Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Θέλω τη βοήθειά σας. Προσπάθησα να κάνω δίκτυο σε 2 υπολογιστές. Δεν τα καταφερα αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα μου τώρα. Αυτό που με απασχολεί αυτή τη στιγμή, είναι να τον επαναφέρω όπως ήταν. Από τη στιγμή εκείνη μου δημιούργησε άλλο πρόβλημα και εδώ θέλω να με βοηθήσετε. Πάτησα την εντολή ''ping + την ip του pc''. Ποιά είναι η ακύρωση αυτής της εντολής; ΄Δοκίμασα να κάνω επαναφορά συστήματος αλλα το pc είχε κρατήσει μόνο μία ημερομηνία η οποία ήταν λίγες ώρες μετα απ΄αυτό που έκανα.

Δημοσ.

Μπορεις να σταματησεις το ping ανα πασα στιγμη πατωντας Control+C.

Αλλα και αν κλεισεις το παραθυρο, θα σταματησει το ping.

Το θεμα ειναι πως γραφεις...

"Από τη στιγμή εκείνη μου δημιούργησε άλλο πρόβλημα και εδώ θέλω να με βοηθήσετε."

Αλλα δεν βλεπω πουθενα να αναφερεις το προβλημα.

Ποιο ειναι ακριβως?

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ το shoutcast, το οποίο μετά απο εκείνη τη στιγμή σταμάτησε να λειτουργεί. Γνωρίζω ελάχιστα απ΄αυτά και αυτό που φαντάζομαι είναι πως επείδή προσπαθεί ένα άλλος υπολογιστής να δεί αυτόν, εμποδίζει το shoutcast.

Δημοσ.

Δεν χρησιμοποιω τη συγκεκριμενη εφαρμογη οποτε δεν μπορω να σε βοηθησω, το μονο που μπορω να σου πω ειναι πως το ping δεν εχει καμια σχεση με το γεγονος οτι σταματησε η εφαρμογη να δουλευει.

Δημοσ.

Για να σου εξηγήσω χοντρά χοντρά. To shoutcast είναι εφαρμογή ''ραδιοφωνικού σταθμού''. Το pc που είναι εγκατεστημένη γίνεται κατά κάποιο τρόπο ο server που θα μεταδώσει και ο ακροατής μπαίνει σ΄αυτόν. Ο τρόπος είναι http://(ip):(port) . Αυτό που σκέφτηκα είναι πως ο άλλος υπολογιστής του δικτύου καταλαμβάνει κάτι το οποίο χρειάζεται το shoutcast.

Το control+C που είπες πως θα το κάνω;

Δημοσ.

Το ping σταματα οπως σου ειπα και πριν, οταν κλεισεις το παραθυρο. Για να πατησεις Contol+C απο το πληκτρολογιο και να το σταματησεις, θα πρεπει να τρεχει σε ενα παραθυρο. Οποτε δεν εχει νοημα να πατας Control+C ετσι ξεκαρφωτα... tongue.png

Το μονο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι πως για να εχεις στησει το σταθμο, χρειαζεται να εχεις στατικη IP στον υπολογιστη και σωστο port forwarding στο router. Μηπως προσπαθωντας να στησεις το δικτυο, γυρισες την IP του υπολογιστη απο στατικη σε δυναμικη και τωρα ειναι λαθος η IP για να γινει το port forward? Αυτο μπορεις να το δεις απο τις ιδιοτητες της τοπικης συνδεσης και να το αλλαξεις αν ειναι.

Δημοσ.

Τελικά έκανα λάθος. Άλλαξε η ip και ήθελε να την αλλάξω και στην πόρτα του router. Ok! Έβγαλα άκρη! Ευχαριστώ πολύ πάντως για τη βοήθεια!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...