβάει από την πάνω μεριά (εκεί που μπαίνουν τα φίλτρα) τον περνάει μέσα από τις ψύκτρες που τον παγώνουν και τον βγάζει από κάτω από τις περσίδες .. η μονάδα απέξω απλώς κάνει κλειστό κύκλωμα με το ψυκτικό υγρό το οποίο δεν έρχεται ποτέ σε επαφή με τον αέρα.. το πιο πιθανό είναι ότι ο εσωτερικός κύλινδρος (που παίζει το ρόλο του ανεμιστήρα) μέσα στο σπλιτ που είναι σαν υφασμάτινος - χάρτινος είχε πιάσει μάκα με τα χρόνια, και με το σαπουνόνερο που το ψέκασε ο τεχνικός άρχισε να βρωμάει (συνδυασμός βρώμας και νερού). Αυτό δεν ξέρω αν πλένεται ή χρειάζεται αντικατάσταση, αλλά θέλει λύσιμο το σπλιτ για να βγει στα περισσότερα κλιματιστικά και δεν το έχω κάνει ούτε εγώ.. λογικά με την ψύξη και την υγρασία που μαζεύει μετά από λίγη ώρα λειτουργίας αρχίζει να βρωμάει. 180 ευρώ έδωσα για συντήρηση. μάλλον τα έδωσες για την αποξήλωση , την τοποθέτηση και τη συντήρηση (30 ευρώ για κάθε εργασία για κάθε κλιματιστικό χοντρά χοντρά).. αν σου πήραν πάνω από 60 ευρώ για 2 κλιματιστικά ΜΟΝΟ για συντήρηση , σε έχουν κατακλέψει..
BROWNEYES Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Λοιπόν φίλε μου.. πρώτη φορά κατάλαβα πώς δουλεύει ένα κλιματιστικό. χαχαχ απίστευτο. Δεν τα ήξερα αυτά που έγραψες. Σε ευχαριστώ πολύ.. Επειδή βλέπω ότι γνωρίζεις το θέμα.. να σου πω και μία λεπτομέρεια, που προσωπικά δε νομίζω ότι παίζει ρόλο, αλλά για σένα μπορεί να παίζει. Την πρώτη μέρα μετά την συντήρηση κλπ δεν μύριζε. Ήταν δηλαδή όπως πριν. Την επομένη, αποφάσισα να βάλω το κλιματιστικό σε λειτουργία να γυρίζουν οι περσίδες. Δηλαδή να μην βγάζει αέρα μόνο σε μία μεριά. Μετά από αυτό άρχισε να μυρίζει τρελά. Μετά τον φώναξα κλπ κλπ Χθες, που συνέχιζε να μυρίζει, είπα να βάλω την περσίδα σε μία μόνο μεριά, μπας και γλιτώσω από την μυρωδιά. Αλλά δυστυχώς συνέχιζε. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ γι αυτό που είπες για το σπλιτ. Να του το πω? Ή θα μου πει κοίτα την δουλειά σου.. δεν μπλέκομαι στα νομικά σου εγώ.. Όντως τα 180 ευρώ ήταν για όλα. 1
GeoScrew Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Ξέρω, παλιό το τοπικ αλλά κάποιοι τα διαβάζουν κάθε χρόνο κ ίσως μπορέσουμε να βοηθήσουμε κάποιους. Απ' τα λεγόμενά σου εμένα το μυαλό μου πάει σε 2 περιπτώσεις. 1) ο φίλος σου ψεκάσει μόνο τα φίλτρα αλλά δεν καθαρισε ποτέ το στοιχείο, την σκάφη συμπυκνωματων και τον ανεμιστήρα. Τον ανεμιστήρα τον ελέγχεις ανοίγοντας τις περσίδες σε κατάσταση αδράνειας. Αν είναι βρόμικου θα το δεις με τον φακό σου. Επίσης ένας βρόμικου ανεμιστήρας μειώνει σημαντικά την αποδώσει αφού δεν μπορεί να "κωψει" τον αέρα. Το στοιχείο είναι τα φύλλα λαμαρίνας που βλέπεις πίσω από τα φίλτρα. Αν έχουν μαυρίσει κ έχουν βρωμιες πρέπει να καθαριστεί. Η σκάφη συμπυκνωματων είναι αυτή που βρίσκεται κάτω από το στοιχείο και μαζεύει τα συμπυκνώματα κ τα οδηγεί στον σωλήνα της αποχέτευσης. Επίσης ένας ακόμα λόγος θα μπορούσε να είναι εξωτερικές οσμές. Έχει τύχει σπάνια να υπάρχουν περιττώματα ζώων πολύ κοντά εκεί που καταλήγει ο σωλήνας της αποχέτευσης και να εισέρχονται οι οσμές στο χώρο μέσω του ανεμιστήρα, αφού για να πετάξει αέρα πρέπει να τραβήξει. Αν δεν βγάλεις άκρη σου πρωτεινω να αγοράσεις από ένα μινι μάρκετ ένα μπουκαλάκι Αποσμηνη και να ψεκάσεις φίλτρα και στοιχείο με ένα ψεκαστήρα τύπου αζαξ. Ελπίζω να βοηθησω. Έχετε γεια!!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις