Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

Θα ήθελα βοήθεια για την δημιουργία ενός καινούριου desktop μιας και έχουν περάσει χρόνια από τότε που ασχολιόμουν με το αθλημα :)

Ποσό που διαθέτουμε : 600€. Λιγότερο δεν θα με χαλούσε, παραπάνω πάω σε περίπτωση που πρόκειται για κάτι καλό.

Χρήση υπολογιστή : Το pc προορίζεται κυρίως για σερφάρισμα, ταινίες κτλ με ατελείωτο downloading (υπολογιστής που χρησιμοποιείται για κατέβασμα μένει ανοιχτός για μέρες ολόκληρες). Ενίοτε και λίγο gaming...

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Τίποτα το ιδιαίτερο που να απαιτεί αυξημένες υπολογιστικές ικανότητες.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Όχι. Σαν οθόνη θα χρησιμοποιηθούν τηλεοράσεις (χρειάζεται κάτι εξτα για αυτό;; ;)

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι, υπάρχουν όλα

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από ένα κατάστημα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Από κατάστημα

Επιπλέον καλό θα ήταν να ακούσω και γνώμες για λειτουργικό που θα πρέπει να βάλω...

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Επεξ/σία από pantol
Δημοσ.

Kαλησπέρα και καλωσήρθες.

Η τηλεόραση είναι λίγο κουραστική κατά τη γνώμη μου στο browsing αλλά αν το έχεις συνηθίσει, δεν υπάρχει θέμα. Επειδή μίλησες για σύνδεση με τηλεοράσεις είπα να σου βάλω ένα πιο "σαλονάτο" κουτί. Το μαγαζί είναι το msystems.gr από Αθήνα, στο στήνουν δωρεάν και είναι αξιόπιστο (έχω θετική προσωπική εμπειρία αλλά και πολλοί άλλοι το λένε).

Η πρόταση ίσως είναι λίγο υπερβολική για τις ανάγκες που περιγράφεις (κυρίως σε επεξεργαστή και ποσότητα μνήμης) αλλά εφόσον χωράνε στο μπάτζετ, καλό θα ήταν να τα προτιμήσεις με το βλέμμα στραμένο στο μέλλον.

Για λειτουργικό θα προτιμήσεις τα windows 7 64 bit (όποια έκδοση βρεις, δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές).

Πρόταση:

post-228313-0-99519900-1344334761_thumb.jpg

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απόκριση!!!Άρα με ένα λειτουργικό πάω γύρω στα 7 κατοστάρικα και καθαριζω!!!

Όσον αφορά την τηλεόραση και το browsing για να είμαι ειλικρινής ακόμη δεν το έχω τεστάρει!!!Απλά μόλις τα έσκασα χοντρά για να αλλάξω τις τηλεοράσεις (μια 47 και μια 26) στο σπίτι και θεωρώ ότι μπορούν να με καλύψουν αντί για μονιτορ!!!Σε περίπτωση που είναι κουραστικό απλά θα βάλω μικρό 16αρι μονιτορ που υπάρχει διαθέσιμο....

Επιπλέον λόγω φόρτου εργασίας γενικά τα έχω παρατησει όσον αφορά το ψαξιμο και αυτή την στιγμή απλά έχω έναν υπολογιστή στο κάθε δωμάτιο για να κάνει την αντίστοιχη δουλεια (κατέβασμα,ταινίες,σερφαρισμα)...Επειδή λοιπόν και οι 3 είναι στο τέλος της ζωής τους λέω να τους πετάξω όλους και να κάνω την δουλειά μου με εναν για να ξεμπερδεύω...

2 διευκρινιστικές ερωτήσεις ακόμη α) όσον αφορά τον επεξεργαστή θεωρείς ότι με καλύπτει πλήρως για την χρήση που το θέλω και β) όσον αφορά την συνδεσιμότητα (θύρες usb, card reader, hdmi ktl) πρέπει να τα προσθέσω;;;

Δημοσ.

α) Θεωρώ ότι όχι απλά σε καλύπτει αλλά είναι και υπερβολικός. Αν σε ενδιαφέρει περισσότερο και η κατανάλωση σου έχω παρακάτω άλλη πρόταση που επίσης σε καλύπτει. Και για τώρα και για το μέλλον (με βάση αυτές τις απαιτήσεις).

β) Η μητρική έχει και hdmi και αρκετές usb θύρες (και 2 και 3). Αν θέλεις card reader πρέπει να δεις κάποιο αλλο κουτί που να έχει όπως αυτό: http://www.msystems.gr/index.php?category=1220&product=14549

Επεξεργαστής: http://www.msystems.gr/index.php?category=1418&product=12871

Μητρική: http://www.msystems.gr/index.php?category=1314&product=13917

Δημοσ.

να κανω αλλη μια ερώτηση μιας και σε βρήκα προθυμο???για ποιο λόγο να βάλω 2 σκληρούς??το να υπάρχει και ssd το καταλαβαίνω (αν και μια εναλλακτική θα ήταν να βάλω μονο ενα hdd και να κλείσω). μπορώ πιστεύεις εναλλακτικά να βάλω μονο τον ssd που προτείνεις και να κολλήσω έναν υπάρχοντα εξωτερικο 3 τερα που έχω σε ένα usb port 3.0???θα χάσω κατι απο αυτό???

Δημοσ.

εάν έχεις εξωτερικό 3tb θα σου πρότεινα να μην αγοράσεις σκληρό..να αγοράσεις μόνο SSD.

Βέβαια να ξέρεις οτι οι εξωτερικοί κατά την γνώμη μου είναι πολύ ευάλωτοι και χαλάνε ποιό εύκολα σε σχέση με τους εσωτερικούς...βέβαια αυτό μπορεί να μην ισχύει(εγώ το αναφέρω αυτό απο την εμπειρία που έχω με τους εξωτερικούς)

Δημοσ.

thanks again!!! και μιας και πήρα φόρα :-D σε περίπτωση που θα ήθελα να παω σε ιντελ (ι5 για παράδειγμα) τι προτείνετε??και με ποια μητρική?? υπάρχει κάτι που θα αξίζει τα παραπάνω λεφτά???

Δημοσ.

Όπως λέει και ο Dino ο I5 είναι υπερβολικός μέχρι εκεί που δεν πάει. Είναι σαν να αγοράζεις μια Ferrari για να πηγαίνεις μέχρι τον φούρνο της γειτονιάς...

Πάνε στην πρώτη λυση που σου έβαλε, αυτή με τον Α8 που είναι και τετραπύρηνος. Είσαι πιο καλυμμένος για μελλοντικές σου ανάγκες σε σχέση με τους Gxxx.

Και 2 παρατηρήσεις:

- Ανέφερες κάπου τα Windows και ανέβασες το κοστολόγιο κατά 100 ευρώ. Εσύ που κατεβάζεις συνέχεια, πες του θειου να σου στείλει ένα για κατέβασμα ;)

- Δεν χρειάζεται να πας σε κουτί με card reader. Αυτά πολλές φορές δεν δουλεύουν και σωστά, και σίγουρα δεν υποστηρίζουν όλες της κάρτες μνήμης. Πάνε σε κάτι USB

Δημοσ.

Πάνε στην πρώτη λυση που σου έβαλε, αυτή με τον Α8 που είναι και τετραπύρηνος. Είσαι πιο καλυμμένος για μελλοντικές σου ανάγκες σε σχέση με τους Gxxx.

Για τις τωρινες ανάγκες και οι δύο τον υπερκαλύπτουν. Με τον Α8 έχει το πλεονέκτημα ότι παίρνει απευθείας τετραπύρηνο, με τον intel ότι -αν αλλάξουν άρδην οι απαιτήσεις- μπορεί να πάει μέχρι και σε i7. Συμφωνώ βέβαια ότι με βάση την κατάταξη των απαιτήσεων, πρώτη επιλογή είναι ο A8. Γενικά πάντως, μην υποτιμάς τον μικρό sandy. Σε δουλειά γραφείου, σερφάρισμα και περιορισμένο gaming, πετάει.

Δημοσ.

Δεν τον υποτιμάω καθόλου. Ίσα-Ίσα σε 2 φιλαράκια πρόσφατα εκεί καταλήξαμε.

Είναι όμως όπως τα λες κι εσύ (αυτό που είπα και στην αρχή). Μακροπρόθεσμα μπορεί να του χρειαστεί κάποιος τετραπύρηνος και θα είναι κρίμα να αλλάζει CPU. Ένα τέτοιο μηχανάκι πάντα θα είναι χρήσιμο ακόμα και ως δεύτερο PC (πχ HTPC*). Και στα συν του ότι επειδή λέει θα είναι ανοικτός μέρες χωρίς να κλείνει, η έλλειψη εξωτερικής VGA βοηθάει ποικιλοτρόπως (κατανάλωση, θερμοκρασία, airflow κλπ...).

* Κι επειδή λένε από μικρό και από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια (εγώ σίγουρα δεν είμαι μικρός), μόλις μου ήρθε μια πολύ καλή ιδέα για ένα HTPC που θέλω για φίλο :)

Δημοσ.

ο λόγος που το σκεφτηκα ήταν ότι αυτή τη στιγμή έχω i5 σε ενα από τα λαπτοπ αλλά και πάλι δεν με καλύπτει καποιες φορές (βεβαια σαν ασχετος δεν ξέρω αν ο επεξεργαστης είναι το προβλημα :) )...

όσον αφορά το θειο οι δικοι μου μπαρμπαδες δεν ειναι και πολυ σίγουροι, ποσο μαλλον που δεν την έχω κανει την δουλεια αυτή ποτε aka φορματ σε σταθερο ουτε καν έχω δοκιμάσει... απιστευτο και όμως αληθινό!!!

Δημοσ.

Και να προσθέσω πως οι mobile επεξεργαστές δεν έχουν καμία σχέση με τους desktop. Ο i5 mobile είναι κάτι σαν i3. Ειδικά οι πρώτοι SB.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...