jim777 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Ρε συ Vapir πως αλλιώς δηλαδή θα μπορούσε να τρέξει χωρίς δυνατό μηχάνημα? VR είναι. Αν δεν έχει αυτό απαιτήσεις για να σου δίνει μια σωστή εμπειρία με καλά γραφικά τότε ποιο θα είχε? Γενικά είναι απλά ένα βήμα προς μια κατεύθυνση. Δε το βλέπω να έχει πραγματικά ενδιαφέρων γιατί πολύ απλά για την ώρα λείπουν πολλά εργαλεία για να γίνει σωστή η εμπειρία. Το έχω δοκιμάσει και οκ έχει τη πλάκα του αλλά εκτός από κανά driving game με τιμονιέρα και πετάλ δε βλέπω ποια άλλη "ρεαλιστική" εμπειρία μπορεί να σου προσφέρει αν είναι να κινείς τον Χ χαρακτήρα με πληκτρολόγιο/ποντίκι/gamepad.
Moderators Malthador Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Εξακολουθώ να μην βλέπω πως μπορεί να δουλέψει το concept του VR, πέραν της πορνογραφίας. Είναι αξεπέραστο πρόβλημα το wearable της υπόθεσης. Ναι, οκ, κερδίζεις σε ρεαλισμό, αλλά χάνεις σε ευκολία, εργονομία και άνεση. Δεν είναι εύχρηστο να θες να κάνεις ένα γρήγορο session του μισαώρου και να πρέπει να φοράς την κάσκα κάθε φορά ή να πρέπει να περιμένεις να bootάρει ο διάδρομος. Και κάτι άλλο που βρίσκω δύσχρηστο είναι το τεράστιο setάρισμα που θα χρειάζεται το κάθε game ξεχωριστά για να είναι λειτουργικό σε τέτοιο περιβάλλον. Εδώ έχουμε option για mouse sensitivity ξέρω 'γω και όλοι παίζουμε με διαφορετική επιλογή, φανταστείτε να πρέπει να ρυθμίζεις ξεχωριστά την ταχύτητα που στρίβεις το κεφάλι σου, την γωνία που σκύβεις να γίνεται matched με τον χαρακτήρα, την ταχύτητα που τρέχεις κοκ. Γιατί μην ξεχνάμε ότι προσπαθούμε να πετύχουμε τον μάξιμουμ ρεαλισμό οτιδήποτε λιγότερο είναι ανούσιο, οπότε αν κάποιος δώσει ένα σκασμό λεφτά για να παίζει VR με auto-aim ανοιχτό πχ, τότε είναι τουλάχιστον φαιδρό. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2016 από Malthador
jim777 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Και γω συμφωνώ με τον Malthador. Δε καταλαβαίνω καν το λόγο ύπαρξης του Oculus που οκ έχει τη πλάκα του αλλά είναι απλά ένα output. Μέσες άκρες είναι σαν να βάζεις 3-4 οθόνες τη μία δίπλα στην άλλη με γωνία. Άντε λίγο καλύτερο. Ποιο το νόημα να ασχολήθεις με τέτοιο output όταν το input έχει μείνει στάσιμο εδώ και δεκαετίες με εξαίρεση ίσως το Wii που και αυτό δεν είναι και κάτι σοβαρό.
aliakas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 ε ναι ποιος ο λόγος να πάμε από το ραδιόφωνο στην τηλεόραση ? 2
jim777 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Μέχρι να βάλουν σωστό input πιο κοντά στη μετάβαση από τις CRT στις λεπτές οθόνες είναι.
Anastazio Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Τι σοι immersion εχεις με 3-4 οθονες που κατα λάθος μπορει να πετυχω με την ακρη του ματιου μου τη κοπελα μου να πλενει πιατα ενω στην οθονη κανουν παρελαση ορκ?werable θα ναι οπως και να χει,στο μελλον ισως ειναι λιγοτερο ογκώδες,τωρα αν θες σε ενα μισάωρο να το σεταρεις και να παιζεις,ισως στο playstation vr ειναι εφικτο.Επίσης αυτο με το input δε το καταλαβαινω,θελω πχ να παιξω με mage skyrim,πρεπει να χω grimoir αντι για το ποντικι για να ναι σωστο το input?Σωστη αναλυση,fps,refresh rates νομιζω ειναι το 90% του προϊόντος για αρχη...σε μια νορμαλ τιμη.
jim777 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Αυτό ενώ είναι μια μπακάλικη λύση προσεγγίζει σαν εμπειρία το Virtual Reality. Σκέψου αυτό πιο ανεπτυγμένο και optimised.
Moderators Malthador Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Τι σοι immersion εχεις με 3-4 οθονες που κατα λάθος μπορει να πετυχω με την ακρη του ματιου μου τη κοπελα μου να πλενει πιατα ενω στην οθονη κανουν παρελαση ορκ?werable θα ναι οπως και να χει,στο μελλον ισως ειναι λιγοτερο ογκώδες,τωρα αν θες σε ενα μισάωρο να το σεταρεις και να παιζεις,ισως στο playstation vr ειναι εφικτο.Επίσης αυτο με το input δε το καταλαβαινω,θελω πχ να παιξω με mage skyrim,πρεπει να χω grimoir αντι για το ποντικι για να ναι σωστο το input?Σωστη αναλυση,fps,refresh rates νομιζω ειναι το 90% του προϊόντος για αρχη...σε μια νορμαλ τιμη. Από τη μία λες για immersion κι από την άλλη λες για ποντίκι. Όχι, φίλε μου, immersion και ρεαλισμός χωρίς motion controls στα FPS δεν πάνε παρέα. Σαν να παίζεις racing χωρίς τιμονιέρα. Από εκεί και πέρα, η συσκευή έχει κυκλοφορήσει πλέον κανονικά, θα φανεί από τις πωλήσεις πως θα απορροφηθεί από την αγορά. Εγώ προσωπικά κρατάω πολύ μικρό καλάθι, αλλά θα δούμε τι πωλήσεις θα κάνει στο άμεσο μέλλον και θα κρίνουμε αν το μέλλον είναι όντως το VR*. *Όταν λέω VR το εννοώ στην τωρινή wearable μορφή του, που πιστεύω ότι δεν θα περπατήσει σαν προϊόν. Αν υπάρξει στο κοντινό μέλλον VR ή AR χωρίς να απαιτείται συσκευή που να φοριέται (όπως π.χ. το glasses-free 3D του 3DS) θεωρώ αυτονόητο ότι θα περπατήσει σαν τεχνολογία. Μέχρι τότε όμως, συσκευές που πρέπει να τις φοράς δεν βλέπω να πηγαίνουν πουθενά.
xtrmsnpr Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 πάντως για να μη τρελαίνεστε,μπορείτε να πάρετε/φτιάξετε ένα τέτοιο https://www.google.com/get/cardboard/ να σας φύγει ο καημός όποιος είπε ότι μπορεί να περιμένει 5 χρόνια για το VR,να έχει υπόψιν ότι υπάρχει και αυτό στα σκαριά. https://youtu.be/C3rNIxMlKmI 1
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Αυτό ενώ είναι μια μπακάλικη λύση προσεγγίζει σαν εμπειρία το Virtual Reality. Σκέψου αυτό πιο ανεπτυγμένο και optimised.
zio10 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Αν αξίζει τον κόπο εγώ θα έδινα 1500€ (δεν έχω pc που μπορεί να το σηκώσει) αλλά θα περιμένω να δω πως θα πάει φέτος και τι άλλο θα παρουσιαστεί. Θέλω επίσης να δω την πρόταση της sony, αν με 700-800€ συνολικά (κονσόλα και headset) έχεις παραπλήσια εμπειρία ίσως πάω προς τα εκεί.
NickTG Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 *Όταν λέω VR το εννοώ στην τωρινή wearable μορφή του, που πιστεύω ότι δεν θα περπατήσει σαν προϊόν. Αν υπάρξει στο κοντινό μέλλον VR ή AR χωρίς να απαιτείται συσκευή που να φοριέται (όπως π.χ. το glasses-free 3D του 3DS) θεωρώ αυτονόητο ότι θα περπατήσει σαν τεχνολογία. Μέχρι τότε όμως, συσκευές που πρέπει να τις φοράς δεν βλέπω να πηγαίνουν πουθενά. Πώς θα μπορούσε να είναι χωρίς wearable?
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Πώς θα μπορούσε να είναι χωρίς wearable? Δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω αυτό. Όπως δεν γνώριζα ότι μπορούσε να υπάρξει glasses-free 3D μέχρι που είδα ότι υπάρχει. Ας κάνω ένα wild guess: μία κάμερα μέσα στο δωμάτιο κάνει track τα μάτια σου και ένας προβολέας προβάλει την εικόνα επάνω στους κερατοειδείς; Πέρα από την πλάκα πάντως, κανείς -σχεδόν- δεν θέλει να παίζει παιχνίδια με μία περικεφαλαία στο κεφάλι του. Έτσι πιστεύω τουλάχιστον, μακάρι να διαψευστώ. Θα φάνει από τις πωλήσεις του OR στο άμεσο μέλλον.
InfinitySurfer Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Όλα έχουν τη θέση τους στο gaming...όπως μια τιμονιέρα, ή ένα Joystick, έτσι και το VR.(δεν είναι απαραίτητα για gaming, αλλα κάποιοι τα προτιμούν) Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα το wearable headset μπορεί και να βοηθάει το immersion αντι να το χαλάει...όπως π.χ σε σε ένα racing ή σε ένα flight παιχνίδι...οτι και καλά αυτό που φορας είναι το κράνος του πιλότου. Μπορεί σε πολλούς να μην αρέσει να έχουν μάσκα στο κεφάλι, αλλα καποιοι άλλοι δεν θα έχουν πρόβλημα. Τώρα, χωρίς να έχω δοκιμάσει κάποιο VR headset, απο τα βίντεο που έχω δει και μόνο, πιστεύω οτι το VR έχει μέλλον. Mainstream δεν ξέρω αν θα γίνει, αλλα για τους φίλους του VR, σίγουρα έχει μελλον. Πολύ πιθανον το VR hardwear στο μέλλον να φτάσει να ειναι ενα ζευγάρι γυαλιά μηδαμινού βάρους, ή φακοί επαφής, που απλά τους φορας στα μάτια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα