Προς το περιεχόμενο

Dell U2713HM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι αρκετά σημαντικό αυτό, αν και τα pre-calibrated sRGB και Adobe RGB της U2711 δεν είναι άσχημα.

Κάτσε να δούμε την τιμή της U2413, γιατί αν πλησιάζει αρκετά αυτή της U2713HM, δε θα έχει ιδιαίτερο νόημα.

Μπορεί κανείς να καταλάβει πρακτικά την διαφορά; :huh:

Είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο. Για να αξιοποιήσεις τα 10bit πρέπει να τα υποστηρίζει:

- Το monitor

- Το καλώδιο (επίσημα, μόνο το DisplayPort μπορεί, το Dual link DVI ίσως, με προϋποθέσεις)

- Η κάρτα γραφικών

- Οι drivers της κάρτας γραφικών

- Η ίδια η εφαρμογή, και απ' ότι έχω διαβάσει, είναι ελάχιστες προς το παρόν εκείνες που αξιοποιούν τα 10bit

- Επίσης (πάλι απ' ότι έχω διαβάσει), θέλει ολόκληρο setάρισμα το πράγμα ώστε να αξιοποιήσεις τα 10bit

Οπότε είναι περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους προς το παρόν, να ξέρεις ότι έχεις ένα monitor που μπορεί να κάνει κάποια πράγματα, κι ας μην το αξιοποιήσεις ποτέ.

• Super Moderators
Δημοσ.

Μπορεί κανείς να καταλάβει πρακτικά την διαφορά; :huh:

δύσκολά...

Κάτσε να δούμε την τιμή της U2413, γιατί αν πλησιάζει αρκετά αυτή της U2713HM, δε θα έχει ιδιαίτερο νόημα.

στο 100ρικο στη καλύτερη η διαφορά, εκτός αν αποφασίσει να βγάλει τούμπανο και να την χρεώνει πάνω από 27αρι...

Δημοσ.

Μα αυτό λέω κι εγώ. Αν η U2413 κοστίζει ~400-450€, ποιος θα την προτιμήσει τη στιγμή που με 540€ (σήμερα) παίρνει 2560*1440;

Για μένα θα 'ναι λανθασμένη επιλογή της Dell να βγάλει "10bit" U2413 τη στιγμή που υπάρχει η U2713HM.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Την έχω στο πρόγραμμα για τον επόμενο χρόνο (αντικατάσταση μιας LG 24' που με υπηρετεί πιστά εδώ και 6 χρόνια και εξακολουθεί αλλά θέλω LED και μεγαλύτερη ανάλυση). Αλλά διαβάζω πολλά παράπονα για σοβαρά προβλήματα bleeding στις άκρες τις οθόνης. Είδα και φωτογραφίες και το πρόβλημα ήταν εντελώς απαράδεκτο. Από ότι διάβασα η Dell αναγνωρίζει αυτά τα προβλήματα (τα οποία σε άλλα κομμάτια είναι πολύ σοβαρά και σε άλλα σχεδόν δεν υπάρχουν ή είναι ανεκτά) αλλά ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει εγγύηση χρωματικής ομοιομορφίας για τα συγκεκριμένα μοντέλα. Παρόλα αυτά σχεδόν πάντα αντικαθιστά όταν αυτό ζητηθεί.

Οι τιμές πέφτουν αλλά νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε για revision επίσης. Πάντως παρακολουθώ ειδικά την MSystems και κάθε τόσο δηλώνει αναμονή νέας παραγγελίας που σημαίνει ότι η οθόνη πουλάει πολύ καλά. Όποιος έχει εμπειρίες με την οθόνη, ειδικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα (bleeding), ας μας τις μεταφέρει για να ξέρουμε τι να περιμένουμε.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά παιδιά όσοι την αγόρασαν είχαν κάποιο πρόβλημα bleeding? Επίσης σε άσπρο φόντο είναι κουραστική στο μάτι? Εγώ έχω την u2410 και το antiglare της με κουράζει απίστευτα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μετά απο καιρό σκέψης την αγόρασα τελικά ... Απο απόδοση χρωμάτων σε παιχνίδια και ταινίες είναι άψογη και επειδή στην δουλειά δουλεύουμε Mac συγκρίνονται ανετότατα σε ποιότητα και φυσικά είναι στην μισή τιμή .

Η μόνη μου ένσταση είναι ότι είναι λίγο κουραστική στο λευκό σε ιστοσελίδες.

Μια ερώτηση την δουλεύω σε 2560*1440 και κάποια site μου ποιάνουν όλη την επιφάνεια κάθετα αλλά οριζόντια την μισή . Υπάρχει κάποια ρύθμιση για full screen , δοκίμασα με τα Fonts του Firefox αλλά δεν κατάφερα κάτι.

Δημοσ.

Με το bleading τι γίνεται;

Γιατί είναι το λευκό κουραστικό; Αν πρόκειται για την φωτεινότητα πιθανότητα μπορεί αυτή να ρυθμιστεί στα γουστα του καθενός.

• Super Moderators
Δημοσ.

μάλλον είναι θέμα σχεδιασμού των sites? το λευκό είναι λόγω του AG Coating κι ας μην είναι τόσο βαρύ όσο της 2711...

bleeding δεν πιστεύω ότι βγάζουν στο ποσοστό των IPS κάτω των 250 euro...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...