haris013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 τα κορεάτικα λένε σε σχέση με τα επώνυμα? πχ την συγκεκριμένη dell? δεν μιλάω για πλαστικά,βάση κλπ αλλά καθαρά χρωματική απόδωση και ποιότητα πανελ.
SwordWielder Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Ναι η pro art είναι πολύ καλή περίπτωση. Αν και μάλλον έχει ghosting από ότι λέει και ο linus. Και μου τι σπάει και αυτή η κόκκινη λωρίδα την οποία στα μισά review την βλέπω και στα άλλα μισά όχι. Δηλαδή παρ'όλο που ονομαστικά έχουν 16m χρώματα η eizo παράγει κάπως περισσότερα από τη dell? Αυτό αν ισχύει επιβεβαιώνει την εντύπωση που είχα συγκρίνοντας το δικό μου monitor με ενός φίλου που έχει eizo... Αlso, όταν λέμε "ποιότητα", εννοούμε ότι είναι και πιο φιλικές/ξεκούραστες για τα μάτια? Έχει κανείς εμπειρία σε σχέση με dell? Κάποιος που ξοδεύει τις περισσότερες ώρες τις μέρας στο pc θα δει διαφορά με μια eizo, συγκριτικά με το συγκεκριμένο μοντέλο?
Razor333 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Ναι η pro art είναι πολύ καλή περίπτωση. Αν και μάλλον έχει ghosting από ότι λέει και ο linus. Και μου τι σπάει και αυτή η κόκκινη λωρίδα την οποία στα μισά review την βλέπω και στα άλλα μισά όχι. Δηλαδή παρ'όλο που ονομαστικά έχουν 16m χρώματα η eizo παράγει κάπως περισσότερα από τη dell? Αυτό αν ισχύει επιβεβαιώνει την εντύπωση που είχα συγκρίνοντας το δικό μου monitor με ενός φίλου που έχει eizo... Αlso, όταν λέμε "ποιότητα", εννοούμε ότι είναι και πιο φιλικές/ξεκούραστες για τα μάτια? Έχει κανείς εμπειρία σε σχέση με dell? Κάποιος που ξοδεύει τις περισσότερες ώρες τις μέρας στο pc θα δει διαφορά με μια eizo, συγκριτικά με το συγκεκριμένο μοντέλο? Καλη περιπτωση ειναι, αλλα δυστηχως δεν υπαρχει στην ελλαδα, οποτε σε αυτα τα χαρακτηριστικα παιζει η u2713h. Οσο για την eizo που ανεφερες ειναι κοντα στην u2713hm οσο αναφορα την χρωματικη αποδοση, οπως ειπα πιθανοτατα να εχουν παρομοιο πανελ απο την lg, ακομα και τα φθηνα κινεζικα να εχουν αυτο το πανελ, απο εκει και περα, η lg μπορει να εχει καποια ΑΑ κοματια και καποια που φευγουν απο το εργοστασιο εως ελαφρως προβληματικα, θεωρω οτι η eizo θα επιλεγει καποια καλα κομματια η dell απο οτι φαινεται εχει πουλησει πολλα προβληματικα και πιθανον τα κινεζικα να ειναι ακομα χειροτερα. Τωρα για το ποσο κουραστικο μπορει να ειναι ενα πανελ, εχει να κανει με την ευκρινεια του και με την επιστρωση που εχει για τις αντανακλασεις, καποια μονιτορ που εχουν πολυ εντονη επιστρωση ειναι κουραστικα σε καποιες περιπτωσεις καποια εχουν πιο ελαφρια επιπτωση και καποια δεν εχουν καθολου, οπως οι οθονες της apple, το κακο σε αυτη την περιπτωση ειναι οτι ξεχνας οποιαδηποτε πηγη φωτος γυρω απο το μονιτορ. 1
MasterX Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 φιλος προσφατα αγορασε αυτο το μονιτορ και το ειδα προχτες σπιτι του.. ομως εχει πολυ παλια καρτα γραφικων και το ειχε στα 1920χ1080! Του ειπα να παρει οπωσδηποτε νεα καρτα.. και τωρα με ρωταει γι αυτη ASUS GT630-2GD3 V2 2GB GDDR3 PCI-E νομιζω ομως οτι η συγκεκριμενη δεν εχει το καταλληλο βυσμα.. κατι διαβασα εδω για Dual link DVI.. για βοηθηστε Δεν παιζει παιχνιδια..με τη φωτογραφια ασχολειται, οποτε τιποτα σε 3D, μονο επεξεργασια φωγραφιων..Νομιζω Light Room.. Του ειπα να παρει μια φθηνη καρτα, για να εχει τις αναλογες συνδεσεις και να υποστηριζει τη φουλ αναλυση. Η μηπως οχι; Μπορει το Cuda να βοηθησει και σε αυτο;Προτεινετε καμια καρτα για την περιπτωση
phanispal Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Με Dual Link DVI μπορεί να παίξει στα 2560*1440. Έχει όμως Dual Link DVI καλώδιο; Γιατί το απλό δεν κάνει. Το πιθανότερο είναι να συνοδεύεται η οθόνη από τέτοιο, ας σιγουρευτεί όμως.
MasterX Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) εννοεις οτι το DVI που εχει πχ η συγκεκριμενη καρτα κανει;Γιατι το θεμα ειναι να εχει τη σωστη εξοδο η καρτα.. καλωδιο αγοραζει αν δεν εχει το μονιτορ μαζι..και υπαρχει καμια καλυτερη προταση καρτας για την περιπτωση; EDIT: μου ειπε οτι ειχε καλωδιο Dual Link DVI μαζι με το μονιτορ Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2014 από MasterX
nzeppos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Άρχισα να την ψήνω κι εγώ... μου κάνει εντύπωση πάντως που σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, η τιμή της δεν έχει μεταβληθεί ιδιαίτερα (το Δεκέμβρη του '12 είχε 520-530 ευρώ και τώρα είναι στα 500).
Age4Greeks Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Δυστυχως δεν εχει πεσει γιατι δεν υπαρχει ανταγωνισμος. Αφενος, εξαρχης ηταν αρκετα καλη τιμη για αυτο που εδινε και αφετερου δεν εχουν πεσει καθολου οι 2560*1600 οθονες, μηπως και σπρωχναν τις 2560*1440 προς τα κατω. Οι Ultra HD ειναι λιγες και ακριβες ακομη....του χρονου ομως ανεμενεται πολεμος.
nzeppos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Μέχρι του χρόνου όμως είναι πολύς καιρός, άρα την παρήγγειλα σήμερα από msystems (μαζί με ένα soundbar AX510, που θα κοτσάρω στην 2312HM πριν την πασάρω στον αδερφό μου). Μόλις πάρω την οθόνη στα χέρια μου θα επιστρέψω με εντυπώσεις. Το μόνο βέβαιο είναι πως θα είναι καλύτερη από την άλλη 26άρα που έχω, μια Samsung T260 που είχε κοστίσει περίπου τα ίδια το... μακρινό 2008. Κάπως προχώρησε η τεχνολογία από τότε.
Millennium Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Από την U2312HM θα πας σε αυτήν; Καλή αγορά. 2
nzeppos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Yep, ευχαριστώ Την 23άρα την έχω 2 χρόνια και με άφησε πολύ ικανοποιημένο, σε βαθμό να ξενερώνω όταν πρέπει να χρησιμοποιήσω την 26άρα ΤΝ Samsung. Οπότε πήρα την απόφαση να προχωρήσω σε αγορά μεγαλύτερης IPS και απ' όσο κατάλαβα η 2713 ήταν περίπου μονόδρομος σε αυτό το price range. Ευελπιστώ να την κρατήσω τουλάχιστον μια 5ετία, ώστε να βγάλει τα λεφτά της (έτσι έλεγα βέβαια και για μια 22άρα Samsung αλλά στα 3 χρόνια πάπαλα, τα κακάρωσε). 1
nzeppos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Ήρθε σήμερα. Κατ' αρχάς μπράβο στην msystems, Σάββατο απόγευμα έγινε η παραγγελία και σήμερα το πρωί με ειδοποίησαν πως βρίσκεται ήδη στο δρόμο. Δεν έχω κάνει πολλές αγορές από αυτούς, αλλά σε όλες ήταν υποδειγματικοί. Αν μη τι άλλο ο courier φρόντισε να πάρει τηλέφωνο αρκετά πριν φτάσει στη διεύθυνση αποστολής (φαντάζομαι πως οι μεταφορείς είναι απλοί συνεργάτες της msystems, αλλά τουλάχιστον κάνουν σωστά τη δουλειά τους και η εταιρεία φαίνεται να έχει επιλέξει σωστή μεταφορική). Έχω βαρεθεί τις περιπτώσεις που γράφω εμφανώς στα σχόλια παραγγελίας "πάρτε με τηλέφωνο, πριν παραδώσετε το δέμα" αλλά τελικά να μου τηλεφωνεί ένας δύστυχος τύπος και να ρωτάει αν βρίσκεται κάποιος σπίτι, γιατί χτυπάει το κουδούνι και δεν ανοίγει κανείς. Προφανώς και δεν θα ανοίξει ρε μάγκα, αφού μου δίνεις περιθώριο παράδοσης 12-5 και δεν έχω την πολυτέλεια να βαστάω όλη μέρα καρτέρι πότε θα περάσεις. Τα είπα και ησύχασα, πάμε παρακάτω στα της οθόνης. Έφαγα μισή ώρα να καταλάβω τι πήγαινε στραβά και μόλις φόρτωναν τα Windows έτρωγα μαύρη οθόνη. Τελικά για κάποιο αποτρόπαιο λόγο (και μετά από πολλά restart/safe-mode/driver-installations) διαπίστωσα πως η κάρτα γραφικών θεώρησε καλή ιδέα να ορίσει ξαφνικά την (συνδεδεμένη με HDMI) τηλεόραση ως πρώτη οθόνη και την Dell ως δεύτερη. Το αποτέλεσμα ήταν το Windows login screen να εμφανίζεται μόνο στην (σβηστή) TV, όμως όλα τα υπόλοιπα (BIOS και Windows loading screens) να φαίνονται και στις δύο οθόνες... Την επόμενη φορά να θυμηθώ να ξηλώνω τα έξτρα καλώδια από την κάρτα γραφικών. Καμένα ή κολλημένα pixel δεν είδα. Backlight bleeding στο κάτω μέρος σαφώς λιγότερο από της 2312HM, αλλά γενικά δεν με πολυενδιαφέρουν τέτοια πράγματα (αφού αφορούν κυρίως στη θέαση ταινιών και 2 μέτρα δεξιότερα της οθόνης έχω 55άρα TV για τις... κινηματογραφικές ανάγκες). Η διαφορά στις ίντσες σε σχέση με την 23άρα δεν με ξετρέλανε, αφού έχω και προηγούμενη σχετική εμπειρία (όταν πήγα από μιά 22άρα TN Samsung σε 26άρα TN ίδιας μάρκας). Η ανάλυση 1440p όμως είναι το κάτι άλλο. Παιχνίδι δεν έχω βάλει να δοκιμάσω ακόμα (θα βάλω το BF4 μόλις τελειώσει το update του), αλλά στα Windows τουλάχιστον ακόμα προσπαθώ να συνηθίσω τη διαφορά. Νομίζω πως θα ανεβάσω λίγο το GUI scaling, αφού τα πάντα φαίνονται υπερβολικά μικρά. Θα δοκιμάσω επίσης και το Skyrim, γιατί αναφέρθηκε ότι τα "σκοτεινά" παιχνίδια έχουν γενικά ένα θεματάκι με την οθόνη, ειδικά σε συνθήκες ημέρας. Glare κλπ δεν μπόρεσα προφανώς να δω, θα περιμένω μέχρι αύριο το πρωί. Από ρυθμίσεις κατέβασα το Brightness στο 40 (όπως πολλοί εδώ μέσα), ενώ για να σας πω την αλήθεια το Standard preset μού φαίνεται καλύτερο από το sRGB (όπως και στην 2312ΗΜ). Αλλά εφόσον το προτείνετε, νομίζω πως θα το δοκιμάσω για λίγο καιρό, να δω αν καταφέρω να το συνηθίσω. Γενικά αυτά τα warm λευκά ποτέ δεν τα συμπάθησα και το sRGB κιτρινίζει λίγο για τα γούστα μου. Επίσης εγκατέστησα και το sRGB ICC profile από εδώ.(edit: άκυρο το τελευταίο, έκανε τα πάντα γαλαζωπά, οπότε το άφησα στο default profile) Η συσκευασία περιείχε ένα VGA και ένα DVI-D καλώδιο, οπότε αναγκαστικά χρησιμοποίησα το δεύτερο. Σκέφτομαι και την αγορά καλωδίου DP, αλλά νομίζω πως δεν αξίζει το έξοδο. Η βάση ικανοποιητική, το design αναμενόμενο. Τις ευχαριστίες μου σε όσους μπήκαν στον κόπο να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους σε αυτό το νήμα και τελικά να με οδηγήσουν στην αγορά της οθόνης. Το θέμα είναι πως θα καταφέρω τώρα να πείσω τη γυναίκα, ότι αυτή η οθόνη είναι ακριβώς ίδια με την προηγούμενη και να γλιτώσω τη μουρμούρα για τα περιττά έξοδα... Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2014 από nzeppos 1
HALF EVIL Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Καλοθέατη φίλε , από κάτοχό της. Υ.Γ. Οι γυναίκες να μην ανακατεύονται στα Πισι μας. 1
Millennium Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Το θέμα είναι πως θα καταφέρω τώρα να πείσω τη γυναίκα, ότι αυτή η οθόνη είναι ακριβώς ίδια με την προηγούμενη και να γλιτώσω τη μουρμούρα για τα περιττά έξοδα... 1
konior14 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Περιμένω εντυπώσεις από bf4 k skyrim! Καλοθεατη εύχομαι! Και εγώ σε αυτή θα καταλήξω από τι φαίνεται για gaming.... . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα