Προς το περιεχόμενο

Dell U2713HM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι άλλο; Έχεις μόνο το laptop το οποίο θες να δουλεύεις αποκλειστικά (ή έστω συχνά) με τέτοιο monitor, ή έχεις και σταθερό και ενίοτε θα συνδέεις το laptop με το monitor;

Δηλαδή, μόνιμη ή περιστασιακή χρήση;

• Απαντ. 285
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι phanispal το λαπτοπ είναι το κύριο μηχάνημα μου λόγω δουλείας (portege Z830). Οπότε θα ήθελα να δουλεύει σχετικά αξιόπιστα με την οθόνη. Επίσης δεν έχω λόγω να αγοράσω desktop, κάτι που μάλλον θα έλυνε το πιθανό πρόβλημα.

Επίσης από μια πιο λεπτομερή έρευνα βρήκα και αυτό για οθόνες 2560-x-1440 και HD3000/HD4000. Είναι μάλλον το hack που μου είπατε πιο πριν.

http://www.itproportal.com/2013/06/04/how-to-run-a-wqhd-monitor-at-2560-x-1440-via-hdmi-on-an-intel-hd3000-hd4000/

Δημοσ.

Ναι, αυτή είναι η διαδικασία, την έκανα και εγώ με το δικό μου laptop. Αν δεν έχεις απαιτητικές εφαρμογές και παιχνίδια, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μου κάνει εντύπωση πάντως στο link που αναφέρουν ότι τρέχουν wqhd με vga, γιατί εγώ με vga είχα μόλις 2048x1152.

Δημοσ.

Ποια είναι μια "νορμάλ" ρύθμιση φωτεινότητας(brightness) ρε παίδες; Την έχω στο 25 και πάλι μου φαίνεται πιο φωτεινή από το TN που είχα πριν, είναι τόσο πιο φωτεινές οι IPS;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ billyg599

Αυτή τη στιγμή είμαι με HDMI και Intel HD Graphics 2500 από Celeron 1007U σε 2560x1440@30Hz, 32bit color. Άρα το δικό σου laptop θα τα πάει ακόμα καλύτερα. Tο mouse είναι λίγο jumpy, αλλά σκέφτομαι ότι αντίστοιχα θα ήταν και με την Dell P2815q σε 30Hz 4Κ, όπως και με τη Seiki 39" 4Κ - μοντέλα τα οποία πάνε συνειδητά και τα αγοράζουν ορισμένοι στο αμέρικα.

Δεν πρόκειται εντελώς για "hack", υπάρχει app της intel για να φτιάξεις το custom resolution, λέγεται customappmode και το έχεις ήδη και εσύ πιθανόν στο system32 σου.

link

@phanispal

α) 2048/1536=1.33=4/3

β) 2048/1152=1.78=16/9

Μπορεί το πρότυπο VGA να υποστηρίζει μέχρι το (α) αλλά η οθόνη που έχουμε εμείς (U2713HM), αν την συνδέσεις με το VGA καλώδιο που είχε στο κουτί θα έχει max το (β) λόγω των φυσικών της διαστάσεων.

Επομένως οι μάγκες στο link που έδωσε ο billyg599 δεν μας τα λένε καλά (αναφέρουν 2560x1440 με vga).

@zaknafein

Α γειά σου! Εγώ το έχω πλέον μόνιμα στο 10-15, με το contrast 65-70 καi το χρώμα σε custom με το μπλε στο 83 και επιπλέον έχω εγκαταστήσει και το f.lux και παρόλα αυτά με πονάνε τα μάτια μου. Βέβαια κάθομαι και 12 ώρες σερί, αλλά με τα TN δεν είχα θέμα. Τα χρώματα στα IPS όμως είναι όλα τα λεφτά..

Επεξ/σία από Philippe
Δημοσ.

Να ενημερώσω τυχόν υποψήφιους αγοραστές ότι εκτός από hdmi και με single-link dvi θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν χωρίς πρόβλημα τη συγκεκριμένη οθόνη (πιθανόν και άλλες wqhd) στη native ανάλυση, αλλά με λιγότερα των 60Hz.

Όσοι διαθέτουν (single-link) dvi-i port στο pc τους (όσοι έχουν dvi-d λογικά θα είναι ήδη dual-link), μπορούν να τρέξουν 2560x1440 στα 40Hz. Εγώ το έκανα στο δικό μου setup και είναι πολύ πιο usable από ότι με hdmi στα 30Hz (εκτός αν είναι ιδέα μου  :-) ).

Το single-link dvi μπορεί να υποστηρίξει μέχρι 165MHz. Αναλόγως το timing, εκτός από τα pixels που βλέπουμε στην οθόνη, πρέπει να μεταφερθούν και λίγα ακόμα. Με dual link dvi και cvt-rb στα 60Hz, τα pixels της ανάλυσης 2560x1440 μεταφέρονται ως [email protected] =241.50Mhz. Με μικρότερο refresh rate μάλλον μειώνεται λίγο το 1481, αλλά και το ίδιο να θεωρήσουμε έχουμε 2720x1481x40x10-6=161.13MHz < 165MHz.

Επίσης να πω (για όσους είμαστε με low-end integrated graphics) ότι άλλαξα στο bios τη ρύθμιση "DVMT Pre-Allocated" σε 1024MB (max) από 64ΜΒ που ήταν και τώρα στα windows μου εμφανίζει 1024MB Dedicated Video Memory + 736 Shared = 1760ΜΒ Total (με αντίστοιχη μείωση της RAM στo device manager).

Αν δεν είναι πάλι ιδέα μου, νομίζω ότι υπάρχει βελτίωση και δε σέρνεται όπως πριν. 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια ξέρει κανεις που μπορω να δω live αυτή την οθόνη;

Θελω να την πάρω. Να την παραγγέλλω με κλειστά τα μάτια;

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν παθει κατι και χρειαστει να κανω χρηση της εγγυησης, πρεπει να απευθυνθω στο μαγαζι που την αγορασα ή και απ' ευθειας στην dell;

Εσεις που θα προτιμουσατε στο μαγαζι ή στην dell;

Δημοσ.

Αν παθει κατι και χρειαστει να κανω χρηση της εγγυησης, πρεπει να απευθυνθω στο μαγαζι που την αγορασα ή και απ' ευθειας στην dell;

Εσεις που θα προτιμουσατε στο μαγαζι ή στην dell;

φυσικά στην dell!

εκτος αν έπαθε κάτι μέσα στον μήνα πχ...

Δημοσ.

Αν έρθει και έχει πολύ backlight bleeding που απευθύνομαι;

αρχικά πάνε κατάστημα και μετά dell.

απλά αν δεν είναι παρα πολύ έντονο μάλλον δεν θα δεκτούν την αντικατάσταση.

Δημοσ.

οκ ευχαριστω, δεν την εχω παρει ακομα, αλλα κανω καποιες ερωτησεις για να επιλεξω το σωστο καταστημα απ οπου θα την παρω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...