geioannou Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 κανοντας ping, παρολο που εχω 1 ms εχω χαμενα πακετα. γιατι ? Να εξηγησω παραπανω εχω αυτη την κατασταση που φαινεται στο image Uploaded with ImageShack.us το δικτυο μου ειναι ως εξης, - Απο τον 3ο οροφο κατεβαίνει στο ισογειο ενα UTP MAX 60m. - Εκει κουμπώνει επανω σε ενα παλαιο αλλα λειτουργικο hub. - απο εκει με ενα αλλο UTP (απο την ιδια διαδρομη) MAX 60m ερχεται στο pc μου. Τα UTP ειναι cat6 περασμενα πριν απο 2 μηνες και εσωτερικα του σπιτιου. Το περιεργο ειναι οτι ο χρονος ειναι 1 ms και δεν εχει καθυστεριση λογο απόστασης. Που μπορει να οφηλετε το οτι εχω χαμενα πακετα ??? Εχω κανει κι αλλες δοκιμες με αλλα UTP (δεν ειχα περασει μονο αυτα τα 2) και μου κανει το ιδιο. Δεν ξερω εαν το hub λογο τεχνολογιας δεν μπορει να ενισχύσει το σημα ! Εχει κανεις καμια ιδεα ?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Ξεκινα κανοντας κατι απλο. Παρε ενα λαπτοπ με ενα καλωδιο ca5 του ~1 μετρου και πηγαινε και κουμπωσε απευθειας στο ρουτερ και κανε το ιδιο ping. Αν ολα πανε καλα, τοτε πηγαινε κουμπωσε απευθειας στο hub και ξανακανε το ιδιο ping. Και πες μας τα αποτελεσματα. Προσωπικα εκτιμω, οτι το προβλημα πιθανον να ειναι στο ρουτερ. Μηπως τη στιγμη που κανεις ping ειναι βαρυφορτωμενο με διαφορες δουλειες? (πχ ανοιχτα peer-to-peer προγραμματα).
geioannou Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 το εχω κανει ηδη αυτο για να δω εαν παιζει η καθε πλευρα. το τεστ το περασε με επιτυχία. Εκτος αυτου ομως, και το router αλλα και το hub ειναι λειτουργικα στο δικτιου μου 2 χρονια τωρα. Απλος περασα στο σπιτι εσωτερικα καλωδια με σκοπο να καταργήσω τα εξωτερικα. Οποτε εχω το ιδιο hardware αλλα με νεα cat6 UTP τεσταρισμενα !!!!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Οκ εφοσον εισαι σιγουρος οτι την ιδια στιγμη που τρως timeout στο pc σου, το router και το hub κανουν επιτυχη ping στην ιδια διευθυνση , τα ενδεχομενα περιοριζονται στα εξης: Α. Κατι δεν παει καλα με τον υπολογιστη σου. Απο την καρτα δικτυου του εως τους drivers εως καποιο λογισμικο που δημιουργει προβλημα. Δοκιμασε κι εκει με το λαπτοπ. Β. Αν παρεις σφαλματα και με το λαπτοπ που δουλευει καλα στα αλλα σημεια, τοτε ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΩ οτι υπαρχει προβλημα στο καλωδιο που συνδεει hub-pc αλλα πρακτικα νομιζω οτι ειναι πολυ δυσκολο να συμβαινει κατι τετοιο. Οι αποστασεις των καλωδιων που χρησιμοποιεις ειναι μικρες (οσο κι αν σου μοιαζουν μεγαλες) αρα μην αγχωνεσαι για αυτες, δεν ειναι εκει το προβλημα. Εκτος αν μιλαμε για πολυ κακης ποιοτητας καλωδια που εχουν απωλειες αποδοσης ακομα και σε τετοια μηκη.
geioannou Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 λοιπον εκανα το εξης πειραμα. εβαλα το ADSL modem στο ισογειο και απο εκει καρφωσα επανω του το ενα UTP που παει στον 3ο. Στον 3ο οροφο τωρα που τερματιζει αυτο UTP το γεφυρωσα με ενα αλλο UTP που παει παλι κατω στο ισογειο. Το ping απο το φορητο προς το ADSL modem γινεται κανονικα χωρις κανενα απολύτως προβλημα και καθυστερήσεις. Οποτε τα καλωδια μου ειναι ΟΚ. Υποψιάζομαι για ασυμβατότητα της καρτας δικτυου με το router (ειναι στημενο σε Linux). Θα αλλαξω την καρτα και βλεπουμε....
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Oπως το λες λογικα κατι παιζει ειτε με την καρτα, ειτε με τους drivers, ειτε με καποιο αλλο λογισμικο στο ιδιο το pc που "εμποδιζει" το traffic. Θα ηταν δυσκολο τετοιου ειδους προβλημα να το προκαλει η καλωδιωση.
geioannou Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 αλλαξα την καρτα δικτυου και πραγματικα με την αλλη παιξει χωρις προβλημα. Το περιεργο ειναι οτι η καρτα που εβγαλε το προβλημα επαιζε κανονικα 2 χρονια τωρα με τν διαφορα οτι η αποσταση μεταξυ 1ου και 3ου οροφου, το UTP δηλαδη, ηταν παρα πολυ μικροτερη. Τι την προβληματιζει και γιατι δεν μπορω να καταλαβω.!!! Γιατι το 1ms δείχνει οτι δεν εχει καμια καθυστέρηση, η δυσλειτουργία προκειπτει απο την αποσταση !!!!!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 αλλαξα την καρτα δικτυου και πραγματικα με την αλλη παιξει χωρις προβλημα. Το περιεργο ειναι οτι η καρτα που εβγαλε το προβλημα επαιζε κανονικα 2 χρονια τωρα με τν διαφορα οτι η αποσταση μεταξυ 1ου και 3ου οροφου, το UTP δηλαδη, ηταν παρα πολυ μικροτερη. Τι την προβληματιζει και γιατι δεν μπορω να καταλαβω.!!! Γιατι το 1ms δείχνει οτι δεν εχει καμια καθυστέρηση, η δυσλειτουργία προκειπτει απο την αποσταση !!!!! Για να σιγουρεψεις αυτο που λες δοκιμασε την ιδια καρτα καρφωτη πανω στο ρουτερ με ενα μικρο καλωδιο, αν ειναι εφικτο και ευκολο.
geioannou Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 εννοεις απο αυτη την καρτα και με μικρο καλωδιο να κουμπωσω επανω το φορητο ! Εαν εννοεις αυτο, εχω ηδη πη οτι δουλευει κανονικα χωρις προβλημα. το προβλημα το βγαζει οταν το UTP που θα βαλω ειναι το μεγαλο.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Εαν και μπαινω στην επιστημονικη φαντασια πλεον, μηπως κατι δε παει καλα με τα βυσματα του μεγαλου καλωδιου και ψευτοχανει επαφη οταν κουμπωνει πανω στην καρτα? Χλωμο αλλα λεμε τωρα. Απο κει και περα το μονο που μπορω πια να υποθεσω με τα δεδομενα που εχουμε, ειναι οτι λογω αποστασης εξασθενει (ελαχιστα παντως) η ταση και η καρτα ειναι τοσο κακης ποιοτητας που δεν μπορει να παιξει απροβληματιστα με την ελαφρως εξασθενημενη ταση. Σε αυτην την περιπτωση παντως, πιο λογικο θα μου ακουγοταν να τρως κανονικα disconnects (να χανει ΙP και να ξαναπαιρνει).
geioannou Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 κατι σχετικα με τα καλωδια "δεν παιζει" μολις αλλαξα καρτα και με τα ιδια καλωδια παιζει μια χαρα. Τωρα σχετικα με την καρτα, τι να πω!! ειναι η πιο καινουρια που εχω, 2 ετων 1000αρα και ηταν η καλη μου. Ν α φανταστεις τωρα παιζει με μια παλια που ειχα 100αρα. Ηεχει μαμα προβλημα, η καποιου ειδους ασυμβατότητα με το λειτουργικό του router.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα