d4rkwind Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Καλησπέρα σε όλους, έχω το: Baudtec TW263R4-A2 μεταξύ άλλων προβλημάτων με την σύνδεση,έχω το εξής θέμα με κάποια σφάλματα που προφανώς μπορεί να έχουν σχέση με τα προβλήματα της σύνδεσης: Δείτε το αρχείο στην επισύναψη. Το ένα σφάλμα ("netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=8050dac0") έχει να κάνει,απ'όσο καταλαβαίνω,με την μείωση του SNR σε μειωμένα επίπεδα(περίπου 8,5- Down από τη στιγμή που κατά τον συγχρονισμό είναι στο 9,5+ Down) σε σχέση με τις ρυθμίσεις που έχουν κάνει από το ΚΕΝΤΡΟ του ΟΤΕ. To σφάλμα όμως που βγάζει: "LLC 1483 unknow protocol" δεν ξέρω γιατί το βγάζει και δεν μου φαίνεται φυσιολογικό ή στην τελική μήπως μου δημιουργεί πρόβλημα στην επικοινωνία μου με το DSLAM; Δεν ξέρω αν είναι σχετικό ή άσχετο με αυτό το θέμα αλλά παραθέτω και κάποια άλλα στοιχεία: ADSL Firmware Version: FwVer:3.10.25.0_TC3085 HwVer:T14.F7_5.0 Modulation ADSL2 PLUS Annex Mode ANNEX_A Firmware Version (του router) #2.12.38.1_RE1.C2_2.21.5.0__T14F7_3.0_1.0_TW263R4-A2_A17 Connection Type PPPoE Μετά από 3 ώρες συγχρονισμού το SNR έχει διαμορφωθεί: Downstream Upstream SNR Margin 8.4 14.8 db Line Attenuation 36.9 20.1 db Data Rate 12032 937 kbps
poulinos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 το snr ειναι αρκετα φυσιολογικο ειδικα στις ελληνικες γραμμες να το βλεπεις να πηγαινει λιγο πανω κατω.ο οτε σεκλειδωνει με 9 οποτε το 10 και το 8 ειναι απολυτως φυσιολογικα.το llc 1483 μηπως εχει stb πανω για οτε tv και στο βγαζει αυτο??τι προβληματα εχεις?
d4rkwind Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Καταρχήν σ'ευχαριστώ για την απάντηση σου.Η πληροφορίες που δίνει στον κόσμο είναι πολύ σημαντικές απ'όσο έχω διαβάσει Ναι έχει STB θύρα το router. Το πρόβλημα βασικά ήταν-και είναι συχνοί αποσυγχρονισμοί.Κατά μέσο όρο 4 φορές την ημέρα μετά την διόρθωση των γραμμών(καλωδίωση) του σπιτιού.. Πρόσφατα άλλαξα το καλώδιο από το box του ΟΤΕ μέχρι το χωνευτή(άλλαξα περίπου 25-30 μέτρα καλώδιο του ΟΤΕ με FTP εξωτερικό cat5e-είμαι ο μόνος πελάτης στο box και κατ'επέκταση στον χωνευτή) και από τον χωνευτή περίπου 1,5 μέτρο καλωδίου στο router με FTP cat6 εσωτερικό,μπαίνει στο παράθυρο απευθείας) μπας και διορθώσω κάπως τα πράγματα και φυσικά μετά από υπόδειξη τεχνικού του ΟΤΕ που με συμβούλεψε.Φυσικά όλα κολλημένα με καλάι(κασσιτεροκολλήσεις) και μονωμένα . Όπως καταλαβαίνετε είμαι κάπως απελπισμένος με αυτό το θέμα,μιας και έχω χρησιμοποιήσει "άσκοπα" καλού τύπου καλώδια. Το πρόβλημα βασικά είναι του ΟΤΕ,το δίκτυο μιας και είμαι από μικρό χωριό της επαρχίας,παλαιότητα του δικτύου κτλ. Σήμερα άλλαξα τις ρυθμίσεις(τυραννιέμαι μπας και σταματήσει αυτό το άκρως ενοχλητικό πράγμα-έχουμε ίντερνετ καφέ και μπορώ να συγκρίνω τις ποιότητες των γραμμών,είναι συνολικά 4 γραμμές)και πήγα από PPPoE σε PPPoA με encapsulation LLC μπας και διορθωθούν τα πράγματα,με αποτέλεσμα το μήνυμα στο αρχείο συμβάντων σχετικά με το llc 1483 να μην εμφανίζεται πλέον.Το άλλο μήνυμα παραμένει. Θα ήθελα σε παρακαλώ να μου δώσεις κάποιες συμβουλές-απαντήσεις σχετικά: 1) Οι κασσιτεροκόλληση(καλάι) προβλέπεται στις συνδέσεις χαλκού για την τηλεφωνική γραμμή-internet; 2) Το καλώδιο FTP ( αυτό πήρα: http://www.nsys.gr/el/cat5e-direct-burial-outdoor-ftp-cable.html ) με καλύπτει για το σκοπό που το χρησιμοποίησα ή είναι λάθος; Γνωρίζω ότι το βασικό πρόβλημα είναι στο δίκτυο του ΟΤΕ και όχι στα 25 μέτρα από το box στο σπίτι μου(δεν έχει ρεύματα κοντά στο καλώδιο,ούτε στο box),αλλά δεδομένου ότι έχω 2 συνδέσεις,άλλες,που συγχρονίζουν στα 21 και κάτι με κανένα πρόβλημα-μετά την αλλαγή του καλωδίου από το box του ΟΤΕ μέχρι την πρίζα του τηλεφώνου-καταλαβαίνει ότι προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ για να σταματήσει αυτό το ενοχλητικότατο πράγμα με τους αποσυγχρονισμούς. Ευχαριστώ και ελπίζω να σε διευκολύνω στο να μου απαντήσεις.
poulinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 το μυνημα λαθους μπορει να ειναι λογω της stb που ισως δεν βρισκει αποδικοποιητη πανω? δεν παει χαμενο που εβαλες utp καλωδιο.ειναι πολυ καλυτερο απο το καλωδιο που περναει ο οτε.η κολληση οχι δεν κανει προβλημα.φαντασου οτι στους κατανεμητης του οτε που δεν ειναι πλαστικοι ο οτε κανει κολληση απο την μια πλευρα με καλαι. αλλοι βαζουν ρεγκλετα αλλα πιστεω οτι ειναι το ιδιο και αυτο δεν θα σου κανει προβλημα ετσι και αλλιως. κανονικα τα πρωτοκολλα ειναι 2 ειτε Pppoe/llc ειτε Pppoa/vcmux.το πρωτο ειναι που παιζουν ολοι οι Providers τωρα.το δευτερο ειναι που επαιζαν παλια τα πρωτα dslam του οτε.βεβαια και τα καινουρια μπορουν να παιξουν Pppoa/vcmux αλλα στην πραξη ειναι σαν να το κανουν simulation να το πω με απλα λογια .σπανια θα χρειαστει καποιος να βαλει Pppoa/vcmux και αυτο αν δεν παιρνει ip συνηθως.οπου πολλες φορες αυτο διορθωνεται με firmware update στο ρουτερ. οποτε 1.δεν εχεις θεμα για καλαι. β.το καλωδιο σου ειναι super.Μονοκλωνο ειναι εξωτερικου χωρου ειναι τι αλλο να θελει καποιος? αν ειχες αλλο ρουτερ θα σου λεγα να δοκιμασεις αλλο ρουτερ.οχι οτιφταιει αμμεσα το ρουτερ αλλα καποια ειναι πιο σταθερα. η δευτερη λυση θα ηταν ο οτε να σου ανεβασει το margin αλλα εκει θα χασεις καιαλλο σε ταχυτητα.η αλλη λυση θα ηταν να σου αλλαξει ο οτε ζευγαρι καλωδιου που δεν ξερω ποσο ευκολα θα το δεχτει. επισης οτι οι αλλες γραμμες παιζουν 21 και κατι σε αλλο σημειου του χωριου δεν λεει κατι.εσυ οπως βλεπω εχεις 37 attenuation που ειναι σχεδον 2,5-3 Km αποσταση οποτε μην περιμενεις να πας πολυ πανω απο αυτα που εισαι.
d4rkwind Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Θα τα λάβω όλα υπόψιν μου και ας μείνει το θέμα λίγο ανοικτό,ούτως ώστε να δώσω κάποια τελικά συμπεράσματα και αποτελέσματα των παραπάνω,έτσι για να υπάρχουν και ίσως μελλοντικά βοηθήσουν κάποιον-κάποιους! Προσεχώς θα ποστάρω νέα.
poulinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Θα τα λάβω όλα υπόψιν μου και ας μείνει το θέμα λίγο ανοικτό,ούτως ώστε να δώσω κάποια τελικά συμπεράσματα και αποτελέσματα των παραπάνω,έτσι για να υπάρχουν και ίσως μελλοντικά βοηθήσουν κάποιον-κάποιους! Προσεχώς θα ποστάρω νέα. εννοειται οτι θα μεινει ανοιχτο το θεμα και εννοειται οτι θελουμε να μας δωσεις feedback για να δουμε και τι εγινε με το θεμα σου αλλα για να βοηθηθει οπως σωστα ειπες και καποιο ατομο που μπορει να εχει το ιδιο προβλημα και να τυχει να το διαβασει.περιμενουμε News και feedback μολις εχεις και οτι καλυτερο να πανε ολα καλα.απλα το κακο ειναι οτι για τον οτε 3-4 αποσυνδεσεις την ημερα δεν δικαιολογουν αλλαγη καλωδιου ειδικα με τα χαρακτηριστικα σου.επισης το ευκολο για αυτους ειναι να σου βαλουν παραπανω margin για ποιο σταθεροτητα με αντιτημο να πεσει η ταχυτητα σου λιγο. αν εβρισκες και κανα thomson για δοκιμη θα ηταν μια καλη λυση,επισης οταν πεφτει το νετ σβηνει και το λαμπακι του adsl/συγχρονισμου η οχι γιατι αμα δεν σβηνει τοτε παμε τελειως αλλου
zougaman Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 γεια σας και από εμένα, και εγώ τα ίδια έχω πάθει και αύριο πάω οτε να δω τι θα γίνει...
poulinos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 καταρχην δες αν εχεις αποσυνδεσεις χωρις τα τηλεφωνα τα φιλτρα τα splitter πανω.αν πιανουν τα χερια σου δοκιμη στο κεντρικο πριζακι αποσυνδεοντας τα υπολοιπα πριζακια η στον κατανεμητη.δοκιμη με αλλο ρουτερ επισης αν εχεις.ποια ειναι τα χαρακτηριστικα της γραμμης?να πας στον οτε δεν εχει νοημα.απλα ισως χρειαστει να σου αλλαξουν Profile>επισης εισαι fast path η interleave?
d4rkwind Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Συγνώμη για την καθυστέρηση απάντησης μου σχετικά με τα συμπεράσματα-αποτελέσματα. Αφού λοιπόν αντικατέστησα το καλώδιο από το BOX του ΟΤΕ έως τον χωνευτή έξω από το σπίτι μου και όσο μπορούσα απομόνωσα τη γραμμή του ΟΤΕ που καταλήγει στο router από το όποιο δίκτυο ρεύματος.Το router το άφησα το ίδιο. Όσον αφορά τους αποσυχρονισμούς, έχω 1 την ημέρα συχνά ή μπορεί και να μην έχω αποσυχρονισμό και για 4 ημέρες. Η πιο ακριβής προσεγγιστικά πληροφορία που μπορώ να δώσω είναι ένας αποσυχρονισμός την ημέρα,συνήθως μετά τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.Αν δεν γίνει αυτό το διάστημα,ίσως δεν γίνει έως την άλλη μέρα κτλ Επίσης έκανα την ίδια αλλαγή σε χειρότερη γραμμή,με το ίδιο καλώδιο και με router το zyxel που δίνει ο OTE. Το αποτέλεσμα είναι σε γραμμή με max Download 13.8 Mbps , να γίνεται αποσυγχρονισμός κάθε 5 μέρες περίπου. Το συγγρεκριμμένο κλειδώνει στα 12,8+ Mbps. Το γενικά συμπέρασμα από αυτήν την εμπειρία είναι πως ο καθένας μας μπορεί να μεγιστοποιήσει την εγκατάσταση του σπιτιού του με 2 βασικούς τρόπους και έναν τρίτο προαιρετικό: 1) (Σημαντικό) Χρήση καλωδίων θωρακισμένων από ρεύμα-υγρασία(αν είναι εξωτερικά) 2) (Σημαντικό) Απομόνωση καλωδίων από τις γραμμές ρεύματος μέσα και έξω από το σπίτι. Θεωρητικά ο ΟΤΕ θα σου πει σε περίπτωση που έχεις ακόμα πρόβλημα χωρίς σημαντικό λόγο,να τοποθετήσεις το τηλεφωνικό καλώδιο τουλάχιστον στα 50 εκατοστά μακρυά από τους αγωγούς ρεύματος( 230V + ). 3) (Προαιρετικό) Αλλαγή router με ένα εγκεκριμένης ποιότητας. Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει και θέλει ο καθένας να αλλάξει router όταν όλα είναι σωστά και έχει 1 αποσυγχρονισμό την ημέρα κατά προσέγγιση. Βέβαια κανείς δεν εγγυάται κατά πόσο θα είναι αποτελεσματική η αλλαγή αυτή. Εν πάσι περιπτώση,το σημαντικό είναι να τηρούνται όλα τα υπόλοιπα. Σε γενικές περιπτώσεις, να ξέρει ο καθένας ότι το ποσοστό ευθύνης(τεχνικά) του ΟΤΕ είναι σαφώς μεγαλύτερο από το δικό σας, αλλά εσείς οφείλετε να είστε άριστοι στο δικό σας δίκτυο,γιατί αν περιμένετε από τον ΟΤΕ καλύτερα να περιμένετε μερικά χρόνια περάσουν οπτικές ίνες παντού-και στην περιοχή σας-ακόμα και μέχρι το box σας! Αλλιώς το τέλειο δεν θα το πιάσετε ποτέ έτσι όπως είναι η κατάσταση στον ΟΤΕ. Φιλικά!
poulinos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 α.θα μπορουσες να δοκιμαζες αλλο ρουτερ αφου αν θυμαμαι καλα ειπες οτι εχεις 4 γραμμες.κανε τραμπα με καποιο αλλο ρουτερ απο την αλλη γραμμη.β.αν οι αλλες γραμμες ειναι στα 21 και αυτη στα12 τοτε δωστο βλαβη και εξηγησε στον οτε οτι πχ στις αλλες παιζω 21 και εδω 12 και οτι αποσυγχρονιζει και ειμαι ιντερνετ καφε κτλ.αλλιως ζητα μια νεα γραμμη και οταν ενεργοποιηθει κατεργησε αυτην. εκτος αν οι γραμμες που λες ειναι σε αλλους χωρους /περιοχες οποτε λαθος μου. ενας την ημερας καλα ειναι απλα για ιντερνετ καφε ισως ειναι λιγο θεμα αν αυτη η γραμμη δεν ειναι για browsing και ειναι για gaming Κτλ. αναλογως πως της εχεις χωρισει.γενικα αφου περασες cat6 Μπορεις να περασεις ολες τις γραμμες μεσα απο αυτο.ολες μα ολες. 1.αυτο γινεται αν εχεις εξωτερικα καλωδια.σε πολυκατοικια δεν αλλαζουν ευκολα βεβαια μεσα στον τοιχο δεν εχεις υγρασια συνηθως.στα σπιτια στα πιο νεα παιρνανε απλο Utp 5e οχι 6αρι αλλα οκ παιζει.και το κοκκινο μπλε ραζιμ επισης καλα αν δεν εχει οξειδωθει. αν το καλωδιο δεν ειναι stp ναι αποφευγουμε οσο γινεται στα εξωτερικα καλωδια να περνανε κοντα απο ρευματα.αυτα που ειναι πισω απο τον τοιχο θεωρητικα τα εχουν σε αλλο σωληνα πιο μακρια. 3.ναι κερδιζεις πολλες φορες.ενα thomson πχ ειναι πιο σταθερο απο ενα Linksys σεθεματα αποσυνδεσεων παρολο που το Linksys ειναι πιο καλο σε feautures κτλ. οποτε και αυτο παιζει ρολο σε χαλια γραμμες.μπορει σε καλη γραμμη να μην δεις διαφορα αλλα σε χαλια γραμμη να ειναι μερα με την νυχτα.τα ρουτερ που δινουν οι μισοι Isp ειναι για κλαμματα ετσι και αλλιως. λιγες εξαιρεσεις πχ κατι dlink,κατι Thomson<κατι fritz κτλ. ναι καλο ειναι οταν καποιος εχει προβληματα να ξεκιναει ειτε με αλλο ρουτερ ειτε δοκιμη το ρουτερ στην κεντρικη πριζα αποσυνδεοντας ολα τα αλλα δηλαδη τηλεφωνα ,φιλτρα,υπολοιπα πριζακια η και ακομα δοκιμη στον κατανεμητη αν γινεται. και μετα στον παροχο η οτε για βλαβη.πολλες φορες εχω δει βλαβες να οφειλονται στην καλωδιωση μεσα στο σπιτι η να μην υπαρχει φιλτρακι καπου η συναγερμος χωρις φιλτρο,η αναποδα το φιλτρο κτλ.
