Προς το περιεχόμενο

Dell U2713HM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 285
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

550 και 600 ευρω για οθονη 27αρα,ενταξει δεν λεω αλλα ειναι παρα πολλα τα λεφτα.Μονο για τους τρεπωμενους ειναι ναουμε.

Εψαχνα για μεγαλυτερη με ips[τωρα εχω την 23αρα dell],αλλα 4 ιντσες παραπανω +400 ευρα.Μαμα μου

• Moderators
Δημοσ.

Για πες ρε συ Φανη, τι παραπανω ειδες απο τα 1920x1200?

Εννοω πρακτικα, οτι χωρανε περισσοτερα παραθυρα στην taskbar το ξερω :P

Δημοσ.

Αν δεν είδα τίποτα, τότε φαντάζομαι η μετάβαση από 1920*1080 σε 1920*1200 δε λέει απολύτως τίποτα :Ρ

Στην πράξη έχω δει:

- Λιγότερο scrollάρισμα κατά το browsing. Π.χ. για να σβήσω τις αναφορές στο hotmail που έστελνε παλιά το forum, δε χρειαζόταν να scrollάρω καθόλου, έβλεπα και τα 35 mails της κάθε σελίδας χωρίς scrolling.

Πατούσα απλά A+S και διαγραφή κι έτοιμος.

- Στην κεντρική του forum βλέπω από τα tabs forum//wiki/αγγελίες/αρχεία, μέχρι και το MacOS. Scrollάρω ένα κλικ με τον Chrome (επιλογές του ποντικιού @ default) και βλέπω μέχρι και τις Συνδέσεις ADSL.

Θα μου πεις αλλάζω κι εγώ τη ρύθμιση του scroll και σε φτάνω. Δεν είναι το ίδιο.

Επίσης, αν συνηθίσεις να διαβάζεις μεγάλες γραμμές, βολεύει. Άλλοι μπορεί να προτιμούν το στυλ του «ποιήματος», δηλαδή μικρές και περισσότερες γραμμές.

- Έχω 30 bookmarks στον browser, συμπεριλαμβανομένων φακέλων και σκέτων site, πριν πατήσω στα βελάκια για να μου εμφανίσει τα υπόλοιπα που δε χωράνε.

Πατάω σε έναν φάκελο και βλέπω μέχρι 61 sites.

- Έχω κατευχαριστηθεί το gaming σε τέτοια ανάλυση, τόσο λόγω μεγέθους του panel, όσο και ανάλυσης, λόγω ευκρίνειας. Ξεκίνησα από 800*600 και 1024*768, πήγα σε 1280*1024, μετά σε 1680*1050, μετά σε 1920*1080 και πλέον είμαι σε 2560*1440.

Ε λοιπόν η διαφορά που ένιωσα στην τελευταία ανάλυση είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ότι ένιωσα κατά τις προηγούμενες μεταβάσεις. Πραγματικά απήλαυσα το gaming, άλλο που δεν παίζω σχεδόν καθόλου τον τελευταίο καιρό.

- Λόγω του τόσο μικρού dot pitch, το panel έχει μεγάλη ευκρίνεια. Σ' αυτό βοηθάει και η όρασή μου βέβαια, κανα-δυο φίλοι που κάθονται καμια φορά στο pc, δε βλέπουν καλά και κάνουν zoom (ξέρεις, με Ctrl+ροδέλα μπροστά).

Είναι και θέμα συνήθειας όμως, κι εγώ τις πρώτες ώρες δυσκολεύτηκα σ' ένα βαθμό.

- Στο Word, βλέπω 3 σελίδες δίπλα-δίπλα με το zoom στο 100%, και από το 110-150% βλέπω 2 σελίδες.

- Στο aMSN, βλέπω και τις 37 επαφές χωρίς να scrollάρω (ίσα που χωράνε δηλαδή). Άλλο που δε μπαίνω συχνά ή που δε μπαίνουν οι περισσότεροι :Ρ:Ρ

- Στον Chrome, ανοίγω 12 tabs πριν αρχίσει να τα στενεύει για να χωρέσουν περισσότερα.

- Μπορώ ν' ανοίξω ένα σωρό προγράμματα (π.χ. cpu-z κ.λπ.) και να βάλω δίπλα-δίπλα. Τώρα βαριέμαι να μπω σε αυτή τη διαδικασία, ήδη μέτρησα μπόλικα :Ρ

Αυτά απορρέουν από την καθημερινότητα, σίγουρα άλλοι χρήστες έχουν (και) άλλα τέτοια παραδείγματα. Και έχουν να κάνουν απλά με την ανάλυση, μην πάμε στον τομέα χρωμάτων ή άλλων features του monitor.

ΥΓ: Και κάτι άλλο, τα σεντόνια του washcloud, δεν είναι πλέον σεντόνια :P

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

ΥΓ: Και κάτι άλλο, τα σεντόνια του washcloud, δεν είναι πλέον σεντόνια :P

:shock: Μόλις με έψησες να πάρω! :X

Δημοσ.

Φάνη καλά τα λες.

Ενώ για το gaming Πάντα η υψηλότερη ανάλυση ήταν σχεδόν cheeting :P

Σε ‘πληροφορικάριες’ δουλειές πάντως γενικότερα αυξάνεται η παραγωγικότητα του χρήστη. Coding, debugging, multiple windows όλα γίνονται λίγο πιο εύκολα

Δημοσ.

ο μόνος λόγος που με αποτρέπει *ακόμα* από το να πάρω κάτι μεγαλύτερο κυρίως σε ανάλυση είναι ότι θα έχω πτώση σε fps και επίσης θα έχω και μεγαλύτερη δυσκολία στο streaming ... αν δεν είχα αυτό το θέμα θα είχα αγοράσει σίγουρα μια ήδη εδώ και κάνα χρόνο

Δημοσ.

Πτώση στα fps θα έχεις σίγουρα, αφού τα 2560*1440 είναι κατά ~78% μεγαλύτερη ανάλυση από τα 1920*1080.

Για το streaming δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς, πρόκειται να streamάρεις 1440p;

Δημοσ.

Χμμ βασικά νομίζω πως δεν ισχύει αυτό. Νομίζω πως όσο μεγαλύτερη η ανάλυση, τόσο περισσότερος ο φόρτος στην κάρτα γραφικών και λιγότερο στον επεξεργαστή.

• Like 1
Δημοσ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτή την ανάλυση για gaming imho πάντα, δεν είναι οι απαιτήσεις από την κάρτα γραφικών.Και με μια κάρτα επιπέδου 560/570/6950/6970 αν δεν είσαι κομπλεξικός παίζεις άνετα τη συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών.Το θέμα είναι τι γίνεται με παιχνίδια που δεν ανεβάζουν ανάλυση 2560Χ1440.Εάν κάποιος παίζει και παλιότερα παιχνίδια τότε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.Μην περιμένετε δηλαδή να βάλετε πχ stronghold να παίξετε και να βλέπετε την 1024χ768 στρετσαρισμένη στα 2560...Για κανένα λόγο.Εξαρτάται από το τι παιχνίδια παίζει ο καθένας, αλλά υπάρχουν και αρκετά σύγχρονα, κυρίως indies, που δεν ανεβάζουν δυστυχώς πάνω από 1024 ανάλυση.Και σε adventures το έχω συναντήσει επίσης.Αν βέβαια παίζετε μόνο τα τελευταία mainstream, ναι το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο σε θέμα δύναμης.Γι αυτό εάν τυχόν ψάχνετε για τέτοιο 27ρι, θα έλεγα να ρίξτε ένα βλέφαρο αν υποστηρίζει 1:1 pixel mapping, όπως κάνει η 2711.Είναι μια επιπλέον λειτουργία που μπορεί μερικές φορές να βολέψει.

Πάντως πραγματικά δεν υπάρχει σύγκριση στην αίσθηση που σου αφήνει το gaming σε αυτή την ανάλυση ακόμα και σε σχέση με το 1080.

edit: phanis, ο lunatic νομίζω αναφέρεται στα επιπλέον προγράμματα που δουλεύεις για να streamάρεις, τα οποία απ' όσο ξέρω, τρώνε κι αυτά cpu.

• Moderators
Δημοσ.

Διαβασα καποια review της 2713, και για να πω την αληθεια μου φανηκε σαν "φτωχος συγγενης" της 2711.

Προσωπικα δεν μου αρεσε που το HDMI δεν υποστηριζει τη μεγιστη αναλυση της (καλα, κοτζαμ HDMI και δεν μπορει να παιξει 2560?). Δε μου αρεσε επισης η βαση στηριξης, μου φανηκε πολυ λεπτεπιλεπτη για τετοιο monitor.

Αλλα αυτο που δε μου αρεσε καθολου, ηταν η ελλειψη ambient light sensor. Πραγματικα ενας καλορυθμισμενος αισθητηρας ειναι σωτηριος εαν την οθονη την θελεις για το σπιτι, καθως οι απαιτησεις φωτεινοτητας ειναι προφανως πολυ διαφορετικες το μεσημερι σε σχεση με το βραδυ. Και μην ακουσω "θα ανεβαζε το κοστος". Τετοιον περιελαμβανε η 24" HP που αγορασα 280 ευρω πριν 4+ χρονια...

Γενικα ηθελα ενα monitor σαν την HP, απλά στο μεγεθος και με το πανελ της LG που φοραει το Dell. Ζητάω πολλά;

11011_m.jpg23_3758_2.jpg

Και εδω το ίδιο 26ρι αδερφακι της (TN και αυτο) vs ενα απλο TN της εποχης...

http://www.youtube.com/watch?v=Qi0BrDjNiKw&playnext=1&list=PL4457A7814CDC1755&feature=results_video

Γενικα το HP βλεπω να το κραταω αρκετα ακομα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...