Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω εάν με την μητρική ASUS MAXIMUS FORMULA http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522582 μπορώ να χρησιμοποιήσω τον SSD OCZ AGILITY 3 SERIES http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives-(SSD)/OCZ-Agility-3-Series-60GB-SSD-2-5-Sata-6Gbs-AGT3-25S.htm και αν ναι εάν θα δίνει την πλήρη απόδοση του ο σκληρός.

• Super Moderators
Δημοσ.

θα δουλεύει σε SATA 2 mode αντί για 3...

θα δίνει την πλήρη απόδοση του σε αυτά που μας νοιάζουν και χρησιμοποιούμε στο 99% των περιπτώσεων...

Δημοσ.

θα δουλεύει σε SATA 2 mode αντί για 3...

θα δίνει την πλήρη απόδοση του σε αυτά που μας νοιάζουν και χρησιμοποιούμε στο 99% των περιπτώσεων...

Σε ποιες περιπτώσεις δεν θα δίνει την πλήρη απόδοσή του; Ρωτάω γιατί και εγώ ενδιαφέρομαι για τον συγκεκριμένο SSD και έχω και εγώ μόνο SATA2... Θα πιάνω δηλαδή 470mb που λέει εγγραφή με sata 2?

• Super Moderators
Δημοσ.

Σε περιπτώσεις που μεταφέρεις μεγάλα αρχεία από ή προς άλλον δίσκο που υποστηρίζει ταχύτητες άνω του SATA 2, πχ από έναν SSD σε άλλον...

το sata 2 παίζει μέχρι 250ΜΒ/sec

Δημοσ.

Σε όταν θα μεταφέρεις μεγάλα αρχείο από ή προς άλλον δίσκο που υποστηρίζει ταχύτητες άνω του SATA 2, πχ από έναν SSD σε άλλον...

Δηλαδή σε εμένα που όλοι μου οι δίσκοι είναι sata 2 που θα έχω πρόβλημα; Αν μεταφέρω ένα αρχείο από τον sata 2 στον ssd θα πιάνω ταχύτητες πάνω από sata 2? Βασικά εμένα πιο πολύ με ενδιαφέρει το boot time... Τον θέλω πιο πολύ για να έχω πάνω μόνο το λειτουργικό... Θα έχω τις τρελές αυτές επιδόσεις με τα boot time?

• Super Moderators
Δημοσ.

κανένα απολύτως πρόβλημα, τα transfer speeds του sata2/3 δεν επηρεάζουν το boot time, σημασία έχει το access time που παραμένει ίδιο ακόμα κι αν έπαιζες σε sata 1...

Δημοσ.

Σε περιπτώσεις που μεταφέρεις μεγάλα αρχεία από ή προς άλλον δίσκο που υποστηρίζει ταχύτητες άνω του SATA 2, πχ από έναν SSD σε άλλον...

το sata 2 παίζει μέχρι 250ΜΒ/sec

Άρα εφόσον έχω μητρική με sata2 (Asus maximus formula) τοτε δεν αξιζει να παρω τον ssd αυτόν επειδη θα πιάνω σε αντιγραφη και αναγνωση 250MB/SEC ?

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν έχει σημασία, ακόμα κι αν είχες sata 3 μητρική δεν θα έβλεπες διαφορά με το μάτι...

Δημοσ.

Δεν έχει σημασία, ακόμα κι αν είχες sata 3 μητρική δεν θα έβλεπες διαφορά με το μάτι...

Ναι όμως εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι σε ανάγνωση και αντιγραφή θα έχω ταχύτητα 250mb/sec έκαστος?

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι μέχρι εκεί, αλλά σε καινούριο μηχάνημα θα το εκμεταλεύεσαι στο έπακρο...

το θέμα όμως είναι ότι αν δεν έχεις άλλο δίσκο που να πιάνει αυτές τις ταχύτητες μεταφοράς, δεν πρόκειται να δεις ούτε αυτά τα 250MB/sec μιας και θα σε κόβει ο άλλος πιο αργός δίσκος...

δλδ αν μεταφέρει από τον SSD σε HDD ή από HDD σε SSD η ταχύτητα θα ορίζεται από τον αργό HDD και όχι από τον γρήγορο SSD...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...