phanispal Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Είναι αρκετά σημαντικό αυτό, αν και τα pre-calibrated sRGB και Adobe RGB της U2711 δεν είναι άσχημα. Κάτσε να δούμε την τιμή της U2413, γιατί αν πλησιάζει αρκετά αυτή της U2713HM, δε θα έχει ιδιαίτερο νόημα. Μπορεί κανείς να καταλάβει πρακτικά την διαφορά; Είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο. Για να αξιοποιήσεις τα 10bit πρέπει να τα υποστηρίζει: - Το monitor - Το καλώδιο (επίσημα, μόνο το DisplayPort μπορεί, το Dual link DVI ίσως, με προϋποθέσεις) - Η κάρτα γραφικών - Οι drivers της κάρτας γραφικών - Η ίδια η εφαρμογή, και απ' ότι έχω διαβάσει, είναι ελάχιστες προς το παρόν εκείνες που αξιοποιούν τα 10bit - Επίσης (πάλι απ' ότι έχω διαβάσει), θέλει ολόκληρο setάρισμα το πράγμα ώστε να αξιοποιήσεις τα 10bit Οπότε είναι περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους προς το παρόν, να ξέρεις ότι έχεις ένα monitor που μπορεί να κάνει κάποια πράγματα, κι ας μην το αξιοποιήσεις ποτέ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Μπορεί κανείς να καταλάβει πρακτικά την διαφορά; δύσκολά... Κάτσε να δούμε την τιμή της U2413, γιατί αν πλησιάζει αρκετά αυτή της U2713HM, δε θα έχει ιδιαίτερο νόημα. στο 100ρικο στη καλύτερη η διαφορά, εκτός αν αποφασίσει να βγάλει τούμπανο και να την χρεώνει πάνω από 27αρι...
phanispal Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Μα αυτό λέω κι εγώ. Αν η U2413 κοστίζει ~400-450€, ποιος θα την προτιμήσει τη στιγμή που με 540€ (σήμερα) παίρνει 2560*1440; Για μένα θα 'ναι λανθασμένη επιλογή της Dell να βγάλει "10bit" U2413 τη στιγμή που υπάρχει η U2713HM.
swiftech Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Αν και κορυφαια τελικα θα την δωσω για imac αν ενδιαφερει καποιον που παρακολουθει το τοπικ http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/network/99716-dell-u2713hm-ultrasharp-27%C2%A8-wide-led-ips/
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 αν ήταν η 2711 θα στην αγόραζα κατευθείαν γμτ...
phanispal Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Στα 520€ από Msystems ε; Άντε και κάτω από 500€ σιγά-σιγά.
dimitk Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Την έχω στο πρόγραμμα για τον επόμενο χρόνο (αντικατάσταση μιας LG 24' που με υπηρετεί πιστά εδώ και 6 χρόνια και εξακολουθεί αλλά θέλω LED και μεγαλύτερη ανάλυση). Αλλά διαβάζω πολλά παράπονα για σοβαρά προβλήματα bleeding στις άκρες τις οθόνης. Είδα και φωτογραφίες και το πρόβλημα ήταν εντελώς απαράδεκτο. Από ότι διάβασα η Dell αναγνωρίζει αυτά τα προβλήματα (τα οποία σε άλλα κομμάτια είναι πολύ σοβαρά και σε άλλα σχεδόν δεν υπάρχουν ή είναι ανεκτά) αλλά ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει εγγύηση χρωματικής ομοιομορφίας για τα συγκεκριμένα μοντέλα. Παρόλα αυτά σχεδόν πάντα αντικαθιστά όταν αυτό ζητηθεί. Οι τιμές πέφτουν αλλά νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε για revision επίσης. Πάντως παρακολουθώ ειδικά την MSystems και κάθε τόσο δηλώνει αναμονή νέας παραγγελίας που σημαίνει ότι η οθόνη πουλάει πολύ καλά. Όποιος έχει εμπειρίες με την οθόνη, ειδικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα (bleeding), ας μας τις μεταφέρει για να ξέρουμε τι να περιμένουμε.
elsentai Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Αν και κορυφαια τελικα θα την δωσω για imac αν ενδιαφερει καποιον που παρακολουθει το τοπικ http://www.insomnia....¨-wide-led-ips/ η οθονη του imac ειναι καλυτερη απο τη dell?
_^ThEo^_ Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Τελικά παιδιά όσοι την αγόρασαν είχαν κάποιο πρόβλημα bleeding? Επίσης σε άσπρο φόντο είναι κουραστική στο μάτι? Εγώ έχω την u2410 και το antiglare της με κουράζει απίστευτα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 έχει πιο ελαφρύ antiglare coating από όσο ξέρω...
Speed Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Μετά απο καιρό σκέψης την αγόρασα τελικά ... Απο απόδοση χρωμάτων σε παιχνίδια και ταινίες είναι άψογη και επειδή στην δουλειά δουλεύουμε Mac συγκρίνονται ανετότατα σε ποιότητα και φυσικά είναι στην μισή τιμή . Η μόνη μου ένσταση είναι ότι είναι λίγο κουραστική στο λευκό σε ιστοσελίδες. Μια ερώτηση την δουλεύω σε 2560*1440 και κάποια site μου ποιάνουν όλη την επιφάνεια κάθετα αλλά οριζόντια την μισή . Υπάρχει κάποια ρύθμιση για full screen , δοκίμασα με τα Fonts του Firefox αλλά δεν κατάφερα κάτι.
dimitk Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Με το bleading τι γίνεται; Γιατί είναι το λευκό κουραστικό; Αν πρόκειται για την φωτεινότητα πιθανότητα μπορεί αυτή να ρυθμιστεί στα γουστα του καθενός.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 μάλλον είναι θέμα σχεδιασμού των sites? το λευκό είναι λόγω του AG Coating κι ας μην είναι τόσο βαρύ όσο της 2711... bleeding δεν πιστεύω ότι βγάζουν στο ποσοστό των IPS κάτω των 250 euro... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα