Tobajara Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Καλά όλα αυτά, αλλά έχει αναρωτηθεί κανείς για τις επιπτώσεις στην υγεία? Πιο πριν αναφέρθηκαν, σωστά, αυχενικά προβλήματα λόγω βάρους. Αυτό, πέρα από πόνους, μπορεί να περιλαμβάνει και μόνιμη παραμόρφωση σπονδύλων. Κάτι πολύ πιο σημαντικό εδώ είναι η αγγειακή πίεση στα μάτια, το αν υπάρχει περίπτωση να επιδεινωθούν υπάρχουσες παθήσεις - κυρίως ο στραβισμός - ή να εμφανιστούν μετά από σταθερή χρήση, καθώς και το πάντα υπάρχον θέμα επιληψίας. Με προβληματίζει πολύ το πολύ κοντινό σημείο εστίασης, με τις δυο οθόνες υπερβολικά κοντά στα μάτια σου, και ο πολύ έντονος φωτισμός. Ακόμα και το ότι - από όσο καταλαβαίνω - είναι αδύνατο να φοράς γυαλιά και να παίζεις με το κράνος ίσως είναι ένα θέμα, ειδικά αν λόγω επιπευκίτιδας πχ δε μπορείς να βάλεις φακούς ή απλά δεν τους γουστάρεις. Δε βλέπω με καλό μάτι το VR για μια μεγάλη σειρά λόγων αλλά πέρα από αυτά θα ήθελα να ακούσω δυο πράγματα πάνω στα παραπάνω. Είναι απλά ανησυχίες, δε διατυπώνω κάποια άποψη (αν και πολύ φοβάμαι πως από τη στιγμή που μπήκαν τα λεφτά του Ζούκεμπεργκ στη μέση οποιαδήποτε ιατρική ένσταση θα θαφτεί με συνοπτικές διαδικασίες). Είναι η πρώτη φορά που ένα τεχνολογικό προϊόν μου φαίνεται πιθανά βλαβερό. 1
panther_512 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Oι ανησυχίες σου είναι δικαιολογημένες και θα πρέπει να εξελιχθεί σημαντικά η τεχνολογία ώστε να μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι έχουν αντιμετωπιστεί κάποια από τα πιθανά προβλήματα. Το πιό σίγουρο πρόβλημα από όλα είναι η καταπόνηση του αυχένα και η φθορά των αυχενικών σπονδύλων από το βάρος της συσκευής. Για να καταλάβουμε πόσο ευαίσθητος είναι ο αυχένας μας στην άσκηση πίεσης, και μόνο η λάθος στάση σώματος, όπου το κεφάλι είναι γερμένο μπροστά (συνήθως μαζί με τους ώμους, "καμπούριασμα"), είναι αρκετό για να δημιουργήσει σε βάθος χρόνου σοβαρά προβλήματα στον αυχένα, από το βάρος του ίδιου του κεφαλιού. Επίσης ένα ακόμα παράδειγμα είναι η απαγόρευση όταν κρατάμε βάρος να στρίβουμε τη μέση μας, διότι προκαλούμε τριβή μεταξύ των σπονδύλων. Φανταστείτε τώρα να έχετε 400 γραμμάρια μπροστά από το κεφάλι σας και να κάνετε δεξιά-αριστερά κάθε τρείς και λίγο. Θα πρέπει να εξελιχθεί σημαντικά η τεχνολογία για να έχουμε ένα "ασφαλές" προϊόν 1
aliakas Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 και το κράνος από το σκούτερ μου προκαλεί τα ίδια προβλήματα με το oculus rift αλλά ακόμα και ο νόμος μου επιβάλει να το φοράω ίσως οι αρμόδιοι να σκεφτούν να απαγορεύσουν και το κράνος αφού προκαλεί τόσο μεγάλα προβλήματα
gianakakis Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 και το κράνος από το σκούτερ μου προκαλεί τα ίδια προβλήματα με το oculus rift αλλά ακόμα και ο νόμος μου επιβάλει να το φοράω ίσως οι αρμόδιοι να σκεφτούν να απαγορεύσουν και το κράνος αφού προκαλεί τόσο μεγάλα προβλήματα Αν φοράς κράνος γιατί το επιβάλει ο νόμος μάλλον έχεις λάθος νοοτροπία . Συγκρίνεις δύο ανόμοια πράγματα το ένα σου σώζει την ζωή το άλλο είναι ψυχαχωγία σε πολύ πρώιμο επίπεδο. 2
panther_512 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 και το κράνος από το σκούτερ μου προκαλεί τα ίδια προβλήματα με το oculus rift αλλά ακόμα και ο νόμος μου επιβάλει να το φοράω ίσως οι αρμόδιοι να σκεφτούν να απαγορεύσουν και το κράνος αφού προκαλεί τόσο μεγάλα προβλήματα Το κράνος το φοράς για να προστατεύσεις τη ζωή σου. Οι μακροχρόνιες ενδεχώμενες επιπτώσεις στον αυχένα είναι χαμηλότερης σημασίας εφόσον δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Όλες οι δραστηριότητες που κάνουμε καθημερινά ενδεχωμένως να προκαλούν φθορές στο σώμα μας. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να τα αποφύγουμε και πράγματα που δεν μπορούμε. Είναι επιλογή του καθενός αν θέλει ένα χόμπι που μπορεί να του προκαλέσει ενδεχωμένως σοβαρά προβλήματα υγείας στο μέλλον.
aliakas Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Αν φοράς κράνος γιατί το επιβάλει ο νόμος μάλλον έχεις λάθος νοοτροπία τι σχέση έχει ο λόγος που φοράω εγώ το κράνος με τον αυχένα το oculus rift και το gaming ?
Psycho_Warhead Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Πωπω, έλιωσα με το δεύτερο βίντεο, χαχαχαχαχαχα
vste Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Oculus Rift various demos and games pt. 3 Νέο χορταστικό 2ωρο επεισόδιο! Enjoy!
aetos1988 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Εγώ είδα τους Unboxholics που παίζουν horror games με το Oculus Rift εκεί να δεις πλάκα . Υ.Γ. Εσύ παίζεις στο video ; 1
vste Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Ναι εγώ παίζω. Από τότε που πηρα το Oculus έχω φτιάξει μερικά.. Προσπαθώ να δώσω την αίσθηση του VR σε ανθρώπους που δεν το έχουν δοκιμάσει ακόμα.
Psycho_Warhead Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Πότε είπαμε θα κυκλοφορήσει η Consumer έκδοση ;
vste Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Ελπίζουμε αρχές 2016.. Αυτό είναι το πιο εκνευριστικό.. Κοντεύω να κλείσω χρόνο με το DK1 (απέφυγα το 2) και ακόμα είμαστε στο "when its done"..
Psycho_Warhead Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δεν πειράζει, ας το ''τελειοποιήσουν'' και μετά να το βγάλουν. Η τωρινή ανάλυση είναι αρκετά χαμηλή πάντως(Στα DK1/2). 1
vste Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Αυτό είναι το θετικο.. Εδώ και ενα χρόνο είμαι ενθουσιασμένος με το 1 παρόλο που εχει πολλά μειονεκτήματα.. Αν δεις το video θα καταλάβεις ότι έχουν φτιάξει απίστευτες εμπειρίες ήδη! Ειδικά σε συνδυασμό με το Leap Motion. Πιστεύω ότι με την consumer έκδοση θα μείνουμε με ανοιχτο το στόμα όλοι.. Εύχομαι μόνο να συνεχίσουν οι developers να βγάζουν δωρεάν demos.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα