Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάγκες είμαι έτοιμος να ξεκινήσω την εγκατάσταση software utilities σε καινούργιο σύστημα με μητρική Sabertooth z77 αλλά έχασα την μπάλα. Στην σελίδα της ASUS έχει ένα σωρό drivers και δεν μπορώ να καταλάβω αν χρειάζονται όλα. Ας τα πάρω από την αρχή.

1. bios & bios utilities: Εδώ ήμαστε οκ όταν τελειώσω με την εγκατάσταση όλων των άλλων θα βάλω το utilitie και θα αναβαθμίσω στο τελευταίο bios από file.

2. Chipset: Έχει Intel Chipset Driver & Intel® Chipset Software Installation Utility εδώ τι παίζει ;

3. Audio: Έχω άλλη άρα οι drivers της onboard δεν χρειάζονται σωστά ;

4. Vga: Έχω Nvidia, η παπαριά το Lucid δεν με ενδιαφέρει άρα δεν χρειάζομαι Intel Graphics Accelerator Driver σωστός ;

5. Lan: Σαφώς και χρειάζεται (το θυμάμαι από τα παλιά χρόνια αυτό).

6. Usb: Έχει Intel USB 3.0 Driver & το δεύτερο controller Asmedia USB 3.0 Driver. Λογικά για να δουλεύουν όλες οι usb θα περάσω και τα δυο έτσι ;
  7. SATA: Δεν βγάζω άκρη εδώ, εχει intel Smart Connect Technology Software ,Intel® Rapid Storage Technology Driver Software ,Intel Rapid Start Technology Software ,Asmedia SATA Controller Driver .

8. Utilities: Αυτά θα τα ψάξω ένα ένα.

Πρώτα βάζουμε τα παραπάνω και μετά κάνουμε windows update η δεν παίζει ρόλο.

Πάμε αλάνια βοηθάτε ;)

1.  

Δημοσ.

1. BIOS κάνεις update μόνο αν έχεις θέματα με το PC σου. Αλλιώς το αφήνεις όπως είναι. BIOS utilities τα ξεχνάς

2. Περνάς το πρώτο, αν και παίζει μέσω WinUpdate να έχεις περάσει πιο καινούριο

3. Σωστά. Καντην όμως και disable από το BIOS

4. Driver από το site της NVidia. Όχι της ASUS

5. Δεν χρειάζεται κατά 99,999999999%. Θα τον έχουν περάσει τα windows

6. NAI, πέρασέ τους

7. Εκτός αν έχεις σκοπό να κάνεις RAID, δε περνάς τίποτα. μπορεί να χρειαστεί μόνο του Asmedia. Αν σου φτάνουν τα SATA του chipset (Intel) μην κάνεις τίποτα με τον extra

8. Να τα αφήσεις εκεί που είναι :) Τζάμπα resources -> 0 ουσία

Καλύτερα πρώτα Win/Update. Αν σου βγάλει driver για VGA δεν την περνάς. Από ΝVidia

Δημοσ.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον φίλε.

1. & 8) Bios utilitie για να κάνω το update φίλος. Έχει η ASUS το Ai Suite που είναι το μοναδικό πρόγραμμα της που θα βάλω (έχει βέβαια το όλο πακέτο ένα κάρο μαλακιούλες αλλά θέλω ένα πρόγραμμα που δίνει θερμοκρασίες σε διάφορα σημεία της μητρικής (SABERTOOTH Z77) και έχει και το πρόγραμμα για bios update.

2. Πως βλέπουμε τώρα αν πέρασα το καινούργιο με τα windows update :unsure:

3. OK

4. Σωστός

5. Έλα όμως που τους ήθελε και μάλιστα τους καινούργιους (με τους προηγούμενους το internet σερνόταν).

6. OK

7. Εδώ προβληματίζομαι. Raid δεν θα κάνω, τους drivers για ASMEDIA τους πέρασα γιατί πάνω στον intel έχω (SSD& 2HDD) και στον ASMEDIA έβαλα μόνο του το dock station του corsair 650d. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι για τον SSD να αφήσω τους AHCI της microsoft η να βάλω της intel (Intel® Rapid Storage Technology Driver νομίζω τους λεν έτσι ; )

Δημοσ.

1. Πρόγραμμα για θερμοκρασίες: HWmonitor. Kι όσον αφορά το BIOS update ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ εγώ δεν θα κάνω μέσα από Windows. Τόσοι πολλοί και εύκολοι λόγοι να brickareis την ΜΒ σου και μετά να κλαίς. Δεν λέω πολλά... ένα BSOD από τον VGA driver να φας, ή ένα κόλλημα κανενός plug-in (βλέπε Flash) και άντε γεια. Τώρα που οι ΜΒ υποστηρίζουν και Flash Bios μέσα από το ίδιο το BIOS με ένα στικάκι, τι πιο εύκολο? Εγώ είμαι ακόμα πιο πατροπαράδοτος με DOS και FDD ή USB...

2. Κάνε install και θα σου πετάξει μήνυμα αν έχει πιο καινούριο. Either way, πρόβλημα δεν έχεις

5. Δεν με πείθεις. Κάτι άλλο έφταιγε. Μπορεί να ήταν και σύμπτωση

7. Microsoft

Δημοσ.

Thermal Radar:Real-Time Temperature Detection and Heat RemovalThermal radar monitors temperatures in critical parts of the board, automatically adjusting fan speeds for better system stability. Fan overtime keeps fans working in critical minutes post shutdown to extend component lifespan, dropping temperatures by 44.60°F (7°C) in just ten minutes after the computer turns off. New fan off consists of a switch that disables fans in case temperatures drop below a manually or automatically set level for effective power consumption.

Αυτό έβαλα για τους παραπάνω λόγους. Το HWMonitor επίσης θα χρειαστεί μετά τον καύσωνα όταν θα ξεκινήσω με το o/c.

Για το bios έχεις δίκιο.

Για το lan και όμως έτσι ήταν (γνωστό πρόβλημα (τώρα το διάβασα) με την sabertooth z77).

Για αρχή θα έχω τους drivers της microsoft. Πολλοί προτείνουν της INTEL αλλά βλέπω ότι έχουν και τα περισσότερα προβλήματα (bsod, κολλήματα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...