d4rkwind Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Ναι είναι σε διαφορετικά σπίτια-περιοχές. Συγκεκριμένα,υπάρχουν οι 2 γραμμές (16Mbps έκαστος , fastpath ) στο μαγαζί. Εκεί με τα παραπάνω τηρούμενα,όλα είναι καλά.Ούτε ένας αποσυγχρονισμός.Πολύ απλά δεν πέφτουν ποτέ! Μετά υπάρχουν άλλες 2 γραμμές σε άλλη περιοχή-από άλλο κέντρο παίρνουν-από τις οποίες είναι η μία στα 13,8 Mbps , interleave και η άλλη σε διαφορετικό σπίτι της ίδιας περιοχής με 12 Mbps , interleave . Και οι 2 αυτές έχουν βελτιωθεί εξαιρετικά μετά τις ως άνω αλλαγές όσον αφορά την σταθερότητα τους στις ταχύτητες συγχρονισμού και στους αποσυγχρονισμούς. Δοκιμασμένα πράγματα και θέλω πάλι να ευχαριστήσω το φόρουμ και τον poulinos για την βοήθεια τους!
poulinos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Ναι είναι σε διαφορετικά σπίτια-περιοχές. Συγκεκριμένα,υπάρχουν οι 2 γραμμές (16Mbps έκαστος , fastpath ) στο μαγαζί. Εκεί με τα παραπάνω τηρούμενα,όλα είναι καλά.Ούτε ένας αποσυγχρονισμός.Πολύ απλά δεν πέφτουν ποτέ! Μετά υπάρχουν άλλες 2 γραμμές σε άλλη περιοχή-από άλλο κέντρο παίρνουν-από τις οποίες είναι η μία στα 13,8 Mbps , interleave και η άλλη σε διαφορετικό σπίτι της ίδιας περιοχής με 12 Mbps , interleave . Και οι 2 αυτές έχουν βελτιωθεί εξαιρετικά μετά τις ως άνω αλλαγές όσον αφορά την σταθερότητα τους στις ταχύτητες συγχρονισμού και στους αποσυγχρονισμούς. Δοκιμασμένα πράγματα και θέλω πάλι να ευχαριστήσω το φόρουμ και τον poulinos για την βοήθεια τους! διαφορετικη γραμμη σε αλλο σπιτι μπορει να σημαινει ναι μεν το ιδιο κεντρο το οποιο δεν μας νοιαζει αλλα μπορει να σημαινει αλλο καφαο αρα αλλο κεντρικο καλωδιο αλλη αποσταση κτλ.οποτε δεν ειναι ευκολο να συγκρινεις τετοιες γραμμες.μπορει το ενα καφαο να ειναι κοντα στο αλλο και το ενα να κανει το γυρο του κοσμου για να φτασει στο αστικο κεντρο ενω το αλλο να πηγαινει κατευθειαν.μπορει το ενα να ειναι με ρεγκλετες σε μια χαρα κατασταση και το αλλο διαλυμενο με βιδες και να εχει φαει και το καλωδιο και 10 καλωδιακες.οποτε ναι δεν μπορεις να συγκρινεις διαφορετικες περιοχες ,διαφορετικα καφαο κτλ.εδω πολλες φορες εισαι στον ιδιο χωρο που ειναι τα ιδια καλωδια και βλεπεις διαφορες.μια φορα σε ενα σπιτι 4 ατομα ειχαν τον ιδιο παροχο.οι 2 επαιζαν 8 mbit και οι αλλοι 2 στα 4 mbit.απλα τα 2 ζευγαρια την ειχαν ψιλοακουσει. οι αλλαγες που εκανες εφεραν ενα καλυτερο αποτελεσμα τουλαχιστον στο δικο σου κομματι και αυτο μετραει.ξερεις ποσα ατομα εχουν προβληματα με τις καλωδιωσεις με χαλασμενα splitter,φιλτρα η και ανυπαρκτα φιλτρα η πριζακια με πυκνωτη και δεν το ξερουν.και ειτε χανουν ταχυτητα ειτε εχουν προβληματα και νομιζουν οτι φταιει κατι εξω ενω τελικα φταιει κατι μεσα στο σπιτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα