Προς το περιεχόμενο

Dell U2713HM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

κατάλαβα όταν βάλεις κι από εκεί ρυθμίσεις για quality θα πέσουν ακόμα πιο κάτω τα fps :P

Δημοσ.

Μα φυσικά και είναι καλύτερα, υπήρχε περίπτωση να πεις κάτι άλλο;

Υπάρχει περίπτωση να πεις κάτι άλλο, ό,τι και να κάνει αυτή η εταιρεία; :P

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Είναι αρκετά σημαντικό αυτό, αν και τα pre-calibrated sRGB και Adobe RGB της U2711 δεν είναι άσχημα.

Κάτσε να δούμε την τιμή της U2413, γιατί αν πλησιάζει αρκετά αυτή της U2713HM, δε θα έχει ιδιαίτερο νόημα.

Είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο. Για να αξιοποιήσεις τα 10bit πρέπει να τα υποστηρίζει:

- Το monitor

- Το καλώδιο (επίσημα, μόνο το DisplayPort μπορεί, το Dual link DVI ίσως, με προϋποθέσεις)

- Η κάρτα γραφικών

- Οι drivers της κάρτας γραφικών

- Η ίδια η εφαρμογή, και απ' ότι έχω διαβάσει, είναι ελάχιστες προς το παρόν εκείνες που αξιοποιούν τα 10bit

- Επίσης (πάλι απ' ότι έχω διαβάσει), θέλει ολόκληρο setάρισμα το πράγμα ώστε να αξιοποιήσεις τα 10bit

Οπότε είναι περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους προς το παρόν, να ξέρεις ότι έχεις ένα monitor που μπορεί να κάνει κάποια πράγματα, κι ας μην το αξιοποιήσεις ποτέ.

Ειμαι αναμεσα στην 2713hm και 2713h, ασχολουμαι ερασιτεχνικα με την φωτογραφια, δεν εκτυπωνω σε δικο μου εκτυπωτη, μονο στο photoshop επεξεργαζομαι καποιες φωτο, οποτε σκεφτομουν αν αξιζουν τα 160ε επιπλεον για τα 10bit, γενικα διαβαζω, οτι ειναι δυσκολο να το αξιοποιησεις, δεν ξερω καν αν οι απλες radeon μπορουν να περασουν 10bit και γενικα αν αξιζει ολος ο κοπος.

Δημοσ.

Δεν το 'χω ψάξει από τότε να σου πω την αλήθεια, οπότε δε γνωρίζω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Απ' τη στιγμή που δε σκοπεύεις ν' ασχοληθείς επαγγελματικά πάντως, μου φαίνονται αρετά τα επιπλέον 160€.

Εξάλλου κάτι έχει πάρει το μάτι μου για ghosting στη U2713H.

Δημοσ.

Δεν το 'χω ψάξει από τότε να σου πω την αλήθεια, οπότε δε γνωρίζω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Απ' τη στιγμή που δε σκοπεύεις ν' ασχοληθείς επαγγελματικά πάντως, μου φαίνονται αρετά τα επιπλέον 160€.

Εξάλλου κάτι έχει πάρει το μάτι μου για ghosting στη U2713H.

Ναι γιαυτο με βλεπω προς την u2713hm να καταληγω θα μου ειναι υπεραρκετη και πολυ καλυτερη απο αυτη που εχω τωρα ετσι και αλλιως.

Δημοσ.

Εγώ πάντως με αυτά τα 27άρια μοντέλα τις dell δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται.

Από τους μισούς διαβάζω για προβλήματα bleeding ghosting κλπ και από τους άλλους μισούς άριστες εκτιμήσεις.

Και επίσης σκάω να μάθω τι διαφορές έχουν με τις eizo 27άρες σε ποιότητα, γιατί πάντα τα ονομαστικά tech specs δεν τα λένε όλα.

Πιο συγκεκριμένα τι διαφορά έχουν οι u27113h + u2713hm με την flexscan ev2736w  περα απο το 10bit που έχει η μια dell.

Δημοσ.

Εγώ πάντως με αυτά τα 27άρια μοντέλα τις dell δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται.

Από τους μισούς διαβάζω για προβλήματα bleeding ghosting κλπ και από τους άλλους μισούς άριστες εκτιμήσεις.

Και επίσης σκάω να μάθω τι διαφορές έχουν με τις eizo 27άρες σε ποιότητα, γιατί πάντα τα ονομαστικά tech specs δεν τα λένε όλα.

Πιο συγκεκριμένα τι διαφορά έχουν οι u27113h + u2713hm με την flexscan ev2736w  περα απο το 10bit που έχει η μια dell.

Η αληθεια ειναι και εγω ανυσηχω, ελπιζω να μου πεσει καποιο τελευταιο κομματι. Οσο για την διαφορα που εχουν με την eizo πρακτικα πληρωνεις ονομα, οπως πληρωνεις και με τις apple ακομα παραπανω, τουλαχιστον η eizo δινει 5 χρονια εγγυηση, οχι 1. Ενα monitor που παιρνει αριστες κριτικες και παιζει στα ιδια specs με την u2713h ειναι το Asus ProArt PQ279Q αλλα δυστηχως δεν το φερνει κανενας στην Ελλαδα.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

καλά δεν πληρώνεις μόνο όνομα αλλά και χρωματική απόδοση/ποιότητα, το ίδιο ισχύει και για τη NEC...

• Like 1
Δημοσ.

καλά δεν πληρώνεις μόνο όνομα αλλά και χρωματική απόδοση/ποιότητα, το ίδιο ισχύει και για τη NEC...

Η flexscan ev2736w ειναι αμεσα συγκρισιμη με την u2713hm παρολο που ειναι περιπου 280ε ακριβοτερη. Βεβαια, ειναι πιθανον το κομματι που θα παρεις απο την eizo να εχει περασει καλυτερο qc, η eizo να αγοραζει καλυτερα κομματια απο την lg (που μαλλον θα κατασκευαζει το πανελ) και να ειναι πιο σιγουρο οτι θα δουλευει οπως πρεπει, οπως επισης εχει επιπλεον αλλα 2 χρονια εγγυηση. Αλλα απο εκει και περα ειναι και τα δυο  27'' monitors, αναλυση qhd, ah-ips, wled, με srgb καλυψη περιπου 100%. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...