Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προ αμνημονεύτων χρόνων (1994-1995 περίπου) πήρε το μάτι μου στο εφημεριδάδικο ότι ένα περιοδικό για υπολογιστές έδινε το Slackware στο cd και το αγόρασα για να δω πως είναι το linux γιατί μέχρι τότε μόνο είχα διαβάσει για αυτό.

Πήρα δανεικό το cdrom ενός φίλου και πάω σπίτι μες τη χαρά αλλά το drive δεν έπαιζε. Ξανά πίσω στο σπίτι του φίλου βλέπουμε ότι ενώ το drive είχε κανονικό βύσμα ide, το πρωτόκολλο του ήταν διαφορετικό και συνδεόταν σε ένα proprietary ελεγκτή. Ξήλωμα του ελεγκτή και πάλι σπίτι. Αντιγραφή boot/root δισκέτα, backup το dos και ένα κάρο παιχνίδια και βουρ για εγκατάσταση. Όλα αυτά σε 386DX/40 με 420MB σκληρό :) Όταν φόρτωσε ο εγκαταστάτης (σχεδόν ίδιος με τον τωρινό :P) έλεγε ότι δεν βρίσκει cd slackware και μετά από λίγο παίδεμα δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη και ξαναέκανα restore το dos άλλα έσκασα γιατί να μην παίζει. Με τα πολλά, αφού η διαδικασία εγκατάσταση -> αποτυχία -> restore dos έγινε 2-3 φορές, κατάφερα να βρω τι πρόβλημα είχε το tree στο cd του περιοδικού και δεν αναγνωριζόταν οπότε κατάφερα να το εγκαταστήσω.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ πάλι έχω πέσει στην κλασική περίπτωση λόγω σχολής...κάτι είχε αναφέρει ο καθηγητής για Ubuntu και θυμάμαι οτι δεν μου είχε αρέσει καθόλου το όνομα :P Αν και είμαι απο τα άτομα που τους αρέσει υπερβολικά :) Οπότε αυτή τι στιγμή έχω 3 linuxakia ubuntu, backtrack, lubuntu σπίτι και πειραματίζομαι :/

Δημοσ.

εμενα μου αρεσε το σκακι και τα windows xp που ειχα τοτε δεν ειχαν...Επισης ειχα στην τριτη λυκειου εναν καθηγητη που ελεγε για linux και μας εδειχνε συνεχεια το laptop του που το ετρεχε και ειχα μαγευτει αν θυμαμαι καλα ειχε το ubuntu 7 κατι..Ε μετα απο ενα χρονο στην σχολη μου μας ειπαν για linux.Ετυχε τοτε και ειχα παρει ενα περιοδικο που ειχε μια εκδοση βασισμενη σε ubuntu το linux ultimate 2.6 τα περασα αλλα κολλουσαν δεν ξερω το γιατι..με τα πολλα εχω δοκιμασει mint,ubuntu,debian,Τωρα εχω xubuntu και σκεφτομαι να δοκιμασω slackware...παντως ακομα παιζει dualboot με παραθυρα καθως υπαρχει το gaming(LOL,COD 4,)και προγραμματα παραγωγης μουσικης

Δημοσ.

Από τα πολύ θετικά πράγματα που μου "πέρασε" η σχολή.

Υπήρχαν εργαστηριακοί στα πρώτα εξάμηνα που (μιας και σχολή πληροφορικής) μας μετέφεραν σαν "ηθική" υποχρέωση το να εγκαταστήσουμε και να δούμε ένα linux.

Η αρχή έγινε με kubuntu, δε θυμάμαι ποια έκδοση αλλά είχε το kde 3.5 (ήθελα kde οπωσδήποτε γιατί το έβλεπα στη σχολή και με είχε μαγέψει.)

Μετά πέρασα σε ubuntu που ήταν το βασικό μου λειτουργικό για πάρα πολύ καιρό και παρόλο που έβλεπα και άλλα επανερχόμουν ανά διαστήματα σε αυτό.

Για ενα διάστημα και slackware με kde 4 αλλά μετά ξανά στο gnome.

Τώρα τελευταία επανήλθα στο kde 4 αλλά με fedora KDE spin.

Για το μέλλον δε ξέρω. Πολύ θετικές εντυπώσεις από το fedora πάντως.

Πάντως υπάρχουν στα partitions μου και η τελευταία έκδοση του Ubuntu και ένα OpenSuse.

(φυσικά πάντα multi boot με windows, αλλά εδώ μιλάμε για linux)

Γενικά δεν τρέφω κανένα φανατισμό προς οποιοδήποτε λειτουργικό υπέρ ή κατά.

Και θεωρώ ανόητο να συμβαίνει.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας. Εχω μια απορια. Εχω σ'ενα partition linux mint cinnamon. Oλα καλα,μολις παω να κανω εγκ-ση προγραμματων απ'τα εργαλεια συστηματος (δηλ μεσα απ'την διανομη τους) οταν γεμιζει η μπαρα κολλαει στο 16%. Βεβαια η εγκ-ση γινετε κανονικα αλλα οταν το εκανα απεγκ-ση εκανα ελεγχο σφαλματων ξανα εγκ-ση παλι τα ιδια. Το ξανακατεβαζω παντα μεσω torrent το ελεγχω με το md5 ολα ενταξει..To τρεχω εικονικα κανω εγκ-ση προγραμματων παλι κολλαει στο 16%. Μπορει να μου πει καποιος γιατι συμβαινει αυτο? Μηπως ειναι εκ κατασκευης? Ευχαριστω.

Δημοσ.

αφού το συγκεκριμένο πρόβλημα υπάρχει εδώ και 2 μήνες...

αν το πάρεις προσωπικά μπορείς να στείλεις pm σ'όλους τους χρήστες που έχουν το ίδιο πρόβλημα: εδώ μερικοί, εδώ κι άλλοι, κι άλλοι, και μερικοί ακόμη

και να στείλετε όλοι μαζί αίτημα στον Clem που είναι ο υπεύθυνος για το Linux Mint: να φτιάξει λίγο τον software manager.

Υποψιάζομαι ότι το κάνει ήδη ο άνθρωπος, αλλά αν δει ενδιαφέρον μπορεί να βιαστεί.

Δημοσ.

Η πρώτη επαφή ήταν με Mandrake 9.2, δεν ήξερα καν τι είναι το Linux, απλά το είχε δώρο σε ένα περιοδικό :P

Από τότε, δεν ασχολήθηκα καθόλου, μέχρι το Ubuntu 8.04, όπου ξαναασχολήθηκα με Linux για καθαρά ιδεολογικούς λόγους (έχω δηλώσει πολλές φορές Stallmanικός στο forum :P ). Τελευταία το έχω παρατήσει ξανά, αλλά έχω μεταφέρει την "ιδιοτροπία" μου της χρήσης όσο περισσότερο Free/Libre software γίνεται και στα Windows.

Δημοσ.

2006 αν θυμάμαι καλά στον παιδίατρο της κόρης μου. Κοιτάω την οθόνη του υπολογιστή του και τον ρωτάω: Linux είναι αυτό; Είναι δύσκολο; (οι γνωστές φήμες). Το άτομο τα παρατάει όλα και αρχίζει να μου δείχνει το λειτουργικό, το Synaptic, και διάφορα άλλα.

Με μπρίζωσε κανονικά και η πρώτη διανομή που εγκατέστησα ήταν ο "πσηλός" (PCLinuxOS). Αυτό ήταν. Compiz, ατελείωτος πειραματισμός και με άλλες διανομές, απογοητεύσεις και ξανά από την αρχή προσπάθειες και τώρα γράφω από την πρώτη μου αγάπη ξανά (PCLOS με Compiz πάντα - ο γιός μου γουστάρει περιστρεφόμενους κύβους).

Αλήθεια θυμάστε το 2007 που το PCLOS ήταν πρώτο και με τεράστια διαφορά μπροστά από το Ubuntu στο Distrowatch;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά . Εγώ την πρώτη επαφή με Linux την είχα το 2005 και συγκεκριμένα με SUSE Linux 9.1, μετά από πολύ συζήτηση με τον πατέρα μου για το πολύ «δύσκολο» αλλά «θαυματουργό» αυτό λειτουργικό και όταν μου αγόρασε το Full πακέτο που έβγαζε τότε η Novell. Όταν το εγκατέστησα έπαθα πλακά ! Βρήκα μπροστά μου ένα εντελώς άγνωστο, δύσκολο, ακατανόητο για μένα περιβάλλον αλλά ταυτόχρονα έμοιαζε ένας καινούργιος κόσμος για εξερεύνηση !!! Όπως καταλάβαινε με τα χρονιά δοκίμασα σχεδόν όλες τις μεγάλες διανομές και τελικά κατέληξα σε Suse και Ubuntu και για πιο hardcore καταστάσεις FreeBSD ! Τα Windows ακόμα δεν τα έχω εγκαταλείψει κυρίως λόγο PC gaming. Μάλλον κάτι τέτοιο θα γίνει όταν τελικά πάρω Game Console !

Δημοσ.

Πρωτη σοβαρη ενασχοληση (αφου ειχα πειραματιστει με live cd wubi κτλ απο καταβολης ubuntu) με slax linux σε usb για να μπαινω σε ιστοσελιδες και να κατεβαζω αρχεια στα pc του πανεπιστημιου... Εκτοτε 2 σκληροι δισκοι στο pc και dual -boot κατασταση windows-linux

Δημοσ.

Πρωτη αποπειρα 2005 καποιο ubuntu -> δεν εγινε καν εγκατασταση => το αφησα στο πισω μερος του μυαλου μου.

Ουσιαστική 1η : 2008-9 ubuntu 8.04(κατα λαθος)3 μερες - ubuntu 8.10 1 βδομαδα(wubi).Μετά το 10ημερο -> format μια για παντα τα win (είπα να το κάνω όπως μερικοί με το τσιγάρο και αν επιλέξω κάτι μένω σταθερός μεχρι αηδίας) και κανονικη εγκατασταση mandriva!(το ακυρο)

Εμεινα κανα χρονο περιπου και μετα περασα την γνωστή φάση ανα βδομάδα άλλη διανομή!

Κατεληξα σε debian.

Καπου στο 2010 είπα να τολμήσω gentoo.Έφαγα κυριολεκτικά 3 μέρες για να το τρέξω με γραφικά!Έκτοτε μονίμως ενθουσιασμένος με το απόλυτο GENTOΟ.Βεβαια εχω dual boot με debian(δοκιμαζω διαφορετικα πραγματα στο καθενα).

Aυτα!

υ.γ τα win εκτοτε δεν υπήρξαν ούτε σε vbox.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...