Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να στήσω καινούριο υπολογιστή και θα χρειαστώ τη βοήθειά σας. Το μέγιστο ποσό που διατίθεται είναι 750-800€ για την κεντρική μονάδα μαζί με ένα απλό πληκτρολόγιο και ποντίκι+ 150-200€ για οθόνη για την οποία δεν έχω αποφασίσει πόσες ιντσες. Γενικά το budget είναι περίπου 900-1000€. Το pc θα είναι για γενική χρήση (internet, office κλπ) με δυνατότητα να παίζει και παιχνίδια πχ. pro, sims, battlefield κλπ. χωρίς να σημαίνει ότι θέλω να έχω φουλ ανάλυση και γραφικά.

Σκέφτομαι κάτι σε επίπεδο intel i5 3570, 8gb ram, ssd, vga gtx550. Τι προτείνετε εσείς; Ευχαριστώ.

edit: δε θα χρειαστώ λειτουργικό και θα ήθελα μια ψύκτρα για λιγότερο θόρυβο.

post-65616-0-45330100-1344073585_thumb.jpg

Δημοσ.

Λοιπόν εσύ θα το στύσης το σύστημα ;

που μένεις ;

και δες να γίνουν οι αγορές από διάφορα καταστήματα ;

Δημοσ.

Θα το στήσω εγώ. Είμαι απο θεσσαλονίκη. Απο διάφορα καταστήματα δεν έχω πρόβλημα αρκεί να μην τρέχω στο κάθε ένα για ένα κομμάτι.

Δημοσ.

Λοιπόν εσύ θα το στύσης το σύστημα ;

Με έκανες και γέλασα dimitrisOS :-D

Φίλε DKlearhos

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ξοδέψεις τόσα πολλά για ένα pc που κατά κύριο λόγο θα το έχεις για Internet και office όπως λες

Μπορείς να πας σε κάτι τέτοιο αν θες να ξοδέψεις όλο το ποσό να είσαι και άρχοντας

post-208516-0-27990500-1344079137_thumb.png

Εχεις καλύτερο κουτί, καλύτερη κάρτα από ότι διάλεξες συν μία ψύχτρα για τους γνωστούς λόγους και στην τελική μπορείς να πας και σε intel αν θες, με παραχωρήσεις σε κάποια parts βέβαια.

Προσωπικά θα αγόραζα ένα cpu όπως αυτόν που έβαλα στα 100ευρώ που είναι ότι πρέπει και υπεραρκετός για την χρήση που τον θες και μία κάρτα όπως την 6870 με την οποία μπορείς να παίξεις αξιοπρεπέστατα παιχνίδια. Στην τελική δεν έχει να ζηλέψει και πολλά σε σχέση με την intel σύνθεση που παρέθεσες (και πριν πέσει κάποιος να με φάει για το cpu δεν εννοώ σε benchmarks αλλά in real life σενάριο)

• Like 3
Δημοσ.

91062765.jpg

Οσον αφορα την οθονη μπορεις να δεις ειτε αυτην ειτε αυτην αν δεν σε ενδιαφερει ο βραχιονας της πρωτης που της επιτρεπει να περιστρεφεται (και οι δυο ειναι ips).

Αν μπορεις να εξαντλησεις το budget μπορεις να παρεις αυτο το κουτι, αν και το Enermax που σου προτεινα δεν προκειται να σε απογοητευσει (μεσα στο λινκ του Sypercase υπαρχει και ενα review, μιλαμε για τρομερο κουτι για τα χρηματα που ζηταει).

Δημοσ.

91062765.jpg

Οσον αφορα την οθονη μπορεις να δεις ειτε αυτην ειτε αυτην αν δεν σε ενδιαφερει ο βραχιονας της πρωτης που της επιτρεπει να περιστρεφεται (και οι δυο ειναι ips).

Αν μπορεις να εξαντλησεις το budget μπορεις να παρεις αυτο το κουτι, αν και το Enermax που σου προτεινα δεν προκειται να σε απογοητευσει (μεσα στο λινκ του Sypercase υπαρχει και ενα review, μιλαμε για τρομερο κουτι για τα χρηματα που ζηταει).

εχει καμια διαφορα απο τ δικη μου συνθεση?? εκτος απο το κουτι?

Δημοσ.

Απο το να σκάσεις 280 για FX 8120+mobo, δώσε 300 για core i5 2500 / 3570 + mobo. Πολύ καλύτεροι απο τους FX, μόνο στην περίπτωση του να γλύτωνες 80+ ευρώ, θα άξιζε να συμβιβαστείς με FX αφού έχουν Πολύ κατώτερες επιδόσεις , διπλάσια κατανάλωση ρευματος.

• Like 1
Δημοσ.

εχει καμια διαφορα απο τ δικη μου συνθεση?? εκτος απο το κουτι?

Τις μνημες ,εναν σκληρο λιγοτερο ,προσθεσα ψυκτρα και εβαλα καλυτερη υλοποιηση της καρτας γραφικων.

Απο το να σκάσεις 280 για FX 8120+mobo, δώσε 300 για core i5 2500 / 3570 + mobo. Πολύ καλύτεροι απο τους FX, μόνο στην περίπτωση του να γλύτωνες 80+ ευρώ, θα άξιζε να συμβιβαστείς με FX.

Συνολικα παιρνεις καλυτερη "πλατφορμα" οσον αφορα συνδυασμο μητρικης-επεξεργαστη και δεν ειναι 280 αλλα 240 ενω αν πεις να πας ειτε σε 2500k ειτε σε 3570k με την αντιστοιχη μητρικη για να εχεις αργοτερα την δυνατοτητα o/c (σε αυτο αναφερομαι οταν λεω καλυτερη πλατφορμα) το κοστος ανεβαινει στα 320 αρα συνολικα γλιτωνεις 80€ που ελεγες

Δημοσ.

Τις μνημες ,εναν σκληρο λιγοτερο ,προσθεσα ψυκτρα και εβαλα καλυτερη υλοποιηση της καρτας γραφικων.

Συνολικα παιρνεις καλυτερη "πλατφορμα" οσον αφορα συνδυασμο μητρικης-επεξεργαστη και δεν ειναι 280 αλλα 240 ενω αν πεις να πας ειτε σε 2500k ειτε σε 3570k με την αντιστοιχη μητρικη για να εχεις αργοτερα την δυνατοτητα o/c (σε αυτο αναφερομαι οταν λεω καλυτερη πλατφορμα) το κοστος ανεβαινει στα 320 αρα συνολικα γλιτωνεις 80€ που ελεγες

Για την χρήση που το θέλει, δεν του χρειάζεται overclocking. Casual χρήστης είναι, με κάποιο gaming, οπότε ι5 2500 + z68+stock ψύχτρα, είναι η καλύτερη all-around λύση απο το να πάρει τον FX 8120 και να τον κάνει overclock (ανεβάζοντας την κατανάλωση 300%+ και να έχει και πάλι πολύ χειρότερες επιδόσεις απο ι5).

Τα 2 value for money, αυτήν την στιγμή είναι ή Phenom II 965 BE σε αρκετά στριμωγμένα οικονομικά συστήματα ή ι5 2500/3570κ.

Οτιδήποτε άλλο απλά δεν αξίζει τα +/-

Δημοσ.

o σκληρος κατα λαθος πηγε 2 κομματια...η μνημες εχουν ακριβως τις ιδιες επιδοσεις το ιδιο και οι καρτες γραφικων και αν βγαλεις τον σκληρο που μπηκε απο λαθος χωραει και η ψυχτρα...ειναι τα ιδια πραγματτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...