mask2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Εγώ είτε το πιστέψετε είτε όχι την πρώτη επαφή την είχα στο σχολείο! Εγώ πάλι στο λύκειο ήμουν ο μόνος που ήξερε τι είναι αυτό το "πράγμα" στον υπολογιστή του καθηγητή στο μάθημα (επιλογής δυστυχώς) της πληροφορικής. Όχι ότι ήξερα πολλά αλλά είχα εγκαταστήσει 1-2 διανομές. Όταν δε αρχίσαμε να μιλάμε με τον καθηγητή για το linux μας κοιταζαν όλοι λες και ήμασταν εξωγήινοι ή μέλη κάποιας οργάνωσης... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
st2 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 εψαχνα τροπο για να αναστησω ενα παλιο λαπτοπ πρωτη επαφη fedora (δεν καταλαβαινα τιποτα) δευτερη επαφη ubuntu ( δοκιμασα ολες τις διανομες) τριτη επαφη debian (δοκιμασα διαφορα) και τελικα εμεινα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koslibpro Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Περιπου πριν 3 χρονια κατι επαθαν τα windows μου..νευριασα και ποτε δεν εμαθα τι επαθαν.απο τοτε περασα σε ubuntu μονιμα και πολυ αργοτερα δοκιμασα και το arch. Απο πολυ πιο πριν ομως ετρεχα καθε λογης διανομες σε VM,οπου και εμαθα τα βασικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δεινόσαυρος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Εκπληκτος είδα ότι στους υπολογιστές κυριαρχούσε ένα καρασπασμένο λειτουργικό, δύσχρηστο με καμία ασφάλεια και με την καθημερινή καταναγκαστική τρομοκρατία των virus και του κάθε λογής κακόβουλου λογισμικού. Έλα τώρα... Η πρώτη μου επαφή ήταν κάπου στο 1998 με redhat αν θυμάμαι καλά. Ποτέ δεν το χρησιμοποίησα σαν κύριο λειτουργικό γιατί ποτέ δεν πείστηκα ότι αξίζει να ταλαιπωρηθώ έστω και λίγο και να αλλάξω τις συνήθειές μου, εφόσον δεν αντιμετωπίζω κανέναν πρόβλημα με τα win (από τα 2000 και επειτα. Vista δεν έβαλα ποτέ). Θα μου άρεζε σαν ιδέα να το χρησιμοποιώ, αλλά ακόμα δεν νίκησε η περιέργεια την βαρεμάρα. Αν συνυπολογίσουμε και ότι τα windows 7 είναι πραγματικά καλό λειτουργικό, βλέπω το βήμα να αργεί πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyboy Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 τα 7 είναι ποιο τρύπια και από τον βύντρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
corrupted Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Κι'εγω καπου στο 1998 ξεκινησα, με Slackware το οποιο ειχε κατεβασει φιλος (λιγο-λιγο καθε μερα με dial-up... καταλαβες!) και μου το εφερε σπιτι να το δοκιμασω. Το πρωτο προβλημα που ειχα ηταν το "the pppd daemon died unexpectedly", οταν προσπαθουσα να μπω στο Internet, τοτε δεν ηξερα τιποτα απο /etc/resolv.conf και καταχωρηση των DNS. Μετα αγορασα το Suse 6.3 απο Παπασωτηριου και μου φανηκαν ολα παιχνιδακι, αμα εχεις περασει απο Slackware μετα ολα ειναι ευκολα... Γενικως πηγα προς linux γιατι μου αρεσε το θεμα security και το να τεσταρω sites, και ολα τα καλα exploits εβγαιναν σε .c με κωδικα για linux... Οποτε ειπα να μαθω τον χειρισμο του. Εχω δοκιμασει και τα BSD και το Solaris, αλλα το linux ειναι πολυ μπροστα σε σχεση με αυτα... Παρ'ολ'αυτα ποτέ δεν το εκανα main λειτουργικο μου, εχω windows και μ'αρεσουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δεινόσαυρος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 τα 7 είναι ποιο τρύπια και από τον βύντρα. Σοβαρότης... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Πριν απο 2 χρόνια ασχολήθηκα, γιατί μου το είχε ζητήσει ένας καθηγητής μου. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: παρατήστε τα Linux, σκέτη πατάτα. Κάντε οικονομίες και πάρτε iMac ή MacBook είναι όλα τα λευτά! Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
corrupted Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: παρατήστε τα Linux, σκέτη πατάτα. Το συμπερασμα προφανως βγαινει μεσα απο καποια επιχειρηματα. Ποια ειναι αυτα? Και ειναι ΤΟ linux, οχι ΤΑ. Δεν λες ΤΑ MACOS φανταζομαι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 τα 7 είναι ποιο τρύπια και από τον βύντρα. Τα 7 ειναι τοσο τρυπια, οσο ο χρηστης που τα χειριζεται. Βασικα αυτο ισχυει σε οποιοδηποτε λειτουργικο. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: παρατήστε τα Linux, σκέτη πατάτα. Κάντε οικονομίες και πάρτε iMac ή MacBook είναι όλα τα λευτά! Οτι να ναι... