Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θέλω να πάρω αυτήν την ψύχτρα για το σύστημα μου, καθώς η stock παίζει 41 σε idle και φτάνει 80 βαθμούς σε rendering (χωρίς να είναι τα cores σε 100%)

Την ψύχτρα την επέλεξα έπειτα από σχετική σύσταση συνφορουμίτη σε άλλο θέμα. Δεν θα κάνω overclock, τουλάχιστον όχι για τους επόμενους μήνες... χρόνο.

Επίσης την επέλεξα διότι δεν θέλω αν βγάζω το Motherbard για να βάλω backplate κπλ.

Επειδή είμαι ΑΣΧΕΤΟΣ με εγκατάσταση ψύχτρας, ήθελα να σας ρωτήσω ότι ΑΝ βρω τρόπο με ένα video από youtube να την εγκαταστήσω, πρέπει να βάλω και αυτήν την ,,,πάστα? Αν ναι, πόσο βάζω? πως βγάζω την παλιά κλπ κλπ κλπ ????

Το σύστημα μου είναι αυτό που φαίνεται στην υπογραφή μου

Ευχαριστώ !!!

Δημοσ.

Η μανίσια έχει 4 κουμπόματα γύρω γύρω από τον επεξεργαστή... Τα ξεκουμπώνεις και βγαίνει η ψύκτρα... Πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις την thermal past γιατί θα τον κάψεις τον επεξεργαστή χωρίς αυτήν... Για την ποσότητα και πως την τοποθετείς δες αυτό το βιντεάκι... http://www.youtube.com/watch?v=o7rPqCvCt0g

Και η καινούργια θα έχει κάποιο τρόπο κουμπώματος... Δεν ξέρω ακριβώς αλλά σε τέτοια θέματα το manual σε καλύπτει πλήρως... Και εγώ έτσι την έβαλα την δικιά μου πριν 2 χρόνια... Αν και τώρα πρέπει να την ξαναβγάλω γιατί δεν είχα βάλει καλά την πάστα...

EDIT: Θα σου πρότεινα να πάρεις ξεχωριστή πάστα σε σύριγγα που πουλάνε και να μην βάλεις αυτή που θα έχει η ψύκτρα μέσα. Κάνει γύρω στα 6 ευρώ αλλά αξίζει και από ποιότητα αλλά και θα σου ρίξει σίγουρα 4 βαθμούς ακόμα την θερμοκρασία... Πρέπει επίσης να καθαρίσεις την παλιά πάστα καλά πριν βάλεις την καινούργια χωρίς όμως να βγάλεις τον επεξεργαστή...

Δημοσ.

Το κουτί σου επιτρέπει πρόσβαση στο πίσω μέρος της μητρικής αν δεν κάνω λάθος χωρίς να χρειάζεται να βγει η μητρική.

Θα ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες της εγκατάστασης που θα εμπεριέχει - η από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή - η από βιντεο.

Θα αφαιρέσεις την λίγη παλιά πάστα που θα έχει μείνει πάνω στον επεξεργαστή με ένα μαλακό πανάκι (κομμένο παλιό τ-σερτ π.χ) με μια σταγόνα οινοπνευμα

Ότι σκαλώνει δεν βάζουμε δύναμη ψάχνουμε να δούμε τι δεν έχουμε κάνει σωστά.

τοποθετείς την καινούρια πάστα στον επεξεργαστή και απλώνεις με ενα πλαστικό κουταλάκι παγωτού (εβγα) τόση ώστε να καλύψει όλον τον επεξεργαστή κ υπολογίζοντας όταν πιεστεί από την ψήκτρα να μην ξεχειλίσει στις άκριες.

Βιδώνεις καλά και χιαστή με το σωστό καθαβιδι και τόσο ώστε να μην χαλάσεις τις κεφαλές απο τις βίδες. :rolleyes:

υ.γ η ψήκτρα είναι πολύ καλή για τα χρήματα της και όποιος στην πρότεινε ήταν γνώστης.. :P

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ και τους 2 για τις άμεσες απαντήσεις !!!

Τότε φίλε Moviemaker είσαι γνώστης που μου την πρότεινες στο άλλο thread :P

Κοίτα, τώρα διάβαζα στο http://www.arctic.ac...zer-13-pro.html ότι "Featuring a unique push pins mounting system that offers excellent stability and is applicable within minutes. Its fiber reinforced retention module is strong enough take on the heavy weight of the CPU cooler during installation. The pre-applied ARCTIC MX-4 thermal compound facilitates the entire installation process as well."

Λέει pre-applied .... που σημαίνει ότι την έχει ήδη πάνω και εγώ απλά βγάζω την παλιά με ένα κομμάτι πανί ??????? Επίσης βρήκα και αυτό που μπορεί να με βοηθήσει αν και δεν καταλαβαίνω που θα πρέπει να κοιτάει ο ανεμιστήρας...

Δημοσ.

Αν είναι έτσι ναι καθαρίζεις την παλιά και προσθέτεις στο μέσον του επεξεργαστή ένα μικρο κοκο ρυζιού (φαντάζομαι θα έχεις πάρει ήδη την MX-4 για να είναι κ η ίδια ) γιατί αυτοί είναι τσιγκουινοι..

Δημοσ.

Κοίτα λογικά, απ'ότι διαβάζω σε διάφορα sites, απλά καθαρίζω την παλιά πάστα και εφαρμόζω την καινούρια ψύχτρα διότι έχει την πάστα προεγκατεστημένη. Λογικά δεν χρειάζεται κάτι άλλο.... Εγώ δεν έχω πάστα σπίτι....

κόκο ρυζιού :X .... όχι μην μου το κάνεις αυτό, πάνω που νόμιζα ότι τοχα...

Δημοσ.

Κοίτα λογικά, απ'ότι διαβάζω σε διάφορα sites, απλά καθαρίζω την παλιά πάστα και εφαρμόζω την καινούρια ψύχτρα διότι έχει την πάστα προεγκατεστημένη. Λογικά δεν χρειάζεται κάτι άλλο.... Εγώ δεν έχω πάστα σπίτι....

κόκο ρυζιού :X .... όχι μην μου το κάνεις αυτό, πάνω που νόμιζα ότι τοχα...

Προχώρα ακάθεκτος έστω και χωρίς αυτό.. Απλά εγώ ψάχνω πάντα το λιγο παραπάνω..

Δημοσ.

Λοιπόν σας ευχαριστώ πολύ !! Την πήρα και την έβαλα, ήταν όντως πολύ εύκολο.

Στο ίδιο rendering με την stock είχα μέγιση 80 (με τους υπόλοιπους πυρήνες στο 75 μεσο όρο) ενώ με αυτήν έχω μέγιστη 69 (με τους υπόλοιπους πυρήνες στο 63 μέσο όρο).

Καλά δεν είμαι?

Σε idle παίζω στον 0 core (38-41) και στους υπόλοιπους πυρήνες 37 38 39

Θερμοκρασία δωματίου 32+

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν έχω καταλάβει διαφορά με την stock, όσον αφορά στον θόρυβο και έχω γενικά ησυχία σπίτι....

Συνολικά όλο το setup είναι αθόρυβο, εκτός αν βάλω τον διακόπτη των fans του κουτιού στο τέρμα (όπου δεν βλέπω διαφορά στις θερμοκρασίες ομολογουμένως)

Τώρα μου μπήκε το μικρόβιο του overclock, αλλά δεν ξέρω αν οι θερμοκρασίες μου το επιτρέπουν....

Επεξ/σία από steliosfan

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...