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 εγω πειρα μια πρωτη γευση στην δευτερα γυμνασιου με τα ubuntu(δεν θυμαμαι ποια εκδοση ακριβως ηταν) τα οποια τα ειχε φερει ενας φιλος μου σε live cd και ειχα εντυπωσιαστει με ολη την ιδεα-φαση.τοτε εμαθα για το ανοιχτο λογισμικο,παρολα αυτα ειμουν ασχετος τελειως καθως δεν ηξερα ουτε τις δυνατοτητες του λειτουργικου ουτε τις γνωσεις να το παραμετροποιησω,κοινος σερφαρα μονο και επαιζα kart tux μετα εγκατεστησα διαφορες αλλες διανομες οπως suse και mint αλλα τα παρατησα στην πρωτη δυσκολια.φετος αποφασισα να ασχοληθω σοβαρα και με την βοηθεια των παιδιων απο εδω τρεχω xubuntu το οποιο και εχω φερει στα μετρα μου και ειμαι ευτιχισμενος το λειτουργικο ειναι στημενο στο λαπτοπ καθως ειναι σχετικα παλιο και δεν παιζει παιχνιδια οποτε μου ηρθε κουτι το λινουξακι,στο desktop σταθερα windows λογο παιχνιδιων κυριως και καποιων exlusive προγραμματων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mihalis1972 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Πρώτη επαφή (από περιέργεια) με το Red Hat Linux 5 (Hurricane) πίσω στο 1997. Μου πήρε μια μέρα για να μπορέσω να διαβάσω δισκέτα (έψαχνα να βρω που υπάρχει το A: ). Αφού ανακάλυψα το mount και "ησύχασα" είδα ότι το γραφικό περιβάλλον ήταν (σε σχέση με τα win95) χάλι μαύρο. Έτσι κάθε τόσο δοκίμαζα νέες εκδόσεις μέχρι που με ικανοποίησε το KDE σε μεγάλο βαθμό. Το αποτέλεσμα, να περάσω αποκλειστικά σε linux (Fedora) το 2005 και δεν το έχω μετανοιώσει. Αρχικά με KDE, στη συνέχεια με το που κυκλοφόρησε το KDE 4 και πρακτικά δεν μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις, πέρασα σε Gnome το οποίο ξαναάφησα για το (λειτουργικό πλέον) KDE όταν οι φωστήρες σχεδιαστές του κατάφεραν να το κάνουν μπάχαλο με την έκδοση 3. Τώρα χρησιμοποιώ Fedora (16, 17) σε desktop (αποκλειστικά) και με dual boot στο laptop (με XFCE). Τα κάθε λογής -untu ποτέ δεν έκατσαν στα μηχανήματά μου όπως θα ήθελα, ενώ κάποια εποχή μου άρεσε το Mandrake (τα παλιά τα χρόνια ...) Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2012 από mihalis1972 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Πριν απο 2 χρόνια ασχολήθηκα, γιατί μου το είχε ζητήσει ένας καθηγητής μου. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: παρατήστε τα Linux, σκέτη πατάτα. Κάντε οικονομίες και πάρτε iMac ή MacBook είναι όλα τα λευτά! Sent from my iPhone using Insomnia Trolleiro. (Βραζιλιανικος ορισμος. ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Πρώτη επαφή με το redhat το 1999, αλλά ήμουν πολύυυ μικρός (χωρίς γνώσεις αγγλικών) και γύρισα στα windows και το starcraft. Έκτοτε πολλές δοκιμές, από το 2004 και μετά όλο και πιο συχνά. Slack, vector, mandrake, gentoo το 2005 όπου και έμεινα για αρκετό καιρό. 2006 κάνω βασικό μου σύστημα το arch και μένω με αυτό μέχρι που έπιασα δουλειά σαν .net developer το 2008 και πάει το linux. Ξανάπιασα το linux (arch) το Φλεβάρη του 2011 από όπου είναι και το μόνο μου λειτουργικό. Βασικός λόγος που έκανα την μετάβαση (το 2011) σε linux είναι ότι έκανα έναρξη επαγγέλματος και απόφάσισα όλα μου τα εργαλεία να είναι νόμιμα (δλδ ή τα έχω αγοράσει ή είναι FOSS). Δεν είχα άδεια για win7, είχα για vista και για xp, αλλά δεν ήθελα να μένω στο παρελθόν και το arch ήταν πάντα κατανοητό στο τρελό μου μυαλό. Παράπονο: ότι η blizzard ακόμα δεν μας υποστιρίζει και μου λείπουν πολύ τα notepad++ και winscp. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Πριν λίγο καιρό τα έφτυσε ο σκληρός του laptop,τον άλλαξα το περασμένο Σάββατο κι έτσι τα recovery disks πήγαν περίπατο.Προσπάθησα να βρω win 7 έστω και από τον "θείο" και να περάσω μετά το product key αλλά ο παλιός υπολογιστής που βρήκα(δανεικός,μη νομίζετε) δεν είχε τον απαιτούμενο χώρο και δεν μπορούσα να βρω μια λύση.Αποφάσισα να περάσω τα ubuntu 12.04 προσωρινά για να κάνω την δουλειά μου και να βάλω μετά τα 7άρια.6 μέρες σήμερα με linux και δε νομίζω πως θα γυρίσω πολύ εύκολα σε windows.Παρά το ότι δεν έχω ιδέα από προγραμματισμό και άλλα συναφή μου αρκούν απόλυτα για την χρήση που κάνω.Το μέλλον βέβαια δεν ξέρεις τι μπορεί να επιφυλλάσει. ΥΓ:Μόνο και μόνο που μετά το format δεν χρειάστηκε να περάσω κάθε λογής απαιτούμενο βασικό πρόγραμμα για μένα μέτρησε πάρα,μα πάρα πολύ!Δεν ξέρω πως έγινε,ότι βήμα έβλεπα στην κοινότητα πως πρέπει να γίνει,αυτό έκανα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα